הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS סיבוב שני

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
עשיתי פעם SS ואני רוצה לחזור לזה כי לפי מה שאני מבין מפה המשקלים שהגעתי אליהם עדיין די נמוכים.
קודם כל, מכמה משקל להתחיל? כמה אחוז מהמשקל שיא שלי אני צריך להתחיל? ועד איזה משקל לעשות קפיצה של לדוגמה 5 ק"ג בסקוואט כל אימון לפני שאני חותך את זה ל2.5 ק"ג כל אימון?
השאלה השנייה שלי היא לגבי חתירה בSS. בפעם הקודמת שעשיתי SS אני עשיתי PC אבל זה הרגיש לי די מיותר כי המטרה שלי בסך הכל היא בילדינג ולא כוח.(אני עושה SS כי לפי מה שהבנתי היא טובה גם למתחילים בבילדינג). אני יודע שהתחליפים לPC זה חתירה ומתח. אבל הבעיה במתח היא שאני לא רואה כל כך איך אני אצליח להוסיף שם משקל כל אימון. לעשות חתירה פנדלאי(כל חזרה מתחילה ברצפה) תהיה בחירה נכונה?

אני עושה את החתירה, אבל יש לי גם מתח בתור תרגיל עזר
פלוס במתח אתה כן סוג של מעלה משקל כל אימון כי המשקל גוף שלך עולה

אין טעם לעשות מתח כתרגיל עזר לחתירה, יותר מדי overlap.

גם אם אתה מתמקד בבילדינג, עדיף לעשות PC (ומתח כתרגיל עזר) ולא חתירה, בגלל המון עומס על הגב ב-SS.

• פותח/ת השרשור
אני עושה את החתירה, אבל יש לי גם מתח בתור תרגיל עזר
פלוס במתח אתה כן סוג של מעלה משקל כל אימון כי המשקל גוף שלך עולה
את המתח אתה עושה בסופיניציה?
אין טעם לעשות מתח כתרגיל עזר לחתירה, יותר מדי overlap.

גם אם אתה מתמקד בבילדינג, עדיף לעשות PC (ומתח כתרגיל עזר) ולא חתירה, בגלל המון עומס על הגב ב-SS.
העניין הוא שבמכון שעכשיו אני נמצא בו אני לא חושב שאני אוכל לבצע תמיד PC.
עד כמה העומס על הגב רציני? איזה השפעה תהיה לזה?

ועוד משהו, בשלב מסוים אפשר להוסיף מקבילים ומתח בסופיניציה. זה יהיה בסדר לעשות חתירה ולהוסיף לזה את המתח?
פשוט אם אני אחליף את הPC במתח אז מתח רגיל ואז מתח בסופיניציה ייצא לא כל כך טוב לדעתי.

עד כמה העומס על הגב רציני? איזה השפעה תהיה לזה?
לא קטנה. תחשוב - כל שבוע יש שלוש פעמים סקוואט, פעם וחצי דדליפט, וגם הפרס והבנץ' מעמיסים על הגב. תוסיף לזה חתירה - קשה מאד. אני סבלתי מאד מהגב התחתון בגלל כל זה.
ועוד משהו, בשלב מסוים אפשר להוסיף מקבילים ומתח בסופיניציה. זה יהיה בסדר לעשות חתירה ולהוסיף לזה את המתח?
תיאורטית אפשר. מעשית, בשלב המסוים הזה האימון מגיע לרמות קושי גבוהות (וגם למשך רציני בגלל ההפסקות שמתארכות), אז אני לא הייתי מוסיף כלום. גם ריפ לא הכי ממליץ, ודיי מכופפים לו את היד עם תרגילי העזר האלה. הם ממש מיותרים. ובטח שמתח מיותר אם עושים חתירה.

אני עושה מתח רגיל פעם אחיזה ממש רחבה פעם רוחב כתפיים, בינתיים זה לא מפריעה לי בהתקדמות. אם יתחיל להפריעה אולי אני יעשה שינויים

אני עושה מתח רגיל פעם אחיזה ממש רחבה פעם רוחב כתפיים, בינתיים זה לא מפריעה לי בהתקדמות. אם יתחיל להפריעה אולי אני יעשה שינויים
איזה משקל החתירה שלך עכשיו, אם אפשר לשאול?

70, מתח +20 קילו אלי
אני יודע שהחתירה נמוך, אבל כמו שאמרתי מקסימום יעשה שינויים
אלה לא משקלים רעים, בטח ובטח המתח - משקל מצוין. אבל כשהחתירה תתקדם, אתה כבר מבין שתצטרך לשנות. יהיה קשה עם הזוקפים.

שמע SS זאת תוכנית למתחילים לפי מה שאני מבין אתה לא ממש מתחיל ב SS צריך להיות התקדמות בכל אימון אני חושב שמתאימה לך תוכנית אחרת יותר מתקדמת לכוח

• פותח/ת השרשור
שמע SS זאת תוכנית למתחילים לפי מה שאני מבין אתה לא ממש מתחיל ב SS צריך להיות התקדמות בכל אימון אני חושב שמתאימה לך תוכנית אחרת יותר מתקדמת לכוח
המשקלים שלי הם: סקוואט-85-90 (בSS הגעתי ל100 אבל אני מאמין שעכשיו אני כבר לא אצליח)
בנץ'-65
דדליפט: 110-120
פרס:40
יש טעם לSS?

אז לעשות חתירה? כן להוסיף מתח ומקבילים או שלא?

• פותח/ת השרשור
יש טעם. תתחיל SS בלי שום תרגילי עזר, מקסימום מתח אם אין חתירה.
אבל אתה ממליץ על לעשות את החתירה?
ואתה ממליץ להתחיל בלי תרגילי עזר? העניין הוא שבהתחלה בגלל שמתחילים ממשקלים נמוכים יותר מכמה שאני מסוגל אז האימונים די קלים, אז אפשר דווקא להוסיף לא? זה גם מוסיף עבודה לידיים.
ועוד שאלה, התחלתי בכל התרגילים מ80% מהמשקל שאני יכול. עד מתי לעשות קפיצות של 5 ק"ג בסקוואט לפני שאני חותך את זה ל2.5?
אותו דבר לגבי שאר התרגילים.

אבל אתה ממליץ על לעשות את החתירה?
ואתה ממליץ להתחיל בלי תרגילי עזר? העניין הוא שבהתחלה בגלל שמתחילים ממשקלים נמוכים יותר מכמה שאני מסוגל אז האימונים די קלים, אז אפשר דווקא להוסיף לא? זה גם מוסיף עבודה לידיים.
ועוד שאלה, התחלתי בכל התרגילים מ80% מהמשקל שאני יכול. עד מתי לעשות קפיצות של 5 ק"ג בסקוואט לפני שאני חותך את זה ל2.5?
אותו דבר לגבי שאר התרגילים.
אני חושב שכבר עניתי לך, אני ממליץ על פאוור קלין בגלל העומס על הזוקפים בתוכנית הזאת. אם כך, תוסיף מתח. אם אתה עושה חתירה, אין צורך במתח.
בכל מקרה אין צורך בתרגילי עזר, יש מספיק עבודה לידיים. שלוש לחיצות ומשיכה וחצי בשבוע זה מספיק בשביל בייספס-טרייספס.
לגבי המשקלים, זה תלוי בך. כל עוד המשקל מרגיש לך קל, תוסיף 5 (ואפילו יותר בהתחלה, אפשר להוסיף 7-9 קילו לסקאווט ודדליפט). כשתרגיש קושי אמיתי, תקצץ ל-2.5.

• פותח/ת השרשור
תקשיבו, אני לא יודע אם באמת לעשות SS עוד פעם יעזור לי.
היום עשיתי בנץ' 65 ק"ג ובסט האחרון כבר היו צריכים לעזור לי. אני רק בתחילת התוכנית כבר נתקע שוב(התחלתי בנץ' מ50 והעליתי כל אימון 2.5 קילו). בSS הקודם הגעתי בערך ל62.5 קילו.
בסקוואט ובדדליפט אני גם מרגיש שאני לא אצליח כל כך להגדיל את המשקל.
האם יש טעם בכלל לעשות SS שוב? המטרה העיקרית שלי היא בסופו של דבר היפרטרופיה ולא כוח.

כן. תעשה SS בלי תרגילי עזר, תתחיל מ70% משקל מהמקסימום שלך ותתחיל לאכול כמויות מסחריות של אוכל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית