דיון למה שמים שרשראות על המוט?

• פותח/ת השרשור peta11
  • פורסם בתאריך

peta11

משתמש מתחיל
269
32
נק' מוניטין:
106
269
32
אני רואה הרבה ליפטרים באינטרנט ששמים על המוט שרשראות מתכת או גומיות, במה זה תורם ואיך זה בכלל משפיע?

תודה 😃

לא זוכר לגבי התחת, אבל אפרט לך מהזכרון איך היה נראה אימון בנץ' שלו:

תרגיל 1 - בנץ' שטוח עם גומיות הפוכות, לפחות 6 סטים עבודה, הכבד ביותר 3 והקלים ביותר 6 חזרות.
תרגיל 2 - בנץ' בשיפוע חיובי, רוב הזמן גם עם גומיות הפוכות, אותו נפח וכמות עבודה.
תרגיל 3 - בנץ' בשיפוע שלילי, תודה לאל ללא גומיות

בכל הסטים הוא היה מקפיץ את המוט על החזה (עם 170 קילו בד"כ משקל ממוצע) כמו כדורסל.

אח"כ מבודדים כמו פלייז, טרייספ עם מוט W בעמידה וכל מיני בטווחי חזרות גבוהים מאוד, לפחות 12.

לטעמי ספציפיות מנצחת, כן. אתה יכול לעשות רק את שלושת הגדולים. יש קצת בעיה עם הבנץ׳, אבל מבחינת סקוואט ודדליפט - ללא ספק.
אני בא לשאול באמת ולא להיכנס לוויכוח מטופש.
ומה עם ה"לא ספציפי" באמת עוזר? אני לא אומר לבודד שרירים בילדינג סטייל אבל דפיציט דדליפט אם הניתוק שלי מאוד בעייתי?

באותו אופן אתה יכול להגיד שחתירות משפרות גם את הדדליפט..

אגב רן\אלכס, התאמנתי לא מעט עם ולאד ובאמת שאם אנשים פה היו רואים איך הוא לוחץ בנץ', איך ועם מה הוא מסקבט\מדדלפט היו צוחקים ויורדים עליו אם לא היו יודעים כמה הוא מרים.

תמיד אמרתי שאנשים יכולים להיות מאוד חזקים ובלי טכניקה מושלמת.

אני זוכר שהיה עד לפני כמה שנים בודדות קונצנזוס לא לאמן את הארבע ראשי כי אין בו שום צורך, לואי בכלל הטיף לזה, ואז בא דן גרין והחבר'ה של הRAW והעלו את המודעות לזה (צריך לציין שאד קואן אמר שבאוף סיזן הוא היה חורש את הקוואדז).
יש הרבה טרנדים בליפטינג, פעם זה היה 3 הגדולים בבסיס שלהם, היום הרבה מכניסים וריאציות של סקבט\דדליפט או משיכות מכל מיני צורות והגבהות.

זה לא היה קונצנזוס מעולם. זה היה קונצנזוס של חברה שמתאמנים אצל לואי ומתחרים בארגונים שמאפשרים מונוליפט, ציוד ועומק חלקי. זה פשוט עשה כל כך הרבה רעש שזה נראה כמו קונצנזוס, אבל אף אחד מהאנשים הרציניים בארגונים אמיתיים לא בא מווסטסייד ומהגישה הזאת.

תמיד הכניסו כל מיני ווריאציות של סקוואט ומשיכות מכל מיני גבהים, אבל ההרמות תמיד נשארו די דומות למה שיש בתחרות, זה לא טרנד חדש. קופסאות, שרשראות, גומיות ולא לעשות את ההרמות עצמן זה טרנד חדש ולא ממש מוצלח.

אני בא לשאול באמת ולא להיכנס לוויכוח מטופש.
ומה עם ה"לא ספציפי" באמת עוזר? אני לא אומר לבודד שרירים בילדינג סטייל אבל דפיציט דדליפט אם הניתוק שלי מאוד בעייתי?

הכל עובד במידה כזו או אחרת. הדיון הוא מה עובד יותר טוב. אני בספק ש deficit deadlift יעזור לך בניתוק של הדדליפט הרגיל. הסטאפ הוא די שונה, ומאפשר לך להשתמש יותר בארבע ראשי כדי לנתק אותו מהרצפה. המשיכה יותר קשה כי יש לך טווח תנועה יותר גדול, אבל מה שקורה זה שאתה מושך משקל קל יותר והניתוק עצמו קל יותר. למה שזה ישפר את הניתוק יותר טוב מלעשות הרבה דדליפט רגיל?

אני גם כן מאוד מאמין בעבודה של שלושת הגדולים , זה עבד לי עד עכשיו וזה עובד לי גם עכשיו לא רואה סיבה לשנות.

בזמן הקצר שנסיתי עבודת גומיות בבנצ' הרגיש לי כבזבוז זמן ודבר לא יעיל בעליל.
מה שכן עזר לי לשפר את הבנצ זה וריאציות שונות בעיקר לחיצה צרה ולחיצה בשיפוע חיובי.

בנוגע לסקואט ודדליפט בוריאציות שונות , העבודה על ה4 ראשי כמו פרונט או עבודת ניתוק כמו דדליפט מפלטה זה נחמד אבל לא יודע כמה זה באמת תרם לי לשפר את ההרמה , זה פשוט הוסיף עוד נפח

לי דפיציט דדליפט מאוד עזר להפוך את החולשה לנקודת חוזק - היום אני מנתק יותר ממה שאני יכול לנעול, אבל ברגע שהיחס בין דפיציט דדליפט לבין דדליפט כבר עבר את ה-90% כבר אין באמת הצדקה לעשות אותו. חוץ אולי מזה שכל המכון מסתכל עליי כמו קוף בגן חיות מושך 160+ מהגבהה של שתי פלטות.

לי דפיציט דדליפט מאוד עזר להפוך את החולשה לנקודת חוזק - היום אני מנתק יותר ממה שאני יכול לנעול, אבל ברגע שהיחס בין דפיציט דדליפט לבין דדליפט כבר עבר את ה-90% כבר אין באמת הצדקה לעשות אותו. חוץ אולי מזה שכל המכון מסתכל עליי כמו קוף בגן חיות מושך 160+ מהגבהה של שתי פלטות.

אתה מנתק עם גב סופר עגול ולכן אתה מאוד מתקשה לנעול.
אני גם כן מאוד מאמין בעבודה של שלושת הגדולים , זה עבד לי עד עכשיו וזה עובד לי גם עכשיו לא רואה סיבה לשנות.

בזמן הקצר שנסיתי עבודת גומיות בבנצ' הרגיש לי כבזבוז זמן ודבר לא יעיל בעליל.
מה שכן עזר לי לשפר את הבנצ זה וריאציות שונות בעיקר לחיצה צרה ולחיצה בשיפוע חיובי.

בנוגע לסקואט ודדליפט בוריאציות שונות , העבודה על ה4 ראשי כמו פרונט או עבודת ניתוק כמו דדליפט מפלטה זה נחמד אבל לא יודע כמה זה באמת תרם לי לשפר את ההרמה , זה פשוט הוסיף עוד נפח

מה שלואי וכל אוהבי השרשראות וגומיות אומרים שפשוט אף אחד לא יודע להשתמש בזה בצורה, בנפח, בתדירות ובעצימות הנכונה.

ואלכס, זה לא הכוונה לטכניקה בהכרח, הוא מתאמן בצורה שונה לגמרי.
בסופו של דבר מה שמושתף זה העבודה בנפח גבוה

מה שלואי וכל אוהבי השרשראות וגומיות אומרים שפשוט אף אחד לא יודע להשתמש בזה בצורה, בנפח, בתדירות ובעצימות הנכונה.

אז מה הפואנטה בלנסות ליישם שיטה שהיא סגורה ורק לואי מכיר אותה?

יש ביקורת על השיטה של לואי ואביא כמה מאמרים פה

WEST OF WESTSIDE
BY DANIEL GREEN
מאמר ביקורת של דן גרין

http://www.jtsstrength.com/articles/2013/05/29/west-of-westside/

A DECADE ON WESTSIDE
BY BRANDON LILLY
סקירה של האימונים של ברנדון לילי אצל לואי ועצות מה לקחת מהשיטה ומה לא

http://www.jtsstrength.com/articles/2014/09/18/decade-westside/

How Not To Train Westside
By Chris Manrodt
מאמר מאוד מאוד מעניין על השיטה ואיך אנשים הורסים אותה

http://www.deepsquatter.com/strength/archives/manrodt5.htm

תהנו,
אני לא התחברתי לשיטה למרות שקראתי הרבה עליה כולל הספר של לואי
יש המון מידע מעניין ומועיל שלקחתי מלואי, כנראה שבלי לואי השיטה לא עובדת טוב וחבל

WEST OF WESTSIDE
BY DANIEL GREEN
מאמר ביקורת של דן גרין

http://www.jtsstrength.com/articles/2013/05/29/west-of-westside/

A DECADE ON WESTSIDE
BY BRANDON LILLY
סקירה של האימונים של ברנדון לילי אצל לואי ועצות מה לקחת מהשיטה ומה לא

http://www.jtsstrength.com/articles/2014/09/18/decade-westside/

How Not To Train Westside
By Chris Manrodt
מאמר מאוד מאוד מעניין על השיטה ואיך אנשים הורסים אותה

http://www.deepsquatter.com/strength/archives/manrodt5.htm

תהנו,
יש המון מידע מעניין ומועיל שלקחתי מלואי, כנראה שבלי לואי השיטה לא עובדת טוב וחבל
המאמר של דן מעולה, קראתי מזמן.
את הספר של לואי היית ממליץ לקנות?

אני קונה ספרים משתדל לא להוריד בחינם
אבל אפשר למצוא PDF שלו רץ ברשת

יש הרבה דברים טכניים שמיותרים למתאמן שלא בשיטה
ויש חומר מועיל

השאלה מה אתה מחפש ?
יש הרבה ספרים שהייתי קורא קודם

אני קונה ספרים משתדל לא להוריד בחינם
אבל אפשר למצוא PDF שלו רץ ברשת

יש הרבה דברים טכניים שמיותרים למתאמן שלא בשיטה
ויש חומר מועיל

השאלה מה אתה מחפש ?
יש הרבה ספרים שהייתי קורא קודם
ספרים על תיכנון אימונים, איך התאוששות עובדת, שיטות אימון שונות וכו'.

בעזהי"ת

דן גרין
ברנדון לילי
Chris Manrodt

תהנו,

כמו שכולם יודעים, אני ממש ממש לא נמצא באזור של ווסטסייד - קורטה נמצאת בדיוק על הקצה המנוגד להחלפת התרגילים של ה-conjugate method, וההשלמה של העבודה עם special exercise. מנגד, לואי מציג שורה של אתגרים בתורת אימוני הכוח, ומציע להם פתרון. אפשר להגיע למסקנה שהוא לא רואה נכון, ואפשר להגיע למסקנה שהוא רואה נכון אבל הפתרונות שלו לא נכונים/ישימים - אבל מאוד בסיסי וחשוב בעיני, לנסות להבין את קו המחשבה שלו (כמו גם כל אסכולה אחרת שאפשר ללמוד את הקו שלה), לא כדי לעשות ווסטסייד, אלא כדי לבדוק האם יש לי מה ללמוד כלפי מה שאני עושה.

אליהו, אתה עושה בוקס סקבט, שהקשר שלו לווסטייד הוא כמו הקשר בין איראן לחיזבאללה. אז אני בספק אם המרחק שתארת בינך לבין ווסטייד הוא כזה.

אני לא נכנס לפרטים האם השיטה היא טובה או לא, יש שם חורים, הוא למשל עדיין לא כ"כ מסכים עם העבודה על ארבע ראשי ומתנגד על עבודה קבועה בתרגילי בסיס, מתנגד לעבודה עצימה באופן קבוע בתרגיל מסוים ועוד כל מיני דברים שדי מאפיינים את ווסטסייד בהשוואה לשאר השיטות\מכונים.
מצד שני הוא מאתר את המתאמן להפוך בעצמו למאמן, להסתכל, ללמוד ולחפש כל הזמן דרכים, בעיקר כי לכל אחד יש נקודות חלשות\חזקות והתכנון צריך להיות לפיהם ולא משהו קבוע.

מה שדן גרין תאר במאמר שלו מורכב מכשלון שלו ביישום השיטה וכשלון של השיטה ביישום על ליפטר RAW, ככה שתלוי מאיזה צד מסתכלים על זה.
בשורה התחתונה השיטה של לואי מייצרת אלופים ושיאי עולם לתחרויות שהוא שולח, בין אם זה רבע סקבט (ואני לגמרי נגד הסקבטים שיש שם, ונגד הבנצ'ים עם 19 אלף חליפות). אבל זה לא גורע מזה שהאנשים שהוא מוציא מווסטסייד הם לא רק ליפטרים חזקים אלא פשוט אנשים חזקים, ואצלו במכון יש פס ייצור לאנשים חזקים כאלה. שלא מעט מהם לוחץ 500 RAW ומדדלפט 700-800 (על הסקבט אין מה לדבר כי הוא לא דומה לRAW) ואני חושב שפרט לשיאני העולם בציוד שהוא מוציא, זאת הגאווה הגדולה שלו מהשיטה.

בכל אופן, אלכס עלית על נקודה, שבאמת רוב האנשים פשוט לא עושים את זה נכון. לואי לרוב מייחצן את המועדון שלו שמבוסס על השיטה ולא את השיטה עצמה, לפחות זה הרושם שאני קיבלתי כשקראתי מאמרים שלו.

אני באופן לא אוהב כל כך את השיטה או את האימונים עצמם, אבל בתור מאמן יש לו הרבה מה לומר, הוא מצטט ולוקח הרבה מספרות מקצועית (של זטסיורסקי בעיקר) על השפעות כאלה ואחרות של אימונים, ויש לו הרבה דברים שמעניין וטוב לשמוע כדי לחשוב ולהרהר בהם.

נערך לאחרונה:
אליהו, אתה עושה בוקס סקבט, שהקשר שלו לווסטייד הוא כמו הקשר בין איראן לחיזבאללה. אז אני בספק אם המרחק שתארת בינך לבין ווסטייד הוא כזה.

אני לא נכנס לפרטים האם השיטה היא טובה או לא, יש שם חורים, הוא למשל עדיין לא כ"כ מסכים עם העבודה על ארבע ראשי ומתנגד על עבודה קבועה בתרגילי בסיס, מתנגד לעבודה עצימה באופן קבוע בתרגיל מסוים ועוד כל מיני דברים שדי מאפיינים את ווסטסייד בהשוואה לשאר השיטות\מכונים.
מצד שני הוא מאתר את המתאמן להפוך בעצמו למאמן, להסתכל, ללמוד ולחפש כל הזמן דרכים, בעיקר כי לכל אחד יש נקודות חלשות\חזקות והתכנון צריך להיות לפיהם ולא משהו קבוע.

מה שדן גרין תאר במאמר שלו מורכב מכשלון שלו ביישום השיטה וכשלון של השיטה ביישום על ליפטר RAW, ככה שתלוי מאיזה צד מסתכלים על זה.
בשורה התחתונה השיטה של לואי מייצרת אלופים ושיאי עולם לתחרויות שהוא שולח, בין אם זה רבע סקבט (ואני לגמרי נגד הסקבטים שיש שם, ונגד הבנצ'ים עם 19 אלף חליפות). אבל זה לא גורע מזה שהאנשים שהוא מוציא מווסטסייד הם לא רק ליפטרים חזקים אלא פשוט אנשים חזקים, ואצלו במכון יש פס ייצור לאנשים חזקים כאלה. שלא מעט מהם לוחץ 500 RAW ומדדלפט 700-800 (על הסקבט אין מה לדבר כי הוא לא דומה לRAW) ואני חושב שפרט לשיאני העולם בציוד שהוא מוציא, זאת הגאווה הגדולה שלו מהשיטה.

בכל אופן, אלכס עלית על נקודה, שבאמת רוב האנשים פשוט לא עושים את זה נכון. לואי לרוב מייחצן את המועדון שלו שמבוסס על השיטה ולא את השיטה עצמה, לפחות זה הרושם שאני קיבלתי כשקראתי מאמרים שלו.

זו לא הייתה הנקודה העיקרית שלי, רק אחת הנקודות. הנקודה שלי הייתה שלעשות את התרגילים שאתה מתחרה בהם הרבה יותר מועיל מווריאציות מוזרות שנראות מגניב.

אתה יכול להגיד שלואי מייצר אנשים חזקים, אבל יש לו אפס שיאנים בארגונים רציניים שבהם הסקוואט הוא לעומק מלא.

זו לא הייתה הנקודה העיקרית שלי, רק אחת הנקודות. הנקודה שלי הייתה שלעשות את התרגילים שאתה מתחרה בהם הרבה יותר מועיל מווריאציות מוזרות שנראות מגניב.

אתה יכול להגיד שלואי מייצר אנשים חזקים, אבל יש לו אפס שיאנים בארגונים רציניים שבהם הסקוואט הוא לעומק מלא.

זה בדיוק מה שאני אומר, אני לא ליפטר ולא מעוניין להיות, לכן אני מסתכל מנקודת מבט של אנשים חזקים ותו לא.
ברור שאני מעדיף RAW ליפטינג וסקבטים אמיתיים אבל זה בכלל לא העניין.
אני מסתכל על זה שהוא והמכון הזה מייצר אנשים חזקים, בלי קשר על איזה במה, אם בכלל הם עולים.

זה בדיוק מה שאני אומר, אני לא ליפטר ולא מעוניין להיות, לכן אני מסתכל מנקודת מבט של אנשים חזקים ותו לא.
ברור שאני מעדיף RAW ליפטינג וסקבטים אמיתיים אבל זה בכלל לא העניין.
אני מסתכל על זה שהוא והמכון הזה מייצר אנשים חזקים, בלי קשר על איזה במה, אם בכלל הם עולים.

אבל אז הוא שום דבר מיוחד. יש המון אנשים חזקים שמתאמנים בכל צורה אפשרית בערך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית