הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שימוש בפרוטוקול הפציעות של סטאר לכתף

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
אז ככה, לפני 20 יום עשיתי אימון בנץ' והחל בערך מהסט החמישי התחלתי להרגיש קצת כאב בכתף שמאל. לא היה לי כשל או פאק בטכניקה פשוט התחיל טיפה כאב, סיימתי את האימון והמשכתי הלאה בתקווה שזה שריר תפוס או משהו בסגנון.
כעת, הכתף עדיין כואבת, הכתף הקדמית ליתר דיוק. זה לא מפריע לי להתאמן ולהתחזק, עדיין עושה פרס כבד ובנץ' כבד. מרגיש את הדקירה אבל לא מפריע להרים.
אתמול החלטתי שזה יותר מדי זמן לא עובר ולפני שזה יחמיר אני רוצה לעשות את פרוטוקול הפציעות של סטאר כדי שזה יעבור.
אתמול והיום עשיתי פרס ל3x25 עם מוט בלבד. אני מרגיש שזה עובד על האזור אבל הבעיה שלי היא שזה קשה לי בטרייספס, ולכן התחלתי לעשות את הסטים בלי נעילה כדי להעמיס עליהם פחות ויותר להרגיש את הכתף הקדמית ואת הכאב.
עכשיו מספר שאלות:
האם לדעתכם אולי עדיף לי לעשות משהו כמו הנפות עם דאמבלים במקום הפרס או שלהישאר איתו?
האם זה מאוחר מדי לשים קרח או שקרח עדיין יעזור לי? אם כן כמה לשים?

תודה מראש על העזרה 😃

הפרוטוקול פציעות מתאים לקרע בשריר ולא לדלקת או התחלה של דלקת כמו במצב שלך
הייתי נותן 7-10 ימים בלי בנץ בכלל, ואז חוזר לבנץ בהדרגה... שווה את זה מאשר להיות מושבת מבנץ לכמה חודשים טובים (לי זה קרה)
לגבי קרח אתה יכול לשים 10-15 דקות פעמיים שלוש ביום, זה לא הדבר שיציל אותך אבל

הפרוטוקול הוא כלי מעולה למתאמנים שלא מצליחים לחזור לתפקוד מלא בלי לחוות כאבים\אי נוחות.
נכון, זה לא מה שיחלים לך את הפציעה, אבל זאת דרך מעולה לחזור חזרה לרוטינה הרגילה בלי לגרוע יותר מדיע מנוחות ולסחוב דילואדים.

לגבי קרח - אין צורך,׳ אפשר׳ לומר שמאוחר מדי. לגבי התרגיל עצמו, עדיף לך לעשות בנץ. נפצעת בבנץ? תתחזק ותפתור את הבעיה בבנץ. הייתי ממליץ להוסיף עבודה לחזרות גבוהות לכתף קדמית ( כפיפת כתף) שמניסיון של כמה מתאמנים שלי מניבה הצלחה יפה

• פותח/ת השרשור
הפרוטוקול פציעות מתאים לקרע בשריר ולא לדלקת או התחלה של דלקת כמו במצב שלך
הייתי נותן 7-10 ימים בלי בנץ בכלל, ואז חוזר לבנץ בהדרגה... שווה את זה מאשר להיות מושבת מבנץ לכמה חודשים טובים (לי זה קרה)
לגבי קרח אתה יכול לשים 10-15 דקות פעמיים שלוש ביום, זה לא הדבר שיציל אותך אבל
אני בצבא, גם ללא רצוני זה יוצא לי... האימון שזה קרה לי בו היה ב7.9, האימון פרס שאחריו היה ב15.9 פשוט כי לא יכולתי להתאמן לפני. אחרי זה התאמנתי ב16, ב19, ב20, ב22 ועכשיו אני שוב כבר 5 ימים בלי אימונים (חוץ מה3X25 פרס שעשיתי)
לגבי קרח שאלתי אם זה עוד בכלל רלוונטי...
הפרוטוקול הוא כלי מעולה למתאמנים שלא מצליחים לחזור לתפקוד מלא בלי לחוות כאבים\אי נוחות.
נכון, זה לא מה שיחלים לך את הפציעה, אבל זאת דרך מעולה לחזור חזרה לרוטינה הרגילה בלי לגרוע יותר מדיע מנוחות ולסחוב דילואדים.

לגבי קרח - אין צורך,׳ אפשר׳ לומר שמאוחר מדי. לגבי התרגיל עצמו, עדיף לך לעשות בנץ. נפצעת בבנץ? תתחזק ותפתור את הבעיה בבנץ. הייתי ממליץ להוסיף עבודה לחזרות גבוהות לכתף קדמית ( כפיפת כתף) שמניסיון של כמה מתאמנים שלי מניבה הצלחה יפה
"נפצעתי" בבנץ' אבל זה בכל זאת הכתף הקדמית, הדרך שתעבוד עליה הכי טוב זה יהיה פרס/מבודד לכתף הקדמית לא?
אני אנסה לשלב את הכתף הקדמית. באיזה מתכונת היית משלב את זה? מבחינת תדירות וכמות סטים?

מה שגם מאד מוזר לי זה שזה התחיל לכאוב לי לא בשום תנועה לא טובה, או כשל או משהו. פשוט פתאום התחיל באמצע סט. גם אחריו הגיעו עוד 3 סטים מוצלחים נוספים. ולגבי סטאר, אז אתה בעצם מציע לי לעשות את הרוטינה עם בנץ'?

אם אתה מחליט לבצע את הרוטינה, אז עם הבנץ, כן
לגבי התרגיל עם הכתף - 3X10 םען-פעמיים בשבוע מספיק
זה טעות לכנות ת הפרס כתרגיל כתף.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מחליט לבצע את הרוטינה, אז עם הבנץ, כן
לגבי התרגיל עם הכתף - 3X10 םען-פעמיים בשבוע מספיק
זה טעות לכנות ת הפרס כתרגיל כתף.
אז מה השריר הראשי בו אם לא הכתף?
ואם לא לבצע את הרוטינה אז מה כן לעשות?

פרוטוקול מתאים לכל פציעה, קרע אם זה מלא - ניתוח, אם חלקי אז תקופת החלמה לרוב יותר ארוכה.

• פותח/ת השרשור
פרוטוקול מתאים לכל פציעה, קרע אם זה מלא - ניתוח, אם חלקי אז תקופת החלמה לרוב יותר ארוכה.
לדעתך אני צריך לעשות את בפרוטוקול עם פרס או עם בנץ'? או אולי בכלל משהו אחר? ומה לגבי קרח? מיותר כי עברו 3 שבועות או שגם יעזור?

שאני פרקתי את הכתף בתאונה, עשיתי את הפרוטוקול דרך הבנץ (לחצתי צר יחסית) + פיזיוטרפיה לכתף. ואז שהפסיק לכאוב לי עברתי לפרס

יניב אם זה פציעה דלקתית תתסף בכורכום, זה עושה פלאין, סחבתי משהו דומה 3 חודשים, הוספתי כורכום במינונים גבוהים ותוך שבועיים לא היה כלום.

יניב אם זה פציעה דלקתית תתסף בכורכום, זה עושה פלאין, סחבתי משהו דומה 3 חודשים, הוספתי כורכום במינונים גבוהים ותוך שבועיים לא היה כלום.

מה הדרך הכי פשוטה לצרוך כזה דבר ומה המינונים ? בפשוטה אני מתכוון לכך שאני לא ירגיש אותו כמעט בטעם ולא צריך לבשל משהו

• פותח/ת השרשור
שאני פרקתי את הכתף בתאונה, עשיתי את הפרוטוקול דרך הבנץ (לחצתי צר יחסית) + פיזיוטרפיה לכתף. ואז שהפסיק לכאוב לי עברתי לפרס
הכאב לא מונע ממני ללחוץ. אני כל ה3 שבועות האלה המשכתי להרים כבד ללא בעיה בכלל, זה פשוט לא עובר אז רציתי לטפל בזה לפני שזה יחמיר.. להתחיל אז ישר מפרס?
באיזה כמויות? ואני בצבא אני לא מבשל הרבה לעצמי.. כורכום בלי כלום נשמע לי סבל... ומה יש בכורכום שיעזור לי לכתף?

כמות של לפחות גרם וחצי-2 ליום.
כורכום הוא תוסף אנטי-דלקתי טבעי שלא מזיק לכבד בשונה מתרופות אנטי-דלקתיות ממשפחת NSAID.
לפי התיאור השלך נשמע שיש לך התחלה של גירוי דלקתי(עדיין לא דלקת).

כורכום הוא תוסף אנטי-דלקתי טבעי שלא מזיק לכבד.

אפשר לאכול אותו בצורה של אבקה ? והאם אפשר פשוט לשים אותו בכוס מים אז ולשתות ? או שזה יהיה מגעיל בצורה מוגזמת ?

אפשר לאכול אותו בצורה של אבקה ? והאם אפשר פשוט לשים אותו בכוס מים אז ולשתות ? או שזה יהיה מגעיל בצורה מוגזמת ?
יש בצורה של נוזל, אבל המינון+מחיר בהתאם(מינון דיי נמוך ומחיר יקר, כמו כל דבר בארץ בערך).
אם כבר מזמינים בכדורים, עדיף מחול. בארץ זאת שחיטה להזמין, חבל על הכסף.

יש בצורה של נוזל, אבל המינון+מחיר בהתאם(מינון דיי נמוך ומחיר יקר, כמו כל דבר בארץ בערך).
אם כבר מזמינים בכדורים, עדיף מחול. בארץ זאת שחיטה להזמין, חבל על הכסף.

מה עדיף נוזל או כדורים בהנחה שאכפת לי רק שאני יצרוך את זה כמה שיותר פשוט

מה עדיף נוזל או כדורים בהנחה שאכפת לי רק שאני יצרוך את זה כמה שיותר פשוט
להגיע לאותו מינון על ידי כדורים ונוזל זה שונה, בנוזל יהיה לך יותר קשה והרבה יותר יקר.
שימוש בכדורים יותר משתלם מכל הסיבות.
את החלטה אתה כבר תחליט.

להגיע לאותו מינון על ידי כדורים ונוזל זה שונה, בנוזל יהיה לך יותר קשה והרבה יותר יקר.
שימוש בכדורים יותר משתלם מכל הסיבות.
את החלטה אתה כבר תחליט.

סבבה תודה רבה, יש המלצה למתי לצרוך את זה יום/לילה או לפצל לכדור ביום וכדור בלילה ? ואם אפשר אשמח להמלצה לשם של החברה/מותג

סבבה תודה רבה, יש המלצה למתי לצרוך את זה יום/לילה או לפצל לכדור ביום וכדור בלילה ? ואם אפשר אשמח להמלצה לשם של החברה/מותג
לשלב בין הארוחות.
אם למשל אתה לוקח 2 כדורים, אז אחד אחרי ארוחת בוקר ואחד אחרי ארוחת צהריים(סתם דוגמא).
אני השתמשתי בכדורים של חברת NOW, חברה מעולה.

• פותח/ת השרשור
כורכום הוא תוסף אנטי-דלקתי טבעי שלא מזיק לכבד בשונה מתרופות אנטי-דלקתיות ממשפחת NSAID.
אפשרי פשוט לקחת כורכום של הסופר ולשים בכוס עם מים או פשוט 2 גרם נגיד באורז שאני מכין או שדוחפים שם חרא שהורס את זה וחייבים בצורה של תוסף? בדיוק בשישי הבאתי חצי קילו כורכום מהמטבח אז את זה יש לי בשפע.
גם לדעתי זאת עוד לא דלקת... אבל בגלל שזה מרגיש שלא עובר בקלות אני באמת רוצה לטפל בזה לפני שזה מחמיר לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית