הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אימונים לגיבוש מטכל

alon1998

משתמש מתחיל
178
38
נק' מוניטין:
-20
178
38
היי אני בכיתה יא ואני מעוניין להיות בשלדג.
הנתונים שלי הם אלה: משקל 76 גובה 1.76
מתח: 14
מקבילים 20
2000: 8:04
10000: 51:14

אני חייב לעשות שני אימוני אינטרוואלים ומשקל גוף בשבוע .
אתם ממליצים להוסיף חדר כושר? ( אני יכול שלוש פעמים בשבוע ויש לי מכונות )
ואני גם חייב לשפר את ה2000 שלי, להוסיף עוד ריצה ארוכה?
*אני חייב בפנימייה צבאית שמייעדת לקצונה קרבית ככה שאני גם מוגבל באוכל ובשינה

עברת יום סיירות וקיבלת גיבוש מטכל?אם כן מתי הגיבוש?
ורק שתדע זו לא ממש בחירה שלך בגיבוש לאיפה ללכת.בגיבוש מטכל אתה יכול להתקבל ל 669/שלדג/מטכל (תתפלל להתקבל לאחת מאלו)ובמידה וסיימת את הגיבוש ולא התקבלת לאף משלושת היחידות האלו תקבל ראיונות למגלן ואגוז.

אתה חייב להשתפר במתח,ובריצת 2000.
ואתה חייב להיות תותח בספרינטים/שכיבות שמיכה.בפנימייה אתה מתאמן על זחילות וריצות עם אלונקה?לא מאמין שיש צורך במכון למרות שדדדליפט וסקוואט חזקים לא יזיקו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עברת יום סיירות וקיבלת גיבוש מטכל?אם כן מתי הגיבוש?
ורק שתדע זו לא ממש בחירה שלך בגיבוש לאיפה ללכת.בגיבוש מטכל אתה יכול להתקבל ל 669/שלדג/מטכל (תתפלל להתקבל לאחת מאלו)ובמידה וסיימת את הגיבוש ולא התקבלת לאף משלושת היחידות האלו תקבל ראיונות למגלן ואגוז.

אתה חייב להשתפר במתח,ובריצת 2000.
ואתה חייב להיות תותח בספרינטים/שכיבות שמיכה.בפנימייה אתה מתאמן על זחילות וריצות עם אלונקה?לא מאמין שיש צורך במכון למרות שדדדליפט וסקוואט חזקים לא יזיקו.
יש מספיק זחילות ואלונקות חחחח
אני אמשיך להתאמן בנתיים על הריצות והמתח..
אתה יכול להיעזר במאמר הזה:
https://www.kilogram.co.il/3126/מבוא-לריצה-והכנה-לצבא/

אם חדר הכושר שלך מכיל רק מכונות, עדיף שלא תשתמש אלא תבצע רק תרגילי משקל גוף (רצוי להתחיל להוסיף משקל למשקל הגוף).

בהצלחה
טעיתי, יש לי בנץ ואפשרות סקוואט בסמית

יש מספיק זחילות ואלונקות חחחח
אני אמשיך להתאמן בנתיים על הריצות והמתח..
טעיתי, יש לי בנץ ואפשרות סקוואט בסמית
עזוב סקוואט בסמית' , ובנץ לא ממש יעזור לך , לפי דעתי אם אין לך אפשרות למוט חופשי וכלוב תעשה pistol squat זה ייתן לך הרבה כוח ברגליים אני מאמין שמי שיכול לעשות הרבה כאלה יהיה חזק בדדליפט (בסקוואט פחות) מניסיון

אתה בפנמ״צ? וממליץ מאוד על המאמר למעלה בנוסף אם יש לך אפשרות תעבוד בחדכ אבל לא במכונות אלה תרגילים מורכבים עם מוט אולימפי וזה יתן לך יתרון ענק בגיבושים אני אישית מבטיח. בקשר לתרגילים הללו אתה יכול לקרוא בפורטל קילוגרם מההודעה הקודמת (squat,bench press,deadlift)

אתה בפנמ״צ? וממליץ מאוד על המאמר למעלה בנוסף אם יש לך אפשרות תעבוד בחדכ אבל לא במכונות אלה תרגילים מורכבים עם מוט אולימפי וזה יתן לך יתרון ענק בגיבושים אני אישית מבטיח. בקשר לתרגילים הללו אתה יכול לקרוא בפורטל קילוגרם מההודעה הקודמת (squat,bench press,deadlift)
איך בנצ יעזור לו בגיבוש ?! ובוא תספר לי על היתרון הענק שזה ייתן בגיבושים (מסקרנות לא מזלזול) זה יותר יעזור במסלול לדעתי מאשר בגיבוש

• פותח/ת השרשור
כן בפנמצ שבחיפה...
וקראתי את המאמר והבעיה היא שיש לי רק בנץ'..
אני חושב שאני אעשה רק בנץ וחתירה

איך בנצ יעזור לו בגיבוש ?! ובוא תספר לי על היתרון הענק שזה ייתן בגיבושים (מסקרנות לא מזלזול) זה יותר יעזור במסלול לדעתי מאשר בגיבוש
כתבתי את שלושת המורכבים כי הם הבסיס לכוח וגם אם רק הבנצ׳ שלך חזק ביחס לשאר המתגבשים יהיה לך יתרון בתנועה או פעולה מסוימת אבל הרעיון שלי הוא בכלל סקוואט דד ובנצ חזקים בעיקר דד. למה? פשוט מאוד, כוח. אין פה גם יותר מדי להסביר כי במידה ואתה ליפטר חזק (לא מדבר על כרס וזקן אלה בחור מחוטב זריז בכושר עם משקלים יחסית גבוהים) יש לך הרבה יותר כוח משאר המתגבשים וזה יכול לבוא לידי ביטוי כיתרון בסחיבת שקים אלונקה (אם תקרא את המאמר למעלה יש שם הסבר על למה טרפז גדול וחזק הוא יתרון גדול באלונקות) ובכלל כוח מתפרץ חזק שיכול לעזור בכול פעולה.

כתבתי את שלושת המורכבים כי הם הבסיס לכוח וגם אם רק הבנצ׳ שלך חזק ביחס לשאר המתגבשים יהיה לך יתרון בתנועה או פעולה מסוימת אבל הרעיון שלי הוא בכלל סקוואט דד ובנצ חזקים בעיקר דד. למה? פשוט מאוד, כוח. אין פה גם יותר מדי להסביר כי במידה ואתה ליפטר חזק (לא מדבר על כרס וזקן אלה בחור מחוטב זריז בכושר עם משקלים יחסית גבוהים) יש לך הרבה יותר כוח משאר המתגבשים וזה יכול לבוא לידי ביטוי כיתרון בסחיבת שקים אלונקה (אם תקרא את המאמר למעלה יש שם הסבר על למה טרפז גדול וחזק הוא יתרון גדול באלונקות) ובכלל כוח מתפרץ חזק שיכול לעזור בכול פעולה.
שמע הטרפז שלי גנטית פסיכי בלי שאני עובד עליו, באלונקה בגיבוש צנחנים כאב אחושרמוטה ואלונקה זה לא בעיה לסחוב לא צריך להיות יותר מידי חזק בשביל לסחוב אותה למרחק (מניסיון) פשוט צריך להתמודד עם הכאב בטרפז ,
במה בנצ' עוזר ? כוח בלחיצה לא יעזור לך בשום צורה בגיבוש , שקים זה בדיחה זה קל

שמע אני יכול להגיד לך שהיומס הייה בשבילי בדיחה ופשוט סבלתי את הכאב לי להתאמן ובלי כלום (רק בתאוריה-לא עברתי אותו עדיין) אבל החוכמה היא לבוא עם כמה שיותר כלי עזר גם אם זה יעזור לך בדבר הכי קטן כמו סמוך קום שמתפרץ במאית שניה יותר מהר משל שאר המתגבשים ואם יש אפשרות לאמן את התרגילים האלה תאמין לי שזה לא יזיק ואני מאמין שביומיום יש לבחור עם דדליפט 150 יתרון בפעולות קטנות על אחד עם דד של שלושים קילו

שמע אני יכול להגיד לך שהיומס הייה בשבילי בדיחה ופשוט סבלתי את הכאב לי להתאמן ובלי כלום (רק בתאוריה-לא עברתי אותו עדיין) אבל החוכמה היא לבוא עם כמה שיותר כלי עזר גם אם זה יעזור לך בדבר הכי קטן כמו סמוך קום שמתפרץ במאית שניה יותר מהר משל שאר המתגבשים ואם יש אפשרות לאמן את התרגילים האלה תאמין לי שזה לא יזיק ואני מאמין שביומיום יש לבחור עם דדליפט 150 יתרון בפעולות קטנות על אחד עם דד של שלושים קילו
דדליפט וסקוואט יעזרו , כוח ברגליים זה חשוב , אבל בנצ' לא יעזור בשיט

לא חייב להיות כזה קטנוני תסתכל על התרגילים האלה כחבילה לכוח גדול, ולא רק הרגליים גם התנועה של המשיכה בדד מביאה לך יתרון

אחרי 10 דקות עם אלונקה של 90-100 קילו, שום טרפז בעולם לא יציל אותך מהכאב, ואז זה רק אתה והקללות שאתה מריץ בראש

אבל תסכים איתי שיש יתרון ביו דחליל שברירי שכול החיים רק רץ לבחור מאסיבי וחזק שמתאמן כמו שצריך.. אגב סתם בלי קשר לנושא אני שומע כבר לא פעם אחת מאנשים שהגיבוש צנחנים הייה בשבילם כמו יום ספורט והיומס ממש לא ככה

יום סיירות וגיבוש זה שטויות, אני מדבר איתך מפרספקטיבה יותר כוללת של לצלוח מסלול במשך שנה וחצי. כל הכוח שיש לך עכשיו הולך להחתך בצורה רצינית, כי אף אחד לא יקפיד איתך על שנות שינה ותזונה, ואחרי מסע אלונקות של 15 ק"מ לא תקבל נשיקה על הלחי אלא תצא לניווט בדד של 20 ק"מ.
שום תרגיל מהמכון כושר לא יעזור לך

אתה יותר מדי שולל דברים ולא מנסה להסתכל על זה בצורה אחרת.. איך הגעת עכשיו לניווטים? דיברנו על היומס והגיבושים ולבן אדם שבנוסף לזריזות והכול יש כוח והוא מאסיבי (וזה לא משהוא שנעלם כמו שציינת אולי אני ירד דרסטית במשקלי עבודה וכו אבל אני תמיד ישאר הרבה מעל לשאר החברה שלא מתאמנים) יש בזה יתרון.. אגב אפשר לשאול איפה שירתת/משרת? ורק שתדע המסלול באמת יותר קל מהגיבוש.. אולי במסלול אתה יכול לא לישון שבוע ולנווט לבד בלילה ולריב מכות עם קקטוס אנאערף מה שבאלך אבל בגיבוש זה ככה, אם נניח יש 30 חברה נגיד 10 מתוכם הגיעו כי ״אחשלי אני יהיה לוחם בסיירת ויהרוג ערבים״ ״אחשלי תראה איזה סיכות יפות״ ו״אח שלי תראה כמה לייקים יש על הץמונה עם הנשק״. 20 באו כי הם רוצים ומוכנים לתת הכול כדי לשרת ביחידות העילית והמקומות הם מצומצמים מאוד. מכאן כבר אין מצב שהמסלול יותר קשה כי בגיבוש גם מעמידים אותך בסיטואציות קשות פיזית שלא תעמוד בהן גם אם אתה השחיין או האצן הכי טוב בעולם (כי לא באמת בודקים כמה אתה יכול לרוץ-בודקים כמה אתה מוכן לרוץ) וגם בסיטואציות האלה אתה נמצא בצפיפות ורץ ספרינטים עם עוד 19 חברה מורעלים שפשוט יקרעו תתחת כי בסופו של דבר מישהוא צריך להגיע ראשון ומבחינה פיזית בוא נגיד שהרוב שם יהיו תותחים.. בקיצור זאת מלחמה שלא תגמר עד שמישהוא ינצח בה וכולם מוכנים להלחם עד לרמת ההקאות וההתמוטטות... במסלול אתה עובר הכשרה לא פשוטה אבל כול זה לא תחת מסגרת של תחרות ואתה עובר התעללות פיזית ונפשית קלה שקורעת אותך כי היא תמידית לאורך תקופה בניגוד לגיבוש שמפיל עליך עומס ענק בבום שישבור אותך פיזית בין אם תרצה או לא ונשאר לך להלחם בעזרת הרצון.

יותר מידי קשקושים כאן
תרגילי הכוח לא עוזרים בכך שהם מדמים את מה שיהיה, אלא בכך שהם מחזקים אותך באופן כללי - ולמי שיותר חזק האלונקה \ תיק פחות כבדים וכואבים, הוא פחות נפצע, והוא תמיד זה שמציל את המצב.
מי שבן 16 ולא יודע כלום על הצבא שלא יגיב בנושא. מי שהיה קרבי בצבא שישאל את עצמו מי הוא הכי היה רוצה לצידו במצב חירום - את החייל הקטן ששוקל 60 קילו שרץ 2000 ב6:30 או את הבחור הכי גדול וחזק בצוות, ששוקל 100 קילו ורץ 2000 ב9:00 דקות.

דובר על הנושא של הצבא כבר הרבה, תקראו כאן:
http://www.lbs.co.il/threads/47311/

אהלן, לגיבושים מניסיון אישי שלי הייתי ממליץ לך על שילוב אימוני ריצה בסגנון אינטרוואלים-פארטלק-נפח
תשלב עבודת משקולות-שלושת הגדולים וכמה תרגילי עזר(מתח ומקבילים מספיק לפי דעתי).

תמצא את האיזון בין הכל לבד. בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית