עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אבץ ומגנזיוםאבץ ומגנזים עלולים גם הם להיות חסרים לעתים אצל ספורטאים. אבץ בדרך כלל נמוך אצל אלו שלא אוכלים בשר אדום, ומגנזיום יורד עם אימונים כבדים. שניהם חשובים לביצועים אופטימליים ולתהליכים חשובים לספורטאים. מה גם שרבים מאמינים ששילוב של שניהם לפני השינה עוזר לשינה טובה יותר, דבר שחשוב להתאוששות.
באופן כללי, צריכה של כ-25mg אבץ עם 400-500mg מגנזיום (עדיף מגנזיום ציטראט) כ-30 דקות לפני השינה,עוזרת לרבים לישון. ישנם מוצרים בשוק המכילים אבץ ומגנזיום ביחד עם B6, אבל נראה שזה דווקא מפריע לחלק מהאנשים לישון, ולכן מומלץ לקנות אבץ ומגנזיום בנפרד אם רוצים לקחת אותם (זה גם בדרך כלל יוצא יותר זול). כדאי לציין גם שמגנזיום אוקסיד (oxide), שהוא הצורה המוכרת יותר של מגנזיום, נספג בצורה נמוכה בגוף, ולכן מגנזיום ציטראט עדיף.
אם יש דבר שכמעט בלתי אפשרי להגיע לצריכה המומלצת שלו עם התזונה המודרנית (פרט לאנשים שאוכלים הרבה דגים), זה חומצות שומן מסוג אומגה 3. שמן דגים עושה המון דברים, הוא אינו משפר רק את הבריאות הכללית אלא עוזר גם נגד דלקות, מקדם הפיכת שומן לאנרגיה, עוזר במניעת איכסון שומן ועוד. זה אפילו נראה טוב מכדי להיות נכון, אבל המחקרים קיימים.
משום שקשה להגיע לרמות טובות של אומגה 3 מתזונה, תיסוף של שמן דגים הוא הכרחי. אפשר לתסף אותו עם קפסולות המכילות את חומצות השומן החיוניות באומגה 3 – EPA ו DHA, או בנוזל.
לפני שנים, שמן פשתן הומלץ כמקור לאומגה 3 משום שהוא מכיל חומצת שומן שהגוף יכול להמיר ל-EPA ו DHA. עם זאת, נראה שההמרה הזו של הגוף מאוד לא יעילה אצל רוב האנשים (צמחונים הם בגדר יוצאים מן הכלל במקרה זה מסיבה מסויימת), ולא נראה ששמן פשתן הוא חלופה טובה לשמן דגים. כדאי לכם למצוא דרך שתהיה לכם נוחה לצרוך אומגה 3 באופן יום-יומי, בקפסולות או בנוזל (יש המעדיפים נוזל שאפשר להוסיף לסלטים ולשייקים). אפשרות נוספת היא צריכה מספקת של דגים המכילים אומגה 3.
למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית. קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ"ג אומגה 3 בכל קפסולה.
מקור:
https://www.kilogram.co.il/1460/תוספי-תזונה-חלק-א/
דג אני אוכל פעם בשבוע, אני בעיקר אוכל חזה ואולי יום/יומיים בשבוע המבורגרים (יעני בשר טחון).אני לא יכול להמליץ לך כי אני לא יודע מה ואיך אתה אוכל מה המטרות שלך ובאיזו תדירות אתה מתאמן.
בכללי כן אומגה 3 ומגנזיום הם טובים להתאוששות
אוקי תודה אחי, אחכה לעוד תגובות של אנשים.אני לא מבין בפיתוח גוף, מצטער.
אם אתה במאסה, זה לא יכול להזיק נראה לי
מגנזיום הוא מינרל חשוב ועוזר להתאוששות. בנוסף, הרבה מחקרים תומכים שמגנזיום מייעל את השינה בהנחה ומשתמשים כחצי שעה לפני השינה.
אומגה 3 בראש ובראשונה לא תשיג מהתזונה במינון היומי המומלץ.
מעבר לכך, לאומגה 3 ישנן יתרונות בריאותיות כגון: שיפור בריאות העור, אנטי-דלקתי, עוזר נגד לחצים ודיכאונות, משפר את רמות הכולסטרול בגוף ואת תנועת המרפקים.
אלה היתרונות בשימוש באומגה 3 שאני זוכר, יש עוד יחסית הרבה. תריץ חיפוש קצרצר בגוגל לא תתקשה למצוא, אני כבר לא זוכר את השאר.
מגנזיום של איזו חברה? ואתה הזמנת מחול? כמה עולה משם וכמה עולה מהארץ?לפי מה שתיארת, אני מוצא דווקא כן להמליץ לך לתסף במגנזיום ואבץ.
בשונה מאדם רגיל, למתאמני כוח יש דרישה גבוהה יותר למינרלים בכלל, ולמגנזיום ואבץ בפרט.
מעבר למה שנאמר, אני מעריך כי גם אם התפריט שלך מגוון, עדיין כדאי לך לתסף במגנזיום ואבץ.
אני גם צורך תפריט מגוון ועשיר, ומעל לשנה מתסף בקביעות בשני המינרלים הללו.
כל מה שנשאר זה להחליט מה בדיוק לקנות.
לגבי מגנזיום - שיהיה מסוג ציטראט (כתוב על האריזה)
לגבי אבץ - שיהיה מסוג פיקולינט (גם כתוב על האריזה).
אם באפשרותך, הזמן מחו"ל, שם המחירים נורמליים לעומת הגזל שהולך בארץ.
בהצלחה
אוקי, אז מגנזיום של איזו חברה? ראיתי שיש כמה חברות.לא לדבר על אתרים מחו"ל בבקשה, תודה.
אינני גדול בתורה מעבר למה שאדם כזה או אחר פה בפורום ימליץ לךאוקי, אז מגנזיום של איזו חברה? ראיתי שיש כמה חברות.
נ.ב
דניאל אין לי אפשרות לשלוח הודעות פרטיות, יש דרך ליצור איתך קשר מחוץ לפורום? רוצה לשמוע טיפים והצעות שימוש.
אז נגיד והזמנתי מגנזיום/אומגה 3/ אבץ איך להשתמש בזה? לקחת כל יום? כמה לקחת? איך זה עובד.אינני גדול בתורה מעבר למה שאדם כזה או אחר פה בפורום ימליץ לך
לכן מעדיף שכל שאלה תשאל כאן וגם תקרא אשכולות קודמים בנושאים שמעניינים אותך
תקרא את המאמר שהביאו לך.אז נגיד והזמנתי מגנזיום/אומגה 3/ אבץ איך להשתמש בזה? לקחת כל יום? כמה לקחת? איך זה עובד.
שאני אדע למתי שאני אזמין.
אולי תכנס ללינק ששמתי? אי אפשר להאכיל אותך בכפית
לכל השאלות שלך תשובות קיימות כבר באשכולות קיימים בפורום.אז נגיד והזמנתי מגנזיום/אומגה 3/ אבץ איך להשתמש בזה? לקחת כל יום? כמה לקחת? איך זה עובד.
שאני אדע למתי שאני אזמין.