הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימה במסה

FriendlyN

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
יש לי טיפה בעיה במסה, אני עומד בצריכה יומית של חלבון ושומנים אבל פחמימה טיפה משאיר אותי בדילמה(אחרי שראיתי Paleo)
מה עדיף למסה?
להיות במאזן קלורי חיובי אך חלק מהקלוריות יבואו מפחמימה פשוטה(א"ג גבוה) כמו אורז לבן,פיתה,לחם וכו'.
להיות במאזן קלורי שלילי אך כל הפחמימות יהיו "איכותיות"(שיבולת שועל, ירקות, וכו'..)

דרך אגב, אורז לבן פרסי קלאסי מבושל נחשב לפחמימה טובה?

מה שמשאיר אותי על מאזן שלילי או חיובי זה הפחמימה, צריכת החלבון והשומנים אינה בעיה בשבילי.

בשביל לעלות במסת שריר, זה אומר לעלות במשקל גוף, אתה צריך להיות במאזן קלורי חיובי, כך שבאפשרות השניה (מאזן שלילי) אתה לא תעלה מסה (אם אני לא טועה אפשר אולי לעלות מסה במצב כזה רק אם אתה מתאמן ממש מתחיל עם אחוז שומן גבוה ורק לזמן קצר מאוד). כך שמשתי האפשרויות רק הראשונה תעלה אותך במסה.

אהלן, אתה חייב להיות במאזן קלורי חיובי על מנת לבנות שריר אין פה שאלה בכלל, השאלה היא בכמה פלוס קלורי תהיה, אתה צריך פחמימה בתפריט, זה מה שיתן לך כוח לדחוף קדימה באימונים, השומן תורם למערכת הורמונלית תקינה.

בקשר לפחמימה פשוטה או מורכבת, זה תלוי, האם אתה אחד שקשה לו לעלות במשקל?! אם כן, אז אין בעיה לשלב "פחמימה פשוטה" בצורה חופשית.

אם אתה אחד כמוני למשל שעולה במשקל די מהר (גם שריר וגם שומן), אז אני מקפיד לאכול פחמימה איכותחת לרוב, אני אישית אוכל גם אורז לבן והוא בהחלט נחשב לפחמימה טובה, במסה האינדקס הגליקימי פחות מפריע לי אלא אם כן הייתי חולה בסוכרת, האורז עצמו מזין את הגוף בהחלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית