הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך שומרים על דיאטה בצבא

Nastia_B

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי אני חיילת בשירות הסדיר שלי
ונורא קשה לשמור על המשקל עם הארוחות של הצבא ואני לא יכולה לבנות תפריט

השאלה שלי היא איך אני יכולה להסתדר עם הארוחות בבסיס שלי בשביל שאני יצליח לרזות?

האם תוכלי לפרט את התנאים של הבסיס שלך. האם יש לך מקרר בחדר?

כמה עצות כלליות:
1. מאחר וכמות החלבונים בצבא מוגבלת (הבנתי שמותר לקחת מנה בשרית אחת) ממליצה לך להביא מהבית ולהשלים חלבונים - טונה, קוטג, גבינה צהובה. אפשר גם לקחת לקחת אקסטא ביצים קשות/יוגורט בארוחת בוקר. גם תוסף חלבון יכול לבוא בחשבון.
2. להמנע מכל הפחממות למעט לחם בחדר האוכל. יהיה לך מאוד קשה להעריך את הכמות הקלוריות שם. גם כאן את יכולה להצטייד בפריכיות למשל
3. להכפיל את כמות הירקות שאת אוכלת בכל ארוחה בחדר האוכל.
4. להביא פירות כדי שיהיה לך לארוחת ביניים
5 לקחת בחשבון תכולת שומן גבוהה באוכל

דווקא בצבא זה אופטימלי שמירה על תזונה למרות מה שכולם חושבים..ארוחות מסודרות בשעות קבועות, בכל ארוחה יש את כל אבות המזון, ירקות פרוסים או סלט בכל ארוחה, מנת חלבון ומנת פחמימה...תחלקי את הצלחת בצורה כזאת: חצי צלחת ירקות, רבע פחמימה ורבע חלבון אבל לשלוט בכמויות ולא להעמיס.
בנוגע לכמות החלבון היא אכן לא מספקת, אני הייתי מביאה טונה לבסיס או שאת יכולה לשתות אבקת חלבון שתשלים לך את החסר 😃

עוד שאלות שעלו לי:

קודם כל מה היציאות שלך ?

איך האימונים שלך ? בצבא ? בבית ?

מה תכנית האימונים שלך ?

הבעיה המרכזית היא המבחר. את מגיעה רעבה (ופסיכולוגית בצבא אתה רעב יותר)
ויש פשטידות עם 70% שומן.
הרבה מטוגן ובצקים.
ירקות זה בעיקר מלפפון עגבניה וחסה.
וחיטוב זה גם כך קשה..

• פותח/ת השרשור
כמה עצות כלליות:
1. מאחר וכמות החלבונים בצבא מוגבלת (הבנתי שמותר לקחת מנה בשרית אחת) ממליצה לך להביא מהבית ולהשלים חלבונים - טונה, קוטג, גבינה צהובה. אפשר גם לקחת לקחת אקסטא ביצים קשות/יוגורט בארוחת בוקר. גם תוסף חלבון יכול לבוא בחשבון.
2. להמנע מכל הפחממות למעט לחם בחדר האוכל. יהיה לך מאוד קשה להעריך את הכמות הקלוריות שם. גם כאן את יכולה להצטייד בפריכיות למשל
3. להכפיל את כמות הירקות שאת אוכלת בכל ארוחה בחדר האוכל.
4. להביא פירות כדי שיהיה לך לארוחת ביניים
5 לקחת בחשבון תכולת שומן גבוהה באוכל
כן יש לי מקרר בחדר ואני אנסה ללכת לפי העצות שלך

עוד שאלות שעלו לי:

קודם כל מה היציאות שלך ?

איך האימונים שלך ? בצבא ? בבית ?

מה תכנית האימונים שלך ?

אני יוצאת חמשושים, בנוגע לאימונים אני מתאמנת בחדר כושר בצבא גם עם תוכנית האימונים יש לי בעיה כי אני מסתבכת להרכיב אותה בעצמי ואני לא יודעת אם כדי לסמוך על מדריכי הכושר בבסיס. מה דעתך?

באלו ימים את מתאמנת ?

קודם צריך לדעת איזה ציוד ומכשירים יש לך במכון ? רק כך אוכל לעזור להרכיב תכנית.

בעיקרון יש לך תכנית FBW בפורטל שתוכלי להתאמן איתה.

• פותח/ת השרשור
באלו ימים את מתאמנת ?

קודם צריך לדעת איזה ציוד ומכשירים יש לך במכון ? רק כך אוכל לעזור להרכיב תכנית.

בעיקרון יש לך תכנית FBW בפורטל שתוכלי להתאמן איתה.

אני מתאמנת בימי ראשון שני ורביעי וכל שאר הימים אני נמצאת בבית בערב אז אין לי כ"כ אפשרות להתאמן כי אין לי ציוד.
במכון בבסיס יש לנו משקולות בכל המשקלים כדורי פיטנס מכשירי אירובי וכמה מכשירי משקולות לידיים רגליים וחזה אני לא סגורה על השמות שלהם

יש מוט לעשות סקוואט ?

יש ספה לבנץ' ?

יש ראק או כלוב ?

ממה שאני מבין את מגיעה הרבה פעמים מהבית לצבא, גם באמצע שבוע.
חשבת להביא אוכל מהבית ולחמם אותו שם במיקרו? אצלנו בבסיס הבה היו עושים (ובעיקר עושות האמת) את זה.

אם כך תוכלי לשלב אימוני כוח בצבא עם אירובי כשאת בבית.

Back
למעלה תחתית