הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

בהצלחה בחו"ל?
לא הבנת את המשפט, כנראה שחסר שם סימן שאלה.

אתה עדיין חושב שהבעיה הכי גדולה שהמדינה לא פותרת היא כוח עוין?
או שהבעיה נמצאת במסגרת? המסגרת שהתאבדו בה(רק באותה שנה!) כמות חיילים ששות ערך (אם לא יותר) משאיבדת במבצע צוק איתן?
אבל כמובן שזה כוסה בסדין לבן.
אין שום צורך להשוות...כמה אנשים נהרגו בלבנון השנייה? זה לא רלוונטי, אנשים מתאבדים וזה ממש לא קשור לדיון הזה

תפסיק כבר לקרוא חצי הודעה כל הזמן.
הצגתי בפניך פריווילגיה שאני יודע שאיש קבע מקבל ממקור ראשוני
אתה מציג את זה כאילו אמרתי שכולם עומדים בתור כדי לקבל ואוצ'ר לחופשת סקי.
כנראה לא קראת את מה שכתבת. אני אזכיר לך
דיברת פעם עם אנשי דרג גבוהים בצבא שמספרים לך על זריקת הכספים שיש לדרגות הגבוהות?

אתה מבזבז את הזמן שלך. הוא בטוח שמדינת ישראל בסכנה קיומית.
ומה דעתך? שאפשר לסגור את צה"ל?

מדהים שאנשים לא לומדים היסטוריה וחוזרים על אותן טעויות...

תגיד, היית בצבא?
כמו שאמרתי כבר מקודם, יש לי עוד המון שנים בצבא.

לישראל יש מודל כלכלי יחודי.

השיטה הסוציאליסטית (לדוגמה: מדינות סקנדינביה):
"נקח הרבה מיסים, אבל נדאג לך להכל".

השיטה הקפיטליסטית (לדוגמה: ארה"ב):
"נקח מעט מיסים, אבל תסתדר לבד".

השיטה הישראלית (לדוגמה: רפובליקות בננות, ארגוני טרור, קרטלי סמים, מדינת ישראל).
"נקח הרבה מיסים, אבל תסתדר לבד"

תגדיר תסתדר לבד

תרכוש ביטוח בריאות באופן עצמאי.
כנ"ל לגבי חינוך. השכלה גבוהה, רווחה וכו'

לדוגמה: בשיטה הישראלית אני משלם עשרות אלפי שקלים ביטוח בריאות בשנה.
כשאני מבקר פעם בשנה 5 דקות אצל רופא כדי להוציא אישור לרישיון גובים ממני 100 ש"ח.
עשרות אלפים+100 ש"ח לטופס של 0.5 אג' וזמן ביקור של 5 דקות.

נערך לאחרונה:
תרכוש ביטוח בריאות באופן עצמא
http://www.btl.gov.il/Insurance/Health_Insurance/Pages/default.aspx

להזכירך בארהב זה נכנס רק עם ממשל אובמה.

כנ"ל לגבי חינוך
חוק חינוך חינם קיים בארץ. מודה שהוא לא מושלם ולא נותן הכול.
השכלה גבוה
שכר אוניברסיטאי בארץ זה דבר בר השגה. זה שקשה להתקבל לאוניברסיטה ואנשים בוחרים במכללות יקרות זה כבר שיקול שלהם.

נדמה שאנשים פה שוכחים את הגיל של המדינה כשהם משווים אותה למדינות בנות כמה מאות שנים. יש תהליכי ייעול שלוקחים זמן, וקצב השיפור בארץ הוא מדהים. עצם זה שאנחנו קרובים למדינות המפותחות ביותר נחשב להישג אדיר בעיני

שכר אוניברסיטאי בארץ זה דבר בר השגה. זה שקשה להתקבל לאוניברסיטה ואנשים בוחרים במכללות יקרות זה כבר שיקול שלהם.

נדמה שאנשים פה שוכחים את הגיל של המדינה כשהם משווים אותה למדינות בנות כמה מאות שנים. יש תהליכי ייעול שלוקחים זמן, וקצב השיפור בארץ הוא מדהים. עצם זה שאנחנו קרובים למדינות המפותחות ביותר נחשב להישג אדיר בעיני
שכר הלימוד בארץ הוא מהגבוהים בעולם. גם במדינות ששכר הלימוד אצלן יותר גבוה מאצלנו, המשכורות גבוהות פי כמה

עדיין לא הבנת את הנקודה.

אם אני משלם כ"כ הרבה לביטוח בריאות חובה. למה אני צריך ביטוחים משלימים ממקום העבודה? ולמה אני צריך לשלם לרופא על הדפסת טופס? ולמה כשאני צריך טיפול רפואי טוב אני צריך ללכת לקליניקה פרטית?

כנ"ל לגבי חינוך. הורה שמשלם 60% מס ועוד שלל מיסים עקיפים כבדים, עדיין צריך לשלם אגרות חינוך ותשלומים נוספים וגם אז לקבל חינוך חרא. שההורה צריך להשלים בבית, או לשכור מורים פרטיים.

לגבי השכלה גבוהה. אין בכלל מה לדבר. שרפתי את כל החסכונות שלי וסיימתי תואר עם מינוס 60K הלוואות. המדינה לא רק שלא עזרה, אלה גם דרשה ממני לשלם מיסים כבדים כולל אגרת טלוויזיה הזויה. אני כסטונדט מסכן עם מינוס ענקי צריך לשלם אגרת טלווזיה כדי לממן גוף מסואב ותפוח של פרזיטים אוכלי חינם חסרי כישורים ועתירי קשרים. למה? כי המדינה עדיין צעירה? או כי אין לי ארץ או כי... (השלם סיסמה נבובה שקרית כלשהי.)

אפשר לדבר עוד על ביטוח לאומי, שוק ההון, כל המונופולים והחברות הממשלתיות. וכמובן הדובדבן שוק הדיור שהמדינה מטילה רגולציה כבדה כדי לפמפם את המחירים מעלה, כי לשרת בעלי אינטרסים.
לא מזמן התגאה נתניהו לפני ה OECD שהמדיניות הכלכלית יצרה "עושר" לאזרחי ישראל.מחירי הדירות עלו וכך על הנייר אזרחי המדינה מחזיקים הון רב יותר. יש שיגידו שזה נאמר בצחוק. לי זה נראה רציני לגמרי.

@yogevnn כל תחום במדינה הזו רקוב,מלא בשחיתות ופועל ללא היגיון.
וכן אני בכיין בגלל שאני לא רוצה לחיות במדינה בה החברים ובני המשפחה שלי מתים בפיגועים ובמלחמה,וכל גוף ממשלתי מחרבן על האזרח וצריך לשלם משכנתא עד גיל 50 בשביל דירת 4 חדרים בת 30+.
עכשיו מקצצים ברווחה,מנסים לסגור את תל אביב בשבת,המדינה מנהלת מבצעים צבאיים כושלים ללא הישגים מדיניים ויש עוד הרבה.

נתחיל מזה ששוק הבריאות בארה"ב כבר שנים תחת פיקוח כבד, על כן הוא היה יחסית יקר.
מה שאובמה עשה הוא שחט את הביטוחים הפרטיים, בשביל חלקים נרחבים מהאוכלוסייה.
חוק חינוך חובה הוא ממש לא חינמי, ההשקעה של ישראל בתקציב החינוך היא מהגבוהות בעולם. כנ"ל לגביי שכ"ל אוניברסיטאי, ממש לא בחינם.

לא הבנת את המשפט, כנראה שחסר שם סימן שאלה.

אין שום צורך להשוות...כמה אנשים נהרגו בלבנון השנייה? זה לא רלוונטי, אנשים מתאבדים וזה ממש לא קשור לדיון הזה

כנראה לא קראת את מה שכתבת. אני אזכיר לך

ומה דעתך? שאפשר לסגור את צה"ל?

מדהים שאנשים לא לומדים היסטוריה וחוזרים על אותן טעויות...

כמו שאמרתי כבר מקודם, יש לי עוד המון שנים בצבא.

אוקיי,מאיפה להתחיל איתך אני כבר לא יודע

-אני לא יודע איך דיון על הצבא לא יכול לכלול את גורם מספר אחד של אובדן חיילים.

-אתה לא מפסיק לנפנף בדגל ה"ילד בן 18 שיכנס עם נגמ"ש כי אין כסף"..כשיש לך בעיה יותר רצינית בהרבה שמאבדת לך חיילים במאות אחוזים יותר מ"פעילויות שלא היו קורות במידה והיה כסף" - להזכריך,הדיון מלכתכילה היה על המדינה,בין היתר על התקציב שלה.

למה שליש ירצו לצאת מהארץ? בגלל שגם הגורם שאמור להגן עלייך שם עלייך קצוץ ומוכר לילדים בני 18 שהם גיבורים ועושים את הדבר הנכון,ממקדים אותם כנגד אויב שכרגע הורג הרבה פחות מהמסגרת עצמה.
למה לשלוח את הילד שלך למקום שהוא לא יקבל בו מענה נפשי? ועוד אח"כ יטשטשו את סיבת המוות שלו מבושה,או במקרה היותר קיצוני יעלימו אותו מהרישומים.

-אני זוכר מה רשמתי לגבי הדרג הגבוה,שוב
נתתי דוג' של הכלל , ואז נתתי דוג' ספציפית,לא טענתי שכולם יוצאים לחופשות סקי,אמנם זה לא רחוק מזה,אבל זאת לא הייתה הטענה.
(נסה לפקוח עין ולראות מי קרוב ואלייך ויוצא מהצבא עם טעם מר(נסה לתפוס רנ"ג קצת כועס),תפוס אותו לשיחה שיספר לך על הפרווילגיות שקצינים בדרגה גבוהה מקבלים)

אני חושב שאתה זה שלא לומד היסטוריה,ואתה מבלבל לי את הביצה כבר 4 עמודים על פטריוטיות במסגרת שרואה בך כמספר אישי,מהרגע שנכנסת אליה ועד הרגע שתמות תחתיה.

שיהיה לך בהצלחה בהמשך השירות שלך,הויכוח לא נועד כדי לשכנע אותך,כי אני דיי בטוח שזה לא יקרה,זה יותר למען אנשים שיקראו מהצד ויראו שיש צד יותר מכוער לצה"ל ממה שיודעים,ורוב המידע דיי מוסתר,סביר להניח גם ממך.

אני את הדיון סיימתי,ביותר רצון לצאת מהמדינה החולה הזו כל עוד אני יכול.
אז למי שקורא לי שמאלני מסריח ואומר לי לעוף מהארץ,תשלחו לי הודעה פרטית ואנחנו נתאם פרטים כדי שתוכלו להשיג לי אזרחות זרה:rolleyes-71:

לפני מספר שנים הייתי בתערוכה של גופות שהגיע לארץ.תערוכה מדהימה ומעניינת מאוד.עכשיו בנט היהודי אסר על התערוכה להגיע שוב בגלל שזה פוגע בכבוד המת או בולשיט יהודי אחר.אנשים סגורים ודתיים כמוהו הם סכנה לדמוקרטיה ולעתיד המדינה מכל הבחינות.

לפני מספר שנים הייתי בתערוכה של גופות שהגיע לארץ.תערוכה מדהימה ומעניינת מאוד.עכשיו בנט היהודי אסר על התערוכה להגיע שוב בגלל שזה פוגע בכבוד המת או בולשיט יהודי אחר.אנשים סגורים ודתיים כמוהו הם סכנה לדמוקרטיה ולעתיד המדינה מכל הבחינות.
ומה המקור של הגופות האלה?

פרסמו מתי שהוא בחדשות שהם נלקחו מאסירים שמתו בכלא או במחנות הריכוז של הממשלה בסין... ספציפית במקרה הזה בלי קשר לדת, זו לא תערוכה שהייתי רוצה שמי שמארגן אותה ירוויח כסף על חשבוני.

הלוואי ואוקראינה תכנס לאיחוד!
תתעודד! אתם בדרך לקבל אזרחות רוסית.

הייתי בתערוכה הזאת לפני איזה 6 שנים בחיפה. לא יודע זה נראה כמו פלסטיק. נראה לי עובדים עלינו 🤡

מה הקשר לזה שהוא דתי ? אני חילוני לגמרי וחושב שזה פוגע בכבוד המת

אני לא יודע איך דיון על הצבא לא יכול לכלול את גורם מספר אחד של אובדן חיילים.
הדיון הזה נועד לדבר על עזיבת הארץ בגלל המבצע וזה התדרדר גם לתשלומים בארץ
אתה לא מפסיק לנפנף בדגל ה"ילד בן 18 שיכנס עם נגמ"ש כי אין כסף
כי זה הדבר הישיר שקורה ממחאות כדוגמת זו

ומוכר לילדים בני 18 שהם גיבורים ועושים את הדבר הנכון,ממקדים אותם כנגד אויב שכרגע הורג הרבה פחות מהמסגרת עצמה.
כן כי הם עושים טעות החיילים..איסה טיפשים הם שנלחמים בערבים המתוקים
נתתי דוג' של הכלל
דוגמא לא נכונה, קצין מקצועי בצהל מרוויח גרושים לעומת משכורת אזרחית
אני חושב שאתה זה שלא לומד היסטוריה,ואתה מבלבל לי את הביצה כבר 4 עמודים על פטריוטיות במסגרת שרואה בך כמספר אישי,מהרגע שנכנסת אליה ועד הרגע שתמות תחתיה.
על סמך מה החלטת שאני לא לומד היסטוריה?

"מסגרת שרואה בך מספר אישי.." ממש רחמנות.. יש לך שיטה טובה יותר?
שיהיה לך בהצלחה בהמשך השירות שלך,הויכוח לא נועד כדי לשכנע אותך,כי אני דיי בטוח שזה לא יקרה,זה יותר למען אנשים שיקראו מהצד ויראו שיש צד יותר מכוער לצה"ל ממה שיודעים,ורוב המידע דיי מוסתר,סביר להניח גם ממך.
אני מסכים שזה לא בא לשנות אוצי, ובטח גם לא אותך, אי אפשר באמת לשנות דעה של אנשים. ואין לי גם בעיה עם הדעה שלך, בטח לא באותו אופן שלך יש בעיה עם הדעה שלי.
אני את הדיון סיימתי,ביותר רצון לצאת מהמדינה החולה הזו כל עוד אני יכול.
אז למי שקורא לי שמאלני מסריח ואומר לי לעוף מהארץ,תשלחו לי הודעה פרטית ואנחנו נתאם פרטים כדי שתוכלו להשיג לי אזרחות זרה
חבל, לא יודע מי קורא לך ככה..בטח לא אני, מקווה שתצליח יותר במדינה אחרתס אני מבטיח לשמור לך כאן מקום נחמד כשתבין שבכל מקום יש את החרא שלו ותרצה לחזור לארץ
לפני מספר שנים הייתי בתערוכה של גופות שהגיע לארץ.תערוכה מדהימה ומעניינת מאוד.עכשיו בנט היהודי אסר על התערוכה להגיע שוב בגלל שזה פוגע בכבוד המת או בולשיט יהודי אחר.אנשים סגורים ודתיים כמוהו הם סכנה לדמוקרטיה ולעתיד המדינה מכל הבחינות
לא ממש הבנתי מה הקשר, וחוץ מזה יש לך ציבור גדול של חרדים במדינה אי אפשר להתעלם מהם ולדעתי גם לא צריך להתעלם, לא צריך ליהיוץ קיצוני ולשנוא כל אחד שהוא שונה ממך. בטח לא לדבר בהכללות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית