הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר הבן שלי לאט לאט מסתדר.

נטלי1234

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
1
28
1
היי,

אז בני כפי שאתם יודעים בעל הפרעת אכילה,בזמן האחרון הוא חזר לאכול הכל,הוא אמר לי "אמא אני לא אוהב להראות ככה,אני רוצה להגיע למשקל 64 - 65 ואז אני אראה יותר טוב מאשר אנורקס במשקל 58".

הוא עכשיו עלה מ-54 ל-58 בשבוע,אבל זה לא אמיתי לדעתי,כי זה נוזלים,אבל יכול להיות שהוא עלה שומן גם כי הוא אכל המבורגרים ושוקולדים ועוד שעה הוא הולך לאכול המבורגר.

נטלי אני שמחה לשמוע שהבן של לא רוצה להיות במקום הזה זה המפתח לשינוי אבל חייבת להגיד לך שהוא עדיין מאוד מדאיג אותי.
תנודיות קיצונית של לא לאכול כלום לעומת לאכול שוקולדים והמבורגרים זו לא הדרך הבריאה ועליה של 4 קילו בשבוע היא לא רגילה ואינה יכולה להיות מוסברת בנוזלים בלבד.
האם הלכתם בסופו של דבר להפגש עם יועץ?

זה יפה שהוא החליט לחזור לעצמו אבל לפי דעתי כדאי לו לאט לאט לבדוק איפה עומד כמות הקלוריות הנייטרלי שלו ולייצב קצת את המערכת.. 4 קילו בשבוע זה די מטורף , אני מאמין שהוא התחיל לאכול בלי הגבלה ישר איך שהפסיק את האנורקסיה ועכשיו זה סוג של ריבאונד שהגוף עושה ממה שהוא גרם לו.

דיברתי איתו, הסברתי לו והפניתי אותו למאמרים, כמו שאמרתי לו אני אגיד גם לך - הוא צריך להיות עקבי, מחויב לתהליך, ללמוד, לקרוא המון מידע וליישם בחיי היומיום.

כמו שכבר אמרו כאן - להעלות 4 ק"ג מהמבורגרים ושוקולדים זה ממש לא מה שהתכוונו כשאמרנו שהוא צריך לעלות במשקל. מה גם שהוא עשה את זה מקיצוניות אחת לקיצוניות אחרת - ממצב של אנורקסיה גמורה למצב שכל מאכל שהוא רואה הוא חושב שצריך לאכול.

קודם כל הוא צריך להיות לפחות שבועיים במצב של מאזן קלורי נייטרלי כדי לייצב את המערכות ומשם להתחיל לאכול ולהיות במאזן קלורי חיובי כדי להתחיל להעלות לאט לאט ובהדרגה במשקל.

הוא פשוט צריך לראות איש מקצוע. מטפל!

כל הכבוד, טוב לשמוע שהוא הפסיק עם המחשבה המטרידה של לא לאכול כמעט כלום 😃

לפי מה שעקבתי ולפי מה שאת מתארת זה חייב מפגש של איש מקצוע שמבין בזה בעיקר בנושא בני הנוער.
לצערי אני אישית נתקלתי ב 2 תופעות של הפרעות אכילה בחדר כושר שלי שהמתאמנות הגיעו לאישפוז בבית חולים.
היום אם הסביבה הזאת שמראה כל הזמן אנשים רזים וזה נתפס כמשהו יפה המוח של הנוער נשתף.
אל תמתיני ותתיעצי פה בפורום כי אומנם טיפים אפשר לתת אבל לדעתי זה טיפול של איש מקצוע

בן כמה הוא? הוא אוהב ספורט? לפעמים מאמן אישי (שנתפס כ"מודל לחיקוי" אצל הנער) או ספורט מסויים (שנותן גם מסגרת וגם מגביר תיאבון ועוזר לכל המערכות בגוף בעצם) יכול להיות פתרון מצויין.

בן כמה הוא? הוא אוהב ספורט? לפעמים מאמן אישי (שנתפס כ"מודל לחיקוי" אצל הנער) או ספורט מסויים (שנותן גם מסגרת וגם מגביר תיאבון ועוזר לכל המערכות בגוף בעצם) יכול להיות פתרון מצויין.
מאוד מסכים (אני מכיר הרבה סיפורים כאלה) .

Back
למעלה תחתית