הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון "לא מספיק אימונים" - מה זה אומר?

• פותח/ת השרשור MrEvgy
  • פורסם בתאריך

MrEvgy

משתמש מתחיל
37
2
נק' מוניטין:
2
37
2
כבר בכמה מקומות נתקלתי במשפטים כמו:
- זה לא מספיק אימונים בשבוע
- אתה לא מאמן את השריר מספיק וכדומה

למה הכוונה? לא מספיק למה? למה אי אפשר לעבוד על שריר פעם בשבועיים למשל (דוגמה קיצונית).
וכמה באמת אימונים השריר צריך?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
קח תוכנית,רוץ איתה. כל תכנית באתר בנויה בצורה טובה,תבדיל בין ליצנים שאומרים לך אתה לא מתאמן מספיק לבין אנשים שמבינים
אם אתה עדיין מתאמן מתחיל ואתה בילדר לך על fbw 3 פעמים בשבוע

• פותח/ת השרשור
תודה.

חנן, ממה שהבנתי העיקרון הזה אומר זה שאם האימונים בתדירות גבוהה מידי אז זה לא טוב (דעיכה איטית).
זה ברור, אבל לא ראיתי משהו שם שאומר שזה לא טוב להתאמן פעם בשבועיים. ז"א אני מבין שאתה לא משיג את הקצב צמיחה האופטימלי של הגוף שלך, אבל אז מה... זה לא אופטימאלי זה הכל

יהב,
השאלה היתה מתוך סקרנות כללית, אני מסכים שאפשר פשוט לקחת תוכנית ולרוץ איתה.
לי ספציפית זה קצת בעייתי כי אני רוצה גם לדחוס ריצות באימונים שלי, אבל מצאתי את התוכנית שמתאימה לי לעכשיו.

@MrEvgy תחשוב על נדנדה. אם תיתן תנופה בתזמון הנכון המהירות תגדל, זאת תדירות האימון הנכונה. אם תיתן תנופה מוקדם מדי תוציא את הנדנדה משיווי משקל, זאת דוגמא לאימון שאין בו מספיק התאוששות.
לגבי השאלה שלך, אימון בתדירות נמוכה מדי זה לחכות כל פעם שהנדנדה תעצור ואז מתחילים מחדש.
במונחים פיזיולוגים לגוף יש זמן התאוששות ולאחר מכן נדרש גירוי נוסף, אם אין גירוי נוסף מתחילה נסיגה ביכולת.

• פותח/ת השרשור
כן, אבל נראה לי המרווח בין אימונים אופטימליים לבין נסיגה ביכולת הוא די גדול.

אתה צודק שאם תתאמן פעם בחודש אז אחרי 5 שנים תהיה פחות חזק אבל אם תתאמן פעם בעשרה ימים (גם מתאמן מתחיל לצורך הדיון) אני מאמין שסה"כ תתחזק אחרי אותם החמש שנים. לא?

כן, אבל נראה לי המרווח בין אימונים אופטימליים לבין נסיגה ביכולת הוא די גדול.

אתה צודק שאם תתאמן פעם בחודש אז אחרי 5 שנים תהיה פחות חזק אבל אם תתאמן פעם בעשרה ימים (גם מתאמן מתחיל לצורך הדיון) אני מאמין שסה"כ תתחזק אחרי אותם החמש שנים. לא?
אימון פעם ב 10 ימים לא יקדם אותך לשום מקום, אחרי תקופה קצרה של שיפור אתה תתקע ההתקדמות ולאחר מכן תהיה גם נסיגה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית