הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תדירות של אירובי, תזמון (לאחר אימון רגלים) והתאוששות - שאלות....

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
אז ככה,

פרסמתי פה לפני כמה זמן את תוכנית האימונים שלי (AB) למטרת חיטוב, ולאחר התייעצות פה בפורום הוחלט על המתכונת הבאה:

ראשון - A - רגליים, גב, יד קדמית
שני - B - חזה, כתפיים, יד אחורית, בטן
שלישי - אירובי
רביעי - A - רגליים, גב, יד קדמית
חמישי - B - חזה, כתפיים, יד אחורית, בטן
שישי - מנוחה
שבת - אירובי

עכשיו, אני רוצה להוסיף עוד פעמיים אירובי למשך 25-30 דקות, לאחר האימוני A (שכוללים בתוכם רגליים).

והשאלות:

1. האם מצב בו מתקיים אימון רגליים + אירובי 24 שעות לאחר אימון אירובי מסוכן ?

2. במידה ואכן מסוכן, איך כדאי להוסיף אירובי לתוכנית באופן לא מזיק (או לא מזיק בפוטנציה) ?

תודה מראש

• פותח/ת השרשור
אז נניח ואני מסדר את זה ככה:

ראשון - רגליים
שני - אירובי
שלישי - אירובי
רביעי - רגליים
חמישי - אירובי
שישי - מנוחה
שבת - אירובי

זה בסדר ?

(כמובן שיש עבודה על שאר השרירים בהתאם למה שרשמתי בהתחלה, פשוט עכשיו רשמתי מצומצם כי אנחנו מדברים על ההיבט של אירובי אחרי אימון רגלים).

אפשרי, במקום עוד אירובי הייתי מכניס עוד מנוחה ועושה פשוט סיישן ארוך יותר של אירובי.

• פותח/ת השרשור
ואם יותר נוח לי במקום לפרק את אחד מהימים בהם אני עושה אירובי בלבד (ואז זה סביבות ה-45 דקות, שזה בעצם אומר לחלק את זה בין 3 סשנים של אירובי שישארו) להשאיר את זה במתכונת כפי שרשמתי קודם, זה בסדר או שלא מומלץ ?

בסדר, זרום אם זה אם אתה רואה חוסר התאוששות בין האימונים אז תנסה לשחק עם זה לתת יותר מנוחה ולחבר אירובי או לעשות פחות אירובי או להוריד סטים לרגליים וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית