הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

גם לי לא משנה מה מלמדים בבית ספר. משנה לי מה הן העובדות. כנראה שלך לא.
העוגן של המדינה זה האנשים שנתנו יד ליצירתה ונותנים יד לשימורה.

ואתה שוב מנסה לצייר את דעתי כאילו שאני מזלזל בעבודה וצבא, בזמן שהאמת נמצאת רחוק מזה.
לחזור?לאן?

למקום שממנו לקחת.

אתה סותר את עצמך. מצד אחד אתה אומר שהעוגן של המדינה של היהדות..מצד שני אתה אומר שאתה לא מזלזל בצבא ובעבודה.

ומאיפה לקחתי כסף?

ומאיפה לקחתי כסף?

יאיר לפיד שאל איפה הכסף, ההבדל הוא שאנחנו מחפשים במקומות שנים- הוא בכיסים של אנשים..אני במשרדי ממשלה.

ניסיתי להסביר לך שלא פשוט לקצץ במשרדים.

אתה סותר את עצמך. מצד אחד אתה אומר שהעוגן של המדינה של היהדות..מצד שני אתה אומר שאתה לא מזלזל בצבא ובעבודה.

זה ממש לא סותר.

חשוב להפנים שהיהדות לא פוסלת קידמה.
היהדות מבינה שאי אפשר בלי להתקדם טכנולוגית במציאות הקיימת. וזה בעיקר ההבדל המאוד לא דק בנינו לבין דתות אחרות. וזה למה אנחנו נשרוד תמיד.
הכוונה היא, שהחומר הוא לא משמעות הכל ולרדוף אחרי הכסף והכבוד לא יוביל לשום מקום (אפשר לראות את זה יפה בארה"ב) אם הערכים שלך הם לא מבוססים על משהו אמיתי.

נערך לאחרונה:
איזה ערך אמיתי יותר מהגשמה עצמית?ערך שהפסיק להתקיים בארה"ב.

מאוד פשוט לקצץ במשרדים. תעיף את משרד החינוך, משרד הדתות, משרד האנרגיה..בעצם עזוב אין לי כח לכתוב פה את כל המשרדים שצריך להעיף. הרשימה ארוכה מדי.
אתה תראה איך המצב של כולנו ישתפר פלאים.

זה דברים מאוד סותרים. מצד אחד, אתה אומר שהיהדות זה העוגן של המדינה..מצד שני..

מצד שני אתה לא יכול להתעלם מהמציאות ולזנוח את ההשכלה או את הצבא.

איזה ערך אמיתי יותר מהגשמה עצמית?
יש מספיק ערכים חשובים:
עזרה לחלש ולעני.
כבוד האישה.
כבוד האדם בכלל. (בגלל זה אתה לא יכול לזרוק מסתננים מאפריקה לדוגמה)
ועוד....
ואלו דברים שצריך לשאוף אליהם בעזרת הכסף. זה הזוי שהגענו לדבר על הדברים האלו.
אבל זה רק מוכיח שהכל מסתובב בסוף והכל קשור אחד בשני.

מנגון הסינון שקיים כרגע עובד טוב לפי דעתך? שאתה חייב לשכנע את הרבנות ב 100% שאתה לא יכול לחכות לשמור שבת ולצום בכיפור?
יש מספיק יהודים חילונים ואטאיסטים שכולים לארץ מדי שנה(לפני שמתחילים להתווכח איתי שוב הכוונה היא בני הלאום היהודי ולאו דווקא יהודים דתיים)
אתה חייב לצאת מהסרט האפוקליפטי שמאכילים אותך הדתיים בישראל.
אין לאף אחד שום סיבה להגר לפה, אלא אם הוא יהודי.
אני חושב שצריך להפריד את הדת מהמדינה.

יש לאנשים מספיק סיבות להגר לפה, אחרת איך תסביר את הדרישה של הפלסטינים לזכות השיבה, את מאות אלפי/מיליוני הערבים הישראלים וכו'

איזה ערך אמיתי יותר מהגשמה עצמית?ערך שהפסיק להתקיים בארה"ב.

מאוד פשוט לקצץ במשרדים. תעיף את משרד החינוך, משרד הדתות, משרד האנרגיה..בעצם עזוב אין לי כח לכתוב פה את כל המשרדים שצריך להעיף. הרשימה ארוכה מדי.
אתה תראה איך המצב של כולנו ישתפר פלאים.

א. יש הרבה ערכים שחשובים כמו ואפילו יותר מהגשמה עצמית.
ב. ציוויון יהודי לא סותר קדמה, איפה אתה חי?
יש המוני סטארטאפיסטים, פרופסורים, זוכי פרס נובל, מדענים שהם יהודים דתיים ו הרשימה עוד נמשכת

יש מספיק יהודים חילונים ואטאיסטים שכולים לארץ מדי שנה(לפני שמתחילים להתווכח איתי שוב הכוונה היא בני הלאום היהודי ולאו דווקא יהודים דתיים)

יש לאנשים מספיק סיבות להגר לפה, אחרת איך תסביר את הדרישה של הפלסטינים לזכות השיבה, את מאות אלפי/מיליוני הערבים הישראלים וכו'

א. יש הרבה ערכים שחשובים כמו ואפילו יותר מהגשמה עצמית.
ב. ציוויון יהודי לא סותר קדמה, איפה אתה חי?
יש המוני סטארטאפיסטים, פרופסורים, זוכי פרס נובל, מדענים שהם יהודים דתיים ו הרשימה עוד נמשכת
למה הפלסטינים רוצים זכות שיבה?כדי להשמיד אותנו.
מה אם אספר לך שהם לא כ"כ אוהבים אותנו.

כל ערך שאתה יכול לעלות על ראשך נגזר מהרצון להגשמה עצמית שלנו והחופש שלנו.

לא אמרתי שצביון יהודי סותר קדמה, הוא סותר קדמה רק בתנאי שהוא נכפה על אנשים.

אפשר לחפש הכל לבד, אבל לגיטימי לבקש מטוען הטענה מקורות למידע שלו.

תבדוק מה השר בנט עשה לפני הפוליטיקה. תוסיף לו את סביבתו הקרובה שבטח פועלים באותם כיוונים, והרי לך עוד כמה דוגמאות. (אל תשכח לעדכן אותנו.)

לא אמרתי שצביון יהודי סותר קדמה, הוא סותר קדמה רק בתנאי שהוא נכפה על אנשים.

חבר, המדינה הזאת מתקדמת. לכן לפי דבריך לא יכולה להתקיים כאן כפיה.
אנשים לא מפסיקים לזרוק כאן הערות חסרות כל ביסוס.

נערך לאחרונה:
תבדוק מה השר בנט עשה לפני הפוליטיקה.

חבר, המדינה הזאת מתקדמת. לכן לפי דבריך לא יכולה להתקיים כאן כפיה.
אנשים לא מפסיקים לזרוק כאן הערות חסרות כל ביסוס.
אני רוצה לקנות לחם בפסח וזה נגד החוק. אני רוצה להתחתן חתונה אזרחית ואני לא יכול. אני חייב להתגייס כי אנחנו בתקנות חרום כבר 66 שנה.
עוד? אנחנו מאוד מתקדמים..אנחנו כ"כ מתקדמים שהמיקום שלנו בעולם בדירוג 'כמה קל להתחיל פה בנייה' הוא בצמוד למיאנמר.

אני רוצה לקנות לחם בפסח וזה נגד החוק. אני רוצה להתחתן חתונה אזרחית ואני לא יכול. אני חייב להתגייס כי אנחנו בתקנות חרום כבר 66 שנה.

הדברים שציינת מוכרחים להתקיים. עברנו על זה כבר.

זה שאנחנו מתקדמים זאת עובדה שאתה מתכחש לה. כמו כל שאר העובדות שלהן אתה מתכחש.

כל ערך שאתה יכול לעלות על ראשך נגזר מהרצון להגשמה עצמית שלנו והחופש שלנו.

השאלה באיזו דרך אתה בוחר להגשים את עצמך. חופש הוא אפשרות הבחירה בין טוב לרע. וכן, ניתן לך החופש הזה.

לא מספיק טוב לך איך שהדברים מתנהלים כאן?
תנחש מה התשובה. אגלה לכם סוד קטן, לכל הממורמרים, המילים- טעיתי, סליחה ותודה הם לא מילים גסות.
אבל מי מוצא מילים כאלו בין כל ערימות של ציניות שמכסות הכל?!

למה זה מוכרח להתקיים?מי אמר שזה מוכרח להתקיים?
היו מספר ועדות שקבעו שצריך לעבור לצבא מקצועי. הרבה צבאות עברו למודל כזה, כיום רוב המדינות בעולם המערבי עובדים עפ"י המודל הזה.
גם אם זה מוכרח להתקיים לדעתך, לדעתי זה לא מוכרח להתקיים. ובכל זאת, זה נכפה עליי. כנראה אתה לא מודע להגדרה של המילה 'כפייה'.

לא מספיק טוב לי פה?אני לא אלך, כי זה הבית שלי. אני אתקן אותו, כי כרגע, הבית שלי בחובות של עשרות מיליארדים בגלל 'מוכרח', 'אין דרך אחרת' ועוד כל מני ביטויי חשיבה חד מימדית.

השאלה באיזה דרך אני בוחר להגשים את עצמי?מה זה עניינך?איך אתה קובע מה טוב ומה רע?מי אתה שתקבע מה טוב ומה רע לי?כל עוד אני לא פוגע בזכויות הטבעיות או מפר חוזים כלשהם...אני יכול לגדל עציצים באסלות.

גם אם זה מוכרח להתקיים לדעתך, לדעתי זה לא מוכרח להתקיים. ובכל זאת, זה נכפה עליי. כנראה אתה לא מודע להגדרה של המילה 'כפייה'.

לא מספיק טוב לי פה?אני לא אלך, כי זה הבית שלי. אני אתקן אותו, כי כרגע, הבית שלי בחובות של עשרות מיליארדים בגלל 'מוכרח', 'אין דרך אחרת' ועוד כל מני ביטויי חשיבה חד מימדית.

אתה לא מבין את המושג שנקרא דמוקרטיה.

תמשיך לנסות ולתקן הכל. רק לא את עצמך. אתה ושכמוך מנסים כבר בערך 70 שנה.
חשיבה חד מימדית? בדקתי את הצד שלך טוב מאוד. כמוך, לא מצאתי שם תשובות לכלום. אז מי חד מימדי? מי טוען כבר 17 עמודים שהדת נוגדת קידמה? מי בורח מהמציאות?

השאלה באיזה דרך אני בוחר להגשים את עצמי?מה זה עניינך?איך אתה קובע מה טוב ומה רע?מי אתה שתקבע מה טוב ומה רע לי?כל עוד אני לא פוגע בזכויות הטבעיות או מפר חוזים כלשהם...אני יכול לגדל עציצים באסלות.

אני, לא קובע כלום חבר. אני לא מספיק חכם. רק מי שברא את העולם הזה יודע מה הדרך הנכונה להתנהל בו.
אתה, תמשיך להמציא לעצמך שקרים אגדות וחצאי אמיתות ותמשיך לחיות בשאלות בלי סוף ותסכול.
אז תגדל עציצים באסלות.

האנושות צריכה דת כמו שהכלב שלי צריך סרטן.
הדבר הטוב היחיד שיצא מהדת הוא השי לחג שאני מקבל מהעבודה.

האנושות צריכה דת כמו שהכלב שלי צריך סרטן.
הדבר הטוב היחיד שיצא מהדת הוא השי לחג שאני מקבל מהעבודה.

בלה בלה בלה בלה.....כן שמענו.
אגב היה עוד מישהו שניסה לגאול את האנושות מהדת היהודית בשנות השלושים והארבעים. ברח לי השם שלו....
גם הוא דיבר במושגים של סרטן וכאלה...
להקיא....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית