הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה\חיטוב מרגיש מבולבל

• פותח/ת השרשור to11
  • פורסם בתאריך

to11

משתמש מתחיל
125
16
נק' מוניטין:
39
125
16
טוב זאת הפעם הראשונה שלי כאן ואני ממש זקוק לעזרה בינואר אני אהיה בן 16 ואני מתאמן נכון לעכשיו חודש וחצי בחדר כושר לפני זה הייתי שחקן טניס ועבדתי פעמיים בשבוע בחדר כושר ככה שזה לא עולם חדש לגמרי בשבילי עכשיו שעזבתי את הטניס אני מתאמן 4 פעמים בשבוע אימוני משקולות ועוד 4-5 פעמים בשבוע אירובי במשך חצי שעה ריצה/קפיצה בחבל אני שוקל 72-73 והאחוז שומן שלי הוא 14.5~ לפי המשקל הביתי לפני חודש וקצת התחלתי חיטוב ששקלתי 77 והייתי 16-17 אחוז שומן לפי אותו משקל בהתחלה הורדתי כמעט כל פחמימה מלבד קווקאר שהייתי אוכל כארוחת בוקר וירקות שנכללו בתור פחמימות לא הייתי רעב במיוחד או עייף אבל לא אכלתי הרבה בכלל התפריט שלי הורכב מכוס וחצי חלב בבוקר שבישלתי בו קווקאר בצהריים 150-200 גרם חזה עוף\הודו וירקות ובערב שתי קופסאות טונה במים וירקות ו2 מלפפונים חמוצים תוך החודש הזה ירדתי למשקל של 71.5 והרגשתי הרבה יותר טוב עם הגוף שלי אבל קראתי מאמרים רבים באינטרנט שאומרים שזה לא בריא מה שעשיתי ולא רציתי להזיק לעצמי לכן החלטתי לשנות זאת וללכת על בטוח התחלתי לאכול על פי תפריט חיטוב לגברים במשקל 70 קילו המכיל 1650 קלוריות והמשכתי עם האימונים כרגיל אבל אני אחרי שבועיים בתפריט הזה ועליתי קילו וחצי ואני גם מרגיש שאני דוחף לעצמי אוכל והגוף שלי לא באמת צריך את הכמות ששם התייעצתי עם מאמן בחדכ שהגוף שלו הוא גוף מטרה מבחינתי והוא אמר שהוא בכלל ממליץ לעשות מסה נקייה עד גיל 18 ומשם להתחיל בחיטוב אבל זה נשמע לי קצת מופרך אם להגיד תאמת והבטן שלי מפריעה לי מאוד הבעיה העיקרית אצלי היא הבטן ששם רוב השומן אצלי מצטבר לדוגמא ברגליים אני רואה אנשים על 12% שומן ומרגיש שהרגליים שלנו לא שונות בהרבה במיוחד התאומים אבל בבטן אני נראה כמו 17-18% וזה מאוד מציק לי השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו להקשיב למאמן ולעלות במסה? (אני לא איזה שחיף) או להוריד עוד 5-7 קילו ולהגיע בערך ל11% שומן ומשם להתחיל את המסה אני אשמח להסבר של מה אני צריך לעשות ואיך גם מבחינת התזונה וגם מבחינת האימונים ורק לחדד את זה שמתי לב של גוף שלי קשה עם פחמימות למען האמת גם אף פעם לא אהבתי לחם או פסטות במיוחד לרוב ההשמנה שלי הייתה מבשר אדום בעיקר אבל אין לי בעיה לעמוד בתפריט קפדני ויש לי משמעת עצמית גבוה מאוד שאני מציב לעצמי מטרה. (שכחתי לציין הגובה שלי הוא 1.77) סליחה על האורך של הפוסט כל עזרה תתקבל בברכה. תום.

קודם כל נתחיל מהבייסיק, מאמרים שהם בגדר חובה:
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

עם תפריט של 1650 קלוריות אתה לא אמור לעלות במשקל למעט נוזלים שיחזרו עקב כך שחזרת לאכול פחמימה.
לפי דעתי תחטב לאזור ה12% בערך ומשם תתחיל מסה עם מאזן קלורי חיובי של 300 קלוריות בתור התחלה ומשם תתקדם.
לגבי התפלגות השומן בגוף, אין לנו שליטה על איך הגוף יבחר לצבור את השומן אבל מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה לעלות מסת שריר וכך לשפר את הרכב הגוף ואת היחס שריר/שומן.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, לדרך אגב התפריט שפעלתי בו הוא מהאתר שקישרת הבעיה העיקרית היא שאני חושב שהגוף שלי לא מתמודד טוב עם פחמימות וקשה לו לעכל אותם וכו' (אני לא מבין גדול אז יכול להיות שמה שאני אומר שטותי) בקשר לנוזלים אני לא ממש חושב מכיוון שאני לא שותה הרבה ואני גר במוסקבה ו כמובן מזג האוויר פה קר יותר כך שאין צורך בכמות גדולה מאוד של נוזלים חשוב לי להדגיש שבמשך הזמן הזה לא זזתי מילימטר מהתפריט ולכן העלייה של קילו וחצי לא מובנת לי... אתה חושב שכדאי לי לשקול חיטוב דל פחמימה? ומה יהיה המשקל שלי פחות או יותר על 11-12 אחוזי שומן? תודה רבה על העזרה אני מעריך את זה מאוד.

אם עברת מדל פחמימה חזרה לאכילת פחמימות מאוד הגיוני שתעלה קצת במשקל מנוזלים גם אם אתה לא שותה הרבה.
לי אישית די נוח לעשות חיטוב דל פחמימה, אם מרגיש לך טוב אתה יכול לנסות, אבל תדאג להכניס מספיק חלבון ושומן.
אם אתה עכשיו שוקל 73 על 15% שומן בערך, יכול להיות שבשביל להיות 12% תאלץ לאבד 4-5 קילו בערך, זה לא מדע טילים, תיתכן סטייה.

• פותח/ת השרשור
אני אנסה במשך שבועיים דל פחמימה אבל לא בצורה שעשיתי קודם ולפי ההתקדמות אני אחליט מה בהמשך... תודה רבה לך!

• פותח/ת השרשור
טוב אז ישבתי אתמול וחישבתי וזה מה שהצלחתי לעשות ואני רוצה לדעת שזה בסדר ואני לא אשמין מזה
ארוחה 1(8:00) - כוס חלב 3% + ביצה קשה + 2 ירקות.
ארוחה 2(10:00) - 2 פרוסות גבינה צהובה 32% + מלפפון + 4 עגבניות שרי.
ארוחה 3(14:00) - ביצה קשה + חלבון ביצה + עגבנייה.
ארוחה 4(15:30-16:00) - 300 גרם חזה עוף + מלפפון + עגבנייה + כף שמן זית.
ארוחה 5(לאחר אימון - 19:00) - 2 טונה במים + מלפפון + עגבנייה.
ארוחה 6 (21:30) - כוס חלב 3 % + 15 שקדים.
קלוריות 1600-1650
חלבון:185~ גרם
שומן: 100~ גרם

נראה בסדר

Back
למעלה תחתית