הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט מעצבן ושאלה

Maor David

משתמש פעיל
597
109
נק' מוניטין:
962
597
109
ספייס באר שבע
אהלן,

1. לאאא מצליחחח לעשות דדליפטטט עם גב ישר
שיפרתי גמישות, נתקעתי על אותו משקל כדי לא לעלות בטכניקה לקויה, והגב תחתון עדיין עגול

יכול להיות שזה פשוט המבנה גוף? או מה אתם ממליצים לעשות כדי לשפר את הנושא?

2. חזה ימין לא פרופורציונאלי, ובאימונים קשה לי מאוד להרגיש אותו עובד גם בשימוש במוט וגם בדאמבלים (אני שמאלי)
עצות? משו מישו?

הסט אפ הבסיסי שגוי לגמרי, קראת את הפרק לגבי דדליפט או ראית את הסרטונים?

• פותח/ת השרשור
הסט אפ הבסיסי שגוי לגמרי, קראת את הפרק לגבי דדליפט או ראית את הסרטונים?

ודאי,

מה לא בסדר בסט אפ?
מוט מעל אמצע הרגל
אחיזה טובה
יורד עם גב ישר (כמה שאני יכול וזו בידיוק הבעיה)

זה לא נראה שאתה עם גב ישר אפילו בהתחלה ואל תזוז כ'כ הרבה לפני תחילת ההרמה

הוא אמר שזו בדיוק הבעיה שלו, הוא לא מצליח ליישר את הגב.
הוא כתב שהוא לא מצליח לעשות דדליפט עם גב ישר, מהסרטון זה נראה שהוא לא מצליח להכנס בכלל לסט אפ תקין.
ואז או שיש בעיה פיזיולוגית או שהוא מפספס משהו או גם וגם.

תנסה לסובב אגן חזק יותר תקשית גב תנסה לעשות את זה בעמידה ולקלוט איך זה מרגיש ותנסה ליישם את זה בסט אפ. איך הגמישות של ההאמסטרינג שלך? מצליח לגעת ברצפה בעמידה עם ברכיים נעולות?
אני לא רואה בעיה בכניסה לסט אפ אצלו, שכמה מעל המוט, משקל על עקבים, ישבן נמוך מכתף, גם ההרמה טובה, איפה הבעיה פה? אולי המוט מעט קדימה מדי בהתחלה, מתחת לכתף..

ישבן נמוך מכתף
זה נכון לרוב האנשים, אבל זה אך ורק פונקציה של אנתרופומטריה. ממש לפני כמה ימים נתקלתי במישהי עם מידות חריגות, שזה לא ככה אצלה. זה חריג, אבל זה קיים.
כל שאר התנאים התקיימו אצלה כמובן - גב ישר (מאוד גמישה), שכמות מעל המוט, מוט מעל מרכז כף הרגל, שוקיים במגע עם המוט, ידיים ישרות (לא אנכיות לקרקע, כמובן) וכו'.

זה נכון לרוב האנשים, אבל זה אך ורק פונקציה של אנתרופומטריה. ממש לפני כמה ימים נתקלתי במישהי עם מידות חריגות, שזה לא ככה אצלה. זה חריג, אבל זה קיים.
כל שאר התנאים התקיימו אצלה כמובן - גב ישר (מאוד גמישה), שכמות מעל המוט, מוט מעל מרכז כף הרגל, שוקיים במגע עם המוט, ידיים ישרות (לא אנכיות לקרקע, כמובן) וכו'.
האמת חשבתי שאולי זה קיים, אצלי למשל בכדי שיתקיים התנאי שהשכמה מעל המוט האגן עולה כמעט לגובה הכתף, אבל רק כמעט.
חייב להגיד שזה חסרון ענק, הרבה יותר כוחות גזרה על הגב, קושי גדול להחזיק אותו ישר

• פותח/ת השרשור
תנסה לסובב אגן חזק יותר תקשית גב תנסה לעשות את זה בעמידה ולקלוט איך זה מרגיש ותנסה ליישם את זה בסט אפ. איך הגמישות של ההאמסטרינג שלך? מצליח לגעת ברצפה בעמידה עם ברכיים נעולות?
אני לא רואה בעיה בכניסה לסט אפ אצלו, שכמה מעל המוט, משקל על עקבים, ישבן נמוך מכתף, גם ההרמה טובה, איפה הבעיה פה? אולי המוט מעט קדימה מדי בהתחלה, מתחת לכתף..

קיבלתי, יטופל, תודה רבה
אני באמת מאמין שכל העניין נובע עדיין מגמישות של ההאמסטרינג (למרות שעבדתי די קשה על מנת לשפר את המצב עוד לפני הסרטון) כנראה שצריך עוד עבודה על הנושא

עכשיו לגבי עניין חזה ימין, יש אילו שהן עצות?

קיבלתי, יטופל, תודה רבה
אני באמת מאמין שכל העניין נובע עדיין מגמישות של ההאמסטרינג (למרות שעבדתי די קשה על מנת לשפר את המצב עוד לפני הסרטון) כנראה שצריך עוד עבודה על הנושא

עכשיו לגבי עניין חזה ימין, יש אילו שהן עצות?
לא ממש, לדעתי זה צריך להתאזן לבד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית