דיון למה שמים שרשראות על המוט?

• פותח/ת השרשור peta11
  • פורסם בתאריך

peta11

משתמש מתחיל
269
32
נק' מוניטין:
106
269
32
אני רואה הרבה ליפטרים באינטרנט ששמים על המוט שרשראות מתכת או גומיות, במה זה תורם ואיך זה בכלל משפיע?

תודה 😃

אני רואה הרבה ליפטרים באינטרנט ששמים על המוט שרשראות מתכת או גומיות, במה זה תורם ואיך זה בכלל משפיע?

תודה 😃

שרשראות או גומיות מגדילות את העומס ככל שהן מתארות ובכך מקשות יותר על סיום התנועה. למשל בבנץ' פרס, הן מקשות על שלב הנעילה של המרפקים, ובכך אתה יכול לתרגל את טווח התנועה הזה, בביצוע חזרה מלאה.

המטרה היא לעבוד על אקספלוסיביות, בכך שלמעשה המוט קל בתחתית, אבל כבד עד כבד מאוד בנעילה וכך גורם לך לפתח מהירות מהתחתית, מהירות שבהמשך מתורגמת גם ל-PR-ים בתנועה ללא שרשראות/גומיות.

שיטות אימון יותר מתקדמות, עוזר לעבוד על 'התפוצצות' ועל חלקים שונים של התנועה.
לדוגמא לחיצת חזה : אם אתה שם שרשראות ברזל על המוט אז ככל שהמוט יורד למטה יותר מהשרשת הוא על הרצפה והמשקל יורד ככה שבבור המוט הכי קל ובנעילה הוא הכי כבד כי השרשרת נמצאת כולה באוויר , אותו דבר זה עם גומיות שאתה קושר מלמטה (גומיות שונות = ק"ג שונה ורמות שונות של אלסטיות בהתאם למטרות שלך) , אם אתה לדוגמא קושר בלחיצת חזה מלמעלה את הגומיות אז בעצם בבור הגומיה עוזר לך הכי הרבה כי היא הכי מתוחה וככל שאתה יותר מתקדם לעבר הנעילה ככה הגומי פחות מוריד לך משקל מהמוט.

תורם לתדמית הארדקור, בפועל לדעתי מאוד מיותר.
דייב טייט אומר שאצל אנשים ובמיוחד נערים זה גורם להם להתאמץ הרבה יותר (ומפה להתקדם יותר מהר) .

ככה שזה לא דבר רע בהכרח

תקרא
http://www.deepsquatter.com/strength/archives/ls15.htm

B-A-Baracus-the-a-team-37372814-1280-848.jpg

בעזהי"ת

לדעתי, ובהקשר של תוכניות פאוורליפטינג דמויות קורטה:

שרשראות במשקלים גבוהים בסקוואט ובבנץ', רלוונטיות יותר לעולם הגיר פאוורליפטינג, היות והן מחקות את האתגר העיקרי שלו: נעילת המשקל - שם הציוד כבר משאיר אותך לבד. אתה צריך לבנות את עצמך באופן שמאפשר להפעיל את המאמץ העיקרי לקראת הנעילה.

שרשראות במשקלים נמוכים בסקוואט ובבנץ' רואו, אפילו ברמה של 5 ק"ג סך הכל, יכולות להיות הכוונה תנועתית איכותית, לצורך להיות אקספולסיבי וברוטאלי לכל האורך. הדברים מקבלים משנה תוקף בדדליפט רואו, היכן שבעזרת תוספת המשקל הקלילה הזו, אפשר ללמוד ולהתחזק לנעילה החלטית יותר - על אותו סט עצמו של דדליפט, במקום להתעסק אחרי או במקום עבודת הדדליפט העיקרית שלך, גם עם ראק פולס ושאר ירקות.

הרלוונטיות של הכל לעיל בהקשר של רואו פאוורליפטינג, אינה במשקלים הכבדים, אלא דווקא במשקלים הנמוכים. כך, למשל, אני רואה מקום לשלב שרשראות בהתנגדות נמוכה, בשלב הנפח של קורטה, ובאימוני המהירות של שלב העצימות, אבל לא באימוני המקסימום אפורט.

כמו כן, ומאוד יש לקחת בחשבון בנוגע לעבודת נפח ברוטאלית: אם זה מסובך, אם זה דורש הכנות, עזוב'תך. אם אתה צריך כל פעם להתעסק עם המיקום של הבאנדס, אם אתה צריך כל פעם לבדוק שהשרשראות נשארו באותו אורך, או במיקום מאוזן משני צדדי הבאר, הרווח יוצא בהפסד משמעותי - היות והיתרונות של ריכוז בעבודה העיקרית עולים בהרבה על כל רווח אפשרי מכל הנ"ל. בהקשר הזה למשל, סלינג שוט מהווה אביזר הרבה יותר מומלץ, היות והוא לא דורש תשומת לב מרובה, רק ללבוש וללחוץ.

אני מתאמן פה באוסטרליה במכון שיש את כל הרצועות והשרשראות שאתה יכול לחשוב עליהן ואף אחד לא משתמש בהן...

זה תורם בעיקר לפוזה.

זה גם חשוב.
בכל מקרה, אפשר גם עם ואפשר גם בלי.
לא זוכר מי פעם אמר שאם אתה לוקח אותו משקל עם או בלי גומיות, פר אותו זמן אתה תעשה יותר חזרות עם הגומיות, כי הן מכריחות אותך לעבוד יותר מהר.

בכל אופן, זאת אחלה דרך לחזק נקודות חלשות.
זה שאקססוריז כאלה בשימוש גבוה בGEARED לואי ועוד הרבה מאמנים אמרו שפשוט צריך לשנות את האחוזים במשקל ובתהתנגדות.
לבנות שימוש קבוע באלה בתכנית לRAW לא חושב שיש מי שימליץ, אבל גם לא לפסול לגמרי כל שימוש בזה.
אם אתה עושה דדליפט על פלטה, ואני זוכר שעשית, להשתשתמש בגומיות\שרשראות נותן רעיון דומה בביצוע אחר.

זה גם חשוב.
בכל מקרה, אפשר גם עם ואפשר גם בלי.
לא זוכר מי פעם אמר שאם אתה לוקח אותו משקל עם או בלי גומיות, פר אותו זמן אתה תעשה יותר חזרות עם הגומיות, כי הן מכריחות אותך לעבוד יותר מהר.

בכל אופן, זאת אחלה דרך לחזק נקודות חלשות.
זה שאקססוריז כאלה בשימוש גבוה בGEARED לואי ועוד הרבה מאמנים אמרו שפשוט צריך לשנות את האחוזים במשקל ובתהתנגדות.
לבנות שימוש קבוע באלה בתכנית לRAW לא חושב שיש מי שימליץ, אבל גם לא לפסול לגמרי כל שימוש בזה.
אם אתה עושה דדליפט על פלטה, ואני זוכר שעשית, להשתשתמש בגומיות\שרשראות נותן רעיון דומה בביצוע אחר.

מי שאמר שאתה תעשה יותר חזרות עם גומיות טועה. הקטע הזה של מהירות חייב להפסק. אתה עובד על כוח מקסימלי, לא על מהירות. כדי להרים אותו משקל יותר מהר אתה חייב לייצר יותר כוח. אם אתה מסוגל לייצר יותר כוח זה אומר שאתה יכול להרים יותר מהר מוט בלי גומיות. לא שאני רואה למה חזרות פר זמן זה מדד למשהו, אבל זה עדיין לא נכון.

הדרך הכי טובה לחזק נקודות חלשות היא לעשות הרבה עבודה איכותית בטכניקה נכונה, לא לברוח לכל מיני דברים שנראים מגניב אבל מורידים לך משקל מהמוט. וזו גם הסיבה שאני לא עושה יותר דדליפט מגבהים שונים.

וריאציות שונות של דדליפט תורמות לי
עבודה על הגבהה, משיכה מקופסאות/ראק פולס ומשיכות עד הברך עם עצירה

את אחי אני מאמן רוב הזמן בדדליפט על פלטה וזה שיפר לו המון את הדדליפט והניתוק מהרצפה
כל השנה אני נותן לו לעבוד על פלטה ורק בסוף מוריד אותה

באופן כללי ל99% מהפורום אין מה להתעסק עם זה

בנוגע לגומיות לא יודע כמה זה עזר מהנסיון שלי, שילבתי אותם באימון אמצע שבוע והיה קשה לעבוד איתם,
עוד לא פיענחתי את הלחיצות, הצד החלש שלי

@subzero112233 רוב העבודה צריכה להיות סקוואט בנצ' ודדליפט (לפאוורליפטר) - 80% מהנפח של האימון
ועוד קצת תרגילי עזר במידת הצורך כמו פרס,מתח,מקבילים, גוד מורנינג, אולי קצת לאנג'ים פרונט סקוואט ובטן (כל האנטריור ציין ביחד ולא לבודד בטן)

אז לשיטתך you can get away with only the big three

לטעמי ספציפיות מנצחת, כן. אתה יכול לעשות רק את שלושת הגדולים. יש קצת בעיה עם הבנץ׳, אבל מבחינת סקוואט ודדליפט - ללא ספק.

לטעמי ספציפיות מנצחת, כן. אתה יכול לעשות רק את שלושת הגדולים. יש קצת בעיה עם הבנץ׳, אבל מבחינת סקוואט ודדליפט - ללא ספק.

באותו אופן אתה יכול להגיד שחתירות משפרות גם את הדדליפט..

אגב רן\אלכס, התאמנתי לא מעט עם ולאד ובאמת שאם אנשים פה היו רואים איך הוא לוחץ בנץ', איך ועם מה הוא מסקבט\מדדלפט היו צוחקים ויורדים עליו אם לא היו יודעים כמה הוא מרים.

אני זוכר שהיה עד לפני כמה שנים בודדות קונצנזוס לא לאמן את הארבע ראשי כי אין בו שום צורך, לואי בכלל הטיף לזה, ואז בא דן גרין והחבר'ה של הRAW והעלו את המודעות לזה (צריך לציין שאד קואן אמר שבאוף סיזן הוא היה חורש את הקוואדז).
יש הרבה טרנדים בליפטינג, פעם זה היה 3 הגדולים בבסיס שלהם, היום הרבה מכניסים וריאציות של סקבט\דדליפט או משיכות מכל מיני צורות והגבהות.

באותו אופן אתה יכול להגיד שחתירות משפרות גם את הדדליפט..

אגב רן\אלכס, התאמנתי לא מעט עם ולאד ובאמת שאם אנשים פה היו רואים איך הוא לוחץ בנץ', איך ועם מה הוא מסקבט\מדדלפט היו צוחקים ויורדים עליו אם לא היו יודעים כמה הוא מרים.

אני זוכר שהיה עד לפני כמה שנים בודדות קונצנזוס לא לאמן את הארבע ראשי כי אין בו שום צורך, לואי בכלל הטיף לזה, ואז בא דן גרין והעלה את המודעות לזה (צריך לציין שאד קואן אמר שבאוף סיזן הוא היה חורש את הקוואדז).
יש הרבה טרנדים בליפטינג, פעם זה היה 3 הגדולים בבסיס שלהם, היום הרבה מכניסים וריאציות של סקבט\דדליפט או משיכות מכל מיני צורות והגבהות.
הוא לוחץ עם התחת למעלה ומקפיץ על החזה כמו מטורף ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית