דיון למה שמים שרשראות על המוט?

• פותח/ת השרשור peta11
  • פורסם בתאריך

peta11

משתמש מתחיל
269
32
נק' מוניטין:
106
269
32
אני רואה הרבה ליפטרים באינטרנט ששמים על המוט שרשראות מתכת או גומיות, במה זה תורם ואיך זה בכלל משפיע?

תודה 😃

אליהו, אתה עושה בוקס סקבט, שהקשר שלו לווסטייד הוא כמו הקשר בין איראן לחיזבאללה. אז אני בספק אם המרחק שתארת בינך לבין ווסטייד הוא כזה.

אני לא נכנס לפרטים האם השיטה היא טובה או לא, יש שם חורים, הוא למשל עדיין לא כ"כ מסכים עם העבודה על ארבע ראשי ומתנגד על עבודה קבועה בתרגילי בסיס, מתנגד לעבודה עצימה באופן קבוע בתרגיל מסוים ועוד כל מיני דברים שדי מאפיינים את ווסטסייד בהשוואה לשאר השיטות\מכונים.
מצד שני הוא מאתר את המתאמן להפוך בעצמו למאמן, להסתכל, ללמוד ולחפש כל הזמן דרכים, בעיקר כי לכל אחד יש נקודות חלשות\חזקות והתכנון צריך להיות לפיהם ולא משהו קבוע.

מה שדן גרין תאר במאמר שלו מורכב מכשלון שלו ביישום השיטה וכשלון של השיטה ביישום על ליפטר RAW, ככה שתלוי מאיזה צד מסתכלים על זה.
בשורה התחתונה השיטה של לואי מייצרת אלופים ושיאי עולם לתחרויות שהוא שולח, בין אם זה רבע סקבט (ואני לגמרי נגד הסקבטים שיש שם, ונגד הבנצ'ים עם 19 אלף חליפות). אבל זה לא גורע מזה שהאנשים שהוא מוציא מווסטסייד הם לא רק ליפטרים חזקים אלא פשוט אנשים חזקים, ואצלו במכון יש פס ייצור לאנשים חזקים כאלה. שלא מעט מהם לוחץ 500 RAW ומדדלפט 700-800 (על הסקבט אין מה לדבר כי הוא לא דומה לRAW) ואני חושב שפרט לשיאני העולם בציוד שהוא מוציא, זאת הגאווה הגדולה שלו מהשיטה.

בכל אופן, אלכס עלית על נקודה, שבאמת רוב האנשים פשוט לא עושים את זה נכון. לואי לרוב מייחצן את המועדון שלו שמבוסס על השיטה ולא את השיטה עצמה, לפחות זה הרושם שאני קיבלתי כשקראתי מאמרים שלו.

א. הבוקס מאוד מדגים את מה שכתבתי לעיל. וקודם כל אפרט את אשר אני מוצא בתרגיל הזה:

- בלוק הנפח של קורטה, כפי שאני מאמין בו, אינו נעצר בשום כמות סטים ובשום אחוז משקל על פי תכנון מראש, אלא נסיון מחושב אך ברוטאלי עד כדי טירוף - לקחת את עצמך אל הקצה. אם לאחר 8 סטים של סקבט אתה לא הולך מחר מפורק לגמרי, אז כנראה שיכולת לעשות 10 סטים, או להוסיף משקל. אם אתה מגיע לאימון הבא, והסט הראשון מרגיש קל, YNDTP. הסיבה היחידה שאתה לא זורק את המוט ובורח לעזאזל עם הזנב מקופל, היא כוח רצון ויכולת סבל.

בוקס סקוואט עונה לחלוטין על הנקודה הזו. נניח שעכשיו הייתי אמור להגיע בשבוע הרביעי של הנפח, לסקבט רגיל, 210X5X8. במקום זה אני יורד ל-200 בוקס, ששווים בערכם לסביבות 220 (!), ובכך יכול לעבוד הרבה הרבה יותר קשה - ועדיין להצליח להתאושש לאימון הבא.

- הצורך להתחיל מהנקודה התחתית, דורש להיות מרוכז. אי אפשר לא לרדת עד הסוף, אי אפשר לעלות עם צ'יטים או סתם בגוד מורנינג. או שתהיה אגרסיבי as hell מהתחתית, או שתשאר שם.

- אני רואה בבוקס חימום מעולה לקראת סקוואט מקסימום אפורט. כשהצלחתי לבצע לפני מספר שבועות 250, ידעתי מייד שיש לי לפחות 270 רגיל, והקונפידנס הזה מאוד חשוב לי - היות ואני פחדן באופי שלי, ובמיוחד לנוכח הפציעה הלא נחמדה שחוויתי בעבר.

ב. והנה: אני לא מבצע בוקס כמו לואי סימונס. בהחלט קראתי את כל מה שהוא כתב אודותיו, בהחלט השתדלתי לקרוא רבים אחרים, וכמו גם הפין סקוואט המפורסם של באד ג'פריס. המסקנה שלי היא שלואי סימונס מלמד בוקס שמותאם לגיר פאוורליפטינג, והיות שאני נמצא ברואו - יש עלי לבצע בוקס באופן קרוב ככל האפשר לסקבט התחרותי שלי (מה שדי עובד. 220 הספיקו ל-255. 230, ל-260. 235, ל-265. 260 כבר נעשה ביזארי, אבל עדיין היה לי שם 277.5 לא עד כדי כך גריינד. המספרים האלה של בוקס מול רגיל, בוצעו במהלך החימום לקראת הכניסה המירבית, כשבין ה-PR בבוקס ובין ה-PR ברגיל, לא הייתי צריך יותר מ-2-3 כניסות ביניים עם סקבט רגיל, כדי להגיע לכניסה המקסימלית. הווי אומר: הבוקס מספיק דומה לרגיל, ובשונה מהביקורת של וונדלר וברנדון לילי אודותיו - שככל הנראה רלוונטיות לבוקס המקורי של סימונס).

וכפי שכתבתי: אני רואה את סימונס כאוטוריטה, לא מתוך חובה לעשות את מה שהוא עושה, אלא מתוך הצורך האינטלקטואלי הבסיסי ללמוד יותר טוב איך לעשות את מה שאני עושה, מתוך הנסיון להבין אותו, וכמו גם כל אוטוריטה אחרת שאני מצליח להבין את הגישה שלה.

בעזהי"ת

דן גרין וברנדון לילי

ג'ים וונדלר כותב ב-351 לפאוורליפטינג, ביקורת שמאוד מזכירה את לילי. הצמדתי אותם באותו סיווג - היות ובשונה מאחרים שניהם כן עבדו עם סימונס למשך תקופה ארוכה.

האמת משעשע כתבתי כאן שלא ראיתי מתחרי raw עובדים עם שרשראות אבל מאז ההודעה יצא לפי לפגוש במכון 2 מתאמנים שעובדים עם שרשראות... אירוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית