הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון "קטוזיס" מומלץ או לא?

• פותח/ת השרשור dabush
  • פורסם בתאריך

dabush

משתמש מתחיל
191
12
נק' מוניטין:
27
191
12
קיבלתי המלצה ממטפל שאני מטופל אצלו להתחיל דאיטת בשיטת הקטוזיס.

לא ב100% כמו שהשיטה דוגלת ( כמו לא מעט שומן מהחי וכד') אבל עם קווים מאד דומים

תזונה שמבוססת על חלבונים ושומנים ומינימום שבמינימום פחמימות..

ארוחה לדוגמא:
1קוטג 5% - 2 ביצים - 4 כפות טחינה - 15 זיתים - מלפפון.

אחת לשבוע/שבועיים העמסת פחמימות למילוי מאגרי הגליקוגן.

קיבלתי את ההמלצה ממנו לאחר שסיפר לי שהוא עצמו מבצע את אותה הדאיטה והולך לו מעולה..

אשמח לשמוע עוד דעות מאנשים שניסו/מנסים כרגע ולשמוע חוות דעת-טיפים-המלצות.

תודהץ

אני הרגשתי בקטוזיס יותר חד, מפוקס, עירני ונמרץ. וכן יש גם תחושה קלה של אופוריה.
וכן, יש תשוקה חזקה לפחמימות ככל שהזמן חולף.
בימים של העמסה הייתי כבד ישנוני ונכנסתי לדאון. בקושי הצלחתי לסיים אימון.

נעשה סדר כללי קטן,
אף אחד פה לא היה על קיטוזיס, ההשפעות על קיטוזיס מופיעים רק בקיטוזיס "עמוק" שדורש חודשים של הסתגלות, התמדה ודיוק.
מי שמדבר על בעיות נפשיות ומצבי רוח עשה שטויות ולא באמת עשה דברים בצורה הנכונה כמו שהוא חושב.
מי שדיבר על חשק ודחף למתוק דיבר שטויות כי הדחף נעלם עם העליה של הרגישות לאינסולין. מצבי רוח מעורערים = יופי, תאכל שומן רווי יפה שלי

לעניין אני לא ממליץ על אף אחד להיות על קיטוזיס כי זה עניין מורכב שדורש יותר מסתם אלמנטים בסיסיים, וברוב הסיכויים לא באמת תהיו על קיטוזיס וסתם תרגישו דברים.

טוב אני אנסה לתת מעכשיו עד החג (בערך 20 יום) ללא העמסה ונראה איך הולך
אין סיבה לעשות דבר כזה, אתה תראה שהכוח באימונים ירד ואתה סתם תרגיש על הפנים.
בשביל להכנס לקטוזיס עמוק יחד עם אימונים יש צורך לקחת הפסקה של בערך 3 שבועות +- מאימונים כדי שהגוף ילמד לנצל
שומן כמו שצריך ולהשתמש בגופי קטון לאנרגיה, ברגע שאתה ממשיך להתאמן יחד תוך כדי התהליך של כניסה לקטוזיס הגוף
ממשיך לנצל גליקוגן וככה אתה מונע את המטרה האמיתית של קטוזיס. לדעתי עדיף לך להישאר על איזור ה-100 גרם פחמימה,
להוסיף אינטרוולים ולאכול אוכל איכותי ואתה תראה ירידה יפה.

נעשה סדר כללי קטן,
אף אחד פה לא היה על קיטוזיס, ההשפעות על קיטוזיס מופיעים רק בקיטוזיס "עמוק" שדורש חודשים של הסתגלות, התמדה ודיוק.
מי שמדבר על בעיות נפשיות ומצבי רוח עשה שטויות ולא באמת עשה דברים בצורה הנכונה כמו שהוא חושב.
מי שדיבר על חשק ודחף למתוק דיבר שטויות כי הדחף נעלם עם העליה של הרגישות לאינסולין. מצבי רוח מעורערים = יופי, תאכל שומן רווי יפה שלי

לעניין אני לא ממליץ על אף אחד להיות על קיטוזיס כי זה עניין מורכב שדורש יותר מסתם אלמנטים בסיסיים, וברוב הסיכויים לא באמת תהיו על קיטוזיס וסתם תרגישו דברים.

מקור?

"קטוזיס עמוק"...איכשהו זה מושג שתשמע רק אצל פליאוליסטים וחבריהם אך לא בספרות המדעית.
אלא אם הכוונה לקטואסידוסיס, זה בהחלט קטוזיס שקובר אותך עמוק.

נראה לי הכוונה לקטוזיס ברמה שאתה לא ON/OFF.
הייתה לי תקופה כזו שהפה שלי הריח כמו מעבדה פטרוכימית,אחרי כמה חודשים זה עבר,ביחד עם כל התסמינים של ההתחלה.

מה זה מצריך ולמה לא ?
הדיאטה שאופיר עשה ( קארב נייט ), לא מבוססת על קטוזיס ?
אם אני זוכר נכון זה 0 פחמימה בין העמסה להעמסה

פאלה,אני הרבה זמן בדיאטה הזו,היא הכי פשוטה.
אני אוכל המון שומן מן החי,אחרי זה בשר וזהו...
בהתחלה צריך לתסף במלחים,מינרלים,בהתאם לכל אחד,ולפעמים גם קצת חומץ/בטאין HCL מכיוון שהקיבה לא מספיק חומצית.
מרגיש שהמוח שלי עובד הרבה יותר חלק.

מה זה מצריך ולמה לא ?
מה זה מצריך ולמה לא ?
אופיר עושה העמסות שזה כבר הפני עצמו משהוא שונה לחלוטין

אין סיבה לעשות דבר כזה, אתה תראה שהכוח באימונים ירד ואתה סתם תרגיש על לדעתי עדיף לך להישאר על איזור ה-100 גרם פחמימה,
להוסיף אינטרוולים ולאכול אוכל איכותי ואתה תראה ירידה יפה.
אני כרגע על 30 גרם פחמימה ביום (שמגיעים רק מירקות) והעמסות אחת לשבוע

נעשה סדר כללי קטן,

הגיוני היה להפסיק לקרוא את המונולוג הזה אחרי 7 המילים הראשונות...
אבל למען מי שהחליט לקרוא בכ"ז ולהתנהל לפי האמירות האלה - רוב מה שרשמת פה זה שטויות
החל מהפתיח כאמור וכלה בסיום המוזר של "סתם תרגישו דברים".

לא יודע (ולו כי לא טרחת לציין מקור) מה פירוש "קיטוזיס עמוק" אבל בן אדם 'רגיל' (שמתאמן) ייכנס לקטוזיס
תוך מס' ימים עד שבוע. מה שיקח זמן ארוך יותר הוא תהליך ההסתגלות של הגוף למצב הזה.

• פותח/ת השרשור
פאלה,אני הרבה זמן בדיאטה הזו,היא הכי פשוטה.
אני אוכל המון שומן מן החי,אחרי זה בשר וזהו...
בהתחלה צריך לתסף במלחים,מינרלים,בהתאם לכל אחד,ולפעמים גם קצת חומץ/בטאין HCL מכיוון שהקיבה לא מספיק חומצית.
מרגיש שהמוח שלי עובד הרבה יותר חלק.
אשמח אם תשלח לי את התפריט המלא שלך ( בפרטי אם תרצה ) זה יעזור לי מאד אחי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית