הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לי עליכן על בני.

טלי123

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
שלום לכן ,

בני הלילה הנ"ל ישאר ער עד מחר בשעה 10 בלילה , מסיבה כל שהיא שהוא מחויב להישאר ער.

השאלה היא כזו , הוא טיפה פרנואיד באוכל , היום הוא אכל בסביבות 1500 קל' , השאלה היא כזו , מחר הוא יאוכל עוד 1500 קל' , זה יצא שבסופו של דבר הוא אכל 3000 קל' בגלל שאיננו ישן ? או שיש שעה מסויימת שמשם הגוף "שורף" את היום הקודם ?

תודה לכן.

הגוף לא עובד לפי שעות/דקות. מטבוליזם/חילוף חומרים מתרחש ברמת המיקרו-שנייה. נוטים להתייחס לצריכה קלורית יומית (24 שעות) כי זה נוח יותר מבחינת חישוב ופרקטי יותר לאדם שעושה את הדיאטה. אם אדם נשאר ער 48 שעות ואוכל בכל 24 שעות כ-1500 קל׳, אזי הוא אכל 1500 קל׳ ביום (לערך, בגדול ככל שלא ישנים יותר זמן, איברים שונים מתחילים לאבד מתפקודם ומתחילים לצרוך פחות אנרגיה, לדוגמה המוח).

• פותח/ת השרשור
הגוף לא עובד לפי שעות/דקות. מטבוליזם/חילוף חומרים מתרחש ברמת המיקרו-שנייה. נוטים להתייחס לצריכה קלורית יומית (24 שעות) כי זה נוח יותר מבחינת חישוב ופרקטי יותר לאדם שעושה את הדיאטה. אם אדם נשאר ער 48 שעות ואוכל בכל 24 שעות כ-1500 קל׳, אזי הוא אכל 1500 קל׳ ביום (לערך, בגדול ככל שלא ישנים יותר זמן, איברים שונים מתחילים לאבד מתפקודם ומתחילים לצרוך פחות אנרגיה, לדוגמה המוח).
ז"א שכל יום הוא 1500 קל' מחדש ?

קראתי גם באיזה מאמר בעבר , שלפעמים בשינה הגוף שורף פחות קלוריות מאשר בזמן שאתה ער.

ככה שאתה אומר שאם הוא נשאר ער הלילה עד מחר ב-10 בלילה , אין כל דבר רע בזה מבחינת משקל ? (הוא בדיאטה-שמירה [חצי חצי]).

תודה.

ז"א שכל יום הוא 1500 קל' מחדש ?
פחות או יותר כן.

קראתי גם באיזה מאמר בעבר , שלפעמים בשינה הגוף שורף פחות קלוריות מאשר בזמן שאתה ער.
ההפרש מאוד מינורי. זה נובע בעיקר בגלל שבשינה חלק גדול ממערכת השלד ״משותקת״ ולכן צריכה פחות אנרגיה. מטבוליזם עדיין מתרחש כמעט באותו הקצב.

ככה שאתה אומר שאם הוא נשאר ער הלילה עד מחר ב-10 בלילה , אין כל דבר רע בזה מבחינת משקל ? (הוא בדיאטה-שמירה [חצי חצי]).
זה לא ישפיע. מה שכן אם הוא יאכל דברים במסיבה שמכילים הרבה נתרן (ממתיקים או דברים מלוחים/מעובדים) הוא יעלה כמה ימים לאחר מכן במשקל, מאחר ונתרן משנה את מאזן הנוזלים בגוף. זה לא שומן, זה נוזלים והם יורדים לאחר כמה ימים, אך המשקל יראה עלייה - כך שאין טעם להישקל לאחר המסיבה (לחכות 3-4 ימים אם רוצים לדעת את המשקל).

• פותח/ת השרשור
פחות או יותר כן.

ההפרש מאוד מינורי. זה נובע בעיקר בגלל שבשינה חלק גדול ממערכת השלד ״משותקת״ ולכן צריכה פחות אנרגיה. מטבוליזם עדיין מתרחש כמעט באותו הקצב.

זה לא ישפיע. מה שכן אם הוא יאכל דברים במסיבה שמכילים הרבה נתרן (ממתיקים או דברים מלוחים/מעובדים) הוא יעלה כמה ימים לאחר מכן במשקל, מאחר ונתרן משנה את מאזן הנוזלים בגוף. זה לא שומן, זה נוזלים והם יורדים לאחר כמה ימים, אך המשקל יראה עלייה - כך שאין טעם להישקל לאחר המסיבה (לחכות 3-4 ימים אם רוצים לדעת את המשקל).

תודה רבה רבה לך משה , אתה עוזר לי כל כך.

הוא איננו הולך למסיבה , הוא פשוט נשאר ער מסיבות כל שהן שמחר הוא צריך להתייצב מאוד מאוד מוקדם במקום מסוים.

בכל אופן , הוא אכל היום 1500 , מחר הוא יאוכל עוד 1500 (אוכל רגיל , אורז , מרקים וכו' לא גאנקים וכו') ככה שהוא איננו יעלה במשקל ובמידה והוא בדיאטה אף ימשיך בקצב הירידה ?

שוב , תודה רבה רבה לך !

הוא איננו הולך למסיבה , הוא פשוט נשאר ער מסיבות כל שהן שמחר הוא צריך להתייצב מאוד מאוד מוקדם במקום מסוים.
משום מה קראתי שהוא הולך למסיבה, טעות שלי.

בכל אופן , הוא אכל היום 1500 , מחר הוא יאוכל עוד 1500 (אוכל רגיל , אורז , מרקים וכו' לא גאנקים וכו') ככה שהוא איננו יעלה במשקל ובמידה והוא בדיאטה אף ימשיך בקצב הירידה ?
כן

• פותח/ת השרשור
משום מה קראתי שהוא הולך למסיבה, טעות שלי.

כן
אתה נהדר משה ! תודה רבה רבה לך ! הרגעת אותי ואותו , אני אמסור לו את הדברים האלו , הוא טיפה בעייתי כפי ששמת לב אולי בנושא הקודם שלי , הוא במצב לא הכי טוב מבחינה פסיכולוגית בקשר לגופו , ככה שהוא מאוד מוטרד מכך שהוא נשאר ער , אבל עכשיו שאיש מקצוע אומר שהוא איננו יעלה ואפילו ירד במשקל במידה והוא בדיאטה או שמירה ושכל יום הוא יום חדש מבחינת קלוריות , זה גורם לו להרגיש יותר "נינוח" ורגוע על כך שהוא לא יהרוס את מה שהוא בנה.

תודה ושוב תודה לך !

1500 קלוריות לא נשמע כלל כמו תפריט ״שמירה. להיות בדיאטה זמן רב משפיע לרעה על חילוף החומרים ויכול להוביל לבעיות חמורות עם הזמן, במיוחד כשמדובר בנער מתבגר.

• פותח/ת השרשור
1500 קלוריות לא נשמע כלל כמו תפריט ״שמירה. להיות בדיאטה זמן רב משפיע לרעה על חילוף החומרים ויכול להוביל לבעיות חמורות עם הזמן, במיוחד כשמדובר בנער מתבגר.
אכן הרבה משתמשים אמרו לי זאת אך הוא עיקש מאוד.

• פותח/ת השרשור
האם ניסית להעזר באנשי מקצוע? פסיכולוגים ותזונאים יחדיו?
אולי בקרוב פסיכולג , כיון שהוא הולך לפסיכולוג בגלל בעיה אחרת אז אני אדבר איתה על כך.

כיון שהוא הולך לפסיכולוג בגלל בעיה אחרת אז אני אדבר איתה על כך.
ריבוי אנשיי מקצוע לא מומלץ בכלל!!!
עם כבר יש לו קשר טיפולי כולשהו, כידי מאוד להמשיך אותו (ולעדכן את האש מקצוע במה שקורה עם הילד) אבל לא לפצל. זה יוצר כפילות ובלבול ולעטים רק מעכב את הטיפול בגלל גישות סותרות/שונות.
אלה עם כן הפסיכולוג שלו מרגיש שהבעיה היא חמורה מספיק להעביר אותו למרכז המטפל בהפרעות אכילה.

• פותח/ת השרשור
תשמעו חברות וחברים , הוא אכל היום בצורה נחמדה אני אסביר.

הוא אכל בבוקר : סנדוויץ עם סימפוניה 5% ומלפפון חמוץ.

בצהריים : צלחת של גזר ואפונה עם בצל שבושל עם מעט שמן ועגבניה + 4 פריכיות של 30 קל' לכל פיריכת.

ביניים : חטיף אנרגיה של 65 קל' + נס קפה + תפוח.

ערב : נס קפה + קוטג ביו 3% + 4 כוסות פייבר ואן + תפוח.

לפני שעה : 2 נקטרינות גודות ותה.

לדעתכם זה טוב בשבילו ?

טלי פירות וירקות זה נחמד אבל כמו שדיברנו כבר הרבה פעמים - מה עם החלבון בתפריט ?

גבינה צהובה ? טונה ? פסטרמה ? סלמון ? גבינת שמנת ? קוטג' ? יש לך מספיק אופציות לבחירה.

בין אם הוא ירצה או לא הוא יהיה חייב לאכול ארוחה מזינה. כל מה ששמת לו בתפריט אלו דברים קטנים.

• פותח/ת השרשור
טלי פירות וירקות זה נחמד אבל כמו שדיברנו כבר הרבה פעמים - מה עם החלבון בתפריט ?

גבינה צהובה ? טונה ? פסטרמה ? סלמון ? גבינת שמנת ? קוטג' ? יש לך מספיק אופציות לבחירה.

בין אם הוא ירצה או לא הוא יהיה חייב לאכול ארוחה מזינה. כל מה ששמת לו בתפריט אלו דברים קטנים.
במובן של?קטנים בגלל?למה זה יגרום?אני מחפשת שהוא ישאר על אותו משקל ולא יזוז ממנו,השאלה מה זה יגרום לו.

במובן של?קטנים בגלל?למה זה יגרום?אני מחפשת שהוא ישאר על אותו משקל ולא יזוז ממנו,השאלה מה זה יגרום לו.

במובן שאין בהם "מנוע" בשפתינו.

חלבון הוא המרכיב הכי חשוב בתפריט. הוא אבן הבנייה של השריר.

בקצרה הגוף משתמש בחלבון כחומר עיקרי לבנייה ותיקון של חלקי הגוף: הדם, השרירים, העצמות, השיניים, העור, השיער, הציפורניים והאיברים הפנימיים.

בנוסף, המולקולות של החלבון אחראיות על בנייה של הורמונים ואנזימים חשובים ומשמשות כחומר מווסת עיקרי בגוף. המולקולות עוזרות לייצב את לחץ הדם, את רמת הסוכר בדם ואת קצב חילוף החומרים שלנו.

• פותח/ת השרשור
במובן שאין בהם "מנוע" בשפתינו.

חלבון הוא המרכיב הכי חשוב בתפריט. הוא אבן הבנייה של השריר.

בקצרה הגוף משתמש בחלבון כחומר עיקרי לבנייה ותיקון של חלקי הגוף: הדם, השרירים, העצמות, השיניים, העור, השיער, הציפורניים והאיברים הפנימיים.

בנוסף, המולקולות של החלבון אחראיות על בנייה של הורמונים ואנזימים חשובים ומשמשות כחומר מווסת עיקרי בגוף. המולקולות עוזרות לייצב את לחץ הדם, את רמת הסוכר בדם ואת קצב חילוף החומרים שלנו.
ואו אז זה לא טוב.

השאלה שלי,לאן הוא יגיע עם התפריט הזה?ירידה או עלייה?

תשמע,אני אתחיל להכניס לי חלבון מטונה וחזה עוף מחר,השאלה היא,אם התפריט הוא כזה,מה תהיה התוצאה?ירידה או עלייה...אני חייבת לקבל כיון כי ככה,אני כל יום משנה לו משהו בכדי שהוא ישמור על עצמו ולא ירד או יפגע.

עוד פעם - הירידה/עלייה נעשית אם הוא נמצא במאזן קלורי שלילי/חיובי.

עצם זה שהוא נמצא במשקל הנוכחי שלו כבר עכשיו פוגע בו, תביני - איכשהו הוא חייב להתחיל לאכול.

• פותח/ת השרשור
עוד פעם - הירידה/עלייה נעשית אם הוא נמצא במאזן קלורי שלילי/חיובי.

עצם זה שהוא נמצא במשקל הנוכחי שלו כבר עכשיו פוגע בו, תביני - איכשהו הוא חייב להתחיל לאכול.
לפי מה שאני חשבתי הוא בסביבות 1700 היום , ככה שזה טוב נכון?

אני יודע,אתה צודק,אבל לאט לאט אני אטפל בזה,אני בינתיים צוברת מידע בעצמי וככה אדע בהמשך,הפחד הוא שהוא ימשיך לרדת ואני לא יודעת אם הוא ממשיך לפי מה שהוא אוכל,כי אני לא ממש מבינה בכך. http://i.gyazo.com/63a2b418c8c1d6dfaabee7293eb963a7.png

זה מה שבני אכל היום , האם זה טוב לו ?

מה המטרה שלו? איזה גוף הוא רוצה?

אם הוא מנסה לשמור על הקיים הוא פשוט צריך לאכול את הנייטרלי שלו והוא לא יעלה ולא ירד במשקל.. ( BMR).

Back
למעלה תחתית