הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בשורש כף היד בשכיבות שמיכה

Shawn1OC

משתמש מתחיל
255
67
נק' מוניטין:
183
255
67
אהלן
בזמן האחרון התחילו לי כאבים מאוד מציקים בשורש כף היד כשאני עושה שכיבות שמיכה.
זה לא בא כתוצאה מתרגיל אחר כי אני בקושי מתאמן , גם השכיבות שמיכה שאני עושה לא אינטנסיביות ומתחיל לכאוב לי מיד אחרי 2-3 חזרות.
אולי זה בגלל טכניקה לא טובה ? אני לא מבין גדול אבל לא חושב שצריך להיות לחץ על האיזור הזה.
לפני שנה ~ חצי שנה הייתי עושה 50 שכיבות שמיכה בלי יותר מידי בעיות , קשה לי לשים תאריך למתי הכאב הזה התחיל.

זה האיזור שכואב , רק ביד ימין -
5400877_xl1-300x199.jpg

כאבים בשורש כף היד ללא טראומה לרוב עוברים לבד במידה והאיזור מקבל מנוחה מספקת. אם ממש חייבים להפעיל את היד, יש לנסות בצורה כזאת שכמה שפחות תגרום לכאב. בנוגע לשכיבות שמיכה, נסה לעשות אותן על האגרופים, אך עדיף להסיר עומס עד כמה שניתן מהמפרק.

• פותח/ת השרשור
חח אני לא במצב של לעשות על האגרופים , נהייתי חלש מאוד בתרגיל הזה.
אני לא מפעיל עומס מיוחד על המרפק , והכאב הזה מעל חודש . לדעתך פשוט לתת לזה לעבור ?
אני יכול לעשות אולי שכיבות שמיכה עם שיפוע [ להשען על מדרגה או שתיים ]
או לקנות מעמד כזה ייעודי לשכיבות שמיכה.

השוני בביצוע התרגיל על האגרופים הוא ששורש כף היד נשאר ישר, כלומר כף היד בקו אחד עם האמה. באותו אופן אתה יכול לבצע שכיבות סמיכה תוך שהידיים אוחזות משקולות או ידיות מתאימות כמו בתמונה הזו - http://meet2fit.com.au/wp-content/uploads/2013/03/4.jpg.
בכל אופן לא מומלץ לבצע את התרגיל בתוך כאב.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית