הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט אחרי סקואט

• פותח/ת השרשור MrEvgy
  • פורסם בתאריך

MrEvgy

משתמש מתחיל
37
2
נק' מוניטין:
2
37
2
הי,
אני עושה FBW, התרגיל הראשון סקואט והבא אחריו דדליפט.
ראיתי המלצות באינטרנט לעשות דדליופט מלא, ז"א להוריד את המשקל עד הרצפה, העניין הוא שאחרי שאני מסיים סקואט אני מאוד מתקשה לבצע את הדדליפט עד הסוף - כי בפועל ההרמה הראשונית בדדליפט (שלי לפחות) היא בדיוק אותו דבר כמו הסקואט והשרירים האילו גמורים אצלי כבר בשלב זה.

מה אתם אומרים, עדיף לרדת עם המוט עד הרצפה ולהוריד משמעותית את המשקל / כמות חזרות או עד לגובה של כ-30 ס"מ מהקרקע זה מספיק טוב?

תודה.

לא, אתה צריך לעשות דדליפט מלא למרות שאתה עייף וכי זה חלק מהנפח לרגליים.
אם אתה לא מוריד עד הסוף, זה כבר נקרא דדליפט רומני/סטיף לג(תלוי אם המוט צמוד לגוף או לא) והשריר העיקרי שעובד הוא ההמסטרינג.
בגלל שאתה בFBW והדדליפט הוא חלק מהעבודה לארבע ראשי שלא עובד בסטיף לג/רומני, אין לך סיבה מוצדקת לא לעשות דדליפט רגיל שתורם המון.

או שתעשה A1 ו-A2

כש-A1 מורכב מסקוואט, בנץ'

ו-A2 מורכב מדדליפט ופרס

בתוכניות אימונים שאני מכיר יש תרגיל בין הסקוואט לדדליפט כך שהרגליים מקבלות מנוחה. בנוסף, עושים דדליפט רק לסט אחד (שאמור להספיק). לפי מה שהבנתי, חשוב לעשות תנועה מלאה בכל תרגיל כי אחרת אתה עובד רק על חלק מהשריר, דבר שיכול להוביל לחוסר איזון בכוח וגודל השרירים שלך. לפעמים זה טוב לעשות תנועה חלקית, כדי לעבוד על חלק ספציפי מתוך תרגיל שלם, אבל זה בעיקר כנספח לביצוע התנועה המלאה.

• פותח/ת השרשור
תודה לעונים.
לחלק A1/A2 אני לא חושב שיהיה נכון בשבילי, אני עושה גם ככה 1.5~ אימונים בשבוע.

YARDENI, אתה יכול לשלוח לי לינק ל-FBW הקלאסי שאתה מדבר עליו, אולי אני אחליף את הסדר.

בנוסף אני יכול להחליף משקולות - במקום לשים 2 משקולות של X ק"ג אני אשום משקולת אחת של 2X ק"ג שהיא גדולה יותר באופן טבעי - ואז פחות מרחק להתכופף בשבילי 😃

תתחזק אין מה לעשות , הרבה עשו לפניך והרבה יעשו אחריך את הדדליפט שלהם אחרי הסקואט.

לא מכיר תוכניות FBW. סליחה אם זה לא היה ברור אבל התייחסתי לדבריך באופן כללי ולא ספציפית לתוכניות כאלה. בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
כן, הבנתי את זה, אני פשוט חושב להחליף את סדר התרגילים שאני עושה, נכון להיום זה:

1. סקואט
2. דדליפט
3. מתח
...

לדעתי אתה פשוט עדין לא מבין את רצף התנועה של הדדליפט.
אני לא מבינה איך ההרמה הראשונה דומה לסקווט? ומה ההבדל אצלך בין ההרמה הראשונה לאחרות?

• פותח/ת השרשור
אנסה להסביר, אני מוריד את המשקל מהגובה, בשלב כלשהו הכיפוף של הברך נהיה משמעותי ואז בשביל לעלות מכאן צריך ליישר את הרגל - ביישור זה עובד אותו השריר שעבד בסקואט, לעומת שאר התנועה שבה הרגל כמעט ולא זזה והתנועה היא היישור.
מקווה שהסברתי ברור.

בכל מקרה מהתשובות פה יש לי 3 מסקנות:
1. לעשות דדליפט מלא
2. לנסות לקחת משקולות גדולות יותר (משקולת של 20 קילו יותר גבוהה מ-2 משקולות של 10 קילו)
3. להכניס תרגיל כלשהו בין הסקואט לבין הדדליפט
4. אולי לשים משהו מתחת למשקל שיהיה קצת גבוה יותר

2. לנסות לקחת משקולות גדולות יותר (משקולת של 20 קילו יותר גבוהה מ-2 משקולות של 10 קילו)
xycfj.png

אתה חייב לעשות דדליפט עם פלטות בקוטר נורמאלי, ברור שיהיה לך קשה עם פלטות של 10

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית