הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות דחופה - חוסר שינה בסמולוב

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
שלום, התחלתי השבוע שמולוב ג'ונייר, תכנית קשה מאוד פעם ראשונה שאני עובד בנפחים מעל 5 חזרות, לרוב הייתי עובד ב3. לילה קודם ישנתי רק 6 שעות ולילה הזה ישנתי 4, חוץ מזה נחתי רוב היום, היום יש לי אימון שלישי של סמולוב ואני מרגיש תשוש מחוסר שינה. השאלה אם יהיה אפקטיבי ללכת לאימון בכל זאת או שעדיף לדחות את האימון למחר? מחר אמור להיות לי אימון רביעי של סמולוב דרך אגב שלב העצימות של שלשות לא חשוב.. בסוף הלכתי והפגזתי באימון, מקסימום היה לי מעט יותר גלישה בחלק מהחזרות חבר'ה המצב חמור ביותר, שני לילות עם שינה מועטה ועכשיו לילה שלישי בדרך, הלכתי לישון ב11 וחצי ועדיין ער וצריך להתעורר ב8. משהו דפוק אצלי מה עושים? התחלתי סמווב בתקופה רעה? אני מדריך כושר מתחיל לעבוד עכשיו בשתי עבודות עם משמרות בוקר לאורך השבוע וזה הורג אותי ואני לחוץ. הזמנתי כבר מלטונין מחכה שיגיע כבר

בעולם המדעי אין קונספט כזה שנקרא עייפות של מערכת העצבים. היא לא ״מתעייפת״, אלא אם כן יש לך בעיות רפואיות רציניות. תשישות מערכת העצבים זה broscience. לגבי עייפות השריר, אף אחד לא מחכה גם ככה ל״התאוששות מלאה״ של השריר. כולם יודעים שזה קורה גם בזמן שאתה מתאמן ואין פה מישהו שלא התאמן עם DOMS קשים. אז אנחנו שוב חוזרים לשאלה אילו מערכות עייפות במצב של אימון יתר?

לפי הסימפטומים שציינת, אפשר לשבור שיאים במצב הזה, וזה קורה הרבה. אז לטעמך אפשר להיות באימן יתר ולשבור שיאים במקביל?

בעולם המדעי אין קונספט כזה שנקרא עייפות של מערכת העצבים. היא לא ״מתעייפת״, אלא אם כן יש לך בעיות רפואיות רציניות. תשישות מערכת העצבים זה broscience. לגבי עייפות השריר, אף אחד לא מחכה גם ככה ל״התאוששות מלאה״ של השריר. כולם יודעים שזה קורה גם בזמן שאתה מתאמן ואין פה מישהו שלא התאמן עם DOMS קשים. אז אנחנו שוב חוזרים לשאלה אילו מערכות עייפות במצב של אימון יתר?

לפי הסימפטומים שציינת, אפשר לשבור שיאים במצב הזה, וזה קורה הרבה. אז לטעמך אפשר להיות באימן יתר ולשבור שיאים במקביל?
אני מבין שאני לא אקבל התייחסות למה שאמרתי, ושאתה תמשיך להתעלם מרוב מה שאני כותב?

אתה מזכיר לי עורך דין שאני מכיר שטיפל בתיק תקיפה מסויים, לקח את התיק והתחיל להתעסק רק במסביב. מצא שגיאות דקדוקיות בכתב האישום, הוכיח שהוא הוגש לא בזמן וכו', ובכלל לא התייחס לטענות.
אגב, כיום הוא נחשב לאחד מעורכי הדין החזקים בישראל, אז קח את זה כמחמאה.

תוכנית טובה הרצתי אותה פעמיים
פעם אחת בגרסה המלאה שלה של 13 שבועות

בפעם הראשונה שהרצתי את הבלוק נפח לא התאמנתי 4 פעמים בשבוע אלא לפני היום ה4 נחתי הרבה פעמים עוד יום

בפעם השניה הלכתי לפי התוכנית בדיוק

אם אתה לא מתואושש תוריד טיפה את האחוזים בתוכנית (תציב RM1 קטן ב 3-7% אחוז מהRM1 שלך) אם צריך
אם אתה צריך תנוח עוד יום

אתה מזכיר לי עורך דין שאני מכיר שטיפל בתיק תקיפה מסויים, לקח את התיק והתחיל להתעסק רק במסביב. מצא שגיאות דקדוקיות בכתב האישום, הוכיח שהוא הוגש לא בזמן וכו', ובכלל לא התייחס לטענות.
אגב, כיום הוא נחשב לאחד מעורכי הדין החזקים בישראל, אז קח את זה כמחמאה.

למה בדיוק אתה רוצה שאני אתייחס אם אתה לא יכול ממש לפרט מה כולל overtraining.
בוא נסכם מה יש לנו עד עכשיו:

1. אתה חושב שאפשר לשבור שיאים רק במצב של ״התאוששות מלאה״.
2. אנחנו לא יודעים מה זה התאוששות מלאה כי לא ברור לנו על התאוששות של אילו מערכות מדובר.
3. אתה מגדיר אימון יתר כמצב שבו הזמן שאתה נותן לעצמך להתאושש קטן ממה שצריך לעומת כמות העבודה שביצעת, אבל אנחנו עדיין לא יודעים מה בדיוק התהליך שצריך להסתיים כדי שמותר יהיה להתאמן שוב.
4. הגדרת אימון יתר גם כ overreaching כרוני. זאת אומרת שזה מצב כרוני בו יש *ירידה בביצועים*, ועדיין לא שמענו על אף אחד שהגיע למצב הזה. לעומת זאת כן שמענו על הרבה אנשים ששוברים שיאים בזמן שהם חווים את כל הסימפטומים של אימון יתר שתיארת למעלה.

האם שימוש בחומרים all year round כמו שלא מעט ספורטאים עושים, לא יוצר מציאות שונה בהקשר של אובר טריינינג, יכולת התאוששות והתקדמות?

נותן יתרון בהחלט. למה הוא יוצר מציאות שונה? האם אנשים שמשתמשים בחומרים עובדים אחרת? לא מגיבים באותה צורה לעומס?

נותן יתרון בהחלט. למה הוא יוצר מציאות שונה? האם אנשים שמשתמשים בחומרים עובדים אחרת? לא מגיבים באותה צורה לעומס?
מהבחינה שההתאוששות יותר מהירה, כך שיותר קשה להגיע למצב של אובר טרייניג.

למה אתה אומר שלא פירטתי מה זה אובר טריינינג? אתה לא קורא מה אני כותב?

1. אתה חושב שאפשר לשבור שיאים רק במצב של ״התאוששות מלאה״.
לא, כי אם השיא שלך הוא 220 ק"ג אבל תכלס באותו יום היית יכול 225, הגיוני שעם התאוששות חלקית תצליח 222.5, שזה שיא חדש.

2. אנחנו לא יודעים מה זה התאוששות מלאה כי לא ברור לנו על התאוששות של אילו מערכות מדובר.
הגוף זו מערכת בפני עצמה, והעובדה שהקורטיזול בגוף שלך מרקיע שחקים, משפיע על הכל. תאהב את זה או לא - זה המצב.

3. אתה מגדיר אימון יתר כמצב שבו הזמן שאתה נותן לעצמך להתאושש קטן ממה שצריך לעומת כמות העבודה שביצעת, אבל אנחנו עדיין לא יודעים מה בדיוק התהליך שצריך להסתיים כדי שמותר יהיה להתאמן שוב.
מה שצריך לקרות זה שהקורטיזול ירד, והנזקים יתוקנו. אימון יתר זה לא משהו בלתי הפיך, אבל פשוט לוקח הרבה זמן להתאושש ממנו (>סייקל אחד של סטרס-הסתגלות-התאוששות), וההתאוששות לא תגרום להסתגלות אליו, כי הסטרס גבוה ממה שאתה יכול להסתגל אליו (לפחות כרגע).
זה אומר שאתה חוזר קצת אחורה, אבל זה לא בלתי הפיך.

4. הגדרת אימון יתר גם כ overreaching כרוני. זאת אומרת שזה מצב כרוני בו יש *ירידה בביצועים*, ועדיין לא שמענו על אף אחד שהגיע למצב הזה. לעומת זאת כן שמענו על הרבה אנשים ששוברים שיאים בזמן שהם חווים את כל הסימפטומים של אימון יתר שתיארת למעלה.
אז אם אני מביא לך דוגמה למשקולן שקרע את התחת, הרגיש את הסימפטומים של אימון יתר, והפסיק להתקדם למרות שהוא העלה את כמות העבודה שלו, אז אתה לוקח את כל הטענות שלך בחזרה ואומר שטעית ושאני צודק?

אגב, אתה עדיין מסרב להגיב לדברים המאוד רלוונטיים שאמרתי קודם. תזכורת:
כל מה שאתה אומר זה שמתישהו מתקדמים לאט. לא אמרת למה מתישהו מפסיקים להתקדם.

אז אנחנו מסכימים על זה שניתן להכשל כי עשית יותר מידי עבודה?
אתה לא לא מאמין בכל הקשקוש הזה של אובר טריינינג והתאוששות?

תכלס, שורה תחתונה:
אני לא מצליח להבין מה אתה טוען, שאובר טריינינג בליפטינג זה משהו שנגמר מהר (כי 99% מהמתאמנים הם מתחילים) \ שקורה לעיתים נדירות ? כי אנחנו מסכימים על זה. אבל זה לא אומר שזה לא קיים. או שאתה טוען שאין מכניזם כזה אובר טריינינג? שלא ניתן להגיע אליו, לא משנה כמה תרים כל יום? אבל שאם במקום להרים מוט של 20 קילו 10,000 פעמים ביום אתה תעשה 10,000 צעדי ריצה ביום, אז אתה כן יכול להגיע לאובר טריינינג? כי לריצה יש קסם שלמוטות אין?
מה הטענה?

ואגב, את זה כבר שאלתי. ולא ענית גם בפעם הראשונה:
להביא לך דוגמה למשקולנים שבמשך שנתיים לא התקדמו, וכן התאמנו, וקשה מאוד? זה כל מה שצריך?

הבעייה בדיון הזה היא שאני מגיב לכל מה שאתה אומר, ואתה מגיב לשורה וחצי ממה שאני אומר. אין אפשרות לנהל דיון כאשר אתה מתעלם ממה שנוח לך, ופשוט לא מגיב על זה. אני מקפיד להגיב על הכל, ואם אני אפספס משהו אני אצפה שתעיר על זה.

אתה לא מגיב שום דבר רלוונטי, אז אין לי למה להתייחס. עכשיו ברחת לדבר על קורטיזול כי אתה לא יכול לפרט אילו מערכות בגוף צריכות להתאושש בזמן אימון יתר.
אז גם קורטיזול לא ממש רלוונטי לכל הסיפור.
בניסוי של פנדלי והרטמן (זה שאתה בטוח מכיר ובו הם בדקו מה קורה ליחס בין קורטיזול לטסטוסטרון), המתאמנים שם שברו שיאים גם במצב שבו הקורטיזול היה בשיא והטסט היה בשפל, כך שגם זה לא ממש מדד לאימון יתר.

אתה שוב לא מגיב למה שאני אומר. אם משהו לא רלוונטי לדעתך - תגיד מה, ולמה. כשאתה סתם מסנן אין פה דיון. אתה מגיב כמו עורך דין מנוסה, אתה קצת מפולפל וזה למעשה כל מה שיש בדברים שלך.
אה, ואתה יודע יותר ממני על מערכת העצבים, ובגלל שאנחנו לא עוסקים בנוירולוגיה זה לא כל כך רלוונטי. אני מדבר במאקרו ואתה סתם גורר דברים למיקרו.

אגב, בתור אחד שהיה צריך להשתמש בקורטיקוסטרואידים (רפואית), אני יכול חד משמעית להגיד שזה ממש לא משהו שעושה אותך יותר חזק.
אשמח לראות את המחקר המדובר, אבל שוב - כל עוד אתה ממשיך לסרב להגיב למה שאני אומר, הדיון סגור.

דיון מאוד מעניין!

אלכס - אז אתה בעצם אומר שלדעתך אין צורך באימון ההתאוששות בטקסס ואפשר ואף רצוי להחליף אותו בעוד אימון נפח?

דיון מאוד מעניין!

אלכס - אז אתה בעצם אומר שלדעתך אין צורך באימון ההתאוששות בטקסס ואפשר ואף רצוי להחליף אותו בעוד אימון נפח?
ממליץ לקרוא את הספר Squatting Everyday.
טקסס זו מערכת HIT, ככה שלא..לא הייתי אומר שמומלץ לשים אימון נפח במקום התאוששות.
מה שכן, יש מערכות אחרות שבהן אתה תמפמפם אימונים כבדים כל יום.

אתה שוב לא מגיב למה שאני אומר. אם משהו לא רלוונטי לדעתך - תגיד מה, ולמה. כשאתה סתם מסנן אין פה דיון. אתה מגיב כמו עורך דין מנוסה, אתה קצת מפולפל וזה למעשה כל מה שיש בדברים שלך.
אה, ואתה יודע יותר ממני על מערכת העצבים, ובגלל שאנחנו לא עוסקים בנוירולוגיה זה לא כל כך רלוונטי. אני מדבר במאקרו ואתה סתם גורר דברים למיקרו.

אגב, בתור אחד שהיה צריך להשתמש בקורטיקוסטרואידים (רפואית), אני יכול חד משמעית להגיד שזה ממש לא משהו שעושה אותך יותר חזק.
אשמח לראות את המחקר המדובר, אבל שוב - כל עוד אתה ממשיך לסרב להגיב למה שאני אומר, הדיון סגור.

על סמך מה אתה אומר שהוא יודע יותר ממך על מערכת העצבים?

ממליץ לקרוא את הספר Squatting Everyday.
טקסס זו מערכת HIT, ככה שלא..לא הייתי אומר שמומלץ לשים אימון נפח במקום התאוששות.
מה שכן, יש מערכות אחרות שבהן אתה תמפמפם אימונים כבדים כל יום.

ברור לי שלא, אבל מעניין אותי לשמוע את דעתו של אלכס בנושא.

דיון מאוד מעניין!

ואיך יתכן שלדעתו יהיה צורך באימון כזה בהינתן שאימון יתר זה בולשיט שלא קיים?

אתה לא מדבר במאקרו, אתה מתחמק. אני מבקש ממך שתגדיר לי מה זה אימון יתר (וכל הגדרה שלא תכלול ירידה משמעותית בביצועים לאורך זמן לא תהיה רלוונטית), ומה המערכות שצריכות להתאושש כדי שתצא ממנו. ברור שלא מדובר בשרירים כי אף אחד לא מחכה שהשריר ״יתאושש״ לחלוטין, וברור שזו לא המערכת העצבית כי אין למערכת הזו מושג של תשישות. אז מה מונע ממך להציג ביצועים קרובים למקסימליים כשאתה במצב הזה שאתה מתאר כאימון יתר? אני אתן לך רמז - תחפש ב science and practice of strength training.
אגב, אחרי שתמתצא הגדרה טובה, תמצא לי בבקשה מישהו שזה קרה לו.

דיון מאוד מעניין!

לא, אני ממש לא בעד להחליף אותו בעוד אימון נפח. המודל של טקסס מת׳וד הוא מודל קלאסי של stress ואז supercompensation. שהוא כמובן מודל חלקי ביותר לאיך דברים עובדים, אבל כל עוד הוא עובד לא רואה הרבה סיבות לשנות אותו.
סתם מנחש. אולי הוא לא.
רגע, הבנתי לא נכון, או שיתכן שפעם אחת אתה בצד שלי? 😱

הוא לא בצד שלך, הוא פשוט יגיד כל דבר כדי לנסות לעצבן אותי, כאילו שדעתו מעניינת או משהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית