הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון משיכה עם גב עליון עגול

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
מישהו כאן עם ניסיון בשיטה יכול לפרט?
הגעתי ל200% בדדליפט וזה ניהיה לי קשה ואפילו בלתי אפשרי לשמור על גב ישר לאורך ההרמה. הרגליים נורא ארוכות וזה גורם לי להתכופף הרבה ומגדיל rom. עם גב עליון עגול הrom קטן ולדעתי גם הסיכוי להתעגלות בגב תחתון. אני נורא רוצה ללמוד ליישם את השיטה הזאת אבל אני לא מצליח.
העליתי כאן תמונה בסט אפ ותמונה באמצע משיכה שתבינו על מה מדובר כשאני אומר קשה לשמור על גב.

קבצים מצורפים

• IMG_20140811_114451.jpg
    IMG_20140811_114451.jpg
    KB 70.7 · צפיות: 248
  • IMG_20140811_114526.jpg
    IMG_20140811_114526.jpg
    KB 69.4 · צפיות: 250
נערך לאחרונה:
פשוט תחשוב רק על סיבוב אגן (חזק חזק חזק!) ולא על הרמת חזה, קל בחשבון שהנעילה תהפוך להרבה יותר קשה, הרבה.

תסתכל על תמונות של בולטון הוא מדגים זאת הכי טוב.

• פותח/ת השרשור
הנעילה זה חלק קליל בשבילי. אני בקושי מנתק 180 וב200 אני ממש נאבק. לעומת זאת אני מאמין שאני יכול לנעול מראק 220, הנעילה תמיד עפה לי. תודה אני יחפש סרטונים שלו.

אצלי זה מוסיף הרבה משקל למוט. הנעילה קצת יותר קשה, אבל גם RM1 עולה בקצב כמעט של קלין.

• פותח/ת השרשור
אצלי זה מוסיף הרבה משקל למוט. הנעילה קצת יותר קשה, אבל גם RM1 עולה בקצב כמעט של קלין.
נשמע טוב, אתה יכול לפרט על פרקטיקה? איך עו,ים את זה? ככשניסיתי לעשות את זה זה גרם להתעגלות גם למטה.

אתה מתחרה בפווארליפטינג? כי אם לא הייתי ממליץ לך לחזק את הזוקפים ולמשוך 200 עם גב ישר

• פותח/ת השרשור
אני רוצ להתחרות בעתיד. אני מאמין שאני יכול לעבור 600 בקרב 3 בעוד שנתיים אולי יותר.
איך אתה מציע לחזק תזוקפים? גוד מורנינג וכאלה? איך להכניס את זה בתכניות כמו לינארית? זה גם לא רק עניין של גב חלש. זה גם עניין של קושי בניתוק, אני רוצה להקטין את הטווח.

אני רוצ להתחרות בעתיד. אני מאמין שאני יכול לעבור 600 בקרב 3 בעוד שנתיים אולי יותר.
איך אתה מציע לחזק תזוקפים? גוד מורנינג וכאלה? איך להכניס את זה בתכניות כמו לינארית?

גם לי הייתה בעיה של גב עגול והיום פתרתי אותה, לי אישיתי הוויטליפטינג עזר מאוד אבל אני חושב שלחזק את הזוקפים ושרירי הבטן זה חשוב וגם לדעת להכנס לסטאפ נכון וזה יכול לשפר את זה, אבל אם אתה מתכוון להתחרות אז תנסה למשוך בצורה שאתה מצליח למשוך בה הכי הרבה משקל (שקלת לעבור לסומו?)
אני לא יודע איך להכניס בליניארית כי לא עשיתי אף פעם ליניארית

• פותח/ת השרשור
אני נכנס לסטאפ בערך כמו שריפטו אומר, סומו יכול להיות דווקא יתאים לי אבל אני לא אוהב את ההרמה הזאת, כל הגדולים מושכים בעמידה קלאסית, בסומו הrom פתטי המוט בקושי צריך לעלות, זה לא נראה רציני. אגב גם אני משלב הנפות וקלינים, פאורליפטינג אני מבצע בעיקר בתקופות של מסה עם ממתקים..

השאלה מה אתה מחפש מהדדליפט? אם אתה מחפש להתחזק בכל הפרמטרים שהדדליפט אמור לחזק אל תוותר על גב ישר.
אם אתה עושה הנפות וקלינים כאימוני נפח (תסתכל על האימוני נפח של הוויטליפטינג זה איזה מליון משיכות באימון) אז אתה אמור גם ככה להתחזק כי לא ניתן למשוך קלין או סנאץ עם גב עגול וחזה שמוט.

• פותח/ת השרשור
כן אתה צודק, אבל זה לא ממש מחזק אותי.. ובנוגע לדדליפט זו ההרמה האהובה עלי ואני הכי חזק בה ולכן אני רוצה להשתפר בה ולגבור על כולם (נשמע יהר אבל זו השאיפה). בהרמות אולימפיות תמיד הייתי גרוע למרות כל הספרים והחומר ,אני קורא ורואה בנושא. אפשר להגיד שזה רק לכיף החלק הזה באימונים, לא רואה את עצמי מתחרה בוויטליפטינג. (בפאורקלין אני מרים משק. לא מבייש וזה מרוב תרגול בתכניות כוח)

אני עדיין בגישה שלא ניתן ללמוד הרמות אולמפיות לבד ולא בתוך קבוצה תחת מאמן, אלו ההמלצות שלי ואני מאחל לך בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אם למישהו יש איזה hint לתת לי למשיכה בגב עעגו
עגול אודה לו נורא.
אני עדיין בגישה שלא ניתן ללמוד הרמות אולמפיות לבד ולא בתוך קבוצה תחת מאמן, אלו ההמלצות שלי ואני מאחל לך בהצלחה.
תודה, הטכניקה שלי לא גרועה כל כך אבל רוב האנשים במכבי מרימים יותר יפה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על הקישורים וויקיד. שני הסרטונים אני מכיר אבל הכתבה לא ראיתי, אקרא אותה אולי אגלה דבר חדש. בנתיים הבנתי שזה פשוט עניין של נסיון, אצטרך לתרגל את הטכניקה הזו במשקלים נמוכים.

נערך לאחרונה:
אם אין לך מספיק שליטה על הגב כדי לשמור עליו ישר בזמן ההרמה אז גם אין לך מספיק שליטה כדי למשוך עם גב עליון עגול.

וממתי קשה זה תירוץ טוב כדי לא לסדר משהו?

• פותח/ת השרשור
אם אין לך מספיק שליטה על הגב כדי לשמור עליו ישר בזמן ההרמה אז גם אין לך מספיק שליטה כדי למשוך עם גב עליון עגול.

וממתי קשה זה תירוץ טוב כדי לא לסדר משהו?
אני מושך אם גב ישר ב180. אז לא יודע כמה זה קשור לשליטה. זה פשוט חולשה, ולא משנה כמה אעבוד על זה אני די בטוח שתמיד אמשוך יותר עם גב עגול, לא סתם מקצוענים עושים את זה, המאמר שוויקיד העלה די מפרט למה. אז מדוע שלא אלמד את זה? אוכל להפיק מזה תועלת לא? טוב היום תירגלתי את זה במשקלים קלים 60-100-130. מרגיש איך זה עוזר בניתוק, הניתוק אכן הרבה יותר קל אבל הטכניקה ממש לא נראת טוב מהצד ונראה כאילו הגב העליון לא עגול מספיק והגב התחתון מעט עגול מידי... זה חתיכת טכניקה מסובכת..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית