הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שומנים בתפריט - שוב, אני פשוט מתוסכל......

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
אוקיי אז פתחתי כבר אשכול אז ודנו בזה, אחרי הרבה ניסיונות נוכחתי להבין שהפצעים (אקנה) פשוט באים מהם.

בד"כ אני חיי על תפריט בלי שומנים בגלל הפצעים, וזה עובד יופי, בשבועיים האחרונים התחלתי להוסיף חמאת בוטנים, טחינה וזיתים, וזה פשוט לא הגיוני, אני הולך לישון ולמחורת קם עם אקנה... זה פשוט מתסכל כשאני יודע ששומן הוא חלק חשוב מאוד בתפריט (שמעתי שאפילו יותר מפחמימות) אבל אני לא יכול להכניס אותו בתפריט.

מה אני עושה?
ניסיתי להמשיך עם השומנים בתפריט ופשוט לנסות לטפל עם משחות ואלכוהול וכל מיני חראטות לפצעים, אבל זה לא כזה עוזר ברגע שאני מתחיל תפריט עם שומנים, זה פשוט הולך ונהיה גרוע יותר.

השאלה שלי היא כזו - קיימת דרך לעלות במסה עם תזונה ללא שומנים (כלומר ללא תוספת שומנים כמו שקדים,אגוזים,טחינה וכו') פשוט שהשומנים יבואו מהאוכל עצמו ואולי מהשמן שאיתו אני מטגן/מבשל.

קיימת דרך כזו?

אני ממש לא מומחה בנושא, אבל כשעברתי על רשימת המאמרים שפירסם דר. לורן קורדיין (הדמות המרכזית מאחורי ה- Paleo Diet) שמתי לב שיש לו כמה וכמה מאמרים בנושא אקנה.
אני בטוח שהמסקנה שלו היא שצריך לאכול Paleo - כלומר ללא דגנים, ללא חלב וללא קטניות, ולא אוכל מעובד (עוף-טוב, מעדנות). אם בא לך לקרוא.
שווה לך לנסות את התזונה הזאת. קראתי על כמה אנשים שאמרו שזה עזר להם לאקנה, וזה גם טוב בשביל עוד 1000 סיבות שלא קשורות. יש המון מידע על התזונה הזאת ברשת. אתה יכול להתחיל כאן וכאן.

• פותח/ת השרשור
תודה, אבל לפי מה שקראתי במקומות שונים באינטרנט, תזונת ספורט בד"כ דווקא מתבססת על דגנים קטניות וכו', אז איך אשלב את זה?
לגבי מוצרי חלב, משקה חלב וקוטג' הם דברים שחובה בתפריט שלי, אני שותה לפחות חצי ליטר חלב ביום וקוטג' אחד, ולפחות 2 מעדני יופלה, זה מקור מסויים לחלבון / פחמימה שאין לי מושג במה אוכל להחליף אותו.. (כבר יש חזה עוף, טונה וכו').

תזונה לפי העקרונות האלה מתאימה גם לספורטאים.
אני חושב שכמות מוצרי החלב שאתה מתאר יכולה מאוד להיות בדיוק הבעיה שלך. תנסה לרדת מהחלב לשבועיים ולראות אם זה עוזר. האימונים שלך ישרדו גם בלי החלב ולפחות תדע אם זה עוזר.

• פותח/ת השרשור
לרדת מהחלב לחלוטין? ז"א לרדת מהקוטג', יוגורטים וכו'? או רק חלב?

ואם אני מוריד את זה מהיום יום אצלי, להוסיף שומנים כמו שצריך ז"א גרם לק"ג לפחות בתפריט ולראות מה קורה?

תשאיר מוצרים חלביים חלאס להיות מושפע, לא לאכול בשר/חלב רק בגלל אקנה או חרטה כלשהיא זה לא מה שיעשה את השינוי העיקרי, אתה יכול לצמצם אבל להוריד בכלל לדעתי זה פיגור (תצמצם, לדוגמא מ2/3 מוצרים לאחד או שניים)

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שאני לא איזה מפלצת ששותה ליטר-שתיים של חלב ביום, עם 2 קופסאות קוטג' ו-4 יוגורטים.

יוגורט-שתיים לפני השינה, קוטג' בארוחת ערב, חלב בבוקר עם הדגנים / במהלך היום (עד חצי ליטר בערך).

זה לא שיש כ"כ הרבה להוריד...

תראה,היו כמה מאמרים שקראתי שחלב מקפיץ את ההורמון שאחראי על האקנה וכל מה שמסביב,
נסה להפחית חלב,החלף את האוכל מהשומן שלך בדברים בריאים כמו:אגוזי מלך,שקד טבעי,שמן זית וכו'..
אולי אתה גם בלחץ וזאת הסיבה לכך,יכול להיות גם גיל ההתבגרות וכו' וכו'..

בכל מקרה
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
חצי ליטר חלב, קוטג', ו-2 יוגורטים זה קצת ? טוב...

יוצא לי המון אבל המון לקרוא בפורומים של BB.com, לפי אנשים שם, חלב זה אחד הדברים שהכי הולכים שם ואנשים שותים לפחות ליטר חלב ביום...

בכל מקרה, אם זה הרבה לדעתך, לאן להוריד וממה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית