אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

או שערס מפגר ידקור את הבן שלו בקלארה.

ממתי סכנה היא פקטור לגיטימי להשארות/עזיבה?
לא מספיק מסוכן לך פה בשביל שלא תקח את זה בחשבון?

"ערסים" קיימים בכל מקום. ולכן בחוץ לא תיפטר מזה. מה גם שאם אותו "ערס" הוא במקרה גם אנטישמי, הרווחת את כל הקופה.
ולא, ממש לא מספיק מסוכן, אנחנו עדיין פה להזכירך.

יש מספיק בעיות שאפשר לבכות עליהן.
השאלה באיזה כיוון אתה בוחר, להמשיך לבכות ואולי לברוח, או לנסות ולתקן.

נערך לאחרונה:
"ערסים" קיימים בכל מקום. ולכן בחוץ לא תיפטר מזה.

זה שאת נשאר לא פותר כלום, מפריע לך, לך תתקן, לכתוב בפורום לא ישנה כלום.
ולגבי הסכנה אתה צודק, בכל מקום יש סכנות ובגלל זה תבין שסכנה זה לא פקטור.
ואתה בטוח שמספיק בטוח פה? אם טילים על הבית שלך נחשב ל"חיים בטוחים" אז אתה חי בבועה רצינית, זה לא קורה ברוב העולם (כן כתבתי ברוב אז אל תטרח לצטט לי סכנות במקומות אחרים)

זה שאת נשאר לא פותר כלום, מפריע לך, לך תתקן, לכתוב בפורום לא ישנה כלום.

לי מפריע, אבל אני לא מספיק יומרני ובטוח בעצמי כדי לבכות ולהתאונן כמו ילדה.
אני מספיק סומך על המערכת. ועושה את שלי בתור אזרח.

"ערסים" קיימים בכל מקום. ולכן בחוץ לא תיפטר מזה. מה גם שאם אותו "ערס" הוא במקרה גם אנטישמי, הרווחת את כל הקופה.

כשמישהו נדקר - אכפת לו אם הדוקר סתם ערס שהיה נדמה לו שאתה מתחיל עם חברה שלו, או אנטישמי?
ולא, אם ההגדרה שלך לשקט ובטוח כאן זה שמידי שנתיים עפים עליך 5000~ טילים, אז תיהנה מהביטחון.

האסון הכי גדול שקרה לאנושות....אבל מזל שיש עם מה לסגור כמה פינות פתוחות.
היהדות היא אחת מאבני היסוד של מדינת ישראל. ככל שתתרחק ממנה זה רק עניין של זמן (לעתים מרחק של דורות) עד שתאבד את סיבת הימצאותך דווקא כאן.
תישאל את @StarDust

אגב, לפעמים גם באירופה יש צורך לסגור כמה פינות שנפרמו עם הזמן. נחש מי ניפגע מזה עד היום.

אז מה שיש לך לסגור איתו כמה פינות פתוחות זה אמונה בנחש מדבר ואנשים שחיים בבטן של דגים? נראה לי שאני אוותר על התענוג, אחי.

אנגלו-סקסים = לאום אתני
גרמאנים = לאום אתני
סקנדינבים = לאום אתני
יהדות = דת אבל גם לאום אתני

אם היהדות היתה רק דת ולא לאום - חילונים לא היו יכולים לעלות לארץ, היה יכול להיות מושג ערבים-יהודים וישראל הייתה מדינת דת שכנראה הייתה מפלה חילונים(למרות שגם זה לא בטוח)
בגלל שיהדות היא גם לאום אף אחד מהדברים למעלה לא מתקיים.

המדינה היא באמת מדינת דת שמפלה חילונים.

אוקיי כולם עונים על ההגדרה של לאום אתני
אבל רק אחת עונה על ההגדרה של דת

בוא נגיד את זה בפשטות ובלי זיוני מוח
באף מדינה נורמלית,אתה לא תקבל אזרחות אם תוכיח שאתה מדת מסוימת....
שאלוהים יודע מי קבע את השטות והקריטריון למי נחשב יהודי ומי לא
כנראה שהוא לא עשה
אני כבר רשמתי את זה כמה וכמה פעמים, השאלה היא לא מאיזה דת אתה אלא מאיזה לאום, אם אתה שייך ללאום היהודי תוכל לקבל אזרחות כמו שזה בכל מדינת לאום אתנית. המילה "עם" שמופיעה בחוק השבות היא עוד הוכחה לכך, עם אפשר להגיד על לאום, אבל לא על דת. יש עם מצרי, ערבי או רוסי אבל אין עם מוסלמי או נוצרי. לעומת זאת יש עם יהודי, מכאן שזה לאום.
כנראה שהוא לא עשה
פה למעלה אני הסברתי למה הניסוח של חוק השבות רק מחזק את הטענה שלי, ו בנוסף לכך מה שאני אומר מבוסס על דברים שלמדתי בשיעורי אזרחות בין השאר, ולכן הזלזול הזה לא מתאים, בעיקר כשנראה שאתה האחד מבינינו שצריך רענון של החומר(לדוגמא מה ההבדל בין דת ללאום)

אם היהדות היתה רק דת ולא לאום - חילונים לא היו יכולים לעלות לארץ, היה יכול להיות מושג ערבים-יהודים וישראל הייתה מדינת דת שכנראה הייתה מפלה חילונים(למרות שגם זה לא בטוח)

אני חושב שאתה טועה חמוד. בינתיים, יש כאן רוב חילוני, ובכל זאת הדתיים מפלים חילוניים.
לדעתי הם הרוב, אבל זה ממש לא רלוונטי, כי המיעוט הוא בעל הכוח.

עחי, גם אתה ראית את הסרטון הנפלא הזה של ה"רוב השקט הוא לא רלוונטי"?
למה אנחנו מופתעים מהפגנות אנטי ישראליות ברחבי העולם כשיש מקום לתופעות כאלו ממש אצלנו?

אתה יכול לתת דוגמא לתופעות של "אנטי ישראליות" שראית לאחרונה מישראלים?
אני מספיק סומך על המערכת. ועושה את שלי בתור אזרח.

למה בדיוק אתה סומך על "המערכת"? איזה סימנים היא נתנה לך, שתבין שאתה יכול לסמוך עליה?
כשאתה משתמש במושג "המערכת", למי אתה מתכוון? לביבי?

חבל שכל הדיון הזה הרוב פה מתעסקים בתפל.
דה פקטו, במדינת ישראל קיים גרעין קומוניסטי חזק מאוד שמגביל פה את החופש ומסרבל את המערכת בשלל תחומים.
אפשר לשחק פה את המשחק של דתות ולהסביר כמה זה אבסורדי ההתנהלות הדתית כאן..אבל זה כמו לשחק בקקי ופיפי.

הבעיה המרכזית שלנו זה שאנחנו לא מדינה חופשית.
חובת גיוס, אין כבוד לזכויות קניין, מעורבות ממשלתית עצומה בכל תחום כמעט, מיסוי כבד מאוד כתוצאה ממעורבות ממשלתית כבדה, אובר-רגולציה, קרטלים ממשלתיים(מועצת חלב, מועצת ביצים וכד').
המדינה לא מספקת בטחון פנים..דבר שהיא חייבת לספק עצם הגדרתה 'מדינה', מערכת חינוך מוטה ולא יעילה, כפייה דתית..

כל אלה סיבה לעזוב את הארץ.

אבל,
כל הדברים האלה קיימים גם בחו"ל. למעט מספר סעיפים לפחות.
כיום החופש בעולם נשחק. הממשלות ברוב העולם גדולות מאוד והכלכלות מאטות. חלקן יוצאות באיטיות רבה מהמיתון(ארה"ב), חלק לא יוצאות כלל(ספרד). אין ממש מפלט מזה...

אז מה המחאה פה בעצם?מה זה ההייפ התקשורתי שהם קיבלו?
ובכן, לדעתי לשמאל בארץ נגמרה התחמושת עכשיו שאבד הכלח על המחשבה החד מימדית שלהם בכל הנוגע לפתרון הסכסוך.

?!

כשמישהו נדקר - אכפת לו אם הדוקר סתם ערס שהיה נדמה לו שאתה מתחיל עם חברה שלו, או אנטישמי?
ולא, אם ההגדרה שלך לשקט ובטוח כאן זה שמידי שנתיים עפים עליך 5000~ טילים, אז תיהנה מהביטחון.

ברור שלא אכפת לו. אבל כשיש לך "ערסים" שבנוסף לזה הם אנטישמים הסיכוי יותר גבוהה להיכנס איתם לסיטואציה לא נעימה.
בקשר לביטחון, ברור שזה לא המצב האידיאלי אבל זה לא מספיק מסוכן כדי להעיף אותי מכאן.
זה ככה מיום הקמת המדינה. מאמין שיום אחד הכל יסתדר. אחרת, למה אנחנו כאן?

אז מה שיש לך לסגור איתו כמה פינות פתוחות זה אמונה בנחש מדבר ואנשים שחיים בבטן של דגים? נראה לי שאני אוותר על התענוג, אחי.

אתה פשוט מתכחש למציאות. בזכות הצביון היהודי יש לך שליטה במדינה שלך. (בעצם, שלך? או אולי וויתרת? אחי?)

המדינה היא באמת מדינת דת שמפלה חילונים.

אתה מבין שאתה מדבר על מדינה שהרוב המכריע של ההנהגה בה היא חילונית?

אני חושב שאתה טועה חמוד. בינתיים, יש כאן רוב חילוני, ובכל זאת הדתיים מפלים חילוניים.

כנ"ל. אולי פשוט בתור חילוני אתה חי כאן בשקר ולכן דברים לא מסתדרים לך. תבין שהיהדות היא הבסיס והיא הסיבה למדינה הזאת.

למה בדיוק אתה סומך על "המערכת"? איזה סימנים היא נתנה לך, שתבין שאתה יכול לסמוך עליה?
כשאתה משתמש במושג "המערכת", למי אתה מתכוון? לביבי?

כשאני משתמש במושג "מערכת" כאן אני מתכוון לכל מה שקשור במדינה: חוקים, אזרחים, ממשל, צביון וכו'.
ואציין גם שבסופו של דבר הדברים מתגלגלים אך ורק הכיוון האמת.

דה פקטו, במדינת ישראל קיים גרעין קומוניסטי חזק מאוד שמגביל פה את החופש ומסרבל את המערכת בשלל תחומים.
אפשר לשחק פה את המשחק של דתות ולהסביר כמה זה אבסורדי ההתנהלות הדתית כאן..אבל זה כמו לשחק בקקי ופיפי.

ה"גרעין הקומוניסטי החזק מאוד" הזה כמו שאתה קורא לו או היהדות כפי שהיא באמת נקראת, פשוט מחזיק בכל הסיבות לקיומה של המדינה הזאת. וזה לא משחק, זאת המציאות.

נערך לאחרונה:
אין קשר בין קומוניזם ליהדות. יש קשר בין שלטון מפאי ההיסטורי לקומוניזם.

קטע, רוב הזלזול הציניות והסרקזם בתגובות נמצאות דווקא בצד "הסובל" של הדיון.
והרצינות איפה?

אין קשר בין קומוניזם ליהדות. יש קשר בין שלטון מפאי ההיסטורי לקומוניזם.

אתה קצת מדבר ברמזים ולכן אולי לא בטוח שהבנתי.
אם אתה לא יודע להתייחס פשוט אל. ואם אתה רוצה להבין, תעבור על מהלך הדיון ותראה את הנימה שבא נאמרים הדברים.
בסופו של יום השאלה האמיתית היא אם אתה אופטימי או פסימי. מאמין באמת או חושב שכל מה שרואה הוא ציניות.
עיניין של השקפה.
גם יאיר לפיד שאל איפה הכסף. הוא עוד חייב לנו תשובה לדעתי.
גם ציפי לבני חשבה שהימין קשה מידי והיא תביא את השלום.....
אישית, מטבעי אני לא האדם הכי אופטימי. אבל נלחם בזה כל יום. ומאמין.
זה תהליך, אבל בסופו האמת תנצח.

אגב, אם אין לכם סיבה מספיק מוצקה כדי להישאר דווקא פה ולהילחם (בעצמכם בעיקר) אז פשוט אל.
בהצלחה!

ההודעה הראשונה שלי כאן בדיון (בתוספת שורה וחצי). חושב שאחרי כמה עמודים הכוונה תהיה יותר ברורה.

והם באחוז בודד והם לא "ימחקו את אירופה"
0:37

זה ממש עכשיו טרי טרי מצוק איתן בפריז..בלונדון זה היה יותר חמור.

גם אם הם חצי אחוז זה לא משנה...אין שום חשיבות לכמות אלא לכמות הרעש והבלאגן שהכמות הזאת עושה.
עחי, גם אתה ראית את הסרטון הנפלא הזה של ה"רוב השקט הוא לא רלוונטי"?
כן
מה? חחח אתה אמיתי?
שניה אני אחפש לך את הסרטונים של השמאל בארץ בזמן צוק איתן צורח לשמיים לשחרר את פלסטין מהכיבוש היהודי הנורא...

בטח, תראה את הדיבורים של החבר'ה פה על מדינה גזענית, את ההתלהבות מלעוף מהארץ הזאת שאוכלת יושביה.
וברור שמדובר בחבר'ה יחסית מתונים.

@Creepy horse
הדיון כאן עוסק בנושאים מהותיים ועקרוניים.
אולי אתה קצת הלום מעצמך, מהמציאות ומהאמת הפשוטה.
להוריד מוניטין? זאת התגובה שלך?
אתה עושה מעצמך בדיחה ויראלית.

נערך לאחרונה:
?!

ברור שלא אכפת לו. אבל כשיש לך "ערסים" שבנוסף לזה הם אנטישמים הסיכוי יותר גבוהה להיכנס איתם לסיטואציה לא נעימה.
בקשר לביטחון, ברור שזה לא המצב האידיאלי אבל זה לא מספיק מסוכן כדי להעיף אותי מכאן.
זה ככה מיום הקמת המדינה. מאמין שיום אחד הכל יסתדר. אחרת, למה אנחנו כאן?

אתה פשוט מתכחש למציאות. בזכות הצביון היהודי יש לך שליטה במדינה שלך. (בעצם, שלך? או אולי וויתרת? אחי?)

אתה מבין שאתה מדבר על מדינה שהרוב המכריע של ההנהגה בה היא חילונית?

כנ"ל. אולי פשוט בתור חילוני אתה חי כאן בשקר ולכן דברים לא מסתדרים לך. תבין שהיהדות היא הבסיס והיא הסיבה למדינה הזאת.

כשאני משתמש במושג "מערכת" כאן אני מתכוון לכל מה שקשור במדינה: חוקים, אזרחים, ממשל, צביון וכו'.
ואציין גם שבסופו של דבר הדברים מתגלגלים אך ורק הכיוון האמת.

ה"גרעין הקומוניסטי החזק מאוד" הזה כמו שאתה קורא לו או היהדות כפי שהיא באמת נקראת, פשוט מחזיק בכל הסיבות לקיומה של המדינה הזאת. וזה לא משחק, זאת המציאות.

איך בזכות זה שאני לא יכול להתחתן עם יפנית יש לי שליטה במדינה?
לדעתי, זה בזכות זה שהצבא שחרר את המדינה, אבל זה רק אני...ורק לידיעתך - מקימי המדינה היו ברובם אתאיסטים שבגלל סחטנות קואליציונות חתמו על הסכם הסטטוס קוו.

אז מה אם הרוב חילוני? עדיין חילונים מתגייסים לצבא וחרדים לא. תלמידי ישיבות יכולים להגיע ל"משכורת" של 8K בחודש, בעוד סטודנט ממוצע יחיה על חשבון ההורים או יסיים עם מינוס של עשרות אלפי שקלים את התואר שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית