הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

אתה לא רציני נכון?

יום טוב!
אני הכי רציני שאפשר:
יהודי זה יותר צורת מחשבה ודרך חיים מאשר גזע, וברמת העיקרון כולם מוזמנים.
מן הסתם שאסור להתחתן עם גויים. לגויים יש אפשרות להיתגייר. (בלי כוונה להעליב אף אחד כמובן.)

אתה לא רואה את הבעיה?

לא. יש לגויים אפשרות להיתגייר.
הרבה דמויות מרכזיות שמהוות מודלים לחיקוי ביהדות הם גרים (גויים שהיתגיירו).
בכל מקרה, אני חושב שזה קצת סוטה מהנושא כאן. אם באמת זה מעניין אותך אשמח לנסות ולענות לך בפרטי.
אתה לא רואה את הבעיה?

בכל מקרה, אני חושב שזה קצת סוטה מהנושא כאן. אם באמת זה מעניין אותך אשמח לנסות ולענות לך בפרטי.
זה עדיין אומר שהיהדות סגורה מאוד. זה שהיא מאפשרת גיור לכל אחד ממש לא אומר שהיא פתוחה. בתנך יש חוקים מאוד נוקשים כלפי מחללי שבת, הומואים, גויים, חילונים ובכללי כל מי שלא יהודי ופועל לפי המצוות.

בתנך יש חוקים מאוד נוקשים כלפי מחללי שבת, הומואים, גויים, חילונים ובכללי כל מי שלא יהודי ופועל לפי המצוות.

בתורה כתוב שצריך להרוג הומואים ומחללי שבת וכו' אבל לא חושב ששמעת על מקרה כזה. וזה פשוט כי אנחנו לא שם מהבחינה הרוחנית.
יש גם תורה שבעל-פה והיא לא פחות חשובה. התורה שבע"פ מסבירה לנו איך תכלס צריך להיתנהג בהתאם למציאות המשתנה.
זה רק מראה לך כמה כן קיימת גמישות בהתאם לנסיבות.
אגב, גם בתקופה שעם ישראל היה יחסית ברמה רוחנית גבוהה לא היה כ"כ פשוט להוציא להורג. יש דעות שסבורות שפעם ב-70 שנה.

בתורה כתוב שצריך להרוג הומואים ומחללי שבת וכו' אבל לא חושב ששמעת על מקרה כזה. וזה פשוט כי אנחנו לא שם מהבחינה הרוחנית.
יש גם תורה שבעל-פה והיא לא פחות חשובה. התורה שבע"פ מסבירה לנו איך תכלס צריך להיתנהג בהתאם למציאות המשתנה.
זה רק מראה לך כמה כן קיימת גמישות בהתאם לנסיבות.
אגב, גם בתקופה שעם ישראל היה יחסית ברמה רוחנית גבוהה לא היה כ"כ פשוט להוציא להורג. יש דעות שסבורות שפעם ב-70 שנה.
אז מה אם לא שמעת על מקרה כזה? זה אומר שהמאמינים מקיימים רק את המצוות שמוצאות חן בעיניהם. לא מבין בסוגים השונים של התורה בכלל, בזה אני אודה, ככה שאני לא יכול להגיב לך על החלק השני

לא הבנתי מה הקשר ציניות, אתה הרי רוצה כסף שיקוצץ מתקציב הבטחון, אם יש לך פתרון מעניין אני אשמח שתציע.

לתזכורת לכל החכמים. גם יאיר לפיד חשב שאפשר לעשות שינוי כמו שאתם מציעים, כי מהצד קל להגיד. כזה מגיע לתכלס כולם מבינים שאי אפשר לקצץ בבטיחון. כשתשבו אתם בראש משרד האוצר אני בטוח שתעשו בדיוק אותו דבר.

וואו איזה גיבור חסר כל פחד 😍

מפחדים מחדשנות...מסכים
אתה חי במדינה יהודית, זה מדינה שמושתת על דת נכון לעכשיו, מסכים עם זה או לא זאת המדינה ואם ציבור החרדים חושב שזה לא תקין להציג גופות יכול ליהיות שצריך להתייחס לזה, לא בהכרח שצריך להקשיב אבל זה כן צריך לעלות להצבעה בכנסת. רצית דמוקרטיה קיבלת אותה במלוא הכוח
גם במידה ולא יקוצץ
שלא ילך על שטויות
בכל מקרה יש הרבה מה לקצץ
עצם העובדה שכל מי שיהודי מקבל פה אזרחות בגלל חוק השבות זה גזעני,לא משנה איך תסתכל על זה.

היהדות טוענת שהיא העם הנבחר,למי יש זכות להגיד שהוא ה"נבחר"?
אדם הוא ה"נבחר" של האל למה? מי החליט את זה?

מי קבע שאני יהודי? אם האמא יהודית? מי קבע את הדבר הטיפשי הזה?
דת זה דבר מצוץ מהאצבע,מחליטים בשביל אדם מה הוא,לפני שבכלל נולד.

יש לי ידידה גויה והיא רוצה לעבור גיור והיא עושה את זה דרך הצבא,תהליך של כמה חודשים כי היא לא נולדה לאמא יהודיה...
מה זאת הבוררות הזו מי נכנס לך לדת?,ומה זו הסלקציה הזו?ממה זה שונה ממה שטענו הגרמנים שהם העם הנבחר?(לא מדבר על הדרך בה עשו את זה) למי יש זכות לקבוע את זה? ולמה אתם כאלה מתנשאים?

דת זאת הפדיחה הכי גדולה של האנושות בנתיים.

נערך לאחרונה:
עצם העובדה שכל מי שיהודי מקבל פה אזרחות בגלל חוק השבות זה גזעני,לא משנה איך תסתכל על זה.

אתה מתבלבל קצת בין דת למדינה, אז מקסימום שאתה יכול לטעון זה למדינה גזענית.
ובכל מקרה, זאת מדינה יהודית מעצם תכליתה.

דת זאת הפדיחה הכי גדולה של האנושות בנתיים.

אתה נשמע כאילו יש לך מטען רציני כלפי הנושא. זה מובן. מרחוק זה באמת יכול להראות כמו עוד עם מוזר עם מנהגים מטופשים.
אני לא ממש בעיניין של לשבת ולענות פה לאנשים שלא באמת רוצים למצוא תשובה. זה חסר טעם.
בכל מקרה לצורך העיניין אתה זה שמדבר בצורה בוטה וגאוותנית. אם הייתי מכיר אותך אולי הייתי נפגע.
התנשאות? יש מצווה מאוד חשובה שאומרת שיהודי חייב לזכור שהוא היה עבד במצרים ככה שלא יטעה ויחשוב שהוא מעל מישהו.
תבדוק עם עצמך אם באת לפרוק פה מטענים שליליים או לקבל תשובה.

בצבא ניסו להשחיל לי את תהליך הגיור ואחרי סמינר אחד פרשתי.
מתוך עקרון אני לא מתכוון להיות פתאום מסורתי רק כדי שאיזה פלוץ יתן לי נייר שעל גביו יהיה רשום שאני יהודי, חד משמעי.
בישביל להתגייר בצבא, דרך קורס נתיב, אתה צריך לשמור כשרות, שבת ועוד הרבה שטויות, כאשר יש גם משת"פים שמחפשים איפה פישלת כדי לא לתת לך את הנייר הזה...
ושתבין, שזה התהליך הפשוט, יחסית לגיור באזרחות דרך הרבנות.
וכל זה בישביל מה?
שוב, בישביל שיהיה לי פתק שאני כביכול יהודי ושאני יכול להתחתן בישראל, ועדיין לא עם מי שארצה, רק עם יהודיה כמובן...
וכל זה מכעיס עוד יותר, כשאתה רואה אנשים חילוניים שאין להם שום קשר בכלל לדת, אבל זכו להיות מוגדרים יהודים לפי ההלכה, והם פשוט יכולים לעשות מה שבא להם.
אבל לא אני, אני חייב להיות מסורתי כדי שמישהו יתן אישור שאני יהודי.

לסיכום, יותר קל לזייף דרכון ולטוס לדובאי, מאשר האפשרות שיש לגויים להתגייר כאן, אעלק.

בישביל להתגייר בצבא, דרך קורס נתיב, אתה צריך לשמור כשרות, שבת ועוד הרבה שטויות

לא מבין איך הרצון שלך להיתגייר מתיישב עם זה שאתה חושב שזה שטויות. אם באמת זה היה משהו שמעניין אותך לדעתי זה היה נראה אחרת וכנ"ל גם ההרגשה שלך כלפי זה.
אם תהיה אמיתי עם עצמך תבין שחייבת להיות סוג של בקרה וזה לא יכול להיות בית בושת.
להיות יהודי זה כן אומר לקבל סוג של עול. זה לאו דווקא קל.

בכל מקרה, אל תפסול את היהדות בגלל בנאדם שהתנהג אליך בצורה כזאת או אחרת.
יש מספיק יהודים שנפגעתי מהם. אין קשר.

לא מבין איך הרצון שלך להיתגייר מתיישב עם זה שאתה חושב שזה שטויות. אם באמת זה היה משהו שמעניין אותך לדעתי זה היה נראה אחרת וכנ"ל גם ההרגשה שלך כלפי זה.
אם תהיה אמיתי עם עצמך תבין שחייבת להיות סוג של בקרה וזה לא יכול להיות בית בושת.
להיות יהודי זה כן אומר לקבל סוג של עול. זה לאו דווקא קל.

בכל מקרה, אל תפסול את היהדות בגלל בנאדם שהתנהג אליך בצורה כזאת או אחרת.
יש מספיק יהודים שנפגעתי מהם. אין קשר.
תשמע, אני סה"כ רציתי לעשות את התהליך בישביל הביורוקרטיה במדינה הכפויה דתית שלנו, כדי שגם אני אוכל כאן להתחתן, במיוחד אחרי שעשיתי צבא(לא שזה מעניין שם מישהו).
יש גבול, ואני לא מתכוון להיות מסורתי ולסבול מזה, כן לסבול, רק בישביל שמישהו יאשר שאני בחור טוב ומגיע לי להיות יהודי.
אני לא נגד אנשים שמאמינים, אני להפך מכבד ותומך כשצריך, אבל אם יש משהו שאני שונא - זה כפייה דתית.
אני רואה בתהליך הגיור כפייה, צר לי, אבל אני רואה.
מי שאומר לי, אל תעשה 1001 דברים כדי שאתן לך אישור להתחתן, מבחינתי כופה עלי דתית.
זאת דעתי האישית.

תשמע, אני סה"כ רציתי לעשות את התהליך בישביל הביורוקרטיה במדינה הכפויה דתית שלנו, כדי שגם אני אוכל כאן להתחתן, במיוחד אחרי שעשיתי צבא(לא שזה מעניין שם מישהו).
יש גבול, ואני לא מתכוון להיות מסורתי ולסבול מזה, כן לסבול, רק בישביל שמישהו יאשר שאני בחור טוב ומגיע לי להיות יהודי.
אני לא נגד אנשים שמאמינים, אני להפך מכבד ותומך כשצריך, אבל אם יש משהו שאני שונא - זה כפייה דתית.
אני רואה בתהליך הגיור כפייה, צר לי, אבל אני רואה.
מי שאומר לי, אל תעשה 1001 דברים כדי שאתן לך אישור להתחתן, מבחינתי כופה עלי דתית.
זאת דעתי האישית.

תראה, רצית להיתגייר מתוך אינטרס סה"כ. וכנראה שזה לא מתוך כוונה רעה אלא שהמדינה מאלצת אותך.
יכול להיות שההיתנהלות של המדינה בנושא הזה לא קלה כלפייך וזה באמת מבאס אותי.
אבל מצד שני אתה לא באמת יכול לטעון שהיהדות לא מקבלת אותך, כי לפי דבריך זה לא משהו שבאמת מעניין אותך.
מצד שלישי קיימת כאן גם השאלה אם אתה מבין\מקבל את החשיבות של הצביון היהודי במדינת ישראל.

אתה נשמע כאילו יש לך מטען רציני כלפי הנושא. זה מובן. מרחוק זה באמת יכול להראות כמו עוד עם מוזר עם מנהגים מטופשים.
אני לא ממש בעיניין של לשבת ולענות פה לאנשים שלא באמת רוצים למצוא תשובה. זה חסר טעם.
בכל מקרה לצורך העיניין אתה זה שמדבר בצורה בוטה וגאוותנית. אם הייתי מכיר אותך אולי הייתי נפגע.
התנשאות? יש מצווה מאוד חשובה שאומרת שיהודי חייב לזכור שהוא היה עבד במצרים ככה שלא יטעה ויחשוב שהוא מעל מישהו.
תבדוק עם עצמך אם באת לפרוק פה מטענים שליליים או לקבל תשובה.

תבדוק עם עצמך אם באת לפרוק פה מטענים שליליים או לקב ל תשובה.
פסיכולוגיה בשקל נחמדה מאוד
נסה את "נראה כאילו יש לך מטען לכן אתה כועס" על מישהו שיאכל את זה,אתה מזלזל באינטיליגנציה שלי כנראה.
אין לי מטען יותר מידי רגשי בנושא,הוא מעניין לי את התחת ברגע שהבנתי שהוא שטות. ו2 ההורים שלי מבית דתי והייתי מניח תפילין עד כיתה ט'. ומנשק מזוזות עד אמצע י',בדיוק מתי שהתחלתי לשאול "למה"

אוקיי,ועדיין יש את המושג ה"עם הנבחר"....פרדוקס?.

הצגת את האפשרות של התגיירות וזה נראה לי מטופש,להיות נוצרי\מוסלמי זה תהליך הרבה יותר קל.
היהודים הם אלו שעושים סלקציה למי נכנס מי יוצא,וזה מביך

ומה המקור של הגופות האלה?

לדתיים יש פרקטיקה שחוזרת על עצמה בכל פעם שיש כפייה דתית.
הנתון המעניין הוא, שפעם אחר פעם חילונים תמימים נופלים בפח.
אז איך עובדת השיטה?
בכל פעם שיש כפייה דתית, ממציאים סיפור מצוץ מהתחת שמדבר לחילונים "בשפה שלהם" בנקודות שהם יודעים שהם רגישות, במטרה להכשיר את השרץ.
על החנויות הסגורות בשבת המציאו שזה "מטעמים סוציאליסטים" למרות שזו כפייה דתית נטו.
לגבי הגופות בנט המציא ואני מדגיש המציא ועוד פעם המציא סיפור מהתחת על גופות של אסירים סינים. אין לבנט מידע מהיכן הגופות, אבל אם אפשר להאכיל בזה את החילונים ולמצוא כמה טיפשים שיגידו "צודק". ואז הוא יוכל להמשיך עם הכפייה הדתית. אז למה לא?
מדינת ישראל רוכשת גופות מחו"ל עבור לימודי אנטומיה בבתי ספר לרפואה. מהיכן מגיעים הגופות? לא מ...(המצא שקר כלשהו).

ועוד טיפ קטן איך לזהות כפייה דתית.
בכל פעם שהדתיים מכילים חוק וטוענים שזה מנימוק (המצא שקר שיגע ברגשות) מדובר בכפייה דתית נטו.
שמעתי סיפור שמישהו אוכל כשר, אבל זה לא קשור לדת. זה מטעמי הגיינה. ככה יש פיקוח על האוכל 🤦‍♂️
הפרקטיקה עובדת לצערי.

נערך לאחרונה:
פסיכולוגיה בשקל נחמדה מאוד
נסה את "נראה כאילו יש לך מטען לכן אתה כועס" על מישהו שיאכל את זה,אתה מזלזל באינטיליגנציה שלי כנראה.
אין לי מטען יותר מידי רגשי בנושא,הוא מעניין לי את התחת ברגע שהבנתי שהוא שטות. ו2 ההורים שלי מבית דתי והייתי מניח תפילין עד כיתה ט'. ומנשק מזוזות עד אמצע י',בדיוק מתי שהתחלתי לשאול "למה"

אם לא היה לך מטען ריגשי בנושא לא היית מתבטא בצורה כזאת ומערב את האיבר שאתה יושב עליו לדיון אינטלקטואלי.

אני אחדל כאן כי די היתעייפתי.

רוצה תשובה? לך אל האנשים הנכונים. אם אתה בוחר לראות ביהדות מקור לרוע קח בחשבון שתשובה בטח לא תמצא.

לדתיים יש פרקטיקה שחוזרת על עצמה בכל פעם שיש כפייה דתית.
הנתון המעניין הוא, שפעם אחר פעם חילונים תמימים נופלים בפח.
אז איך עובדת השיטה?
בכל פעם שיש כפייה דתית, ממציאים סיפור מצוץ מהתחת שמדבר לחילונים "בשפה שלהם" בנקודות שהם יודעים שהם רגישות, במטרה להכשיר את השרץ.
על החנויות הסגורות בשבת המציאו שזה "מטעמים סוציאליסטים" למרות שזו כפייה דתית נטו.
לגבי הגופות בנט המציא ואני מדגיש המציא ועוד פעם המציא סיפור מהתחת על גופות של אסירים סינים. אין לבנט מידע מהיכן הגופות, אבל אם אפשר להאכיל בזה את החילונים ולמצוא כמה טיפשים שיגידו "צודק". ואז הוא יוכל להמשיך עם הכפייה הדתית. אז למה לא?
מדינת ישראל רוכשת גופות מחו"ל עבור לימודי אנטומיה בבתי ספר לרפואה. מהיכן מגיעים הגופות? לא מ...(המצא שקר כלשהו).

ועוד טיפ קטן איך לזהות כפייה דתית.
בכל פעם שהדתיים מכילים חוק וטוענים שזה מנימוק (המצא שקר שיגע ברגשות) מדובר בכפייה דתית נטו.
שמעתי סיפור שמישהו אוכל כשר, אבל זה לא קשור לדת. זה מטעמי הגיינה. ככה יש פיקוח על האוכל 🤦‍♂️
הפרקטיקה עובדת לצערי.
לא התייחסת לנושא.
מה מקור הגופות?
יש הבדל בין לרכוש גופות, שלרוב נתרמות למדע, לבין גופות שאינך יודע מה המקור שלהן.

לגביי השאר זה לא הנושא, אם כי אני מסכים איתך שהמדינה צריכה לנתק את הדת ממנה.

CLASH OF THE TITANS:
חילונים נגד חרדים.
ערבים נגד יהודים.
ישראלים נגד יהודים.
יהודים נגד ישראלים.
ישראלים נגד .. סודנים??

בנימה יותר רצינית אתמול ידידה סיפרה לי על שיחה שהייתה לה עם חרדיה ופשוט הבנתי שיש.. שמחה וגאולה בלהיות סגור וטיפש.
אני אישית יותר מתקרב מבחינה נפשית לפליטים סודנים(שיודעים שהם עלו לארץ זרה לפרק זמן מסוים בגלל מלחמה) מוכנים לעבוד קשה ולעבור הרבה סבל נפשי, ועדיין פתוחים דיים כדי לא לשפוט אף אחד.
בצד השני יש לך את החרדייםֹ ֹ שאם אתה לא נכנס לנורמות שלהם, אתה זר גוי אויב. בתור יהודי לא לפי הלכה(צד אבא)- הדת מאוד גזענית במעוט שלה. יש הבדלה ברורה בין- אנחנווו לאתם. ומה ההבדל? בגלל שאני רוסי חושבים שאני אוכל חזיר.. ואני צמחוני בכלל.
עובד,משלם מיסים,פתוח לידע(חוכמת הנסתר דבר מרתק)- אבל ההפרדה הברורה בין התרבויות תשאר תמיד- ואם להגיד שהבסיס למדינה הזאת היא יהדות- אז לצערי אנחנו לא כל כך שונים מהנאצים כמו שחשבנו(סליחה אם פגעתי במישהו אבל הפוסל במומו פסול).
אני מאמין שישראל צריך להיות מדינה יהודית.. אבל כפייה דתית עוד לא עזרה להחזיר אנשים בתשובה(לא שאני יודע מה כן).
ולמרות שהדעה שלי היא נחשבת ברובה אנטי דתית וישראלית- אני אומר את זה מתקוה לשיפור(ושיפור יכול לקרות רק אם מבינים שיש בעיה).
סרטון אחרון כדי להעלות קצת פטריוטיזם(הרי אנחנו כולם פה יהודים\ישראלים:

ובנימה אופטימית וישראלית זו- שבמקומות אחרים גם יש חרא ויהיה בסדר. דיון מעניין, קצת סוער(באן ליום) אבל עדיין פותח תרבויות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית