הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שכיבות סמיכה

• פותח/ת השרשור abc101
  • פורסם בתאריך

abc101

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
האם יש הבדל בין ביצוע התרגיל בשיפוע חיובי לשלילי לשיפוע ניטרלי?
מה ההבדלים?

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי מופנת יותר כלפי האם 3 הוריאציות מפעילות שרירים שונים (מעבר לחזה) או שמבחינה הזאת זה אותו דבר בדיוק?

אגב, אני לא מרגיש הבדל בין רמת קושי בין ניטרלי לשלילי,... בחיובי זה הרבה יותר קל אבל זה ברור כי טווח התנועה קצר יותר.

השרירים הם אותם השרירים. ההבדלים בין הוואריאציות יהיו בחלוקת העומס ביניהם. ככל שהשיפוע חיובי יותר (בדומה לשיפוע שלילי בתרגיל הבנץ' פרס) כך יש יותר מעורבות לשריר הרחב גבי, שהינו שריר מאוד גדול וחזק. לעומת זאת, ככל שהשיפוע שלילי יותר (בדומה לשיפוע חיובי בתרגיל הבנץ' פרס), כך גדולה מעורבות הכתפיים, על-חשבון החזה והגב וכידוע שרירי הכתפיים הרבה יותר חלשים וקטנים ולכן התרגיל יותר קשה.

אתה לא מרגיש כי כנראה שאתה לא ביצעת מספיק חזרות, אך בדר"כ, שיפוע חיובי הרבה יותר קל. קח מקרה קיצון שבו אתה מבצע אל מול קיר. לעומת זאת, מקרה קיצון שלושים שלילי יהיה ביצוע handstand push-up. ואם אתה רוצה לדקדק ולא להיות אני לחלוטין אס השעה רגליך על משטח מאוד גבוה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז אם המטרה שלי בתרגיל הספציפי הזה לעבוד כמה שיותר על שרירי הזה אז הכי טוב זה ניטרלי עם אחיזה רחבה?

אגב, כשאני אומר 'אני לא מרגיש הבדל' אני מתכוון שאני מגיע לכשל באותו מספר של חזרות... ולמעשה אני גם מרגיש את הכשל יותר בידיים מאשר בחזה.

בדר"כ, גם בתרגיל הבנץ' פרס, הידיים הן החוליה החלשה יותר.

ולשאלתך, התשובה היא כן. ניטרלי עם איזה רחבה. אך לא להגזים ברוחב. מעט יותר מרוחב כתפיים זה מספיק, אחרת טווח התנועה נפגע.

בנוסף, דע לך שלא תתקדם הרבה מסתם ביצוע של עשרות כפיפות מרפקים. אתה חייב להעלות עומס ולא מספר חזרות, אם זוהי מטרתך.

• פותח/ת השרשור
זה תרגיל אחד בתוכנית אימונים שלי... אני קצת לא בטוח איך מעלים עומס בתרגיל שבתכליתו הוא משקל גוף?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית