הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להאט את קצב חילוף החומרים?

עוז

משתמש פעיל
301
42
נק' מוניטין:
52
301
42
אהלן חברים,
אחרי תקופה של אימונים אני כרגע עובר שיקום מבעיה מורכבת בכתפיים(אגב, אני מטופל של איתן קנפו המנהל פורום פציעות כאן) תהיתי לעצמי אם ניתן להאט את קצב חילוף החומרים?
אני בחור רזה, שוקל 62 והגובה שלי הוא 1.75, אחוז שומן סביב 11-12 רפוי. במהלך תקופת המסה שלי כמעט ולא עליתי במשקל, למרות שאני אוכל 3400 קלוריות(לא, זאת לא טעות לצערי)..אפרסם תפריט אם צריך
זה פשוט נורא לאכול כמו בן אדם ממוצע בסייקל כשאתה שוקל סביב 62-63 ולא עולה במשקל..אם מ3400 קלוריות אני לא עולה, אז בוא נצח מנקודת הנחה שזה בדיוק הנייטרלי שלי. בהנחה וכן, זה אומר שבמקרה הטוב אני צריך לאכול 3900 קלוריות על מנת להיות בפלוס 500..במקרה ולא, זה צפוי אפילו להיות עוד יותר גבוה..🫤
אין גם הצדקה מסוימת לכזה קצב חילוף חומרים גבוה - אני לא עושה אירובי, למעט פעולות בסיסיות ביום ביום אני הולך כל בוקר חצי שעה לבית ספר וזהו, לא עוד משהו שיגרום לי לשרוף כל כך הרבה. עובד בFBW בסיסית של מורכבים.
מה אני אמור לעשות? אני פשוט שובר את הראש באיזה מספר קלורי אני יעלה במשקל, ומה יהיה בהמשך..
הייתי שמח לשמוע את דעתך בנושא @shum_klum

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גש למרפאה ותגיד שאתה חווה בעיות במשקל ורוצה לקבל בדיקה הורמונלית מלאה ותתן להם את הרשימה הזאת:
https://www.lbs.co.il/faq/14/

טיפ: תעתיק את הרשימה על דף ואל תבוא עם הדפסה מהפורום, לרופאים יש אנטי אינטרנט

זאת גם "בעיה" ידועה, שאתה מכין תפריט חושב שאתה אוכל אותו אבל בפועל אוכל הרבה פחות מזה. אם תחליט לנסות שוב נסה לעבוד עם משקל מזון ולראות אולי טעית
אז לרשום את כל הרשימה או חלק ממנה? תראה, אני קודם כל מעדיף לנסות הכל ואז ללכת כביכול לקצה הבעיה
אני כרגע עובר שיקום מבעיה מורכבת בכתפיים על ידי איתן קנפו, המנהל פורום פציעות פה. התחלתי את הטיפול ביום רביעי אחרון והוא אמר לי שתוך 4-6 שבועות אוכל לחזור להתאמן
אני מעדיף קודם לחזור להתאמן ולהיכנס לתקופת מסה ולראות מה המצב. אעלה את הקלוריות לאט לאט(מצידי עד 4000) ואבדוק אם יש עלייה במשקל. אם יש עלייה במשקל, כולי אושר שזה סוף סוף הגיע למרות כמות הקלוריות הגדולה. אם לא, אגש לעשות את הבדיקה עם הרשימה שהבאת לי ואפרסם את התשובות באשכול. אני פשוט מעדיף להיות עדיין אופטימי
אז זהו, שכל ארוחה שלי עוברת דרך משקל מזון! זה עוד סיבה לכל התעלומה פה..
100 גרם אורז לפני בישול בארוחת צהריים עם 150 חזה עוף, בערב זה 200 גרם אורז לפני בישול עם טונה וביצים(מעורבב ביחד, יוצא מאוד טעים. ממליץ לנסות זו אחלה)

אני מסכים שיש פה כמה בעיות
1. חוסר התאמה בין הכמויות בתפריט לבין מה שאתה אוכל במציאות
2. חוסר התמדה בתפריט - תאכל אותו עכשיו למשך חודש ותראה מה קורה
3. תפריט לא טוב - יותר מידי פחמימה ופחות מידי שומן

וכמובן לעשות את הבדיקות שדיברו עליהם פה

להדפיס את כל הרשימה או חלק ממנה?
כולה
אני קודם כל מעדיף לנסות הכל ואז ללכת כביכול לקצה הבעיה
בדיקות דם מומלצות תמיד כדי לבדוק את ההורמונים בגוף, ואם המצב שלך הוא אכן כמו מה שאתה מתאר ולא בעיית מוטיבציה או ספירה לא נכונה של קלוריות אז הייתי מתחיל מבדיקות דם. בכל מקרה תמיד זה מומלץ

אני כרגע עובר שיקום מבעיה מורכבת בכתפיים על ידי איתן קנפו, המנהל פורום פציעות פה. התחלתי את הטיפול ביום רביעי אחרון והוא אמר לי שתוך 4-6 שבועות אוכל לחזור להתאמן
אחלה בזמן הזה תעשה את הבדיקות והעיקר החלמה מהירה!

• פותח/ת השרשור
אני מסכים שיש פה כמה בעיות
1. חוסר התאמה בין הכמויות בתפריט לבין מה שאתה אוכל במציאות
2. חוסר התמדה בתפריט - תאכל אותו עכשיו למשך חודש ותראה מה קורה
3. תפריט לא טוב - יותר מידי פחמימה ופחות מידי שומן

וכמובן לעשות את הבדיקות שדיברו עליהם פה
צודק, רק חשוב לציין שבמשך 4 וחצי חודשים כן דבקתי בתפריט ואימונים(התחלתי מ3000 קלוריות > ראיתי שלא עליתי ולאט לאט העלתי עד ל3500 קלוריות, מה שגם לא עזר לצערי)..
אני יודע שהתפריט באמת קצת לא מאוזן ועדיף לעלות שומן ולהוריד פחמימה, אבל בתכלס אם זה היה יותר מהנייטרלי שלי עדיין הייתי צריך לעלות במשקל! זאת ממש תעלומה..
אבל כן, אני אשנה באמת.
כולה

בדיקות דם מומלצות תמיד כדי לבדוק את ההורמונים בגוף, ואם המצב שלך הוא אכן כמו מה שאתה מתאר ולא בעיית מוטיבציה או ספירה לא נכונה של קלוריות אז הייתי מתחיל מבדיקות דם. בכל מקרה תמיד זה מומלץ

אחלה בזמן הזה תעשה את הבדיקות והעיקר החלמה מהירה!
אז אתה אומר בכל זאת לגשת לעשות את הבדיקות דם? בתכלס אין לי מה להפסיד, גם ככה עכשיו אני לא מתאמן ככה שזה מגיע בתזמון טוב. את האמת יש לי תור לפיזיותרפיה ביום שישי הקרוב בשעה 10, אנסה לקבוע תור בערך לשעה 9. אפרסם את תוצאות בדיקות הדם פה.
בהנחה והכל יוצא תקין, לאן אני כבר אמור לשאוף בכמות הקלוריות? זו ממש סיטואציה בעייתית. כנראה לראות מה המקסימום, לא ככה? מצטער אם אני קצת חופר, הייעוץ הזה חשוב לי..
לפחות אני לא סובל כשאני אוכל 3500, אני פשוט צריך לעמוד יותר בזמנים..

בתכלס אין לי מה להפסיד
נכון
, אנסה לקבוע תור בערך לשעה 9. אפרסם את תוצאות בדיקות הדם פה.
מצויין.
בהנחה והכל יוצא תקין, לאן אני כבר אמור לשאוף בכמות הקלוריות?
נדבר אחרי התשובה של הבדיקות דם. תתייג את Tom או Moshe (תיוג על ידי @) כשיגיעו הבדיקות (אני לא אהיה זמין בתקופה הקרובה)
מצטער אם אני קצת חופר, הייעוץ הזה חשוב לי..
ממש לא, בשביל זה הפורום קיים 😃

• פותח/ת השרשור
נכון

מצויין.

נדבר אחרי התשובה של הבדיקות דם. תתייג את Tom או Moshe (תיוג על ידי @) כשיגיעו הבדיקות (אני לא אהיה זמין בתקופה הקרובה)

ממש לא, בשביל זה הפורום קיים 😃
אני מקווה שזה יישב את תשומת ליבם שהם לא יתעלמו..
אני גם מקווה שלא יעשו לי בעיות עם כזו רשימה ארוכה? לך תדע חחח..בהנחה וישאלו אותי מאיפה קיבלתי את הרשימה, מה כבר אומר? הרי כמו שאמרת הם אנטי-אינטרנט.

אני מקווה שזה יישב את תשומת ליבם שהם לא יתעלמו..
אני בטוח שתקבל עזרה
אני גם מקווה שלא יעשו לי בעיות עם כזו רשימה ארוכה? לך תדע חחח..בהנחה וישאלו אותי מאיפה קיבלתי את הרשימה, מה כבר אומר? הרי כמו שאמרת הם אנטי-אינטרנט.
תגיד שהתזונאי שלך נתן לך.
אני לא הצלחתי לקבל את הכול אף פעם לא משנה למי הלכתי, הכללית בזמן האחרון ממש מתקמצנים על בדיקות.
את הטסט פרי לא יתנו לך, וסביר להניח שאת רוב ההורמונים גם כן לא ייתנו. תנסה להתעקש כמה שיותר על הורמונים ותסביר שיש לך בעיה בעליה במשקל ואתה חייב לבדוק הכול

• פותח/ת השרשור
אני בטוח שתקבל עזרה

תגיד שהתזונאי שלך נתן לך.
אני לא הצלחתי לקבל את הכול אף פעם לא משנה למי הלכתי, הכללית בזמן האחרון ממש מתקמצנים על בדיקות.
את הטסט פרי לא יתנו לך, וסביר להניח שאת רוב ההורמונים גם כן לא ייתנו. תנסה להתעקש כמה שיותר על הורמונים ותסביר שיש לך בעיה בעליה במשקל ואתה חייב לבדוק הכול
אוקיי, אבקש בדיקה על כל הרשימה. אני מתאר לעצמי שהם לא יתנו לי הכל, גם ככה בטח לא הכל נחוץ לבעיה הנוכחית שלי, נכון?
אגב, בגלל שזו בדיקה ארוכה יישאבו לי קצת יותר דם מהרגיל, לא? אוקיי לא משנה, בקישור למטה רשום שלא ישאבו הרבה. אני מקווה פשוט שזו שתעשה לי את הבדיקה תסכים..

• פותח/ת השרשור
קשה להגיד מה הגורם ואם זה לא אחת מהבעיות שצויינו למעלה
אוקיי אין בעיה. אלך ליישם את הבדיקה בתקווה שיקבלו את כולה ושהכל יהיה בסדר.
תודה רבה לך על העזרה יוגב! המשך שבוע טוב 😃

את מה שהיה להגיד סיכמו טוב יותר משהייתי מצליח יוגב ושאר החבר'ה, רק טיפ קטן: כדי לקבל את הבדיקות ציין שאתה מרגיש חלש, עייף, לא עומד לך ויוצא לך דם בשתן לעתים קרובות. זה אמנם קצת מוגזם, אבל סביר להניח שייתנו לך את כל הבדיקות מהרשימה.

במקרים כאלו יש לרותב 2 סיבות עיקריות:
1. אתה לא אוכל כמו שאתה חושב שאתה אוכל (משמע הכמויות לא תואמות את מה שאתה מחשב)
2. אתה מוציא יותר קלוריות ביומיום ממה שאתה חושב. ההליכה הזו של החצי שעה לביה״ס בהנחה שהיא לכל כיוון, יכולה בקלות ביום לשרוף כ 300-400 קל׳, תלוי בצקב שהלכת. תזוות מינימליות אפילו עם הרגל בישיבה במשך שעות (מתאים לאלו שיש ADHD ולא מטופלים, לדוגמה) יכול גם לשרוף כמה מאות קלוריות במהלך היום אם עושים את זה למשך זמן מאוד ממושך (והיו כבר כאלו). אפילו אם אתה עומד רוב היום ולא יושב, יכול להשפיע באופן ניכר על ההוצאה הקלורית שלך בניגוד למה שאתה מחשב במחשבונים למינהם שמתייחסים בעיקר לאורח חיים יושבני.

האם התקדמת במשקלי עבודה בתוכנית אימונים כשאכלת עם התפריט מסה? בגדול העלת כ-5 ק״ג במשקל גוף תוך 4 חודשים. זו עלייה נקייה למדי. הפסקת להעלות במשקל כי הפסקת לאכול כמו שצריך, אתה בעצמך גם ציינת את זה. אם היית ממשיך לאכול לאחר ה-4 חודשים הללו 3400 קלוריות והיית ממשיך להגיע לחד״כ באופן רציף, סביר להניח שהיית ממשיך את העלאה של ה-1 ק״ג בחודש.

• פותח/ת השרשור
את מה שהיה להגיד סיכמו טוב יותר משהייתי מצליח יוגב ושאר החבר'ה, רק טיפ קטן: כדי לקבל את הבדיקות ציין שאתה מרגיש חלש, עייף, לא עומד לך ויוצא לך דם בשתן לעתים קרובות. זה אמנם קצת מוגזם, אבל סביר להניח שייתנו לך את כל הבדיקות מהרשימה.
הבעיה שאמא שלי שולחת לרופא משפחה את המרשם ככה שבקשר להערות ביניים אגיד שאני מרגיש חלש ועייף(בתכלס זה מאוד נכון, אני רוב היום באמת עייף..אתמול בלילה ישנתי 7 שעות וכל שיעור בבית ספר דיימנתי את עצמי מרותק לשולחן בשינה..
במקרים כאלו יש לרותב 2 סיבות עיקריות:
1. אתה לא אוכל כמו שאתה חושב שאתה אוכל (משמע הכמויות לא תואמות את מה שאתה מחשב)
2. אתה מוציא יותר קלוריות ביומיום ממה שאתה חושב. ההליכה הזו של החצי שעה לביה״ס בהנחה שהיא לכל כיוון, יכולה בקלות ביום לשרוף כ 300-400 קל׳, תלוי בצקב שהלכת. תזוות מינימליות אפילו עם הרגל בישיבה במשך שעות (מתאים לאלו שיש ADHD ולא מטופלים, לדוגמה) יכול גם לשרוף כמה מאות קלוריות במהלך היום אם עושים את זה למשך זמן מאוד ממושך (והיו כבר כאלו). אפילו אם אתה עומד רוב היום ולא יושב, יכול להשפיע באופן ניכר על ההוצאה הקלורית שלך בניגוד למה שאתה מחשב במחשבונים למינהם שמתייחסים בעיקר לאורח חיים יושבני.

האם התקדמת במשקלי עבודה בתוכנית אימונים כשאכלת עם התפריט מסה? בגדול העלת כ-5 ק״ג במשקל גוף תוך 4 חודשים. זו עלייה נקייה למדי. הפסקת להעלות במשקל כי הפסקת לאכול כמו שצריך, אתה בעצמך גם ציינת את זה. אם היית ממשיך לאכול לאחר ה-4 חודשים הללו 3400 קלוריות והיית ממשיך להגיע לחד״כ באופן רציף, סביר להניח שהיית ממשיך את העלאה של ה-1 ק״ג בחודש.
קודם כל אני שמח שאתה הגבת לי באשכול.
1.אכלתי בדיוק לפי איך שחשבתי, מדדתי הכל במשקל מזון על מנת להיות בטוח ולעקוב אחרי כמויות
2.אני הולך רק בכיוון הלוך, בקצב בינוני..אפשר לומר שזו אפילו הליכה של 25 דקות, עוד 5 דקות סתם מתבזבזות כשמחכים לחברים ומחכים ברמזורים וכו'..מה זה תזוות מינימליות? רוב היום אני יושב, לא מתייחס לתוצאות של מחשבוני BMR למיניהם
לא הבנת נכון, אני לא עליתי 5 קילו ב4 חודשיים. הלוואי וזה היה קורה 😃
בקיץ שעבר שקלתי בערך 57.5-58, היום אני שוקל 62(אני שוקל 62 בערך מתחילת ינואר) אבל בדרך קצת גבהתי, עליתי נוזלים אבל יש שינוי קליל באזורים ספציפים. הבעיה היא שפשוט בערך מאזור ספטמבר משהו "תעלומתי" קרה ופתאום הפסקתי לעלות במשקל. אכלתי עדיין אותו הדבר, וכשחזרתי להתאמן בערך מתחילת פבואר חזרתי לתפריט מסה עם 3000 קלוריות ולא עליתי, כל פעם העלתי עד שהעלתי עוד ועוד והגעתי למצב שאכלתי אפילו 3500 קלוריות ולא עליתי..התאמנתי בתקופה הזו במשך 4 חודשיים וחצי רצוף. לא עליתי הרבה במשקלי עבודה, הלחיצות שלי מאוד חלשות(כתפיים נפולות וחלשות, ככה כל השנים 🙄)

• פותח/ת השרשור
חלש ועייף יגרום לרופא לתת לך בדיקות מינימליות בלבד. קח בחשבון.
הבעיה שאמא שלי שולחת לרופא את המרשם+הערות ככה שזה מפדח שארשום שלא עומד לי ויוצא לי דם בשתן..
יש לך עוד רעיונות להערות?

• פותח/ת השרשור
שלח אתה לבד או לך לבד לרופא משפחה.
כבר אמרתי לה שתשלח את המרשם ככה שאני לא יכול להסתיר את זה.
מקסימום בהערות ארשום שאני מרגיש עייף, חולשה ושיוצא לי דם בשתן, מקווה שהערה "לא עומד לי" פחות קריטי 😛
אגב, לפני חודש בערך היה לי תור אצלו שציינתי שאני כל הזמן עייף, הוא אמר לי שאין מה לעשות עם זה ואמר לי לקנות תוסף צמחי שלמען האמת קצת עזר יש לומר. אולי זה ישכנע אותו לתת לי הפנייה עם המרשם המלא

• פותח/ת השרשור
@Moshe
@Tom
@Fuck
@yogevnn

אהלן חברים! אשמח לקבל תשובה
קיבלתי לפני כמה ימים את הפנייה פשוט לא היה לי זמן כמעט בכלל לכלום(באמצע מעבר דירה..) ולכן אני מפרסם רק עכשיו.
שלחתי אל הרופא את הפנייה שקיבלתי כאן, הרופא נתן לי רק חלק מהפנייה, זו הפנייה שקיבלתי-
creatinine
HLD כולסטרול
alkaline
SODIUM
TRIGLYCERIDES
CBC
TSH
FOLIC ACID
CHOLESTEROL
GLUCOSE
LDL כולסטרול
POTASSIUM
ALT
UREA
ESR
FERRITIN
IRON

בתכלס, את כל הפרמטרים החשובים של הבדיקה לא קיבלתי..שווה בכלל להיבדק? מקווה שתוכלו לענות לי כמה שיותר כי מחר בבוקר סוף סוף יש לי ולאמא שלי זמן לגשת לבדיקה..תודה רבה! 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית