הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סומולוב ג'וניר לפרס

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
אפשרי לעשות סומולוב ג'וניור לפרס?
במידה ולא, קיימת תוכנית/שיטה ייעודית לשיפור בפרס? (דוגמא השיטה של אד קואן לדדליפט)

הפרס שלי כרגע באזור ה 80 והפוש פרס 92.5 (מ.ג 78-9)

המטרה שלי היא להגיע לשלוש ספרות בשניהם בהנחה שהפרס יעלה גם הפוש פרס יעלה.

חיכיתי שתגיב, אתה מכיר שיטה כלשהי למטרה שביקשתי?

אף פעם לא חשבתי לנסות סמולוב לפרס, אבל אני לא חושב שסטים של הרבה חזרות יעילים לתרגיל הזה. אחרי החזרה הראשונה הוא הופך להיות משהו שונה לגמרי.

הדבר שעזר לי הכי הרבה בפרס זה ללחוץ כל יום.

בולגרית לפרס זה באמת דבר יעיל.

בכלל אני חושב שלאחר תקופת נפח גדולה יעיל ביותר לתת את השיטה הבולגרית.

אני עכשיו הולך לתת הרבה נפח תקופה (ע"י קורטה , כן אזקק לתמיכה ) ולאחר מכן חזרה לבולגרית

@Alikk1998
למה אתה משווה בין בוקס סקוואט לפורמט סקוואט?
הבוקס הוא תרגיל שיותר דומה לתרגיל התחרותי שלך. ויש לו carry over טכני.
זה לא בדיוק קורה בפרונט סקוואט.

@Alikk1998
למה אתה משווה בין בוקס סקוואט לפורמט סקוואט?
הבוקס הוא תרגיל שיותר דומה לתרגיל התחרותי שלך. ויש לו carry over טכני.
זה לא בדיוק קורה בפרונט סקוואט.
אתה אומר שאין לפרונט קארי אובר לסקוואט ?

פרונט זה תרגיל עזר לגמרי לסקוואט רגיל. הסיבה לעשות פרונט תלויה בחולשה שלך. אני לא חושב שלכולם הפרונט ישפר את הסקוואט.

אני אישית חלש מאוד בפרונט (140 לסינגל או 120x3x5) לעומת סקוואט יחסית גבוה, זאת הסיבה שאני כן עושה את התרגיל כי הוא חוליה חלשה אצלי, אבל חלילה לא במקום סקוואט אלא בנוסף ובמינון ראוי (יום בשבוע).

לגבי פרס יכול להיות רעיון נחמד לתת 1-5 חזרות מקסימליות כל יום כמו הבולגרית.

פרונט יכול לשפר המון ויכול לא לשפר כמעט בכלל, תלוי מאוד בצורה, בעמידה ועוד כל מיני.

אני חושב רק שאנשים שוכחים את הכוח שזה נותן לפלג גוף העליון, מוביליות מושלמת בירך ובברך, עבודה נהדרת לבטן ולארבע ראשי.
וכמו שאלכס אמר, הגב העליון הוא גורם מגביל גם באורך הסט וכמות החזרות. הגב העליון מתעייף לקראת אמצע-סוף הסט ולפעמים בכלל הוא לא מסוגל להתמודד עם המשקל.
לכן הוא לרוב לא תרגיל עיקרי אף פעם, ותכניות כמו סמולוב וכו' מבססים על הייבאר\לואובאר וכו'.

יש ברשת סיפורים על מאזוכיסטים שעשו סמולוב לפרונט. בכל מקרה, פרונט זה תרגיל מאוד שונה מלואו בר והקארי אובר בשני הכיוונים הוא די מוגבל ותלוי עד כמה הם דומים (או רחוקים) אצל בנאדם ספציפי בהינתן האנתרופומטריה והטכניקות בהן הוא משתמש בשני התרגילים.

http://evolvman.blogspot.co.il/2013/10/smolov-for-front-squats.html

http://www.womensweightlifting.co.uk/first-go-smolov-squat-routine-front-squats/

נערך לאחרונה:
במקום להתיש את הCNS
2i0uzjzuyy0t.png

מזוכיסטי?
היום נתתי שמיניות כמעט עד כשל וזה היה אימון תוך כדי שינה.. פרונט זה משקל קל והתאוששות קלה..

כי הכשל שלך מגיע ממשהו אחר.
מזוכיסטי?
היום נתתי שמיניות כמעט עד כשל וזה היה אימון תוך כדי שינה.. פרונט זה משקל קל והתאוששות קלה..

כי הכשל שלך לא מגיע מהמשקל, אלא מגורם מגביל אחר.

בעזהי"ת

בגלל שאני לא יודע את הטיעונים , אני אתחבא מאחורי מורי ומאמני, אליהו.
@zaptamaher

א. אני לא יודע על הרלוונטיות של פרונט ללואו באר, גם כי אני חסר נסיון עם התרגיל, וגם כי אני חושד שבנפח גבוה הוא עלול לפתח באד האביטס - כמו שמיכאל ברוגר הראה בצורה די מגוחכת (למרות שאני לא יודע האם היא מבחירה טקטית כלשהי, או באמת מהרגלים רעים). בהקשר הזה אפילו היי באר נראה לי יותר מועד לפורענות מאשר בוקס בסגנון שאני מבצע - שהוא נסיון לחיקוי אחד לאחד של הלואו באר המלא שלי.

ב. עזוב. אין לי כוח לדון עם קולדפייר. בבלוק הנפח הקרוב אני אמור להגיע בשבוע הרביעי לבוקס 200X5X8. מי שלא רואה הבדל עקרוני בין ההתאוששות של זה ובין 225X5X8 ומעלה של סקוואט רגיל, מוזמן להמשיך במה שהוא כן רואה לנכון, ובהישגים שהוא משיג בדרכו שלו.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

א. אני לא יודע על הרלוונטיות של פרונט ללואו באר, גם כי אני חסר נסיון עם התרגיל, וגם כי אני חושד שהוא עלול לפתח באד האביטס - כמו שמיכאל ברוגר הראה בצורה די מגוחכת (למרות שאני לא יודע האם היא מבחירה טקטית כלשהי, או באמת מהרגלים רעים). בהקשר הזה אפילו היי באר ללואו באר נראה לי יותר מועד לפורענות מאשר בוקס בסגנון שאני מבצע - שהוא נסיון לחיקוי אחד לאחד של הלואו באר המלא שלא.

ב. עזוב. אין לי כוח לדון עם קולדפייר. בבלוק הנפח הקרוב אני אמור להגיע בשבוע הרביעי לבוקס 200X5X8. מי שלא רואה הבדל עקרוני בין ההתאוששות של זה ובין 225X5X8 ומעלה של סקוואט רגיל, מוזמן להמשיך במה שהוא כן רואה לנכון, ובהישגים שהוא משיג בדרכו שלו.
מאוד מעניין אותי לשמוע את הטיעון של קולפייר לסעיף ב', אלכס אתה באמת מרגיש שאין לך הבדל בהרגשה הכללית אחרי נפח/עצימות כבדים לעומת קלים יותר ?

לא דיברתי על התאוששות. אמרתי שאין מושג שנקרא תשישות של ה-CNS. ברור שיותר קל להתאושש מעבודה עם 200, לעומת 220. אני לא מבין מה הנקודה בזה.

הפרונט סקוואט פחות ידידותי בחזרות גבוהות בעיקר בגלל שהגב העליון מתקשה להחזיק בסטים ארוכים ונוטה להיכשל לפני הרגליים (גם אצל משקולנים, שהם הרבה יותר קוואד דומיננט מהאוכלוסייה המתאמנת הממוצעת, בטח שיותר מליפטרים שעושים לואו באר). אם אתה רוצה לעשות רוטינה לפרונט סקוואט אולי שווה לנסות את הראשין סקוואט רוטין.

אם זאת, אני מכיר הרבה חבר'ה שעשו את התוכנית לפרונט בהצלחה (בגירסת הג'וניור) וסיימו אותה, יש גם מלא משקולנים בפורום של גלן שעשו אותה ודיווחו על התקדמות. תריץ שם חיפוש.

אני לא יודע לגבי הקארי אובר של הפרונט ללואו באר אבל אני חושב שפרונט הוא תרגיל חובה לכל מתאמני הכוח והוא לא מקבל מספיק הכרה וקרדיט. יש לו המון יתרונות והוא יתרום ללהפוך לליפטר יותר well rounded.

אז מה זה הCNS ואיך אפשר להתיש אותו ?

להתיש את ה CNS אומר לפגוע ביכולת שלו לגייס יחידות מוטוריות. אפשרי רק בזמן סט, למשל כשאתה מגיע לכשל. אין תיעוד אחר של CNS מותש.
ההרגשה הרעה של יום אחרי אימון כבד היא בעיקר מנטלית, ואין לה קשר למשהו מותש.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11508520

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית