הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שרירי הבטן

D_Muyal

משתמש מתחיל
18
2
נק' מוניטין:
2
18
2
אהלן, מה היא הדרך הראויה ביותר לעבוד על שרירי הבטן? אני מרגיש פיגור רציני בבטן, גם מבחינת מראה אבל בעיקר מבחינת כוח.. מרגיש שהם לא סוחבים, ואני לא יודע איך לעבוד עליהם כמו שצריך. בבקשה לא להגיד לי לעשות SS, כרגע מעדיף שלא לעשות דדליפט בגלל בעיה במערכת העצבים שדורשת ממני להיות סופר זהיר. סקוואט חזרתי לעשות לאחרונה לאחר פציעה בגו התחתון (במשקל נמוך, מתרגל בעיקר את התנועה מבחינת קוארדינציה ויציבות).
לא מתאמן מתחיל בחדר הכושר, יש לי בנץ' סביר (110 לחמישייה) ורחב-גבי חזק, אך כל עניין היציבות נשכח מאחור בגלל שהתעלמתי מהעניין, ואני בטוח שהכל מתחיל בבטן ובגב התחתון. תודה לעוזרים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מצחיק (או עצוב) אבל אני לא יודע כלכך לפרט. סוג של נוירופתיה, שעם השנים גרמה להידלדלות שרירית באזור העקב ומטה, חולשה בגידים, חוסר גמישות ובעיות שיווי משקל. הייתי אצל מספר נוירולוגים ולא הנחו אותי שלא להתאמן, אבל אני פשוט מרגיש על עצמי שכרגע לא כדאי לי לעשות דדליפט.. אלא אחרי שאחזק את מה שציינתי. אני סבור כי יש גבול מסויים, שלא אצליח לשפר מעברו מה שציינתי למעלה, אבל בטוח שאני כן יכול לחזק במידה מסויימת..
זכור לי שיש שם קצת יותר מדוייק, אבדוק את זה יותר מאוחר.

האמת שבנושא הזה אני לא מסכים עם מארק ריפטו. אני לא מאמן 20 שנה ועוד לא מתאמן אפילו שנה, אז כך את דבריי בעירבון מוגבל. מה שכן, ראיתי אחרים גדולים ממני שגם אומרים ששווה להשקיע בבטן. תרגילי בטן לא אמורים להפריע לתוכנית, כל עוד הם נעשים בסוף האימון. הם יכולים אפילו לעזור לביצועים של ההרמות החשובות. אני עוד לא מצאתי את דרך המלך ובקושי מאמן את הבטן שני אימונים, אבל בינתיים אני אוהב את המכשיר אימון לבטן (שצריך להוריד את המוט למטה ויש משקל מהמכונה). אני עושה 10 חזרות 3 פעמים. אני גם עושה 10 הרמות רגליים כשאני תלוי על המתח ל3 פעמים. ואני עושה L-sit (חפש בגוגל אם אתה לא מכיר). זה תרגיל נחמד שלאט לאט משתפרים בו עד המצליחים לבצע אותו בהצלחה. וגם אז יש לו צורות המשך.

האמת שבנושא הזה אני לא מסכים עם מארק ריפטו. אני לא מאמן 20 שנה ועוד לא מתאמן אפילו שנה, אז כך את דבריי בעירבון מוגבל. מה שכן, ראיתי אחרים גדולים ממני שגם אומרים ששווה להשקיע בבטן. תרגילי בטן לא אמורים להפריע לתוכנית, כל עוד הם נעשים בסוף האימון. הם יכולים אפילו לעזור לביצועים של ההרמות החשובות. אני עוד לא מצאתי את דרך המלך ובקושי מאמן את הבטן שני אימונים, אבל בינתיים אני אוהב את המכשיר אימון לבטן (שצריך להוריד את המוט למטה ויש משקל מהמכונה). אני עושה 10 חזרות 3 פעמים. אני גם עושה 10 הרמות רגליים כשאני תלוי על המתח ל3 פעמים. ואני עושה L-sit (חפש בגוגל אם אתה לא מכיר). זה תרגיל נחמד שלאט לאט משתפרים בו עד המצליחים לבצע אותו בהצלחה. וגם אז יש לו צורות המשך.
תגיב כאן עוד חצי שנה עם האם\כמה זה סייע לך לחזק את התרגילים המרכזיים + איך אתה יודע את זה + מה המספרים שלך.

כרגע למה שאתה אומר אין משמעות, "לאהוב" תרגיל מסויים שביצעת פעמיים בחיים זה נחמד, ואני שמח שמצאת מה לאהוב, אבל בין זה ובין להגיד שהוא מסייע במשהו - יש הבדל גדול.

אני אשתדל לזכור להגיב פה עוד חצי שנה 😃
יהיה לי מן הסתם קשה לדעת אם זה סייע לי אבל כל עוד זה לא הפריע (לא הצלחתי תרגיל והבטן כאבה) מקובל עליך שאני אניח שזה עוזר?
גם מארק ריפטו מאמין גדול בקומון סנס. אז תגיד לי אתה, כל עוד התרגילים לא מפריעים לריקוברי, למה שהם לא יעזרו אם חלק חשוב מהתרגיל הוא להחזיק ולייצב את הגוף במהלך כל התרגילים.

גם מארק ריפטו מאמין גדול בקומון סנס. אז תגיד לי אתה, כל עוד התרגילים לא מפריעים לריקוברי, למה שהם לא יעזרו אם חלק חשוב מהתרגיל הוא להחזיק ולייצב את הגוף במהלך כל התרגילים.
איך עבודה כלשהי לא תדרוש התאוששות?
יהיה לי מן הסתם קשה לדעת אם זה סייע לי אבל כל עוד זה לא הפריע (לא הצלחתי תרגיל והבטן כאבה) מקובל עליך שאני אניח שזה עוזר?
לא, לא מקובל. כי לא ככה מאבחנים למה כשל מסויים מתרחש.

אם רוצים "קוביות" ובטן חזקה צריך להתייחס לשרירי הבטן בדיוק כמו שמתייחסים לכל שריר אחר. לא לעשות אימון שלם לבטן כן, אבל כמה סטים בסוף האימון לא יזיקו בד"כ.

פלאנק על גלגל זה תרגיל מעולה לבטן זה עובד מאוד חזק על שרירי הליבה ,
כמו כן יכול לעזור למנוע פציעות גב תחתון .

אני כן מאמין שצריך להוסיף איזה פעמיים בשבוע 5 סטים לבטן מה שכן לא לעבור את ה 12 חזרות אלא לעשות תרגיל שבחזרה ה 12 אתה בקושי תוכל להמשיך .
בנוסף חיזוק שרירי הבטןיעזור מאוד לתרגילים המורכבים כמו סקוואט דדליפט לחיצת חזה....

כתבה מעולה מהאתר :
https://www.kilogram.co.il/3734/דדליפט-של-שרירי-הבטן/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית