הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון ABCD בחיטוב?

מצב
השרשור נעול

דניאל כץ

מושעה
27
1
נק' מוניטין:
-17
27
1
מה אתם אומרים על תוכנית ABCD בחיטוב?
המאמן עשה לי את זה והשאלה שלי אם זה בסדר?
והוא גם שם לי חזה יד קדמית-A
גב יד אחורית-B
רגליים-C
כתפיים וטרפזים-D
הצעות לשיפור/שינוי/חוות דעת?
תודה רבה לעוזרים.
נ.ב. אם זה חשוב לכם אני יכול להעלות לכאן את התוכנית שהוא עשה לי וככה תגידו לי אם היא בסדר.

נגיד ומישהו נתקע במשקל 80 על 90 בנץ ל5 ... מה אתה תגיד לו לעשות ? תן לי דוגמה ... הוא מתאמן ab בנץ רגיל -5 חזרות , שיפוע 8-3 פרפר 3-12
זה בדיוק הבעיה , אתה סתם זורק תרגילים.

למה 5 חזרות? למה שיפוע ופרפר?

צריך לבחור תרגילים בהתאם לנקודות החלשות של הבן אדם ולא סתם כי זה "מגניב" או "נותן פאמפ"

למה לא ?
נגיד מתאמן ששוקל 80 קילו .
ישלו בנץ 80 ל8
סקוואט 110-120 ל8
מתח עושה 20 + בלי משקל .
פרס -50 ל8 .

למה שלא יפצל לabcd .?

. כנל על השרירים האחרים .
הוא פשוט יבצע מעט מדי אימונים המכילים תרגילים שיביאו לגדילה, ביחוד שלפי התיאור שלך הוא עדיין מתאמן בינוני-מתחיל.

זה בדיוק הבעיה , אתה סתם זורק תרגילים.

למה 5 חזרות? למה שיפוע ופרפר?

צריך לבחור תרגילים בהתאם לנקודות החלשות של הבן אדם ולא סתם כי זה "מגניב" או "נותן פאמפ"

בשביל לעבוד בטווחי חזרות שונים , בתרגיל של הבנץ שטוח יעבוד בטווח נמוך בשביל להרים כבד להפעיל את הסיבים הלבנים , בנץ עליון בשביל לתת עבודה על חזה עליון בטווח חזרות של 8-12 , ואז להוסיף נגיד עוד 2-3 סטים של פרפר במכונה ל12-15 חזרות בשביל בפאמפ ולהוסיף קרעים לשריר . למה זה לא טוב ?

בשביל לעבוד בטווחי חזרות שונים , בתרגיל של הבנץ שטוח יעבוד בטווח נמוך בשביל להרים כבד להפעיל את הסיבים הלבנים , בנץ עליון בשביל לתת עבודה על חזה עליון בטווח חזרות של 8-12 , ואז להוסיף נגיד עוד 2-3 סטים של פרפר במכונה ל12-15 חזרות בשביל בפאמפ ולהוסיף קרעים לשריר . למה זה לא טוב ?
כי זה לבחור תרגילים בלי הגיון.

קודם כל צריך לראות למה אותו בחור נתקע במשקלי עבודה , באיזה שלב של התנועה ולפי זה להתאים תרגילים.

כשהלחיצה תתקדם המתאמן יגדל

הוא פשוט יבצע מעט מדי אימונים המכילים תרגילים שיביאו לגדילה, ביחוד שלפי התיאור שלך הוא עדיין מתאמן בינוני-מתחיל.

הכל שיטות
תן תרגיל 1 לחזה יקח יומיים להתאושש תן 3 תרגילים יקח 4 ימים תן 5 תרגילים יקח 6 7 יום

בסופו של דבר זה ויכוח של שנים שלא נגמר ולא יגמר כי אנשים יראו תוצאות בשני השיטות
מה בכך ש 70 אחוז ככה או ככה זה תזונה
וגם כל אחד והגנטיקה שלו

כי זה לבחור תרגילים בלי הגיון.

קודם כל צריך לראות למה אותו בחור נתקע במשקלי עבודה , באיזה שלב של התנועה ולפי זה להתאים תרגילים.

כשהלחיצה תתקדם המתאמן יגדל
כל עוד אתה עולה במשקל ואוכל נכון ומתאמן אתה תוסיף מסת שריר ולאט לאט תתקדם במשקל של הבנץ , אני מדבר על הוספת מסת שריר כמורה ולא להגיע לבנץ 150 כמטרה .

כל עוד אתה עולה במשקל ואוכל נכון ומתאמן אתה תוסיף מסת שריר ולאט לאט תתקדם במשקל של הבנץ , אני מדבר על הוספת מסת שריר כמורה ולא להגיע לבנץ 150 כמטרה .
זה לא משנה , כשתתקדם במשקלי עבודה המאסה תעלה .

תסתובב בין חדרי כושר ,חוץ מהחבר'ה שבאמת בורכו גנטית רוב האנשים נראים אותו דבר ולוחצים אותו דבר תקופה ארוכה מאוד.

תסתובב בין חדרי כושר ,חוץ מהחבר'ה שבאמת בורכו גנטית רוב האנשים נראים אותו דבר ולוחצים אותו דבר תקופה ארוכה מאוד.

רק אלה שלא יודעים לאכול , ושלא מתמידים באימונים ולא מתאמצים אפילו בקריאת המאמר הכי בסיסי בתזונה אותם אנשים לוחצים ונראים וימשיכו להיראות אותו דבר . גם בעוד 5 שנים .

אגב גודל השריר לא תלוי בכח

הבנאדם הכי גדול במסה הוא לא הבנאדם הכי חזק

אגב גודל השריר לא תלוי בכח

הבנאדם הכי גדול במסה הוא לא הבנאדם הכי חזק
הבן אדם הכי גדול גם לא טבעי אז מה?

כשמדברים על חבר'ה טבעיים הכללים משתנים , וכן כוח =מאסה כשמדובר על אנשים טבעיים.

זה לא אומר בהכרח שצריך לעשות תוכניות כוח, אבל כן צריך לעבוד חכם

הבן אדם הכי גדול גם לא טבעי אז מה?

כשמדברים על חבר'ה טבעיים הכללים משתנים , וכן כוח =מאסה כשמדובר על אנשים טבעיים.

זה לא אומר בהכרח שצריך לעשות תוכניות כוח, אבל כן צריך לעבוד חכם

אוקיי למשל אבל אם אני רואה אדם מסויים שעובד סקוואט 90 קילו גג ויש לו רגליים ענקיות
ואדם אחר עם סקוואט 200 ורגלים פחות גדולות

זה ואמר שאצל הראשון ה רגליים גדולות גנטית אבל אם היה מגיע ל 200 היו גדלות משמעותית

ולזה שדוחף 200 הרגליים גדלו ביחס לגנטיקה שלו? כי אני נתקלתי באנשים לא חזקים עם הרבה מסת שריר ולהפך כאלה רזים שמרימים משקלים ממש

כן יש כאן מוטיב גנטי אבל לא רק, גם הגיוס יחידות מוטוריות משפיע.

זה קצת יותר מורכב ממה שזה נדמה

אוקיי למשל אבל אם אני רואה אדם מסויים שעובד סקוואט 90 קילו גג ויש לו רגליים ענקיות
ואדם אחר עם סקוואט 200 ורגלים פחות גדולות

זה ואמר שאצל הראשון ה רגליים גדולות גנטית אבל אם היה מגיע ל 200 היו גדלות משמעותית

ולזה שדוחף 200 הרגליים גדלו ביחס לגנטיקה שלו? כי אני נתקלתי באנשים לא חזקים עם הרבה מסת שריר ולהפך כאלה רזים שמרימים משקלים ממש
זה דיבורים באוויר, תראה מתאמן טבעי שיש לו סקוואט של 90 ק"ג ויש לו רגליים יותר גדולות משל מתאמן עם סקוואט של 200 ק"ג.

זה דיבורים באוויר, תראה מתאמן טבעי שיש לו סקוואט של 90 ק"ג ויש לו רגליים יותר גדולות משל מתאמן עם סקוואט של 200 ק"ג.

ראיתי את זה מתאמן שעובד סקוואט עם 90 קילו ומתאמן שעובד 200 סקוואט

ולזה של ה 90 הרגליים יותר גדולות משמעותית

כל העניין הזה דל הטבעי לא טבעי לא הגיוני בכלל .

מוזרק יעדה 20 סטים לחזה כל שלוש יום ויתאושש , יעשה יותר קרעים יתאושש ויאמן שוב ויקרע שוב , ויגדל עוד , והרבה , .

טבעי לא יתאושש מי 20 סטים כל 3 יום ויקי לו הרבה יותר זמן להתאושש זה ההבדל , וזה הגיוני , בנץ חייב לעלות כל עוד אתה עולה במשקל זה פשוט לא הגיוני שהוא לא יעלה .

כן יש כאן מוטיב גנטי אבל לא רק, גם הגיוס יחידות מוטוריות משפיע.

זה קצת יותר מורכב ממה שזה נדמה

הבנתי אתה סובר שכל בנאדם מגיע עם גוף מסויים ואם הוא טבעי ככל שיגיע ליותר משקלים אז יהיה יותר גדול

אבל יכול להיות בנאדם עם מבנה גוף שהשרירים שלו נפוחים ולא חזקים אבל עם הוא יגיע למשל ל דחיקה של 100 והשני לדחיקה של 100 לא יראו אותו דבר עקב הגנטיקה

כל העניין הזה דל הטבעי לא טבעי לא הגיוני בכלל .

מוזרק יעדה 20 סטים לחזה כל שלוש יום ויתאושש , יעשה יותר קרעים יתאושש ויאמן שוב ויקרע שוב , ויגדל עוד , והרבה , .

טבעי לא יתאושש מי 20 סטים כל 3 יום ויקי לו הרבה יותר זמן להתאושש זה ההבדל , וזה הגיוני , בנץ חייב לעלות כל עוד אתה עולה במשקל זה פשוט לא הגיוני שהוא לא יעלה .
אז אתה אומר שההבדל בין טבעי למוזרק זה שמוזרק יתאושש מאימון לאימון הבא יותר מהר? זה הכל? אם ככה לא צריך להזריק הצלת את תחום פיתוח הגוף!

אז אתה אומר שההבדל בין טבעי למוזרק זה שמוזרק יתאושש מאימון לאימון הבא יותר מהר? זה הכל? אם ככה לא צריך להזריק הצלת את תחום פיתוח הגוף!

יש לי שאלה אליך

נגיד לצורך העניין אתה סובר שמתאמן טבעי צריך לעבוד על השריר כל 48 שעות כי זה הזמן שלוקח לו להתאושש

ולמשל מתאמן מוזרק שנניח עם סטרואידים ועוצמה ונפח גבוה מגיע למצב שקורע את השריר לשבוע

שזה אומר מתאמן איקס מבצע אימון כל 48 שעות

ומתאמן על החומר כל שבוע

למשל שניהם פספסו אימון למתאמן איקס עברו נגיד עוד יומיים שזה אומר 96 שעות מ 4 סטים של לחיצת חזה למשל

ולמתאמן y עבר במקום שבוע 9 ימים של 20 סטים לחיצת חזה

זה אותו דבר כי עובר עוד יומיים מאז שהשריר התאושש לגמרי בשני המקרים?

או משהו שונה פה?

(נניח שההתאוששות של מתאמן y בדוק לוקחת שבוע ושל איקס 48 שעות)

אני אומר שמי שעושה סייקל יכול להתאמן ביותר נפח ויותר אצימות כי החומרים מאפשרים לו את זה . הם מעלים לו את הכוח ואז היכולת לזינטזות החלבוניות להשתקם יותר מהר ואותו אחד יגדל יותר כי הוא יוכל להתאמן יותר נפח ויותר כבד ויתאושש ויוכל לעשות זאת שוב .

טבעי יצתרך להתאים את האימון שלו כמו שאמרת ני בחינת נפח כי אם יעשה 20 סטים רק לחזה אז הוא לא צריך לגעת בחזה כי הוא יפריע להתאוששות שלו .

מוזרק יוכל לאמן יותר את החזה ויגדל יותר . טבעי יצתרך לאמן פחות ויגדל פחות . זה מה שאני אומר .

עכשיו בו תן תגובה אחרונה ותנעל את זה גם לי נמאס מהשאכול הזה .

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית