הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עשיית תרגיל ליד הקדמית בצורה הנכונה

• פותח/ת השרשור Enition
  • פורסם בתאריך

Enition

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום

היום באימון שלי (FBW-שבוע רביעי) התחלתי את הסט הראשון של יד קדמית.
אני מרים שתי משקוליות של 10 כל צד בישיבה עם שיפוע קל.
לאחר שסיימתי את הסט ניגש אלי המאמן במכון ואמר לי שאני עושה:
א. תנועה לא נכונה
ב.עקב הגעה לכשל אני מניע את הגוף לעזרה קלה לקראת סיום הסט(לא באופן כבד..בקטנה) כמו תנופה קלה...וזה לא טוב.

עכשיו...בקשר לתנועה, הוא אומר לי שעלי מההתחלה להחזיק את המשקולות כאשר החלק השחור של המשקולת צמוד לרגליים ולא כשהחלק של המוט(טיפה קשה לי להסביר כיצד זה נראה...מקווה שתבינו אותי...)כי אז אני מפעיל את פושטי שורש כף היד?(אני לא בטוח שקוראים לשריר הזה כך...) והתנועה לא נכונה כך...

ובקשר לעזרה של הגוף לקראת הסוף הוא אומר שזה גורם לפציעות(מניסיונו האישי) ועדיף להרים משקל קל יותר בצורה ממש איטית בכדי להגיע לכשל.
השאלה שלי אליכם היא האם הוא צודק?האם יש באמת שוני או צורה עדיפה ונכונה לעבוד על היד?

מצטער על חוסר הידע שבא לידי ביטוי בשאלות שלי וניסיון להסביר כיצד אני פעלתי....לכן אני פה הגעתי בכדי ללמוד מכם 😃

תודה רבה למי שיעזור 😁

אני אענה לך רק לגבי החלק השני
אם אתה עושה את התרגיל הזה ואתה מגיע למצב שממש קשה לך ואז אתה מתחיל לעשות תנועה מהכתף או לוקח תנופה קלה בידיים זה הרגע להפסיק את הסט כי כבר מיצית את כל היכולות שלך.דוגמה:אם אתה עושה 10 חזרות כל יד עם 10 קילו ואתה מגיע לחזרה ה8 ואתה מרגיש שכבר אין לך כוח תנסה עוד חזרה ואם תראה שאתה לוקח את התנועה מהכתף או לוקח תנופה עם הידיים תפסיק את הסט וזה לא משנה אם עשית רק 8 חזרות במקום 10 לפחות עשית 8 חזרות נכונות

• פותח/ת השרשור
אני אענה לך רק לגבי החלק השני
אם אתה עושה את התרגיל הזה ואתה מגיע למצב שממש קשה לך ואז אתה מתחיל לעשות תנועה מהכתף או לוקח תנופה קלה בידיים זה הרגע להפסיק את הסט כי כבר מיצית את כל היכולות שלך.דוגמה:אם אתה עושה 10 חזרות כל יד עם 10 קילו ואתה מגיע לחזרה ה8 ואתה מרגיש שכבר אין לך כוח תנסה עוד חזרה ואם תראה שאתה לוקח את התנועה מהכתף או לוקח תנופה עם הידיים תפסיק את הסט וזה לא משנה אם עשית רק 8 חזרות במקום 10 לפחות עשית 8 חזרות נכונות

אז הוא צודק?זה באמת גורם לפציעות?
חשבתי שאם אני מגיע לשיא היכולת שלי ומתחיל לתת טיפה עזרה מהכתף אז,אומנם אני נעזר בכתף ובאמת הגעתי לנקודת כשל, אבל זה כמו שתבקש מהספוטר שלך שטיפה יתן עזרה כדי שממש! תוכל להגיע לקצה היכולת של השריר הספציפי שאתה עובד עליו
אז השאלה העיקרית שלי פה היא האם באמת זה מסוכן או סתם נחשב ל"בזבוז זמן" אחרי שהשריר מגיע לקצה היכולת?
תודה על התגובה שלך בכל מקרה 😃

אז הוא צודק?זה באמת גורם לפציעות?
חשבתי שאם אני מגיע לשיא היכולת שלי ומתחיל לתת טיפה עזרה מהכתף אז,אומנם אני נעזר בכתף ובאמת הגעתי לנקודת כשל, אבל זה כמו שתבקש מהספוטר שלך שטיפה יתן עזרה כדי שממש! תוכל להגיע לקצה היכולת של השריר הספציפי שאתה עובד עליו
אז השאלה העיקרית שלי פה היא האם באמת זה מסוכן או סתם נחשב ל"בזבוז זמן" אחרי שהשריר מגיע לקצה היכולת?
תודה על התגובה שלך בכל מקרה 😃

אני קראתי קצת ברפרוף ולא ראיתי שכתבת על פציעה ובנןגע לזה אין לי מושג אז חכה לתגובות אחרות
מה שאמרתי לך זה בערך היא רק איך לאמן את השריר אבל אל תעזר בכתפיים ואז אני די בטוח שהכול יהיה בסדר וככה גם תתמקד רק ביד קדמית ותגיע לתוצאות טובות

• פותח/ת השרשור
אני קראתי קצת ברפרוף ולא ראיתי שכתבת על פציעה ובנןגע לזה אין לי מושג אז חכה לתגובות אחרות
מה שאמרתי לך זה בערך היא רק איך לאמן את השריר אבל אל תעזר בכתפיים ואז אני די בטוח שהכול יהיה בסדר וככה גם תתמקד רק ביד קדמית ותגיע לתוצאות טובות

תודה רבה אחי 😃

תעשה פשוט כפיפת מרפקים בכיסא כומר .
זה הכיסא אם המשענת לידיים ככה תעבוד בתנועה נכונה , או שהתרגיל שאתה עושה עכשיו כשה אתה מגיעה לנקודה שאתה עושה ציט בתנועה תוריד משקל .

• פותח/ת השרשור
תעשה פשוט כפיפת מרפקים בכיסא כומר .
זה הכיסא אם המשענת לידיים ככה תעבוד בתנועה נכונה , או שהתרגיל שאתה עושה עכשיו כשה אתה מגיעה לנקודה שאתה עושה ציט בתנועה תוריד משקל .
או שתעשה עם מוט בעמידה.
השאלה החשובה היא האם עזרה מהכתף(מעיין תנופה קלה) גורמת לפציעות ומסוכנת?

השאלה החשובה היא האם עזרה מהכתף(מעיין תנופה קלה) גורמת לפציעות ומסוכנת?

אני מאמין שכן.
כי לרוב זאת תיהיה תנועה שתגרום לעומס מיותר על הכתף ובמשקלים קצת יותר כבדים, מספיק תנועה לא נכונה או מהירה מידיי עם הכתף
ואתה פתאום מרגיש שמשהו נתפס.. ומכאן הדרך לדלקת בכתף, או לשריר תפוס למשך כמה ימים טובים היא ממש קצרה.

• פותח/ת השרשור
אני מאמין שכן.
כי לרוב זאת תיהיה תנועה שתגרום לעומס מיותר על הכתף ובמשקלים קצת יותר כבדים, מספיק תנועה לא נכונה או מהירה מידיי עם הכתף
ואתה פתאום מרגיש שמשהו נתפס.. ומכאן הדרך לדלקת בכתף, או לשריר תפוס למשך כמה ימים טובים היא ממש קצרה.

באמת תודה רבה על ההתייחסות(כבר פעם שניה שאתה מגיב לאשכול שלי) אני אשנה את הצורה שאני מתאמן עם יד קדמית מקווה להמנע ככה מפציעות...

• פותח/ת השרשור

קודם כל תודה רבה על המאמר קראתי אותו והוא כתוב בצורה מובנת.
דבר שני, לאחר שכבר עיינתי באשכולות קודמים של אנשים ששאלו מה כדאי למתאמן המתחיל FBW או SS
100% מהאנשים ענו SS.
שאלתי את אח שלי מה באמת כדאי ולמה לי הוא אמר לעשות FBW אם SS כלכך נפוץ.
הוא אמר לי,ואחרי שקראתי את המאמר וראיתי שגם שם הוא ציין זאת לשני הנערים כמה פעמיים, שבSS צריך לאכול הרבה מאוד מעבר לסך הקלוריות היומי שלך בכדי להתאושש מהמשקלים הכבדים.
בנוסף רוב התרגילים דורשים ידע באופן שבו צריך לבצע כל תרגיל(הם תרגילים לא פשוטים) שגורמים לפציעות כאשר נעשים לא נכון.
וללכן, בגלל שאני משתדל לעשות "מסה נקייה" עם רק תוספת של 300 קלוריות מעל הסך הקלורי שלי יהיה לי ממש קשה לבצע תוכנית SS.

בכל מקרה תודה רבה על ההתייחסות לאשכול 😃

קודם כל תודה רבה על המאמר קראתי אותו והוא כתוב בצורה מובנת.
דבר שני, לאחר שכבר עיינתי באשכולות קודמים של אנשים ששאלו מה כדאי למתאמן המתחיל FBW או SS
100% מהאנשים ענו SS.
שאלתי את אח שלי מה באמת כדאי ולמה לי הוא אמר לעשות FBW אם SS כלכך נפוץ.
הוא אמר לי,ואחרי שקראתי את המאמר וראיתי שגם שם הוא ציין זאת לשני הנערים כמה פעמיים, שבSS צריך לאכול הרבה מאוד מעבר לסך הקלוריות היומי שלך בכדי להתאושש מהמשקלים הכבדים.
בנוסף רוב התרגילים דורשים ידע באופן שבו צריך לבצע כל תרגיל(הם תרגילים לא פשוטים) שגורמים לפציעות כאשר נעשים לא נכון.
וללכן, בגלל שאני משתדל לעשות "מסה נקייה" עם רק תוספת של 300 קלוריות מעל הסך הקלורי שלי יהיה לי ממש קשה לבצע תוכנית SS.

בכל מקרה תודה רבה על ההתייחסות לאשכול 😃
קרא את הדיון הזה, הוא מדבר בדיוק על נושא המסה ה"נקייה" או ה"מלוכלכת": https://www.lbs.co.il/threads/57971/

קרא את הדיון הזה, הוא מדבר בדיוק על נושא המסה ה"נקייה" או ה"מלוכלכת": https://www.lbs.co.il/threads/57971/

אהבתי מאוד את הדיון
הוא מאוד עזר לי להבין כמה דברים, ותיארת את המצב שלי בדיוק (עולה ל73-74 ק"ג, מרגיש שמן, חוזר ל68-69 ק"ג ואז מרגיש קטן ורוצה לעלות שוב במסה עד 73-74, ממש כמו גלגל...)
בגלל זה אני ממש מפחד לעלות בשומן וחושב פעמיים לפני שאני אוכל
אבל עכשיו אני אעשה מסה בכל הכוח, אנסה להגיע ל80 ק"ג עד סוף אפריל (7 חודשים) בניסיון לא לעקוף את ה16%, כרגע 71 ק"ג עם 13%

אהבתי מאוד את הדיון
הוא מאוד עזר לי להבין כמה דברים, ותיארת את המצב שלי בדיוק (עולה ל73-74 ק"ג, מרגיש שמן, חוזר ל68-69 ק"ג ואז מרגיש קטן ורוצה לעלות שוב במסה עד 73-74, ממש כמו גלגל...)
בגלל זה אני ממש מפחד לעלות בשומן וחושב פעמיים לפני שאני אוכל
אבל עכשיו אני אעשה מסה בכל הכוח, אנסה להגיע ל80 ק"ג עד סוף אפריל (7 חודשים) בניסיון לא לעקוף את ה16%, כרגע 71 ק"ג עם 13%
9 ק"ג ב-7 חודשים זה כלום. אתה צריך להתחיל בעלייה של קילו בשבוע, ומאוחר יותר חצי קילו בשבוע. עלייה של 9 ק"ג ב-7 חודשים זה ניסיון לעשות "מסה נקייה", וכמו שכבר קראת, זה לא רעיון טוב.

9 ק"ג ב-7 חודשים זה כלום. אתה צריך להתחיל בעלייה של קילו בשבוע, ומאוחר יותר חצי קילו בשבוע. עלייה של 9 ק"ג ב-7 חודשים זה ניסיון לעשות "מסה נקייה", וכמו שכבר קראת, זה לא רעיון טוב.

צודק, אני פשוט לא אקציב לי זמן, אגדיר לי מטרות, אם המטרה זה 80 ק"ג אז אמשיך מסה עד 80 ק"ג לא משנה הזמן...

הכל עניין של מטרות.
אני לא חושב שיש טוב ולא טוב.

אבל אנחנו יודעים מה המטרה.
המטרה היא לגדול, ו9 ק"ג ב-7 חודשים זה מעט.

כמה אידיאלי לגדול בחצי שנה של מסה מבוקרת?
עם פלוס קלורי שמתחיל ב 200 ועולה בהדרגה (מהירה) ל 500 ונשאר על 500-600 לאורך כל התקופה?

ואם אני מתחיל מסה שכזאת על 12 אחוזי שומן, האם יש סיכוי במסה מבוקרת ואימוני כח (SS למשל)
להגיע ל 20 אחוזי שומן?

כמה אידיאלי לגדול בחצי שנה של מסה מבוקרת?
עם פלוס קלורי שמתחיל ב 200 ועולה בהדרגה (מהירה) ל 500 ונשאר על 500-600 לאורך כל התקופה?

ואם אני מתחיל מסה שכזאת על 12 אחוזי שומן, האם יש סיכוי במסה מבוקרת ואימוני כח (SS למשל)
להגיע ל 20 אחוזי שומן?
אם אנחנו יודעים את הפלוס הקלורי, אנחנו גם יודעים כמה תעלה. +500 יתן עלייה של חצי קילו בשבוע.
מי ששוקל פחות מ70 ק"ג על 1.74 זה מישהו שעונה על ההגדרה של underweight ע"פ הספר SS, וצריך להתחיל לעלות קילו בשבוע בהתחלה

וכן יש תמיד סיכוי שתעלה ל20%, אולי גם ליותר, אולי גם לפחות. אבל זו ממש לא הנקודה, והגיע הזמן להפסיק להיות אובססיבי על הקוביות, כי לא ככה גדלים, למקרה שלא הבנת. קרא שוב: https://www.lbs.co.il/threads/57971/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית