הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע האם אתה לוחץ מעל הראש ? overhead press - טיפ חדש

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
מאמרי על פציעות כתף, וגם במדריך ללחיצות חזה נגעתי בפציעה ודלקת מסובבי כתף. כמו כן הסברתי שחייבים לעבוד מאוזן מבחינת לחיצות ומשיכות למנוע זאת. הדבר הנוסף שצריך לדאוג לעשות זה לחיצות מעל הראש. עדיין לא כתבתי מדריך שלם לoverhead press או בקיצור OHP. הרבה פזיוטרפיסטים ורופאים ימליצות למי שכואבת לו הכתף לא לעבוד מעל הראש. הדבר שהם לא יסבירו לך זה איך הכתף בנויה ועובדת ולמה OHP הוא תרגיל חיוני.

488x350xshutterstock108603377-300x215.jpg.pagespeed.ic.Bb1Wey2itU.jpg

להמשך קריאה http://rcts.co.il/האם-אתה-לוחץ-מעל-הראש-overhead-press/

• פותח/ת השרשור
תנסה להרים ידיים לצדדים כשהאגודל פונה כלפי מטה
אחרי שהידיים ישרות ואתה מנסה להרים אותם מעל הראש קשה לך
סובב את כפות הידיים שהאגודל פונה למעלה ותנסה להרים את הידיים
אז תרגיש יותר נוחות בכתף ולא תהיה הגבלה של התנועה

• פותח/ת השרשור
מרפק לפנים ולהוריד את המשוקולות קדימה יותר ולא לצידי הגוף
פולי לאחור בעייתי מאותה סיבה, אבל בגלל שזו משיכה הבעיה נוצרת רק בחלק שקרוב לעורף (סוף המשיכה) לכן ניתן לבצע עד גובה האוזניים
אם יש אי נוחות ממליץ לוותר (לעשות משיכה לפנים ועוד תרגילים)

לגבי לחיצת כתפיים עם משקולות בישיבה,אני תמיד עושה עם ידיים בצדדים לגמרי ואף פעם לא היו לי כאבים או משהו כזה.
האם כדאי בכול זאת לעבור למצב שהידיים פונות קצת קדימה?
האם שרירי הכתף עובדים אותו הדבר?

• פותח/ת השרשור
עבודה לצידי הגוף ללא סיבוב המרפק לפנים (וכתוצאה מכף רוטציה לטראלית בכתף) עלולה לגרום לצביטה ודלקת במסובבי כתף (סופרספינוטה וראש ארוך של הבייספס)

לכן הכי טוב שתצלם ונראה

@moo אם יש לי דלקת במסובבי הכתף ובראש הארוך של הבייספס כבר כמה זמן ומרגיש כאב רק כאשר אני מבצע פשיטה של היד, הסבב שנמצא באתר שלך לגבי פציעות כתף יועיל לי? או שעדיף לעשות משהו אחר?

אני עושה OHP כבר זמן מה, לפני כל הרמה המוט מונח על החזה(אני מוציא חזה ולוקח את הראש אחורה מעט) אבל בשנייה שאני מרים יוצא קליק מהסקפולה/כתף. וזה קורה רק כשאני מתחיל הרמה מהחזה, אם אני מתחיל הרמה כשהמוט טיפה מתחת לסנטר אני לא מרגיש ושומע שום קליק.

יש לך מושג למה יוצא קליק? דלקת?בעיה בסקפולה?

תודה רבה רן!
שאלה, גם הרמות ידיים לצדדים גורמת ל"צביטה"? בעצם חוץ מפרס איזה עוד תרגילי כתפיים כן יהיה מומלץ?

• פותח/ת השרשור
@moo אם יש לי דלקת במסובבי הכתף ובראש הארוך של הבייספס כבר כמה זמן ומרגיש כאב רק כאשר אני מבצע פשיטה של היד, הסבב שנמצא באתר שלך לגבי פציעות כתף יועיל לי? או שעדיף לעשות משהו אחר?

בעיקר מנוחה וקרח
המנעות מתרגילים שמערבים את הדלקת
באם אפשר לעשות לחיצה שלא מפריעה (צריך לנסות) להצמד אליה
במקרה כרוני לשקול לקחת נוגדי דלקות בהתייעצות עם רופא בלבד, וטיפול באולטרסאונד/גלי הלם

אני עושה OHP כבר זמן מה, לפני כל הרמה המוט מונח על החזה(אני מוציא חזה ולוקח את הראש אחורה מעט) אבל בשנייה שאני מרים יוצא קליק מהסקפולה/כתף. וזה קורה רק כשאני מתחיל הרמה מהחזה, אם אני מתחיל הרמה כשהמוט טיפה מתחת לסנטר אני לא מרגיש ושומע שום קליק.

יש לך מושג למה יוצא קליק? דלקת?בעיה בסקפולה?

שים לב שהאמות שלך 90 מעלות לרצפה ושבמרפקים לא בורחים לך לצדדים, אם כן תרחיב מעט את האחיזה של כפות הידיים ואת המרפקים שבור פנימה

תודה רבה רן!
שאלה, גם הרמות ידיים לצדדים גורמת ל"צביטה"? בעצם חוץ מפרס איזה עוד תרגילי כתפיים כן יהיה מומלץ?

במידה ועוברים את גובה הכתף ברוצטיה מדיאלית תהיה צביטה לכן צריך לעבוד ברוטציה קלה לאטרלית ולא לעבור את גובה הכתף בהרחקות יתר על המידה

נסיתי לעשות את מה שרשמת במאמר ולא הרגשתי שם אי נוחות.
מה יכולה להיות הסיבה?

אתה לא מבצע את הניסוי כמו שצריך ו/או לא מרים את הידיים מספיק גבוה לצדדים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית