הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לשלב באימון גם כוח וגם סיבולת שריר?

gilad7777

משתמש מתחיל
42
0
נק' מוניטין:
0
42
0
שלום. אני מתכוון עוד מעט לעבור לאימוני סטריט והייתי מעוניין לעבוד על סיבולת שריר וגם על כוח (אני אעשה מתח עם משקל לדוגמא עם מעט חזרות) הבעיה שאני לא יודע איך לשלב את שניהם אם זה אפשרי בכלל. האם כדי לעשות משהו כמו: יום ראשון כוח יום שני מנוחה יום שלישי סיבולת וכו? או שלשלב את שניהם באותו אימון? אני מאוד מבולבל בעיקרון אני רוצה לעשות אימונים כמו adam raw (הוא מפורסם בתחום הסטריט) שהוא גם מרים משקלים עצומים בתרגילים כמו מקבילית ומתח וגם מסוגל לבצע הרבה חזרות עם משקל גוף. הבעיה שהוא לא מסביר יותר מדי איך הוא שילב בינהם. קיצור תודה רבה למי שיכול לעזור אני מאוד ישמח.

מה המטרה שלך בעצם?

אם אתה מתאמן מתחיל תוכל פשוט לעשות אימון בסיסי שמשלב תרגילי בסיס לחזרות נמוכות (בהנחה שיש לך דרך להוסיף על עצמך משקל) ותרגילי עזר לחזרות גבוהות (15-20). מצד שני, אם אתה מתאמן מתחיל, כמעט כל מה שתעשה יקדם אותך בכל המישורים ואין סיבה להתמקד על משהו מעבר להתחזקות כללית ולצבור קצת בשר על השלד שלך.

אפשר לשלב את הכוח והסיבולת בתוך האימון עצמו, לא צריך חלוקה. לידיעתך, רוב הכוח שמופעל בסטריט וורקאוט זה כוח איזומטרי (ססטי) ואקצנטרי (נגדי), ולא סיבולת.

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך בעצם?

אם אתה מתאמן מתחיל תוכל פשוט לעשות אימון בסיסי שמשלב תרגילי בסיס לחזרות נמוכות (בהנחה שיש לך דרך להוסיף על עצמך משקל) ותרגילי עזר לחזרות גבוהות (15-20). מצד שני, אם אתה מתאמן מתחיל, כמעט כל מה שתעשה יקדם אותך בכל המישורים ואין סיבה להתמקד על משהו מעבר להתחזקות כללית ולצבור קצת בשר על השלד שלך.

אני לא מתחיל אני מרים בבנץ 105 קילו 3 סטים 4 חזרות לדוגמא. (עסקתי רק בבודיבילדינג לא פווארליפטינג). בעיקרון אני רוצה להתאמן לגיבוש ואני מתכנן לעבוד חזק על סיבולת ולהיות מסוגל לבצע כמה שיותר חזרות במתח ושכיבות שמיכה וכו.. ואני גם ארצה להמשיך להשתפר בכוח אם זה אפשרי.. הבעיה שאם אני אעשה 5 סטים כבדים ואז אחרי זה 5 סטים עם חזרות גבוהות זה פוגע בכוח.
אפשר לשלב את הכוח והסיבולת בתוך האימון עצמו, לא צריך חלוקה. לידיעתך, רוב הכוח שמופעל בסטריט וורקאוט זה כוח איזומטרי (ססטי) ואקצנטרי (נגדי), ולא סיבולת.
איך לשלב? לעשות סטים ראשונים כבדים ואז סטים לא כבדים? הבעיה היא גם שאם אני מתחיל עם כבד ואז עובר לחזרות גבוהות אני עדין לא אגיע למקסימום שאני יכול. לדוגמא אני יכול לעשות מקס 100 שכיבות שמיכה אז אחרי סטים כבדים אני יכול לעשות 70 שכיבות שמיכה. ואז האימון מבחינת סיבולת לא אפקטיבי כמו שהוא יכול להיות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית