הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

HB ו LB לעניין הטכניקה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
דבר ראשון יש לי בעיה בשני הסקוואטים- של באט ווינק, שבזמן האחרון החריפה משום מה,
ואני לא ממש מצליח לתקן אותה ( אין בעיה של גמישות בהאמס ).

מעבר לכך, החלטתי לשלב LB באימונים, שגם ככה אף פעם לא ממש הסתדרתי איתו
וכעת יש לי איתו כמה בעיות:

אם אני זוקף את החזה, אני מקבל פחות אפקטיביות במנח של המוט ( אולי זה הזווית של הדלתא האחורית כלפי המוט ).
כשאני ממקם את המוט באופן שבו הוא לא יפול אחורה, אני בעצם ממקם אותו מעל העצם שזה גם כואב, גם מתגלגל כלפי מעלה וגם כידוע לי- לא מיקום נכון.
אם אני ממקם טיפה למטה, המוט מחליק אחורה ומעמיס על פרקי הידיים בצורה מטורפת ( חשוב לציין שבכל מיקום שניסיתי מפרק כף היד נושא בהמון עומס ).
מעבר לזה אני אשמח לשמוע ביקורת על הסקוואט באופן כללי, וכנראה אעדכן את האשכול הזה על בסיס כמעט יומיומי, עד שאגיע לטכניקה סבירה.

הסקוואטים מהראשון לאחרון :

220 HB
140 LB
180 LB

נערך לאחרונה:
1. מיקום המוט - לא סביר להניח שיש בעייה אמיתית. כנראה פשוט צריך ללמוד למקם אותו:

2. באט ווינק - במקרה שלך כנראה שהעמידה צרה מידי (קשה לראות בבירור), מה שמונע מהברכיים להיות במקום הנכון, ויש עם זה ארבע בעיות: https://www.lbs.co.il/threads/56065/#post-711659
3. אתה יורד עם קצת אובר אקסטנשן, ובHB זה יותר בולט מן הסתם. בתחתית אתה במנח +-תקין, פשוט זה נראה "פלקשן מוגזם" כי קודם היית באובר אקסטנשן. צריך לכווץ יותר את הבטן. אבל בכל אופן זה פחות מסוכן ממה שאתה חושב, פשוט כי העומס קטן יותר בזמן הירידה - אתה לא מרים את המשקל, אלא רק גורם לו לרדת בשליטה.
סעיפים 1+2 יסייעו לפתור את הבעייה.

דבר ראשון יש לי בעיה בשני הסקוואטים- של באט ווינק, שבזמן האחרון החריפה משום מה,
ואני לא ממש מצליח לתקן אותה ( אין בעיה של גמישות בהאמס ).

מעבר לכך, החלטתי לשלב LB באימונים, שגם ככה אף פעם לא ממש הסתדרתי איתו
וכעת יש לי איתו כמה בעיות:

אם אני זוקף את החזה, אני מקבל פחות אפקטיביות במנח של המוט ( אולי זה הזווית של הדלתא האחורית כלפי המוט ).
כשאני ממקם את המוט באופן שבו הוא לא יפול אחורה, אני בעצם ממקם אותו מעל העצם שזה גם כואב, גם מתגלגל כלפי מעלה וגם כידוע לי- לא מיקום נכון.
אם אני ממקם טיפה למטה, המוט מחליק אחורה ומעמיס על פרקי הידיים בצורה מטורפת ( חשוב לציין שבכל מיקום שניסיתי מפרק כף היד נושא בהמון עומס ).
מעבר לזה אני אשמח לשמוע ביקורת על הסקוואט באופן כללי, וכנראה אעדכן את האשכול הזה על בסיס כמעט יומיומי, עד שאגיע לטכניקה סבירה.

הסקוואטים מהראשון לאחרון :

220 HB
140 LB
180 LB

תנסה ליישר את הגב התחתון ואז לרדת זה מעוד עזר לי:

אני יכול לפתוח ברכיים יותר, במידה משמעותית. הבעיה היא שאני פחות חזק ככה.
לא יעזור סתם לפתוח ברכיים החוצה יותר. גם להרחיב עמידה ולהוציא את כפות הרגליים מעט יותר החוצה.
זה לא מחליש אותך. טווח תנועה מעט קצר יותר + שימוש ביותר מסת שריר (ככה גם המקרבים יתרמו, והרבה - לפשיטת האגן) לא מחלישה אותך. הגיוני שאתה תצטרך קצת זמן להסתגל לזה אבל בטווח הארוך זה יחזק אותך. וגם יעשה את התרגיל יותר בטיחותי.

גם לי יש באט ווינק ואין לי בעיית גמישות בהאמס
אין לי מושג בדיוק איך לתקן את זה, אני חושב שזה יכול להיות גמישות במותניים

לדעתי הבאט ווינק שלך ב LB שמצולם לא נורא.
הרבה אנשים מרגישים יותר חזקים בעמידה פחות רחבה וזה כן משהו שמגדיל סיכוי לבאט ווינק כאמור
כי בתצורה כזאת אתה מגיע מהר יותר לסף הגמישות שלך. לפחות בסט LB הראשון זה נראה שאתה מקבל
באונס במיקום טוב ואין כמעט ווינק תחת.

בנוגע לבאט ווינק, תנסה לדחוף את הברכיים חזק לצדדים (או לנסות "להפריד" את הרצפה).
התיקון הזה יגרום לו לנסות לבצע הרחקת ירך ("הפרדת הריצפה" = הרחקת ירך), כאשר מה שאנחנו מנסים להשיג זו רוטציה לטרלית של הירך. התיקון לא טוב.

לא מסכים עם הקביעה החד משמעית שצריך לעמוד יותר רחב וכו'. יש כאלו שחזקים בצורה מסויימת, גם בעמידה צרה. לגבי הבאט ווינק, לא יודע כמה זה נורא, יש לך כאבים או משהו כזה?

• פותח/ת השרשור
לא מסכים עם הקביעה החד משמעית שצריך לעמוד יותר רחב וכו'. יש כאלו שחזקים בצורה מסויימת, גם בעמידה צרה.
הוא הסביר שגם לעמידה צרה יש מינימום שהוא נכון אנטומית.

לגבי הכאבים, גם יש טיפה, וגם יותר מפריע לי הבזבוז של הכוח שזה גורם, ובפרט כשלפעמים זה גורם לאיבוד הכיווץ לגמרי

הוא הסביר שגם לעמידה צרה יש מינימום שהוא נכון אנטומית.

לגבי הכאבים, גם יש טיפה, וגם יותר מפריע לי הבזבוז של הכוח שזה גורם, ובפרט כשלפעמים זה גורם לאיבוד הכיווץ לגמרי

מי זה "הוא הסביר", ריפ?
נכון שבאט ווינק עלול לאבד לך את הכיווץ ולכן לבזבז כוח אבל אם תוכל למצוא (בעזרת חבר/צילום) את הנקודה שבה אתה שובר מקביל
ועדיין שנייה לפני הווינק - אתה מסודר : )

התיקון הזה יגרום לו לנסות לבצע הרחקת ירך ("הפרדת הריצפה" = הרחקת ירך), כאשר מה שאנחנו מנסים להשיג זו רוטציה לטרלית של הירך. התיקון לא טוב.
אז אתה אומר שדחיפת ברכיים לצדדים ו"הפרדת הריצפה" גורמים לשני דברים שונים ?
אצלי זה יוצר אותו אפקט של דחיפת הברכיים

נכון שבאט ווינק עלול לאבד לך את הכיווץ ולכן לבזבז כוח אבל אם תוכל למצוא (בעזרת חבר/צילום) את הנקודה שבה אתה שובר מקביל
ועדיין שנייה לפני הווינק - אתה מסודר : )
ואם הבאט ווינק מתקיים איך שהוא שובר מקביל?

אז אתה אומר שדחיפת ברכיים לצדדים ו"הפרדת הריצפה" גורמים לשני דברים שונים ?
אצלי זה יוצר אותו אפקט של דחיפת הברכיים
אם אתה מדבר על להפריד את הריצפה במובן של לנסות להרחיב עמידה מבלי להרים את כפות הרגליים מהקרקע, אז זו תנועה שונה לגמרי.
אם בלהפריד את הריצפה אתה מתכוון לנסות לסובב את כפות הרגליים החוצה בזמן שהן מקובעות לקרקע זה נושא אחר.

גם אם אתה מתכוון לראשון, עדיין, זה שאתה מוציא ברכיים החוצה כשאתה חושב על זה לא אומר כלום - כנראה שאתה פשוט יודע לבצע רוטציה לטרלית של הירך ומבצע אותה, תוך כדי חשיבה על משהו אחר, שגם אותו אתה מנסה לבצע, אך ללא הצלחה (כמובן בהנחה שכפות הרגליים שלך לא באמת זזות והעמידה מורחבת בזמן החזרה עצמה).
בסקוואט אתה עושה הרבה דברים, ולא על כולם אתה חושב באופן מודע. חלק באים בטבעי כי ככה למדת לעשות את התרגיל. כנראה שהעובדה שהברכיים שלך יוצאות החוצה למרות התיקון הלא נכון, זה בדיוק זה.

• פותח/ת השרשור
אם זה קורה בדיוק שם ובאופן משמעותי אז לא טוב כמובן. שאז הולכים להמלצתך הראשונה (להרחיב מעט)
התכוונתי לביסט, שאמר שעמידה צרה מידי, מנטרלת את המקרבים כפושטי האגן, ולכן באט ווינק הוא לא הבעיה היחידה סתם מעניין אותי אם יש אצל הוויטליפטר הזה, משהו שמצדיק ביצוע של סקוואט עם אותן שגיאות שלי פחות או יותר:
@Beast and cheat

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית