הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר מss לטקסס

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
טוב אז אני כבר לא סוחב בss , כבר כמה אימוניפ שנכשל עם אותו משקל , עשיתי בכל תרגיל 3 ריסטים , הגיע הזמן לטקסס
אני רוצה קצת יותר להכיר לעומק את התוכנית , הבנתי שיש כמה שיטות לפיצול , אני מעוניין ב3 אימוניפ בשבוע
אמנם לא הגעתי למשקלים גבוהים בss, אבל כבר מיציתי אותה וההתקדמות אפסית , התוכנית כמובן הקפיצה לי את משקלי העבודה בכל התרגילים ברמות שלא תיארתי שאפשרי לעשות ב4.5 חודשים

אני הולך להשקיע את כל הנשמה בטקסס , בדיוק כמו שעשיתי בss
אני צריך 2 דברים:
הסבר מפורט על התוכנית (כמו כמה להתקדם , מאיזה דילואד להתחיל , קצת מספרים באחוזים על נפח התאוששות ועצימות , ואני מאוד אשמח לתבנית של טקסס)

אני צריך גם ייעוץ מתי להתחיל אותה , בסקוואט אני עדיין בריסט , יש לי אולי עוד ממש קצת להתקדם , עניין של 5-7.5 קילו , בכל שאר התרגילים אין לי יותר התקדמות בכלל

למי שרוצה לדעת , אני מסיים אותה על 150 דדליפט לרביעייה , 125x3x5 סקוואט , 72.5 פאןז בנצ׳ לחמישיה , 52.5 פרס לחמישיה (חלש מאוד בלחיצות) , משקל גוף 69~

תודה רבה לכל העוזרים

תוריד/תקנה את הספר של ג'סטין לייצ'ק מ- 70s big.
אחת הטעויות הנפוצות היא לנסות להפוך למכונת נפח, שזה יכול להיות משתלם בטווח קצת יותר ארוך, אבל בטווח של כמה ימים שצריך לשבור שיאים, זה לא מספיק להתאושש.
תיקח משקלים 4 שבועות אחורה - לדוגמה - סקוואט 115 בעצימות. בנפח תעשה 85% מהעצימות המתוכננת, ובהתאוששות אתה יכול לשים 70%.

• פותח/ת השרשור
תוריד/תקנה את הספר של ג'סטין לייצ'ק מ- 70s big.
אחת הטעויות הנפוצות היא לנסות להפוך למכונת נפח, שזה יכול להיות משתלם בטווח קצת יותר ארוך, אבל בטווח של כמה ימים שצריך לשבור שיאים, זה לא מספיק להתאושש.
תיקח משקלים 4 שבועות אחורה - לדוגמה - סקוואט 115 בעצימות. בנפח תעשה 85% מהעצימות המתוכננת, ובהתאוששות אתה יכול לשים 70%.

מה הכוונה מכונת נפח ?
ו4 שבועות דילאוד זה לא הרבה מדי ? , אני ממילא כבר הרבה זמן לא עושה את הסקוואט האמיתי שלי , כי אני בריסט , כבר שבועיים שלוש שלא הסקבטתי כבד (כלומר את ה5רמ שלי) , כנל בפרס , שבוע בערך לא נתתי את המשקל המקורי

לדעתי אתה עדיין לא מוכן לתוכנית הזאת אבל בכל מקרה יש פה את התשובות לכמעט כל השאלות שלך
https://www.kilogram.co.il/265/תוכנית-אימונים-texas-method/

אפשר לדעת למה לדעתך אני לא מוכן ? מה הדרישות ?
וקראתי אחי , אני פשוט רוצה הסבר יותר לעומק מאנשים שעברו אותה/נמצאים בה , לגבי סידור האימונים והכל ..

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר אותך אז זה רק השערה, לפי המקשל גוף הסיבה שנתקעת היא שלא אכלת מספיק.
שמע יש מתב גם הגנטיקה שלי לא משהו , אני לא מהחנונים שמאשימים את הגנטיקה תמיד , אבל אני הקפדתי כמעט כל יום להיות על פלוס קלורי של 700-1000

מה שכן אני בטוח שהשעות שינה שיחקו תפקיד חשוב , בשבועות האחרונים בגלל שאני הולך לסליחות אני הולך לישון ב2 וקם ב6:30 לעבודה , אני עובד בשני ורביעי ומתאמן בראשון שלישי חמישי
אבל בכל זאת , לא מאמין שיש לי הרבה למשוך בכללי

מה הכוונה מכונת נפח ?
ו4 שבועות דילאוד זה לא הרבה מדי ? , אני ממילא כבר הרבה זמן לא עושה את הסקוואט האמיתי שלי , כי אני בריסט , כבר שבועיים שלוש שלא הסקבטתי כבד (כלומר את ה5רמ שלי) , כנל בפרס , שבוע בערך לא נתתי את המשקל המקורי
.

הוא מתכוון שלהפוך למכונת נפח זה עכשיו לתת ביום ראשון
5X5 גם סקוואט גם בנץ גם דדליפט בעתיד הרחוק אתה תתרגל לזה וזה יעזור לך לשבור שיאים בעצימות
אבל בחודש הראשון בערך אתה תהיה כלכך תשוש שאתה לא תצליח כלום בעצימות של הטקסס

ו4 שבועות אחורה זה לא הרבה בכלל
אם הסקוואט של 3X5 עם 125 קילו
זה כאילו אתה עכשיו תתחיל מ120 קילו 5X5 ואתה צריך לעלות עוד 2.5 כל שבוע בלי קשר לעצימות
אז אחרי שבועיים לתת 125 5X5 יהיה קשה
לכן מחזירים 4 שבועות אחורה כדי שהגוף יתרגל למתכונת של טקסס של 5X5 ואז יהיה לך יותר קל
להביא 125 קילו ל5X5 שתגיע למשקל הזה מאשר אחרי שבועיים שאתה בטקסס ותחזור למשקל הזה
ואתה תכשל פתאום

פלוס של 700-1000 זה נחמד אבל לא מספיק כדי לנצל את התוכנית עד הסוף (ולא אני לא מהמליצים על 3 ליטר חלב ביום ולהגיע ל25 אחוז שומן) אבל שוב אני לא מכיר אותך, ואם זה המקסימום שאתה מסוגל לאכול אז כן הייתי עובר לטקסס.

• פותח/ת השרשור
הוא מתכוון שלהפוך למכונת נפח זה עכשיו לתת ביום ראשון
5X5 גם סקוואט גם בנץ גם דדליפט בעתיד הרחוק אתה תתרגל לזה וזה יעזור לך לשבור שיאים בעצימות
אבל בחודש הראשון בערך אתה תהיה כלכך תשוש שאתה לא תצליח כלום בעצימות של הטקסס

ו4 שבועות אחורה זה לא הרבה בכלל
אם הסקוואט של 3X5 עם 125 קילו
זה כאילו אתה עכשיו תתחיל מ120 קילו 5X5 ואתה צריך לעלות עוד 2.5 כל שבוע בלי קשר לעצימות
אז אחרי שבועיים לתת 125 5X5 יהיה קשה
לכן מחזירים 4 שבועות אחורה כדי שהגוף יתרגל למתכונת של טקסס של 5X5 ואז יהיה לך יותר קל
להביא 125 קילו ל5X5 שתגיע למשקל הזה מאשר אחרי שבועיים שאתה בטקסס ותחזור למשקל הזה
ואתה תכשל פתאום
אני לא אעשה דדליפט נפח
ולא אכפת לי נפח נמוך , להפך גם אני בגישה של זה רק יעזור לי להתרגל , אבל הבעיה שגם העצימות בדילאוד 4 שבועות וזה קצת מבאס בהתחשב בעובדה שאני כבר 3 שבועות לא מסקביט כבד

פלוס של 700-1000 זה נחמד אבל לא מספיק כדי לנצל את התוכנית עד הסוף (ולא אני לא מהמליצים על 3 ליטר חלב ביום ולהגיע ל25 אחוז שומן) אבל שוב אני לא מכיר אותך, ואם זה המקסימום שאתה מסוגל לאכול אז כן הייתי עובר לטקסס.

וואלה אני מרגיש לא ליפטר במשפט הזה , אבל כן , פלוס של 1000 זה הרבה לי , יום שאכלתי בו פלוס 1000 הוא עם ציטים/אוכל בחוץ , ברגיך אני מגיע ל700 בערך , שכחתי לציין שהגובה שלי הוא 170סמ , אז על הנייר אולי 69 זה עדיין שחיף או שאפשר עוד , אבל אני כבר בא״ש די גבוה , ולפי דעתי זה יהיה סתם מיותר להיות בפלוס של 1000 ומעלה כל יום בשביל לסחוט עוד כמה קילו בודדים , ובמקביל להעלות בא״ש בצורה מטורפת
אבל בגלל זה פתחתי אשכול , לקבל ייעוץ
מה אתה אומר ?

אז תתחיל טקסס, אין לך מה להפסיד. בנוגע לשאלות..שאלת הרבה שאלות מאוד כלליות תנסה להתמקד בשאלות שבאמת חשובות שאין תשובה במאמר בפורטל.

• פותח/ת השרשור
אז תתחיל טקסס, אין לך מה להפסיד. בנוגע לשאלות..שאלת הרבה שאלות מאוד כלליות תנסה להתמקד בשאלות שבאמת חשובות שאין תשובה במאמר בפורטל.

אני פשוט מדבר מהעבודה וקצת קשה לי לקרוא הכל רצוף , אני אחזור הביתה ואמקד את השאלות
דבר אחד מעניין אותי לדעת , גם אתה וגם @yanivgoft לא הייתם בעד שאני אתחיל טקסס , אני באמת רוצה להבין מה הסיבה , ולמה אני עדיין לא מתאים לה
לפי מה שאני יכוך להבין , זה בגלל המשקלי עבודה הנמוכים תקן אותי אם אני טועה , אם כן אז זה מאוד אינדבידואלי , לא כולם יכולים לסייפ על 3 פלטות סקוואט , לפי הידע שלי כשלא מתקדמים בתוכנית מסויימת (אחרי מספר ריסטים כמובן) מחליפים לתוכנית יותר מתקדמת , אז למה לא טקסס?

אני פשוט מדבר מהעבודה וקצת קשה לי לקרוא הכל רצוף , אני אחזור הביתה ואמקד את השאלות
דבר אחד מעניין אותי לדעת , גם אתה וגם @yanivgoft לא הייתם בעד שאני אתחיל טקסס , אני באמת רוצה להבין מה הסיבה , ולמה אני עדיין לא מתאים לה
לפי מה שאני יכוך להבין , זה בגלל המשקלי עבודה הנמוכים תקן אותי אם אני טועה , אם כן אז זה מאוד אינדבידואלי , לא כולם יכולים לסייפ על 3 פלטות סקוואט , לפי הידע שלי כשלא מתקדמים בתוכנית מסויימת (אחרי מספר ריסטים כמובן) מחליפים לתוכנית יותר מתקדמת , אז למה לא טקסס?
כן, בגלל המשקלי עבודה שלך ומשקל גוף.ברור שכח זה דבר גנטי ולכן אינדיבידואלי, מהניסיון שלי בנאדם עם גנטיקה ממוצעת והשקיע את כל כולו בss יסיים עם שלוש פלטות סקוואט.
יכול להיות שאתה גנטית פשוט חלש מהממוצע, ובמקרה כזה בהחלט אין טעם סתם להתעכב על ss.

כן, בגלל המשקלי עבודה שלך ומשקל גוף.ברור שכח זה דבר גנטי ולכן אינדיבידואלי, מהניסיון שלי בנאדם עם גנטיקה ממוצעת והשקיע את כל כולו בss יסיים עם שלוש פלטות סקוואט.
יכול להיות שאתה גנטית פשוט חלש מהממוצע, ובמקרה כזה בהחלט אין טעם סתם להתעכב על ss.

סתם מעניין אותי למה אתה חושב שהמשקלים שלו נמוכים ביחס למשקל גוף ?
סקוואט שלו 1.8 ממשקל גוף
דדליפט מעל 2 ממשקל גוף
פרס 0.75 ממשקל גוף
הדבר היחיד שבאמת הוא נתקע בו הוא הבנץ ויכול להיות שזה טכניקה או שאולי היה צריך להוסיף קצת מקבילים כמו שרשום בתוכנית

מה לדעתך היחס משקלים ומשקל גוף לבן אדם ממוצע בסוף SS ?

סתם מעניין אותי למה אתה חושב שהמשקלים שלו נמוכים ביחס למשקל גוף ?
סקוואט שלו 1.8 ממשקל גוף
דדליפט מעל 2 ממשקל גוף
פרס 0.75 ממשקל גוף
הדבר היחיד שבאמת הוא נתקע בו הוא הבנץ ויכול להיות שזה טכניקה או שאולי היה צריך להוסיף קצת מקבילים כמו שרשום בתוכנית

מה לדעתך היחס משקלים ומשקל גוף לבן אדם ממוצע בסוף SS ?
איפה רשמתי שיש לו משקלים נמוכים ביחס למשקל גוף?
מצטער אבל לא מעניין אותי ראטיו, יש לו משקלים נמוכים ביחס לאוכלוסיה הכללית.

איפה רשמתי שיש לו משקלים נמוכים ביחס למשקל גוף?
מצטער אבל לא מעניין אותי ראטיו, יש לו משקלים נמוכים ביחס לאוכלוסיה הכללית.

"כן, בגלל המשקלי עבודה שלך ומשקל גוף.ברור שכח זה דבר גנטי ולכן אינדיבידואלי, מהניסיון שלי בנאדם עם גנטיקה ממוצעת והשקיע את כל כולו בss יסיים עם שלוש פלטות סקוואט.
יכול להיות שאתה גנטית פשוט חלש מהממוצע, ובמקרה כזה בהחלט אין טעם סתם להתעכב על ss."

זה מה שהבנתי מהתגובה שרשמתה לו, יכול להיות שטעיתי בהבנה

בכל מקרה איך יכול להיות שאין קשר בין משקל גוף לכמה אתה מרים ?
מישהו שהוא 1.60 נגיד שוקל 60 קילו ומישהו 1.80 שוקל 80 קילו ? אתה באמת מצפה ששניהם יגיעו לאותם משקלים ?קצת לקחתי אולי קיצוני(בשביל ההמחשה)
אבל לא סתם בכל התחרויות יש קטגוריית משקל

"כן, בגלל המשקלי עבודה שלך ומשקל גוף.ברור שכח זה דבר גנטי ולכן אינדיבידואלי, מהניסיון שלי בנאדם עם גנטיקה ממוצעת והשקיע את כל כולו בss יסיים עם שלוש פלטות סקוואט.
יכול להיות שאתה גנטית פשוט חלש מהממוצע, ובמקרה כזה בהחלט אין טעם סתם להתעכב על ss."

זה מה שהבנתי מהתגובה שרשמתה לו, יכול להיות שטעיתי בהבנה

בכל מקרה איך יכול להיות שאין קשר בין משקל גוף לכמה אתה מרים ?
מישהו שהוא 1.60 נגיד שוקל 60 קילו ומישהו 1.80 שוקל 80 קילו ? אתה באמת מצפה ששניהם יגיעו לאותם משקלים ?קצת לקחתי אולי קיצוני(בשביל ההמחשה)
אבל לא סתם בכל התחרויות יש קטגוריית משקל
אז הבנת לא נכון, התכוונתי שלפי דעתי המשקלים שלו נמוכים כי המשקל גוף שלו נמוך.
ואני מדבר בכללי, לא על מקרים ספציפים (כמה אחוז מהגברים כבר מתחת ל1.70?) והוא 1.70 שזה רק 6 סמ פחות ממני, ואני סיימתי ss עם 90 קג אז הוא לא מקרה מיוחד שמצדיק משקל גוף כזה נמוך.

ממה ששמתי לב (זה תוצאה של ניסיון בלבד, ויכול להיות אינדיווידואלי בלבד) לפעמים הפלוס הקלורי הוא לא מה שבאמת חשוב, אלא היחס של שומן-פחמימות-חלבון, ולפעמים אפילו סוכר. אני שם לב שאני מתפקד טוב יותר מאז שאני צורך יותר שומן (במיוחד רווי), מצליח להתקדם בצורה טובה אם אני צורך כמות פחמימות כל יום, ואפילו צורך סוכר בזמנים שאני מרגיש תשישות יתר \ אחרי נפח כבד מאוד.
םען אחרי נפח כבד בסקוואט לא הייתי יכול לתפקד והייתי מרגיש כאילו דרסו אותי, ושוב, זה יכול מאוד להיות סתם אפקט, אבל הסוכר הרבה פעמים הציל אותי ולדעתי גם תרם להתקדמות שלי. לנושא בר זה לא סף ההתקדמות שלך, וזאת לא הגנטיקה. אני סיימתי את התוכנית עם 130 סקוואט והייתי גוש של תירוצים (יש לך דדליפט מכובד).
דרך טובה יותר היא לתת ריסט קל ולתת מנוחה כי הגוף נמצא תחת לחץ תמידי, ומנוחה קצרה עם משקלים מעט נמוכים יותר כמעט תמיד תורמת. תנסה לשקול לאזן את התזונה שלך יותר כי לפעמים זה לא היותר שהוא האחראי לתוצאות כמו שניסיתי לציין בתגובה שלי למעלה. כמו כן, אתה יכול לנסות לבדוק חולשות שיש לך ולנסות לתקן אותן, כמו גב תחתון חלש יתר על המידה, שיפורים בטכניקה (שכוווולם תמיד צריכים) ועוד, לא חסר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית