הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סך קלורי יומי/דו יומי/שבועי ?

DropDead

משתמש פעיל
454
85
נק' מוניטין:
711
454
85
בכל מה שמתקשר לסך קלורי תמיד מדברים על סך קלורי יומי.
השאלה שלי היא האם זה נובע רק מנוחות או שאין הבדל לחלוקת הזמנים לצריכת קלוריות על פני יומיים/ שבוע וכו' ?
לדוגמא, האם צריכת 5000 קלוריות על פני יומיים כך ש 2500 קל' נצרכות כל יום שווה לצריכת 1000 קל' ביום ראשון והשאר ביום השני ? (או בצורה יותר קיצונית יום אחד צום ויום שני 5000 קלוריות).

תודה.

מבחינת התחזית שנצפה לראות בעליה\ירידה במשקל כן.

אבל מבחינת ניצול המשאבים יהיה הבדל גדול בגלל טבע המנגנונים בגוף, אם נקח את זה לאבסורד לשנה שלמה. הרי ברור שאי אפשר להיות בצום מוחלט למשך חצי שנה ואז לאכול פי 2, סביר שתמות לפני.

• פותח/ת השרשור
ברור לי.
הכוונה הייתה יותר לכיוון של חלוקה לא שווה אבל סך הקלורי השבועי/חודשי יהיה כמו ש"תכננתי"

היישום של סך קלורי ביממה נובע מסיבות פרקטיות וסינכרוניזציה של המנגנונים הטבעיים בגוף.
כנראה שגם סך קלורי דו-יומי לא יהיה אידיאלי, אבל אם מדובר בסטייה קטנה (500~ קל') אפשר לתקן על בסיס דו-יומי לדעתי.

תאמת זאת שאלה מאוד מעניינת כל הזמן אומרים העיקר הערכים סוף היום

אבל סתם שאלה אם נגיד אני אוכל 1800 קלוריות בארוחה אחת בחיטוב וכל שאר היום לא מכניס לפה כלום רק מים

אז למה הגוף לא ירגיש בעצם למשך כמה שעות במאזן חיובי גדול ויבנה מסת שריר ויצבור שומן ואז שהקלוריות האלה יגמר הרי הן פחות מהrmr ליום שלם אז יתחיל לשרוף שומן/לפרק שריר

מעניין אותי איך זה באמת עובד ואם למישהו יש מחקר/ידע בקשר לזה

תאמת זאת שאלה מאוד מעניינת כל הזמן אומרים העיקר הערכים סוף היום

אבל סתם שאלה אם נגיד אני אוכל 1800 קלוריות בארוחה אחת בחיטוב וכל שאר היום לא מכניס לפה כלום רק מים

אז למה הגוף לא ירגיש בעצם למשך כמה שעות במאזן חיובי גדול ויבנה מסת שריר ויצבור שומן ואז שהקלוריות האלה יגמר הרי הן פחות מהrmr ליום שלם אז יתחיל לשרוף שומן/לפרק שריר

מעניין אותי איך זה באמת עובד ואם למישהו יש מחקר/ידע בקשר לזה

דווקא יש, זה מתכונת של IF.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית