הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגב תחתון

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
שלום,

אנסה לספר בקצרה, קצת מביך אבל אשתף אותכם כי אני מתחיל לדאוג.

בשבוע שעבר הייתי בחופשה, ביום האחרון קמתי מהכיסא בחדר והרגשתי מין דקירה/מתיחה בגב תחתון בזוקף השמאלי וקצת לכיוון הגב עליון. פשוט השתתקתי לשנייה באוויר, הכאב נורא הדאיג אותי כאילו פרצתי דיסק או משהו (אף פעם לא חוויתי כאב כזה).
(לא התאמנתי במשך 3 ימים, חוץ מפעילות מסוג אחר עם החברה - וקצת עצוב לחשוב שזה מה שגרם לזה, שכחתי לציין אני בן 23)

המשכתי ללכת עד שהכאב דעך קצת, וברגע שהגעתי חזרה הביתה ישר עשיתי עיסוי עם הFOAM ROLLER לנסות לשחרר את האזור - וזה הקל עלי קצת.
למחרת הרגשתי קצת יותר טוב, נחתי 3 ימים עד שזה יחסית נרגע - חוץ מתנועות מסוימות שזה עדיין "עקצץ" מעט.
ביום ה4 כבר הלכתי למכון ועשיתי סקוואט קל עם 60 קילו, ללא כאב, ושחיתי קצת בסוף האימון + ג'קוזי
ביום שאחרי האימון שוב חזרו לי הדקירות האלה מידי פעם, שוב בתנועות ממש מסוימות שקשה לי להסביר.. בעיקר בסיבובים של האגן/גוף עם רגל שמאל.

קבעתי כמובן תור לאורטופד אבל הוא ממש בסוף אוקטובר בגלל החגים.
אשמח לטיפים ועצות מה דעתכם - האם לחשוש מפריצה/בלט? האם כדאי להמשיך להתאמן/לשחות/לעשות אירובי/לעסות עם הROLLER?

תודה רבה!! @^pala
קראתי מה שרשמת על הפציעה שעברת ונראה שאתה מבין בנושא, אולי תוכל לסייע לי.
@yonizarkh
@איתן קנפו
אשמח לקבל גם את עזרתכם

תודה!

היי, אי אפשר לדעת כ״כ ובד״כ צריך לבצע אבחנה מסויימת.
פריצות ובלטים בדיסק הם החשש מספר אחד של כל אדם, אבל לא כל כאב גב הוא ישר תוצר לוואי של חוליה. הגב הוא גם בנוי מרקמות ושרירים, ויכול להיות כל דבר ( כולל כאבים מאזורים אחרים)
כרגע הייתי ממליץ, אך ורק מניסיון שלי בלבד, לקבל אבחנה, לא לרוץ מהר מדי לCT, לנסות לבצע עיסויים על כלל הגוף ולא להתמקד רק בגב תחתון, וקודם כל להישאר רגוע.

• פותח/ת השרשור
היי, אי אפשר לדעת כ״כ ובד״כ צריך לבצע אבחנה מסויימת.
פריצות ובלטים בדיסק הם החשש מספר אחד של כל אדם, אבל לא כל כאב גב הוא ישר תוצר לוואי של חוליה. הגב הוא גם בנוי מרקמות ושרירים, ויכול להיות כל דבר ( כולל כאבים מאזורים אחרים)
כרגע הייתי ממליץ, אך ורק מניסיון שלי בלבד, לקבל אבחנה, לא לרוץ מהר מדי לCT, לנסות לבצע עיסויים על כלל הגוף ולא להתמקד רק בגב תחתון, וקודם כל להישאר רגוע.

תודה רבה על ההבנה, קשה להיות רגוע הראש שלי טרוד בזה כל היום...
בעייתי עם האבחנה בגלל שהתור הוא רק אחרי החגים, אנסה לזרז את התהליך.

אימונים להפסיק לחלוטין בינתיים או שכדאי לשחות/אחר?

לפי הסיפור שלך לא נשמע שמדובר בפריצת דיסק.
נחת אחרי שזה קרה וזה אחלה אבל גם בחזרה לאימונים כדאי לעשות את זה הדרגתי ולא "ליפול" על השריר מהר מדיי.
בנוסף, כדאי לבצע קצת תרגילי תנועתיות של הגו והאגן בטווחים מלאים ללא כאב ותרגילי מתיחות כלליים מהגו ומטה.
להקלה נוספת אפשר למרוח טראומיל על איזור הכאב.

חבל להמתין עד התור לאורטופד. גש לפיזיותרפיסט שיעשה לך אבחון ובמידה ויהיה חשש למשהו רציני יותר, הוא כבר יפנה אותך לאורטופד להמשך בדיקות.
לגביי האימונים, כמו שאמרתי - נסה להוריד למינימום ולראות איך זה משפיע. אם זה עדיין מגרה את האיזור (גם יום אחרי) עדיף לחכות עם זה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
לפי הסיפור שלך לא נשמע שמדובר בפריצת דיסק.
נחת אחרי שזה קרה וזה אחלה אבל גם בחזרה לאימונים כדאי לעשות את זה הדרגתי ולא "ליפול" על השריר מהר מדיי.
בנוסף, כדאי לבצע קצת תרגילי תנועתיות של הגו והאגן בטווחים מלאים ללא כאב ותרגילי מתיחות כלליים מהגו ומטה.
להקלה נוספת אפשר למרוח טראומיל על איזור הכאב.

חבל להמתין עד התור לאורטופד. גש לפיזיותרפיסט שיעשה לך אבחון ובמידה ויהיה חשש למשהו רציני יותר, הוא כבר יפנה אותך לאורטופד להמשך בדיקות.
לגביי האימונים, כמו שאמרתי - נסה להוריד למינימום ולראות איך זה משפיע. אם זה עדיין מגרה את האיזור (גם יום אחרי) עדיף לחכות עם זה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

תודה רבה איתן. אני אתן עוד קצת כבר עד אחרי כיפור ואז אנסה לחזור בהדרגה כמו שאמרת.

בנוגע למתיחות - אני מסוגל לעשות תנועות בטווח מלא "שגרתי" אפשר לומר, אבל הכאבים הם בעיקר בתנועות סיבוביות.
האם כדאי בכל זאת לנסות להימתח בתנועות האלו או להימנע מהן אם זה גורם לכאב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית