הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה זמן מנוחה בין סט לסט בחיטוב?

למה אבל אתם מדברים סתם?
הבחור פה שואל על התוכנית מהפורטל, אם מישהו פה חושב שהוא מסוגל לתת rm5 לדדליפט עם מנוחה של 30-60 שניות מחכה לו הפתעה

למה אבל אתם מדברים סתם?
הבחור פה שואל על התוכנית מהפורטל, אם מישהו פה חושב שהוא מסוגל לתת rm5 לדדליפט עם מנוחה של 30-60 שניות מחכה לו הפתעה
כי מתאמן מתחיל באמת צריך לנסות RM5 בדדליפט.
בתרגילים כבדים בימי עצימות, זמני המנוחות רפויים יותר. ברוב התרגילים, בתכנית שמטרתה העיקרית היא היפרטרופיה, נעדיף לנוח בזמני מנוחה קצובים. זה לא חייב להיות משהו קבוע; כל אחד ומה שנוח ומתאים לו, אבל להגיד "כמה שצריך" זו תשובה לא מספקת.

א) למה לא מספק?
ב) מי אמר שהוא עובד פיצולים? הוא לקח תוכנית כוח מהפורטל, אז מה הקשר תגובות על תוכניות פיצולים?

א) למה לא מספק?
ב) מי אמר שהוא עובד פיצולים? הוא לקח תוכנית כוח מהפורטל, אז מה הקשר תגובות על תוכניות פיצולים?

זאת לא פיצולים? (אם הוא ינוח כמה שצריך הוא בקושי יקבל היפוטרפיה ממנוחה של 5 דקות)
אימון A

שריר

תרגיל

מספר סטים

טווח חזרות

רגליים

סקוואט חופשי כנגד מוט

3

6

חזה

בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט

3

8

גב

חתירה בהטיה כנגד מוט

3

8

כתפיים

בישיבה לחיצת כתפיים לפנים עם משקוליות יד / מוט באחיזה רחבה

2

10

יד קידמית

בישיבה כפיפת מרפקים כנגד משקוליות יד

2

6

יד אחורית

מקבילים באחיזה צרה

2

10

בטן

כפיפות גו במכונה ייעודית

2

12

א) למה לא מספק?
א. כי זה מורכב יותר מזה ואתה יודע את זה. משל: כמו שמישהו חדש שהתחיל עכשיו להיכנס לתזונה ישאל "איך מרזים?", ואתה תענה לו "גירעון קלורי שלילי". ברוב התגובות שלך אתה מפרט יותר מזה, כי אתה יודע שזה לא מספיק.
ב. אני דיברתי על פיצולים? בהנחה שמטרתו היא היפרטרופיה (ואני צריך להניח משום שלא אתה ולא אני טרחנו לבקש עוד פרטים כדי לתת תשובה מספקת), אין טעם לנוח כמה שצריך. גם אם לא יהיה הבדל בהתקדמות מבחינת המטרה, זה בזבוז זמן ויגרום לו להעמיס משקלים שהוא לא יכול לטפל בהם תחת מנוחה ממוצעת. תוסיף לזה שהוא כנראה לא יודע טכניקה של מורכבים במאת האחוזים, וקיבלת מתאמן שלא עובד נכון, מעמיס משקלים ונח כמו חמור. כל הכבוד, קיבלת ליפטר שלא יודע מה הוא עושה.

כי מתאמן מתחיל באמת צריך לנסות RM5 בדדליפט.
בתרגילים כבדים בימי עצימות, זמני המנוחות רפויים יותר. ברוב התרגילים, בתכנית שמטרתה העיקרית היא היפרטרופיה, נעדיף לנוח בזמני מנוחה קצובים. זה לא חייב להיות משהו קבוע; כל אחד ומה שנוח ומתאים לו, אבל להגיד "כמה שצריך" זו תשובה לא מספקת.
זה לא מדוייק.
די מיצינו בדפי הפורום את ההתנגחויות וההתנצחויות על "כוח" אל מול "היפרטרופיה". זה לא מונחים ממש נפרדים, הם באים אחד בעקבות השני.
כל תוכנית שונה מהשנייה, אבל הבסיס צריך להיות זהה - עבודה בתרגילים מורכבים בעצימות גבוהה ונפח מתאים.
נכון, יש תרגילים משלימים, תרגילים מבודדים וכד', וגם להם חשיבות, אבל משנית. הם עזר להתקדמות בתרגילי הבסיס.
כמו שנאמר, אני לא רואה איך מנוחה של מספר מועט של שניות יכולה להביא להתאוששות לסט הבא, כאשר מדובר בתרגיל כמו דדליפט 5x5. אולי בתרגיל מבודד זה היה מספיק (גם לא בטוח) אבל לרוב זה לא.
לא בכל תרגיל צריך לתת RM מדוייק למול החזרות, כך שהמנוחה תהיה ארוכה ומלאה לסט הבא, אבל שוב, לרוב זה יהיה צריך להיות ככה אם רוצים לעבוד בעצימות גבוהה ונפח מתאים (רשמתי על זה למעלה).

אין לי מה להוכיח תוצאות מדברות יותר ממחקרים
אה..אממ אוקי...

א. כי זה מורכב יותר מזה ואתה יודע את זה. משל: כמו שמישהו חדש שהתחיל עכשיו להיכנס לתזונה ישאל "איך מרזים?", ואתה תענה לו "גירעון קלורי שלילי". ברוב התגובות שלך אתה מפרט יותר מזה, כי אתה יודע שזה לא מספיק.
זה לא השוואה נכונה, זה היה נכון אם זה היה שאלה איך להתאמן

אני דיברתי על פיצולים? בהנחה שמטרתו היא היפרטרופיה (ואני צריך להניח משום שלא אתה ולא אני טרחנו לבקש עוד פרטים כדי לתת תשובה מספקת), אין טעם לנוח כמה שצריך. גם אם לא יהיה הבדל בהתקדמות מבחינת המטרה, זה בזבוז זמן ויגרום לו להעמיס משקלים שהוא לא יכול לטפל בהם תחת מנוחה ממוצעת. תוסיף לזה שהוא כנראה לא יודע טכניקה של מורכבים במאת האחוזים, וקיבלת מתאמן שלא עובד נכון, מעמיס משקלים ונח כמו חמור. כל הכבוד, קיבלת ליפטר שלא יודע מה הוא עושה.
זה מה שיפה במונח, כמה שצריך....כשאתה מרים 10 קילו אתה לא צריך לנוח הרבה, אחרי rm5 לדדליפט גם אם תרצה וגם אם לא אתה לא יכול להכנס תוך 60 שניות לסט הבא

אה..אממ אוקי...

זה מה שיפה במונח, כמה שצריך....כשאתה מרים 10 קילו אתה לא צריך לנוח הרבה, אחרי rm5 לדדליפט גם אם תרצה וגם אם לא אתה לא יכול להכנס תוך 60 שניות לסט הבא
אה..אממ אוקי...

לא חייב לעבוד כבד בפיצולים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית