הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

לדוגמא בדיקת שתן,חיפוש אישי,דריסת זכויות- כולם היום יודעים שהמשטרה נמצאת בשפל מבחינת יחסי ציבור.
לא הבנתי מה אתה אומר כאן
הצבא מבוזבז- ויש אלטרנטיבה. כיום אפשר כבר להגיד שצבא מקצועי הוא יותר טוב מכל הבחינות אבל תרם מישהו פעל בנושא פרט למשה פייגלין.
איך אתה מחליט שצבא מקצועי זה יותר טוב? על סמך מה?

האמונה במערכת הבירוקרטית שנקראת הכנסת נעלמת ולא סתם: נשיא אנס,אולמרט עבריין.. זה לא שכל השאר תמימים. פשוט הם עשירים ויכולים לחרוץ גורלות בעזרת הכח- שאנחנו נתנו להם. לדוגמא יאיר לפיד- טשטש את מעמד הביניים,ההבטחות שלו כוזבות - איך אנשים חשבו שבן אדם עשיר שלא חווה מה זה להיות בלי בית או להמנע מאוכל מסוים בגלל מחיר.. יבין את מעמד הביניים או את העניים???
אין באמת קשר בין מה שאתה אומר לנושא הכללי

ראש הממשלה שכל מה שאיכפת לו זה הביטחון.. בשביל זה יש שר ביטחון.. הוא שותק לגבי כל מה שחשוב ומתרכז במה שיביא אותו לקדנציה נוספת.
איך אתה יודע שזה הדבר היחיד שאכפת לו? ישבת איתו ביישבות? אני בטוח שלא, אז אל תדבר בביטחון כזה גדול על דברים שלמדת מהתשקורת, אני חושב שהפורום הזה למד טוב כמה זה לא מקור אמין

אני לא יודע אם אתה באמת מאמין במערכת... כי אין באמצע- זה או שאתה מאמין שהמערכת פועלת טוב. צריך לתת כוח לממשלה ולרשויות, לפתוח עוד רשויות- עוד רגולציה ופיקוח. או שאתה מתנגד למשטר הנוכחי- לבזוז כח האדם בצה"ל(כלומר צבא מקצועי),תומך בלגליזציה(מתנגד למשטר הנוכחי),מאמין שהמשטרה מבצעת את תפקידה כשורה ואין דרך לשפר.. אני באמת מנסה להבין את העמדה שלך לגבי הדברים הנ"ל.

אין קשר בין להאמין במערכת לבין לחשוב שאין מה לשפר..תמיד יש מה לשפר.

אני מבטיח לך שלכל גוף גדול שתגיע למשל חברה גדולה אתה תגלה את אותה איטיות וחוסר יעילות שקיים בצבא. ואם אתה חושב שזה רק בארץ אתה ממש ממש טועה, בעולם הגופים הגדולים הרבה פחות יעילים מאיתנו.

זה שהמערכת לא טובה לא אומר שפורשים והולכים לחפש מערכת בארץ אחרת..אפשר להשאר ולשפר אותה.

לא צריך לקפוץ על כל טרנד כל פעם שהוא בא.

אם אנשים ממש רוצים לחפש תירוץ לעזוב את הארץ שיגידו שזה בגלל שטבעונית זכתה בתוכנית בצפייה כלל ארצית, להגיד שזה כי הצבא לא יעיל \ אי אפשר לקנות דירה בגיל צעיר זה סתם בכייני

לא הבנתי מה אתה אומר כאן

איך אתה מחליט שצבא מקצועי זה יותר טוב? על סמך מה?

אין באמת קשר בין מה שאתה אומר לנושא הכללי

איך אתה יודע שזה הדבר היחיד שאכפת לו? ישבת איתו ביישבות? אני בטוח שלא, אז אל תדבר בביטחון כזה גדול על דברים שלמדת מהתשקורת, אני חושב שהפורום הזה למד טוב כמה זה לא מקור אמין

אין קשר בין להאמין במערכת לבין לחשוב שאין מה לשפר..תמיד יש מה לשפר.

אני מבטיח לך שלכל גוף גדול שתגיע למשל חברה גדולה אתה תגלה את אותה איטיות וחוסר יעילות שקיים בצבא. ואם אתה חושב שזה רק בארץ אתה ממש ממש טועה, בעולם הגופים הגדולים הרבה פחות יעילים מאיתנו.

זה שהמערכת לא טובה לא אומר שפורשים והולכים לחפש מערכת בארץ אחרת..אפשר להשאר ולשפר אותה.

לא צריך לקפוץ על כל טרנד כל פעם שהוא בא.

אם אנשים ממש רוצים לחפש תירוץ לעזוב את הארץ שיגידו שזה בגלל שטבעונית זכתה בתוכנית בצפייה כלל ארצית, להגיד שזה כי הצבא לא יעיל \ אי אפשר לקנות דירה בגיל צעיר זה סתם בכייני
http://idfpro.org/

ואם לדעתך זה בכייני לדבר על קניית דירה.. זה גם בכייני לדבר על ילדים ועל החיים בכלל.
זה אבסורד שבגללו ב-2008 יצאו מיליון איש לרחובות ובעקבותיו כמו מאהלים. אבל לך תדע מיליון איש מתבכיינים..
ומכל הדיון עדיין לא ענית איפה וכמה שירתת.
אם אתה קורא לעזיבת הארץ - קפיצה על טרנד אתה הוזה.. אתה לא עוזב כי לא אכפת לך מהיהודים או מהמדינה- אתה עוזב כי אתה רוצה שלילד שלך יהיה בית,השכלה וביטחון. לצערי הכל בירידה ורב האנשים בפורום מודעים לכך שאם הם לא יעשו משהו בשביל עתיד ילדם- ביבי או כל אדם אחר לא יעשה את זה. להאמין שהממשלה הנוכחית מעונינת בטוב של האזרחים זה בערך אותה אשליה באמרה "צהל חזק"(כן הוא חזק רק על חשבוננו, הרבה ביזבוז.. מה נעשה? נגייס את החרדים שכל השאר לא ירגישו פריירים).
אולי אני מתבכיין כי הרי זה נורמאלי לגור עם ההורים עד גיל 30,לקחת משכנתא ל40 שנה,לעבוד 50 שעות בשבוע כולל סופ"ש- ובסוף אם אתה אומר משהו קוראים לך בכיין.. לא כולם נולדו לממון כמוך(תקן אותי אם אני טועה), יש כאלו שלא הייתה להם ברירה והלכו לעבוד בתיכון כדי לעזור למשפחה.
אם כל מי שרוצה עתיד טוב יותר הוא בכיין,קם או בוגד..

@yogevnn כל תחום במדינה הזו רקוב,מלא בשחיתות ופועל ללא היגיון.
וכן אני בכיין בגלל שאני לא רוצה לחיות במדינה בה החברים ובני המשפחה שלי מתים בפיגועים ובמלחמה,וכל גוף ממשלתי מחרבן על האזרח וצריך לשלם משכנתא עד גיל 50 בשביל דירת 4 חדרים בת 30+.
עכשיו מקצצים ברווחה,מנסים לסגור את תל אביב בשבת,המדינה מנהלת מבצעים צבאיים כושלים ללא הישגים מדיניים ויש עוד הרבה.

ומה יקרה כשדאעש יצעדו אלייך מצפון? יחד עם צבא סוריה, חיזבאללה, חמאס ואולי גם מורדים ממצרים..תסתפק במעט חיילים מקצועיים? נראלך שזה מספיק?

אין מה לעשות כשאתה מוקף אויבים אתה חייב מסה של אנשים שיודעים להחזיק נשק לכוון ולירות.

ואם לדעתך זה בכייני לדבר על קניית דירה.. זה גם בכייני לדבר על ילדים ועל החיים בכלל.
איך עשית את הקישור הזה?
אמרתי שזה בכייני שילדים בני 20-25 שלא למדו כל הזמן רק נהנו עם חברים פתאום מתעוררים ורוצים דירה במרכז תל אביב ובוכים שאי אפשר..בטח שאי אפשר!
זה אבסורד שבגללו ב-2008 יצאו מיליון איש לרחובות ובעקבותיו כמו מאהלים. אבל לך תדע מיליון איש מתבכיינים..
כן...תראה מה זה מיליון איש מתבייכנים...זה שיש הרבה אנשים שאומרים משהו אחד לא אומר שזה נכון, זה שיש הרבה טבעונים לא אומר שהם צודקים.

אם אתה קורא לעזיבת הארץ - קפיצה על טרנד אתה הוזה.. אתה לא עוזב כי לא אכפת לך מהיהודים או מהמדינה- אתה עוזב כי אתה רוצה שלילד שלך יהיה בית,השכלה וביטחון.
ומה תעשה כשיתחילו לזרוק עליך אבנים בפריז\לונדון\הולנד\גרמניה? תבכה למדינה שלא מגנה עליך ותעשה הכול כדי לחזור.
ממליץ לך לבקר בפריז, עוד מעט כבר אי אפשר...תשב במקומות המרכזיים ותגלה שאתה נמצא בשטח מוסלמי קיצוני.

אולי אני מתבכיין כי הרי זה נורמאלי לגור עם ההורים עד גיל 30,לקחת משכנתא ל40 שנה,לעבוד 50 שעות בשבוע כולל סופ"ש- ובסוף אם אתה אומר משהו קוראים לך בכיין..
כאף אחד לא אמר לך לגור עד גיל 30 עם ההורים...מבטיח לך שאם אתה רוצה אתה מוצא דירה מצויינת במחיר שאתה יכול לעמוד בו...מה הבעיה? אני אענה, זה לא במכרז תל אביב.....אוי....באסה...לא יהיה לנו פאב מתחת לבית, ולא נראה את הים מהמרפסת....

אם אנשים ילכו לגור במקומות פחות "נחשבים" הם יגלו שאפשר לחיות יופי...הרי כשתעבור לגור בחו"ל אתה תגור בשכונה פח שרק נראת טוב כי היא אירופאית וזה נוף שונה
לא כולם נולדו לממון כמוך(תקן אותי אם אני טועה), יש כאלו שלא הייתה להם ברירה והלכו לעבוד בתיכון כדי לעזור למשפחה.
זה שהלכת לעבוד בתיכון כדי לעזור זה יפה מאוד ואין לי שום טענות אליך, הבעיה היא אם כאלה שמנצלים את זה כדי לנשור מכל מסגרת אפשרית ולחשוב שזהו העולם מת...אפשר להשלים בגרויות יופי גם אחרי זה..להתגבר על קשיים כמעט תמיד אפשר, כמובן שלא ב100% אבל בשום מדינה אין 100% אין מצב כזה שכולם טוב להם ולכולם יש כסף...

אם כל מי שרוצה עתיד טוב יותר הוא בכיין,קם או בוגד..
רוצה עתיד טוב יותר? תתחיל את השינוי...
תראה לאחרים שזה שהיה לך קשה לא אומר שוויתרת..זה שזה לא פשוט ללמוד ולעבוד לא אומר שוויתרת..ואם לא יכלת אז חזרת ולמדת כשזה התאפשר כלכלית ויצאת מכל בוץ אפשרי. כי זה האופי של המדינה שלנו ושל יהודים בכלל...לשרוד..רוצה עתיד טוב לילדים שלך תתחיל מלהקים בסיס טוב בשבילהם כדי שהם יוכלו להשאר בבית ספר עד הסוף...
מנסים לסגור את תל אביב בשבת
אז תקנה ביום שישי...אתה תחייה מבטיח לך
המדינה מנהלת מבצעים צבאיים כושלים ללא הישגים מדיניים ויש עוד הרבה
אתה חושב שצוק איתן היה כשלון?

מתוך השליש ששוקלים כמה באמת יעשו את המעבר? לא כמות שתכאיב זה בטוח.
כל אחד מסיבותיו שלו:
1) הקושי בהשגת אזרחות זרה
2) קשיי התאקלמות
3) הפחד מסביבה ושפה זרה
4) ריחוק ממשפחה וחברים
5) מנטליות שקשה להרבה ישראלים להתרגל אליה

הרשימה הזו יכולה להתארך לעוד המון סעיפים.

אני לא מבין מה זה משנה אם רוצים לרדת מהארץ בגלל צוק איתן או בגלל שנמאס, או בגלל שכולם נפולת של נמושות ומי שיורד מהארץ הוא בוגד. מבחינתי זה בכלל לא קשור לזה. עוד שנה בערך אני אהיה אזרח אירופאי לכל דבר ואם אני ארצה לגור בכל אחת ממדינות האיגוד אז זה יהיה כי "בא לי". אני לא צריך סיבות. אם אני ארצה אני גם אעשה חצי שנה שם וחצי שנה כאן. אני לא צריך לתת סיבות לאף אחד. בטח לא למסכנים שיקראו לי בוגד\נמושה\גוי שחושבים שיש אצילות או סוג של צניעות בעוני והמסכנות שלהם.

מסכים שיש עודף ערבים.. סליחה מוסלמים באירופה וזה בעייתי לנו, אבל זה לא סותר את הגישה שלי.

למה שהדתיים פשוט לא יקנו בשבת,יש אנשים עובדים בשישי מהבוקר עד הערב ואין להם אפשרות לעשות קניות חוץ משבת.מה שאמרת זו דוגמה להיגיון הכושל של הישראלי הממוצע. אני רוצה לפתוח עסק בשבת למה שאני אסגור?מה עם הזכות להתפרנס בכבוד?גם המדינה מפסידה כסף כך.מזל שיש רוסים בארץ שאפשר לקנות אצלם בשר ובירה בשבת,בזכותם עשיתי על האש היום.

נערך לאחרונה:
אני בספק שעברת על סוגית "צבא מקצועי" מספיק זמן כדי להחזיר לי תשובה אחרי כמה דקות.
המטרות של צוק איתן מומשו, כמו במבצעים הקודמים.. לשנתיים עד עליית המיסים הבאה. לא מטפלים בבעיה מהשורש. זה או שאנחנו שולטים במדינה שלנו או שאנחנו נותנים למיעוטים לשלוט בנו וזה מה שקרה בעשור האחרון.
אם אתה קורא למיעוט של טבעונים העומד על מתחת ל- מ5% מכלל האוכלוסיה - הרבה...
אם גישה כמו שלך שאנחנו בסכנה מתמדת ובגללה אנחנו צריכים לקנות עוד ועוד.. ממש פיתרון. התחמשות מביאה לפיתרון.. רגע?
ארה"ב מייצרת ומוכרת מטוסים וטנקים לערב הסעודית.. שכביכול מדינה מוסלמית באיגוד המוסלמים העולמי..
בכל מקרה, עדיין לא ענית על השאלה איפה אתה שירתת? כדי שאני אתייחס אליך כאל פטריוט ולא כאל בן אדם דו פרצופי שלא עשה או תרם עשה.. שירות צבאי חובה.
בכל מקרה האמונה במשטרים קורסת בעולם עכשיו- כשעידן הידע והאינטרט חדר אלינו. בסוריה ובמצרים כבר עברו מהפכות ויש אי שקט. זה לא הכל בגלל הבטחון- ויש אמונה כוללת היום שהמשטר דואג לאינטרס האישי שלו(שהוא יהיה קיים) והאינטרס של האזרח הוא בין הדברים האחרונים שמעניין אותו.

"...כמובן שלא ב100% אבל בשום מדינה אין 100% אין מצב כזה שכולם טוב להם ולכולם יש כסף..."
בטח שבשום מדינה. בכל מקום יש בעיות. הקטע שאנחנו נחשבים מדינת עולם ראשון כשאנחנו מדינת עולם שלישי במסוואה של עבדות. אם אתה חושב ששכר מינימום 23 הוא לא עומדן לעבדות כאשר השכירות הממוצעת תהיה 3 אלף.

אם תהיה בעיה בארץ אחרת. עם אנטישמיות. אף אחד לא יעזור לך וזה נכון. אם תהיה לך כל בעיה חוץ מאנטישמיות בארץ אתה תאכל חול. ואלימות היום בירידה.. תודות למעמציה של משטרת ישראל.. תג מחיר תג מחיר. התנקשות. תג מחיר תג מחיר. משפחות פשע. תג מחיר תג מחיר. שחיתות בכנסת. בוא חברה נלך לתפוס עציצים של סם מסוכן מסוג "קנאביס".
לא יודע מה איתך אבל המטרה של הצבא והמשטרה היא להגן על האינטרסים של המשטר. ובעצם כל אמרה נגד או חשיבה מחוץ לקופסא היא אויב למדינה הדמו. דיקטטורית שאנו חיים בה. אפשר אחרת- כמובן אבל פתרון הבעיה מתחיל בהבנה שיש "בעיה". המשטר יבין שיש בעיה רק בזמן מחאה- שלצערי לא תבוא כול עוד אנשים כמוך תומכים במשטר הנוכחי.
מתוך השליש ששוקלים כמה באמת יעשו את המעבר? לא כמות שתכאיב זה בטוח.
כל אחד מסיבותיו שלו:
1) הקושי בהשגת אזרחות זרה
2) קשיי התאקלמות
3) הפחד מסביבה ושפה זרה
4) ריחוק ממשפחה וחברים
5) מנטליות שקשה להרבה ישראלים להתרגל אליה

הרשימה הזו יכולה להתארך לעוד המון סעיפים.
או שאתה מתכוון .. לקושי ופחד.. רגע חשבתי הכל בחיים בא בלי מאמץ והסתגלות.. כנראה טעיתי.
עכשיו הישראלי הממוצע ששוכב משכנא ואוטו ועובד נרגע.. כי בכל מקום אחר יהיה לו קשה יותר להסתגל- אם כזאת חשיבה לא פלא שיהודים נולדו להיות עבדים.

איזה כיף זה להגיד ביום אחד "דיי לקצץ מהחינוך ובריאות תקצצו מהביטחון"
וביום מלחמה לצעוק "מה זה?! למה הבן שלי נכנס לעזה עם בימבה ולא טנק???"

אם רק אנשים יפסיקו לחשוב שהם יודעים הכול ויסתכלו על הדברים בתמונה הגדולה ולא על התחת שלהם היום ואתמול אולי משהו יישתפר
מערכת הביטחון דורשת עוד 9 מיליארד שקל לתקציבה בעקבות "לקחי צוק איתן" וככל הנראה תקבל את רובם, על חשבון קיצוצים בשירותים החברתיים. זאת בנוסף לכמעט 10 מיליארד שקל תוספת שכבר קיבלה מתחילת השנה, מה שיעמיד את תקציבה על 72.45 מיליארד שקל או 18% מתקציב המדינה. זאת בלי להחשיב את פנסיות אנשי הצבא מגיל 67, הוצאות מתאם הפעולות השטחים, ומיליארדים רבים שמגיעים אליה דרך משרד ראש הממשלה (תקציבי המוסד, שב"כ, ודברים עלומים). רק התוספת לתקציב גדולה פי 4 מתקציב הרווחה הישראלי.

אחוז זניח עד לא קיים מהתוספת הזאת היא לצרכים הגנתיים של ממש כדוגמת 'כיפת ברזל' שממומנת ברובה ככולה על ידי האמריקאים (כולל סיוע חירום מהשבועות האחרונים), ונגמ"שים ממוגנים מסוג נמר, שגם אם יתקוצבו במלואים (דבר שצה"ל מסרב לעשות מאז 2012) מדובר על פחות ממיליארד שקל.

דרישות דומות לתקציב מערכת הביטחון ב-2015 אמורים להעמיד אותו שוב על כ18% מתקציב המדינה.

לאורך הלחימה ישראל הרבתה להשתמש בטיעון כי חמאס מזניח את תושביו בשל ההוצאה הביטחונית הגבוהה שלו "חמאס בונה מנהרות ולא בתי ספר ובתי חולים". הטיעון נועד להצדיק את ההפצצות הישראלית כלפי פנים, אבל גם היה ניסיון כושל להמריד את העם הפלסטני (דבר שחזר פעם אחרי פעם בנרטיב הישרלאי). הניסיון מצביע על חוסר הבנה של המצב, דומה לזה שהפגין שר הביטחון כשהצהיר שהטיפול במנהרות ייקח "יומיים שלושה" (כשלא ברור אם ידע בכלל שהן קיימות שבוע קודם לכן), ההצהרת הכלניות הטראגית של הצבא, וחוסר הבנתו להשלכות המעצרים ההמוניים בגדה ביוני.

לעצם העניין ההוצאה הביטחונית של חמאס לפי מקורות ישראלים עומדת על קצת פחות מ-200 מיליון שקל או כ-14% מתקציבו. כלומר לא רק קטנה ביותר מ-72 מיליארד שקל מזו הישראלית, קטנה משמעותית אפילו בשיעורה מהתקציב. רק התוספת למערכת הביטחון הישראלית גדול פי 11 מתקציב חמאס כולו.

הקיצוץ האחרון בתקציב החינוך הישראלי בסך חצי מיליארד שקל, משמעותו עצירתם של בניית כיתות חדשות, שהיום הן בין הצפופות ביותר בעולם. מספר השנים בהן ישראל לא בנתה בית חולים ממשלתי גדול בהרבה ממספר השנים שהחמאס קיים כארגון, וגם אז הדבר בוצע בעזרת בתרומות פרטיות רבות. כל זה למרות שבתי החולים בישראל הם הצפופים ביותר בעולם המערבי.

אז בקיצור, אם ממשלת ישראל טוענת כי העם הפלסטיני וצריך להתמרד נגד חמאס בשל הזנחתו את תושביו, משמע שלצורך עקביות היא צריכה לטעון זאת ביתר שאת לגבי הציבור הישראלי. נקווה שיקשיבו לה.

אז בקיצור, אם ממשלת ישראל טוענת כי העם הפלסטיני וצריך להתמרד נגד חמאס בשל הזנחתו את תושביו, משמע שלצורך עקביות היא צריכה לטעון זאת ביתר שאת לגבי הציבור הישראלי. נקווה שיקשיבו לה.
תסלח לי, אבל אתה מדבר שטויות.

החמאס הוא ארגון טרור, הוא יורה עלייך תמרורים, עם כל הציוד החדש שלנו ועדיין הביוקורות מהעולם היו חמורות.

מה אתה מציע? לירות תמרורים? לשלוח חברים וילדים למשימות התאבדות? זה הכי זול.....
אתה בעד??

מה יקרה עוג פעם כשטנק יכנס בלי מיגון כי אין כסף וילד בן 18 יהרג?! אז אתה תבוא ותגיד מה זה?, איזה צבא לא ממגן את החיילים שלו?! מה זה הדבר הזה.

נכון?

אני בטוח שכן...כי אנשים אוהבים לבקר דברים...ככה זה פה כולם בטוחים שיש להם פתרון פשוט.

כדוגמא מפגרת לכו תראו את הסרט ברוס הגדול מכולם יש שם אחלה של מוסר השכל..

לגבי הידע על המנהרות כן ידע לא ידע...שוב אתה מדבר על סמך ידע תקשורתי וזה הדבר האחרון שצריך לעשות
אני בספק שעברת על סוגית "צבא מקצועי" מספיק זמן כדי להחזיר לי תשובה אחרי כמה דקות.
לא קראתי הכול, אבל מספיק לראות שהמטרה היא שינוי הגיוס חובה לבחירה בשבילי בשביל להביע עמדה על הנושא שלדעתי הוא טעות.

המטרות של צוק איתן מומשו, כמו במבצעים הקודמים.. לשנתיים עד עליית המיסים הבאה.
יש לך פתרון טוב יותר? אני שואל ברצינות לא ציני.
אם גישה כמו שלך שאנחנו בסכנה מתמדת ובגללה אנחנו צריכים לקנות עוד ועוד.. ממש פיתרון
אני לא אמרתי שזה פתרון, מבחינתי אדם שחושב שיש פתרון למצב הזה הוא טועה. כי אין. לא קיים, ולא בטוח שיהיה. יש רק הישרדות. מצב חרא? קשה? אף אחד לא אמר שלא...זה עדיין לא סיבה לעזוב
בכל מקרה, עדיין לא ענית על השאלה איפה אתה שירתת? כדי שאני אתייחס אליך כאל פטריוט ולא כאל בן אדם דו פרצופי שלא עשה או תרם עשה.. שירות צבאי חובה.
אל תדאג לשירות שלי, אני חתום לעוד הרבה שנים בצבא
בכל מקרה האמונה במשטרים קורסת בעולם עכשיו- כשעידן הידע והאינטרט חדר אלינו. בסוריה ובמצרים כבר עברו מהפכות ויש אי שקט. זה לא הכל בגלל הבטחון- ויש אמונה כוללת היום שהמשטר דואג לאינטרס האישי שלו(שהוא יהיה קיים) והאינטרס של האזרח הוא בין הדברים האחרונים שמעניין אותו
אתה מודע לזה ששם זה דיקטטורה כן? בדיקטטורה הדיקטטור דואג לתחת שלו...
הקטע שאנחנו נחשבים מדינת עולם ראשון כשאנחנו מדינת עולם שלישי במסוואה של עבדות. אם אתה חושב ששכר מינימום 23 הוא לא עומדן לעבדות כאשר השכירות הממוצעת תהיה 3 אלף.
לא הבנתי את הנקודה תסביר שוב
אף אחד לא יעזור לך וזה נכון. אם תהיה לך כל בעיה חוץ מאנטישמיות בארץ אתה תאכל חול. ואלימות היום בירידה.. תודות למעמציה של משטרת ישראל.. תג מחיר תג מחיר. התנקשות. תג מחיר תג מחיר. משפחות פשע. תג מחיר תג מחיר. שחיתות בכנסת. בוא חברה נלך לתפוס עציצים של סם מסוכן מסוג "קנאביס".
לא יודע מה איתך אבל המטרה של הצבא והמשטרה היא להגן על האינטרסים של המשטר. ובעצם כל אמרה נגד או חשיבה מחוץ לקופסא היא אויב למדינה הדמו. דיקטטורית שאנו חיים בה. אפשר אחרת- כמובן אבל פתרון הבעיה מתחיל בהבנה שיש "בעיה". המשטר יבין שיש בעיה רק בזמן מחאה- שלצערי לא תבוא כול עוד אנשים כמוך תומכים במשטר הנוכחי.
אתה חושב שהייתה התקדמות בארץ מאז הקמתה? מבחינה ממשלתית אני מדבר, אתה חושב שהשירותים הציבוריים השתפרו? קופות החולים בתי הספר וכו', אני מדבר על השוואה בין 48' לעכשיו.

[QUOTE="yogevnn, post: 746045, member: 11196"

החמאס הוא ארגון טרור, הוא יורה עלייך תמרורים, עם כל הציוד החדש שלנו ועדיין הביוקורות מהעולם היו חמורות.

[/QUOTE]
טוב, מה זה קשור למה שאמרתי? הרוב המוחלט של כיפת ברזל (הציוד החדש שלנו) ממומן ע''י האמריקאים

לא הבנתי מה הקשר למה ש'אני מציע', ואיך קישרת את העברת המיליארדים לכיס של בכירים בצה''ל למלחמה הבאה
אתה חושב שהממשלה ידעה על המנהרות ופשוט לא עשתה כלום בנידון? עדיף כבר שלא תדע עליהן

טוב, מה זה קשור למה שאמרתי? הרוב המוחלט של כיפת ברזל (הציוד החדש שלנו) ממומן ע''י האמריקאים
כנראה שלא הבנתי אותך, או שאתה לא הבנת אותי, אתה יכול להסביר שוב את הנקודה
אתה חושב שהממשלה ידעה על המנהרות ופשוט לא עשתה כלום בנידון? עדיף כבר שלא תדע עליה
מי אמר לך שלא עשו כלום?
כי לא כתוב בוואינט?

כנראה שלא הבנתי אותך, או שאתה לא הבנת אותי, אתה יכול להסביר שוב את הנקודה

מי אמר לך שלא עשו כלום?
כי לא כתוב בוואינט?
מה אתה יכול להעלות על דעתך שעשו? ואיזה אינטרס יכול להיות לממשלה להגיד שזו תגלית של המבצע? הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא התנהלות כושלת של הממשלה בנושא

מה אתה יכול להעלות על דעתך שעשו? ואיזה אינטרס יכול להיות לממשלה להגיד שזו תגלית של המבצע? הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא התנהלות כושלת של הממשלה בנושא
שכבר לפני המון שנים התחילו לפתח פתרון טכנולוגי, דברים כאלה לא קורים ביום שנה או חמש שנים...זה לוקח 15-20 שנה..
אספו מידע מודיעיני.

ומה יקרה כשדאעש יצעדו אלייך מצפון? יחד עם צבא סוריה, חיזבאללה, חמאס ואולי גם מורדים ממצרים..תסתפק במעט חיילים מקצועיים? נראלך שזה מספיק?

אין מה לעשות כשאתה מוקף אויבים אתה חייב מסה של אנשים שיודעים להחזיק נשק לכוון ולירות.

איך עשית את הקישור הזה?
אמרתי שזה בכייני שילדים בני 20-25 שלא למדו כל הזמן רק נהנו עם חברים פתאום מתעוררים ורוצים דירה במרכז תל אביב ובוכים שאי אפשר..בטח שאי אפשר!

כן...תראה מה זה מיליון איש מתבייכנים...זה שיש הרבה אנשים שאומרים משהו אחד לא אומר שזה נכון, זה שיש הרבה טבעונים לא אומר שהם צודקים.

ומה תעשה כשיתחילו לזרוק עליך אבנים בפריז\לונדון\הולנד\גרמניה? תבכה למדינה שלא מגנה עליך ותעשה הכול כדי לחזור.
ממליץ לך לבקר בפריז, עוד מעט כבר אי אפשר...תשב במקומות המרכזיים ותגלה שאתה נמצא בשטח מוסלמי קיצוני.

כאף אחד לא אמר לך לגור עד גיל 30 עם ההורים...מבטיח לך שאם אתה רוצה אתה מוצא דירה מצויינת במחיר שאתה יכול לעמוד בו...מה הבעיה? אני אענה, זה לא במכרז תל אביב.....אוי....באסה...לא יהיה לנו פאב מתחת לבית, ולא נראה את הים מהמרפסת....

אם אנשים ילכו לגור במקומות פחות "נחשבים" הם יגלו שאפשר לחיות יופי...הרי כשתעבור לגור בחו"ל אתה תגור בשכונה פח שרק נראת טוב כי היא אירופאית וזה נוף שונה

זה שהלכת לעבוד בתיכון כדי לעזור זה יפה מאוד ואין לי שום טענות אליך, הבעיה היא אם כאלה שמנצלים את זה כדי לנשור מכל מסגרת אפשרית ולחשוב שזהו העולם מת...אפשר להשלים בגרויות יופי גם אחרי זה..להתגבר על קשיים כמעט תמיד אפשר, כמובן שלא ב100% אבל בשום מדינה אין 100% אין מצב כזה שכולם טוב להם ולכולם יש כסף...

רוצה עתיד טוב יותר? תתחיל את השינוי...
תראה לאחרים שזה שהיה לך קשה לא אומר שוויתרת..זה שזה לא פשוט ללמוד ולעבוד לא אומר שוויתרת..ואם לא יכלת אז חזרת ולמדת כשזה התאפשר כלכלית ויצאת מכל בוץ אפשרי. כי זה האופי של המדינה שלנו ושל יהודים בכלל...לשרוד..רוצה עתיד טוב לילדים שלך תתחיל מלהקים בסיס טוב בשבילהם כדי שהם יוכלו להשאר בבית ספר עד הסוף...

אז תקנה ביום שישי...אתה תחייה מבטיח לך

אתה חושב שצוק איתן היה כשלון?
אני אמנם קצת סוטה מהנושא, אבל במידה וצבא סוריה וארגוני הטרור שהזכרת יתאחדו כנגד ישראל ויפתחו במלחמה, האם אתה חושב שזו באמת סכנה קיומית לישראל?
אני לא מזלזל בארגוני הטרור אלה, מדובר בחמושים קיצונים שהמטרה מבחינתם היא להטריד את מדינת ישראל בלי סוף, אבל אתה שוכח שהצבא שלהם דיי דליל בכוח אדם ונשק. למעט סוריה שנושאת טנקים ומטוסי קרב(לא רבים), דאעש היחידי שנושא טנקים(מעט מאוד) כשעיקר הנשק שלהם זה רובים. אפילו כוח האדם שלהם בקושי מגרד את ה20 אלף(בעיקר לאור האבדות).
כנל לגבי חיזבאללה וחאמס, רק כשבידיהם רקטות קצרות/ארוכות טווח ומנהרות.
נכון, רקטות ומנהרות הן אכן סכנה, אך יחד עם זאת ישראל מצוידת במערכות כיפת ברזל, שרביט קסמים, חץ 1, חץ 2 וחץ 3, כשאת רוב המנהרות בדרום צהל כבר השמיד במבצע צוק איתן. איום הרקטות ברובו אוסר, במנהרות כבר יטפלו בהמשך.
סביר להניח כשגם בצפון ישנם מנהרות, אבל חיזבאללה לא שש לפתוח חזית עם ישראל מהסיבה הפשוטה שחיל האוויר הנחית עליהם מכה קשה במלחמת לבנון השנייה(ראה את תגובותיהם של בכירי חיזבאללה ואת ההרס הדמוגרפי).
אני סבור שאתה שוכח שנכון להיום צה"ל מונה קרוב ל200 אלף חיילים סדירים(בכל החטיבות), וקרוב לחצי מיליון חיילי מילואים.
ראה את מלחמות העבר של מדינת ישראל, רוב הלוחמים היו חיילי מילואים(עם דגש על מלחמת יום כיפור וששת הימים) וישראל אף כבשה שטחים. במשך השנים כשישראל עברה עוד מלחמות, כוחות הסדירים בקרבי גדלו וצהל התחמש בצורה יוצאת דופן בכל פרמטר ולא סתם נחשב לאחד הצבאות החזקים והמתקדמים בעולם.
אין מדינה כמו ישראל שחוותה כל כך הרבה מלחמות, כל כך הרבה ניסיות ופיגועי טרור ועדיין קיימת.
הם יכולים לפתוח מלחמה, אבל הם לא יכולים לכבוש שטחים.

האם אתה חושב שזו באמת סכנה קיומית לישראל?
אל תזלזל בהם, ראינו כבר במבצע הזה כמה החיילות של חמאס השתפרה והם כבר ברמה מאוד מאוד גבוהה.

סכנה קיומית? כן

ננצח? אני בטוח שכן, אבל זה יהיה קרב נוראי

אם נהפוך לצבא מקצועי ולא צבא עם, ננצח? לדעתי לא.

יכול ליהיות שאני טועה אבל זאת הדעה שלי.

אל תזלזל בהם, ראינו כבר במבצע הזה כמה החיילות של חמאס השתפרה והם כבר ברמה מאוד מאוד גבוהה.

סכנה קיומית? כן

ננצח? אני בטוח שכן, אבל זה יהיה קרב נוראי

אם נהפוך לצבא מקצועי ולא צבא עם, ננצח? לדעתי לא.

יכול ליהיות שאני טועה אבל זאת הדעה שלי.
אני לא מזלזל בהם ואני מכבד את דעתך, אבל כשאתה משווה על הנייר את כוחות צהל מול חמאס, אני חושב שהתשובה ברורה.
ולא רק על הנייר, במבצע צוק איתן צהל איבד 66 חיילים(כשלא מעט נפלו בקרבות מאש קרובה לאחר חדירת מחבלים ולא בקרב בעזה) אבל חיסל סביב 1000 פעילי טרור, כשהרוב הכולל הם פעילי חמאס. זה משקף לא מעט.
כל קרב הוא נוראי ובכל קרב יש אבדות, אך חמאס וארגוני טרור אחרים לא יוכלו לכבוש שטחים משטח ישראל.
חיל האוויר הישראלי יכול למחוק את עזה בקלות יתרה עם פצצות חודרות אדמה, אבל אתה לא באמת יכול לעשות את זה, במיוחד כשמדובר בישראל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית