הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון הצהוב של הביצה וכולסטרול...האם זה באמת כל כך גרוע?

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
כבן אדם שחי כל חייו במשפחה של פריקים של בריאות תמיד היו מזהירים אותי ממאכלים בעלי כולסטרול גבוה, בנייהם גם הצהוב של הביצה, עד לאחרונה הייתי משוכנע שהם צודקים ועדיף להימנע ולהתרחק מהצהוב הקטלני אבל לפני יומיים קראתי על מיתוסים של מאכלים וזה ערער לי את הוודאות ב"קטלניות" של הצהוב וזה לא הייתה הפעם הראשונה ששמעתי דעות מנוגדות בנושא.
הקטע האחרון שקראתי אומר שדווקא חשוב לצרוך את הצהוב ועוד קטע אפילו הגזים האמר שזה חיוני לכל מתאמן לצרוך 3 ביום (מסופר של על "גיינס" של על כפול 1.5).
את המאמר על השלוש ביצים ביום לא שמרתי אבח הינה קטע מהמאמר האחרון:
Egg yolks are healthy.

Forget the cholesterol. First, as part of a healthy, balanced diet, eggs won’t hurt. Second, your liver produces more cholesterol per day (about 1 – 2 grams) than you ingest. Third, dietary cholesteroldoesn’t strongly correlate with blood cholesterol: in a study of 136,905 patients hospitalized for heart attack between 2000 and 2006, almost three-quarters didn’t have cholesterol levels that indicated cardiac risk. Finally, cholesterol produces muscle-building testosterone.

Also, the egg yolk boasts fat-soluble vitamins (A, D, E, and K), choline (an essential nutrient with a wide range of health benefits), and half of the egg’s total protein.

Avoid the yolk and you’ll shortchange yourself.

אשמח להסברים בשתי בכיוונים מהמנהלים ומחברי האתר.
שומר על ראש פתוח 😃

אין שום בעיה גם אם אתה לא מתאמן.
הייתה תקופה שהייתי אוכל מינימום 15 ביום בצבא+חבילת חמאה.
הHDL שלי היה בסביבות 80 והTRIG היו 43,בקיצור אין לך מה לדאוג תתפנק גבר,תוסיף מלמעלה גם שומן רווי.

אין שום בעיה גם אם אתה לא מתאמן.
הייתה תקופה שהייתי אוכל מינימום 15 ביום בצבא+חבילת חמאה.
הHDL שלי היה בסביבות 80 והTRIG היו 43,בקיצור אין לך מה לדאוג תתפנק גבר,תוסיף מלמעלה גם שומן רווי.
אני לא בטוח שגיל 18 זה אינדיקציה טובה. היה מעניין ליראות בדיקות של אדם בן 50 ששלושים שנה היה אוכל כמויות כאלה של חלמונים.

אני אוכל ככה מגיל 18 והיום אני בן 22,איך תסביר את זה שהHDL שלי גבוה כל כך?
הTRIG נמוכים מכיוון שאני הייתי על דל פחמימה והיום אני לא אוכל פחמימות בכלל.
חוץ מזה זה הופרך ממזמן שאין שום קשר בין שומן רווי וכולסטרול לבין רמת הכולסטרול טוטאל בדם ומחלות לב,תקרא בנעוצים.

אני אוכל ככה מגיל 18 והיום אני בן 22,איך תסביר את זה שהHDL שלי גבוה כל כך?
הTRIG נמוכים מכיוון שאני הייתי על דל פחמימה והיום אני לא אוכל פחמימות בכלל.
חוץ מזה זה הופרך ממזמן שאין שום קשר בין שומן רווי וכולסטרול לבין רמת הכולסטרול טוטאל בדם ומחלות לב,תקרא בנעוצים.
אני לא יודע להסביר. אני גם לא יודע להסביר איך אדם שמעשן שתי קופסאות ביום חי עד גיל תשעים ויותר, אני לא יודע.
אני כן יודע שלבן שלי אני אמליץ לא לעשן, כמו גם לא להפוך להרגל אכילת עשרה חלמונים ביום.

אוקי לא הצהרה,אתה צודק,אבל אופן הביטוי גורם להסתכלות שלילית על החלמונים,תקרא ותהנה.
היום הכנתי רוטב מ4 חלמונים וחבילת חמאה,תענוג!

• פותח/ת השרשור
וואו חברה.
לא הייתי בבית או עם פלאפון מאז שכתבתי את הפוסט.(צבא וזה...חח)
עכשיו קראתי את כל התגובות ואני רק רוצה לומר תודה רבה על כל התגובות ושעכשיו אני לא פוחד להכניס לחביטונה שלי 4 ביצים כל יום חחח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית