ייעוץ אימונים לגיבוש מטכל

alon1998

משתמש מתחיל
178
38
נק' מוניטין:
-20
178
38
היי אני בכיתה יא ואני מעוניין להיות בשלדג.
הנתונים שלי הם אלה: משקל 76 גובה 1.76
מתח: 14
מקבילים 20
2000: 8:04
10000: 51:14

אני חייב לעשות שני אימוני אינטרוואלים ומשקל גוף בשבוע .
אתם ממליצים להוסיף חדר כושר? ( אני יכול שלוש פעמים בשבוע ויש לי מכונות )
ואני גם חייב לשפר את ה2000 שלי, להוסיף עוד ריצה ארוכה?
*אני חייב בפנימייה צבאית שמייעדת לקצונה קרבית ככה שאני גם מוגבל באוכל ובשינה

אתה יותר מדי שולל דברים ולא מנסה להסתכל על זה בצורה אחרת..

אני לא רוצה לפגוע בך, אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר. אין מה להשוות קושי מתמשך יום אחרי יום שגורם לך לרצות לירות לעצמך ברגל
ליום סיירות שאתה מסיים ואז בערב שותה בירה עם חברים. אני מעריך שאתה עדיין לפני גיוס וזאת הסיבה לצורת המחשבה שלך.

יותר מידי קשקושים כאן
תרגילי הכוח לא עוזרים בכך שהם מדמים את מה שיהיה, אלא בכך שהם מחזקים אותך באופן כללי - ולמי שיותר חזק האלונקה \ תיק פחות כבדים וכואבים, הוא פחות נפצע, והוא תמיד זה שמציל את המצב.
מי שבן 16 ולא יודע כלום על הצבא שלא יגיב בנושא. מי שהיה קרבי בצבא שישאל את עצמו מי הוא הכי היה רוצה לצידו במצב חירום - את החייל הקטן ששוקל 60 קילו שרץ 2000 ב6:30 או את הבחור הכי גדול וחזק בצוות, ששוקל 100 קילו ורץ 2000 ב9:00 דקות.

דובר על הנושא של הצבא כבר הרבה, תקראו כאן:
http://www.lbs.co.il/threads/47311/

ההגיון שלך נכון תאורטית אבל בפועל לא בא כל כך לידי ביטוי. ראיתי בצבא את ההוא ששוקל 60 קילו מרים את זה ששוקל 100, ומגיע הרבה יותר רחוק
מאשר כשהיה קורה ההפך. ברור לי שכל מקרה לגופו, אבל כח הוא פרמטר שלא יהפוך את השרות שלך ליותר קל מלזה שחלש פיזית ממך, עם כל הצער שבדבר, ובגלל זה הפרמטר הזה גם לא נבדק במיונים לשום יחידה בצבא שלנו ובעולם.

יותר מידי קשקושים כאן
תרגילי הכוח לא עוזרים בכך שהם מדמים את מה שיהיה, אלא בכך שהם מחזקים אותך באופן כללי - ולמי שיותר חזק האלונקה \ תיק פחות כבדים וכואבים, הוא פחות נפצע, והוא תמיד זה שמציל את המצב.
מי שבן 16 ולא יודע כלום על הצבא שלא יגיב בנושא. מי שהיה קרבי בצבא שישאל את עצמו מי הוא הכי היה רוצה לצידו במצב חירום - את החייל הקטן ששוקל 60 קילו שרץ 2000 ב6:30 או את הבחור הכי גדול וחזק בצוות, ששוקל 100 קילו ורץ 2000 ב9:00 דקות.

דובר על הנושא של הצבא כבר הרבה, תקראו כאן:
http://www.lbs.co.il/threads/47311/
אני אישית מניסיוני מסחיבת אלונקה שהייתי יותר חלש אמנם לא חלשלוש כן התאמנתי וכן אימנתי רגליים ובסחיבת אלונקה למרחק מה שהגביל אותי נטו זה היה הכאב בטרפז , הרגליים לא הזיזו לי בכלל , והטרפז שלי דיי גדול ומאסיבי (גנטית-לא מבודד אותו וזה גם שריר די גנטי)

ההגיון שלך נכון תאורטית אבל בפועל לא בא כל כך לידי ביטוי. ראיתי בצבא את ההוא ששוקל 60 קילו מרים את זה ששוקל 100, ומגיע הרבה יותר רחוק
מאשר כשהיה קורה ההפך. ברור לי שכל מקרה לגופו, אבל כח הוא פרמטר שלא יהפוך את השרות שלך ליותר קל מלזה שחלש פיזית ממך, עם כל הצער שבדבר, ובגלל זה הפרמטר הזה גם לא נבדק במיונים לשום יחידה בצבא שלנו ובעולם.
אתה צריך להבדיל בין כוח ומשקל גוף.
מה שאתה מתאר זה שבצבא אתה רואה בעיקר שמנים שהם סתם שמנים, ולא חזקים, ושבד"כ האתלטים הם יותר חזקים. כל מה שאמרת כאן זה שמישהו ששוקל 60 יכול להיות יותר חזק ממישהו ששוקל 100, וזה נכון.

אבל תכלס, בהבדלי משקל גוף כל כך גדול, בלי אימוני כוח [בהנחה ששניהם (לא) מתאמנים אותו דבר], זה משהו בכלל לא נפוץ.

ופרמטר הכוח הוא כן משהו שנמדד (לא בצורה ישירה), בגיבושים. ולא סתם החזקים הם אלה שעוברים. בכל יחידה צבאית אתה תשמע על כמה שהשייטת סוסים וחיות, ועל איזה דברים כבדים הם מרימים, ואיך שצוות לוחמים מרים ס"ג (סירת גומי) מעל הראש ועל כמה שהם חזקים. זה לא במקרה. אגב, כשאני אומר חזקים אני מתכוון ביחס לצבא, לא ביחס למשקולנים.

אני אישית מניסיוני מסחיבת אלונקה שהייתי יותר חלש אמנם לא חלשלוש כן התאמנתי וכן אימנתי רגליים ובסחיבת אלונקה למרחק מה שהגביל אותי נטו זה היה הכאב בטרפז , הרגליים לא הזיזו לי בכלל , והטרפז שלי דיי גדול ומאסיבי (גנטית-לא מבודד אותו וזה גם שריר די גנטי)
מה התפקיד של הטרפזים בדדליפט? למי אתה חושב שיש טרפזים יותר חזקים, לזה שיש לו דדליפט של 300 ק"ג או לזה שיש לו דדליפט של 100 ק"ג?

בלי תשובות לשתי השאלות האלה, דעתך פסולה מלהחשב כתגובה למה שאני טוען.

אתה צריך להבדיל בין כוח ומשקל גוף.
מה שאתה מתאר זה שבצבא אתה רואה בעיקר שמנים שהם סתם שמנים, ולא חזקים, ושבד"כ האתלטים הם יותר חזקים. כל מה שאמרת כאן זה שמישהו ששוקל 60 יכול להיות יותר חזק ממישהו ששוקל 100, וזה נכון.

אבל תכלס, בהבדלי משקל גוף כל כך גדול, בלי אימוני כוח [בהנחה ששניהם (לא) מתאמנים אותו דבר], זה משהו בכלל לא נפוץ.

ופרמטר הכוח הוא כן משהו שנמדד (לא בצורה ישירה), בגיבושים. ולא סתם החזקים הם אלה שעוברים. בכל יחידה צבאית אתה תשמע על כמה שהשייטת סוסים וחיות, ועל איזה דברים כבדים הם מרימים, ואיך שצוות לוחמים מרים ס"ג (סירת גומי) מעל הראש ועל כמה שהם חזקים. זה לא במקרה. אגב, כשאני אומר חזקים אני מתכוון ביחס לצבא, לא ביחס למשקולנים.

מה התפקיד של הטרפזים בדדליפט? למי אתה חושב שיש טרפזים יותר חזקים, לזה שיש לו דדליפט של 300 ק"ג או לזה שיש לו דדליפט של 100 ק"ג?

בלי תשובות לשתי השאלות האלה, דעתך פסולה מלהחשב כתגובה למה שאני טוען.
ואם הבחור של הדדליפט 100 זה בילדר כמה שנים שלא מאמן רגליים/יש לו פציעה ברגליים ?
ולפי מה שאתם מתארים על הכאב בטרפזים - רק מסת שריר תרכך את הכאב , טרפז יותר חזק/חלש לא רלוונטי כאן.
לכולם כואב , אותי אישית מה שמגביל זה הכאב בטרפז לא הרגליים
ובקשר למה שאמרת על השייטת , חבר שלי שנה מעלי נמצא שם בקרוב מסיים מסלול , בעבר שראיתי אותו מתאמן בחדר כושר (אימוני ליצנות) עזוב את זה שהוא לא עשה סקוואט או דדליפט גם המשקל בלג פרס היה גרוע ובכללי הוא היה קטן

ואם הבחור של הדדליפט 100 זה בילדר כמה שנים שלא מאמן רגליים/יש לו פציעה ברגליים ?
לא מעניין
למי יהיו טרפזים יותר חזקים? לזה שהRM1 שלו זה 300 ק"ג, או לזה שהRM1 שלו זה 100 ק"ג?

וזה לא נראה שאתה יודע מה התפקיד של הטרפזים בדדליפט.

ולפי מה שאתם מתארים על הכאב בטרפזים - רק מסת שריר תרכך את הכאב , טרפז יותר חזק/חלש לא רלוונטי כאן
לא, כי אתה צריך לכווץ את הטרפזים כשאתה נושא את האלונקה, על מנת שיכאב פחות + הכוח יעבור בצורה אידיאלית יותר (דרך מסת שריר קשיחה ולא רכה).
אלא אם מדובר על מסת שריר של מישהו מהשואה, שאיכשהו הוא גם מאוד חזק - בצורה קיצונית, אז לא מתקיים מצב של מישהו מאוד חזק ומסת שריר מאוד נמוכה ככה שעדיין יכאב. בלי מצב קיצוני שלא מתרחש במציאות, זה לא רלוונטי.

לא מעניין
למי יהיו טרפזים יותר חזקים? לזה שהRM1 שלו זה 300 ק"ג, או לזה שהRM1 שלו זה 100 ק"ג?

וזה לא נראה שאתה יודע מה התפקיד של הטרפזים בדדליפט.

לא, כי אתה צריך לכווץ את הטרפזים כשאתה נושא את האלונקה, על מנת שיכאב פחות + הכוח יעבור בצורה אידיאלית יותר (דרך מסת שריר קשיחה ולא רכה).
אלא אם מדובר על מסת שריר של מישהו מהשואה, שאיכשהו הוא גם מאוד חזק - בצורה קיצונית, אז לא מתקיים מצב של מישהו מאוד חזק ומסת שריר מאוד נמוכה ככה שעדיין יכאב. בלי מצב קיצוני שלא מתרחש במציאות, זה לא רלוונטי.
אני יודע מה התפקיד של הטרפזים בדדליפט , מן הסתם המוט הכבד מושך משהו למטה , אתה לא צריך לכווץ את הטרפזים (ניסיתי שסחבתי את האלונקה וזה לא עזר לכאב) דרך אגב התחלתי לעשות דדליפט עם דדליפט יותר חזק ממה שכתבת במאמר שלך

אתה לא צריך לכווץ את הטרפזים (ניסיתי שסחבתי את האלונקה וזה לא עזר לכאב)
בוודאי שאתה צריך. הסברתי גם למה. חוץ מלהגיד שלא, לא עשית כלום. ניסית עם ובלי, וכאב יותר עם? אתה יודע לכווץ טרפז בצד אחד? (להרים את הכתפיים)
עשית את זה לפני שהלונקה הייתה עליך, או כשהיא כבר מחצה את מסת השריר שם ואז ניסית לכווץ ולא הבנת למה זה לא כזה עוזר?

אגב, מבחינת העברת הכוח זה מאוד חד משמעי.

דרך אגב התחלתי לעשות דדליפט עם דדליפט יותר חזק ממה שכתבת במאמר שלך
אוקיי, ומה הבעייה? כואב לך יותר מלאחרים שיש להם דדליפט של 85?

beast and cheat אתה עברת את הגיבוש הזה? עשית/עברת מסלול באחת מהיחידות האלו?
עשיתי לא גיבוש ולא שניים, הייתי בסיירת, הכל טוב. תודה על ההתעניינות.

אם הנושא מעניין אותך קרא את הדיון אליו הפניתי.

עשיתי לא גיבוש ולא שניים, הייתי בסיירת, הכל טוב. תודה על ההתעניינות.

אם הנושא מעניין אותך קרא את הדיון אליו הפניתי.

רוב תודות. ענין אותי לדעת את הרקע שיש לאמירות שלך בדיון פה.

בוודאי שאתה צריך. הסברתי גם למה. חוץ מלהגיד שלא, לא עשית כלום. ניסית עם ובלי, וכאב יותר עם? אתה יודע לכווץ טרפז בצד אחד? (להרים את הכתפיים)
עשית את זה לפני שהלונקה הייתה עליך, או כשהיא כבר מחצה את מסת השריר שם ואז ניסית לכווץ ולא הבנת למה זה לא כזה עוזר?

אגב, מבחינת העברת הכוח זה מאוד חד משמעי.

אוקיי, ומה הבעייה? כואב לך יותר מלאחרים שיש להם דדליפט של 85?
הטרפז מכווץ גם ככה אין מה להרים את השכמה כאילו לא ? התכוונתי שניסיתי במהלך המסע עם האלונקה להרים את השכמה אחרי שכבר כאב לי
לפי דעתי אלונקה אם אתה לא חלש זה שרירי המוח כמה אתה מוכן לסבול

רוב תודות. ענין אותי לדעת את הרקע שיש לאמירות שלך בדיון פה.
אגב, כל אחד שהיה בגיבוש-שניים + טירונות קרבית במשך כמה שבועות, עם קצת תבונה יכול להבין את רוב הנושא. במיוחד אם יש לו ידע באימונים ואנטומיה (אפילו בסיסיים)

הטרפז מכווץ גם ככה אין מה להרים את השכמה כאילו לא ? התכוונתי שניסיתי במהלך המסע עם האלונקה להרים את השכמה אחרי שכבר כאב לי
הטרפז לא מכווץ גם ככה. או שאתה מכווץ אותו (חלש \ חזק זה נושא אחר), או שלא, ואז כואב יותר מאשר אם אתה כן מכווץ (מלכתחילה).
להתחיל לכווץ אחרי שהוא כבר כואב, לא יפתור את הבעייה.

ריצות אינטרוואלים שכיבות שמיכה ושאר הירקות שעושים בגיבושים זה חשוב אבל אימון ספציפי עליהם זו אוננות לשמה.
כדי קודם להתחזק מהר ואז לעבור להתאמן על דברים ספציפיים.
מי שיהיה לו רגליים חזקות יותר- ירוץ מהר יותר אין אפס. מי שיהיה לו גוף חזק יותר - יוכל להתמודד עם הסחיבות של הג'ריקן והאלונקה טוב יותר ובכללי בעל גוף מסיבי עושה יותר רושם על המגבשים מאיזה דרדלה.
נכון בסופו של דבר הכל בראש אז בגלל זה חשוב להיות חזק כי הסיבולת זה עניין משני לאחר כמה שעות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית