הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

הדיון הזה מעניין.. אך מיותר לדעתי.
איך אדם שלא חווה חרא מהצבא- בין אם זה דחיית גיוס,סחבת,כלא,מילוי תפסים,בידוד.. יבין את "האי האהבה" שנוצרה למיעוט שכן חווה את זה?
איך אדם שחי טוב- יכול להבין בן אדם שהשתמש בעיתון בתור נייר טואלט,חושב לפני הדלקת מזגן,מחשב כל הוצאה קטנה כמו חטיף וכו..
או אדם פטריוט שמאמין שהמערכת יעילה והיא תדאג לך מול אדם שאכל בעיות עם המשטרה,ביטוח לאומי ומס הכנסה בכמות כזאת שכל פטריוט יהפוך לשונא המערכת.
אדם דתי שמאמין בכח עליון כופה את האמונה שלו על אחרים- בגלל שלרוב כפו עליו את האמונה אך הוא תרם הבין זאת. להתחתן בישראל,למות בישראל,להרגיש שייך בישראל- הכל מתקשר לדת והאם אנחנו גזענים. והתשובה היא כן(לטובה ולרעה).
אז האם דתי לאומי יכול להבין חילוני אטאיסט ימיני? לא, ולא משנה איזה טיעון בעד ונגד תביא לו. בסופו של דבר - רק דבר אחד ישנה את האמונה שלו.. וזה קריסה של האמונה הקודמת שיכולה לבוא .. או לא.

אם לא יהיו פה שינויים דרמטיים ב4 השנים הבאות בו אני צטרך לשלם ביטוח לאומי בשביל להאכיל חרדים וערבים ומיסים מטורפים אז סביר לניח שאני עובר לקנדה אחרי התואר. אני לא מתכוון להיות הפראייר שיאכיל מושחטים, ערבים וחרדים.

במיוחד שביטוח לאומי עושה לי את המוות כשמגיע לי קצבה של סטודנטים בעלי קשיי קשב וריכוז

נערך לאחרונה:
איך בזכות זה שאני לא יכול להתחתן עם יפנית יש לי שליטה במדינה?

אם כל אחד שירצה יוכל להתחתן עם "גוי" (וזאת לא מילה גסה) בראיה רחוקת טווח תראה שאתה ממוטט את היסודות שאתה נשען עליהם. אציין שוב שליפנית יש אפשרות להתגייר.

לדעתי, זה בזכות זה שהצבא שחרר את המדינה, אבל זה רק אני...ורק לידיעתך - מקימי המדינה היו ברובם אתאיסטים שבגלל סחטנות קואליציונות חתמו על הסכם הסטטוס קוו.

איפה כתוב שדווקא את ישראל צריך לשחרר? הייתה אופציה לקבל את אוגנדה ועם הרבה פחות כאב ראש.
"סחטנות קואליציונית". בסופו של דבר זה חלק מהעם וכן, בפוליטיקה פועלים לטובת האינטרסים שבהם מאמינים.

אז מה אם הרוב חילוני? עדיין חילונים מתגייסים לצבא וחרדים לא. תלמידי ישיבות יכולים להגיע ל"משכורת" של 8K בחודש, בעוד סטודנט ממוצע יחיה על חשבון ההורים או יסיים עם מינוס של עשרות אלפי שקלים את התואר שלו.

לך תראה חיים של תלמידי ישיבות, מבטיח לך שלא תמצא אסלות מזהב. אל תאכל כל מה שהתקשורת מציפה ומעוותת.
ואני לאו דווקא מסכים עם צורת החיים הזאת.

נערך לאחרונה:
לאחר קריאה של 11 עמודים - דיון בהחלט מעניין.

קודם כל - אני עוזב עוד שבועיים לאוסטרליה (מתחתן עם אוסטרלית), אבל גם אם לא הייתי פוגש אותה - הייתי בורח מכאן כל עוד נפשי בי.

לגבי הסוגייה של הצבא- כמו שאמרו כאן, גם אם תשלש את תקציב הבטחון - לא תקבל נגמ"שים טובים יותר. בתור אחד שהיה גם קרבי, גם תומכ"ל וגם ג'ובניק - יש לי ראיה די רחבה על הדברים מנסיון בבסיסים וגופים שונים. קודם כל קרביים זה אחוזון מאוד קטן בצבא. זה כבר משהו שהוא פסול מיסודו, הרי מי מגן עלינו אם לא הקרביים? איך זה הגיוני ש5% (אני זורק מספר אבל האמת לא רחוקה) מהצבא הוא "עובדי קו"- משמע אנשים שמממשים את הייעוד של הצבא - הגנה. וכל השאר עובדי מטה ומנהלה? קרביים באמת חסר להם תקציב, אין ציוד, אין סד"כ, הבסיסי נראים זוועה והקרביים שירדו משמירה אלו הם שעושים תורנויות מטבח ושמירות בעוד בקרייה יש חברות אזרחיות שעושים פוליש ווקס למרצפות במסדרות וקייטרינג בחדר אוכל. החלוקה היא לא הוגנת בדיוק כמו בשאר התקציבים. מאמר שמסביר בדיוק על כך:

http://m.walla.co.il/ExpandedItem.aspx?WallaId=1/4996/2717471&ItemType=123&VerticalId=2

לגבי אנטישמיות, איסלאמיזציה בשאר מדינות העולם-
נכון, בכל ארץ יש הרבה ערבים ואיסלאם. אך יש לי בשורה - רבים מהם - מתאקלמים יפה מאוד ולא מחפשים בכוח לשמר את דתם בכל מחיר.
סכנה ואנטישמיות? לדעתי הסכנה הכי גדולה היא כאן, גם עכשיו שאין פיגועים וכו' - תשוו כמה יהודים נהרגו מפעולות טרור ואיבה לאורך השנים לעומת כל מדינה אחרת בעולם - איפה יותר מסוכן?
יצא לי לפגוש לא מעט מוסלמים באוסטרליה, אחד מהם אפילו תומך חיזבאללה. הוא ידע שאני מישראל ותתפלאו לשמוע שזה לא השפיע עלינו והיינו עדיין מיודדים והכל היה טוב שומרים אחד על השני בבנץ' וכו'. אפשר להסתדר גם עם חילוקי דעות.

דווקא בתור אחד שמתנער מזהותו היהודית בתור דת, ועומד להתנער מזהותו היהודית בתור לאום - היהדות הכי יפה שיש היא בקהילות היהודיות בעולם- שם אין חובה לשמר את היהדות אלא עושים זאת מתוך מסורת וערכים אמיתיים של שמירה על צביון יהודי. שם רואים ערכי רעות ואהבה לקהילה שקשה למצוא בארץ. כל יהודי שילך לבית חב"ד בחו"ל יקבל עזרה ותמיכה שלא קיימים כאן בכל תחום.

יש ארצות, אוסטרליה ביניהן, שקל מאוד להיות זר. אוסטרליה מחזיקה באחוז הזרים בין הגבוהות בעולם, מדינת מהגרים שכולם חיים בשלום עם כולם. קשה למצוא רחוב בעיר מרכזית שאין בו כמה בתים של מהגרים (סינים, גרמנים, שוודים, תאילנדית, הודים, לבנונים ומה לא).

אנשים לא מצליחים להבין את החיים במדינה מערבית אחרת, קשה להסביר איך אדם עם מקצוע פשוט מצליח לחיות חיים יותר טובים ממהנדס בארץ (בית פרטי, 2-3 חופשות בשנה, מכונית חדשה). באופן כללי המרדף המתיש אחרי כסף והצלחה גומר אותנו ואנחנו נשארים עם לא הרבה ביד בסופו של דבר.

באופן כללי המרדף המתיש אחרי כסף והצלחה גומר אותנו ואנחנו נשארים עם לא הרבה ביד בסופו של דבר.

זאת בדיוק התשובה.
למה אתה מתנער ממשהו שמציע לך קצת יותר מהמרדף חסר התכלית הזה?
(אגב, מזל טוב!)

נערך לאחרונה:
יהדות?
כי אני לא מרגיש שום קשר לדת, שום דת. בוא לא נהפוך את זה לדיון אחר..

יהדות?
כי אני לא מרגיש שום קשר לדת, שום דת. בוא לא נהפוך את זה לדיון אחר..

זה חלק מרכזי ממהות הדיון לדעתי.
בכל מקרה, הדיון פחות משנה, יותר חשוב שתבחן את הדברים עם עצמך בצורה פתוחה, אמיתית וחסרת דעות קדומות.

יש לך משהו יותר מעניין להציע מאשר ציניות שלא מובילה לשום מקום?
אני, בניגוד לכמה אנשים כאן מביע את עצמי דווקא ברצינות גמורה.

לא ראיתי בהבעת דעה שלך שום דבר ששווה התייחסות, אז לא התייחסתי. ובסוף אתה מבטל את כל הדיון עם משפט עוגית מזל שלא קשור לכלום. מסקנה?

נולדתי כיהודי למשפחה חילונית, אבי היה דתי מאוד שחזר בשאלה, סבי היה חזן. בערך בגיל ההתבגרות התחלתי לחשוב באופן מודע על מה אני חושב על כל הסיפור והגעתי למסקנה הבאה - דת זו ההונאה הכי גדולה בהיסטוריה.

בחזרה לדיון - רק במדינות חשוכות, ובישראל לדת יש השפעה מכרעת על אורח החיים, גם בתור חילוני. מציע לך לארח תיירים בארץ ולראות את פרצופיהם שתנסה להסביר להם למה אין תחבורה ציבורית בשבת, למה בבית קפה אין כריך עם נקניק, למה בסטקייה אין קינוח חלבי או למה אסור לשתות בירה בפסח, ואין להשיג בסופר.

באוסטרליה, למרות שרוב האוכלוסיה נוצרית חילונית, עדיין נוצרית, לדת פשוט אין נגיעה באורח החיים בצורה כפויה (כך גם בכל המדינות המערביות) אם אתה רוצה - לך לכנסיה, תלמד וכו'. אם לא - לא תשמע עוד על דת במהלך חייך.

לא ראיתי בהבעת דעה שלך שום דבר ששווה התייחסות, אז לא התייחסתי. ובסוף אתה מבטל את כל הדיון עם משפט עוגית מזל שלא קשור לכלום. מסקנה?

לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון. עוגיית מזל? מסקנה?
בחזרה לדיון - רק במדינות חשוכות, ובישראל לדת יש השפעה מכרעת על אורח החיים

דת שאין לה בסיס של אמת מן הסתם תוביל למקומות שליליים.
ישראל, לפחות לדעתי, היא לא מקום חשוך ואפילו מואר בהשוואה להרבה מדינות למרות שהיהדות תופסת בה מקום מרכזי.

בחזרה לדיון - רק במדינות חשוכות, ובישראל לדת יש השפעה מכרעת על אורח החיים

לדעתי אחת המדינות היותר חשוכות זאת אמריקה. כל מה שהם מציעים לך זה קפיטליזם חזירי.
זה מוביל אותם רק לחוסר שיווין, לאפליה, לשנאת נשים, לגזענות ועוד. ואני לא חושב שהם מאוד מושפעים מדת.

אוי לנו. קפיטליזם חזירי, חוסר שוויון, שנאת נשים. אתה ממש חם בזריקת דברים חסרי משמעות היום, אה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית