הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תזונה דלת פחמימה במסה

Liverpool

משתמש פעיל
444
11
נק' מוניטין:
72
444
11
במה הקודמת שלי היתי על 400 ג' פחמימה היתי עולה במשקל מדי שבוע עליה מתונה והכול טוב.
הבעיה שעליתי הרבה שומן ביחס לשריר.
אמרו לי שיכול להיות והגוף שלי מגיב פחות טוב לפחמימה ושככדאי במסה הבאה להוריד פחמימה ולהוסיף שומן על חשבונה.
מה ההיתרון והחסרון שיכול להיות?
באמת יכול להיות שגוף אחד מגיב פחות טוב לכמות גדולה של פחמימה מגוף אחר?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע...
מה הטעם של זה?
אם אני אומר שלא היתה לי עלייה מטורפת כל שבוע.
בקיצור עליתי 15 קילו ב 10 חודשים.

היתי עולה חצי קילו בשבוע
חצי קילו בשבוע = 2 קילו בחודש.
הסיבה שעלית הרבה בשומן היא לא בגלל הפחמימות אלא בגלל כמות קלוריות גבוהה מידי שצרכת, ותזונה דלת פחמימות לא תתקן את זה.
לעלייה נקייה במסת השריר אתה צריך לכוון לעלייה של קילו בחודש, ואין חשיבות רבה ליחס של הפחמימות/שומנים.

חצי קילו בשבוע = 2 קילו בחודש.
הסיבה שעלית הרבה בשומן היא לא בגלל הפחמימות אלא בגלל כמות קלוריות גבוהה מידי שצרכת, ותזונה דלת פחמימות לא תתקן את זה.
לעלייה נקייה במסת השריר אתה צריך לכוון לעלייה של קילו בחודש, ואין חשיבות רבה ליחס של הפחמימות/שומנים.
כן אבל הכמות קלוריות הגבוהה בה מהפחמימות. מכמות גדולה יותר של פחמימות אפשר להשמין יותר מהר ובקלות מאשר מכמות חלבון. מנסיון.
אז אם הוא רוצה לעלות נקי הוא פשוט צריך לאוריד כמות פחמימות(מין הסתם הקלוריות יורדות) וגם לשמור על אירובי אחרי כל אימון.

• פותח/ת השרשור
15 קילו ב10 חודשים זה לא כזה הרבה אם אני לא טועה.??
וכמה זמן אירובי כדאי לעשות בסוף אימון?
כי אני פשוט סובל כשאני עושה אירובי.

אם זו אייתה עליה במאסה הראשונה/שניה שלך וזה היה טבעי זה תקין. (קצת מלוכלך)
תעשה כ-20 דקות אירובי קליל אופניים/או אליפטי בדופק 130. אחרי כל אימון.

מה עומד מאחוריי העיצה של 20 דק אירובי בסוף האימון?
מדוע לא לפניי? מה זה נותן?

תודה
באימון משקולות אתה שורף את כל המאגרי אנרגיה שלך (הפחמימות) ואז ניגש לאירובי ורוב הקלוריות שתשרוף זה יגיע משומן כי כבר השתמשת בפחמימות לפני זה.
אירובי לפני אימון משקולות זה הוצעה קלורית (ושריפת אנרגיה על פארש) אתה צריך לנצל את הכוח שיש לך לאימון משקולות. אם תעשה קודם אירובי ואז משקולות , יש פחות כוח במשקולות = אימון חלש יותר ופחות אפקטיבי.

כע אחי זה טוב, אני על 130 ג' פחמימה ביום (מסה), וזה דיי מגניב כי אתה מרגיש פחות נוזלי ועולה פחות בשומן
וגם בגלל שהוספת שומנים במקום הפחמימה , אז יהיה יותר יצור של הורמונים

למה ישר להאשים את הפחמימה?
אולי לא אכלת מספיק חלבון?
אולי לא התאמנת כמו שצריך ונתת מספיק גירוי?
אולי יש לך טסט נמוך?
יכולות להיות מלא סיבות..

מסה בלי פחמימה זה לא קל וקשה לעלות במשקלים אבל כן יש מצב שתהיה עליה נקייה,יבשה ואסטטית יותר

אתה מוזמן לנסות ולראות איך זה מרגיש

מסכים עם הבחור שמעליי שהפחמימה היא לא בהכרח האשמה.

ניסיתי לכמה חודשים. הייתה עלייה במשקל אבל הרגשתי קטן והשרירים נראו חסרי חיים ורכים. הייתי על עד 100 גרם פחמימה. ברגע שהוספתי פחמימה והורדתי חלבון (שהיה באזור ה-300 גרם ביום) הרגשתי גדול יותר, חזק יותר ומלא יותר.
נסה, מה יכול לקרות?

טסט נמוך יכול להגביל אותי כ''כ?
כלומר שאני יכול להתאמן שנים בלי תוצאות זה אפשרי?
לא בהכרח אומר שזו הסיבה אבל כן זה יכול להגביל אותך מאוד אתה תראה תוצאות פשוט ההתקדמות תהיה איטית יותר הרי זה ההורמון העיקרי שאחראי על בנייה ושימור מסת שריר

• פותח/ת השרשור
חחח למה לא תבאסו אותי עד הסוף!
אולי גם להפסיק להתאמן!?
נניח גבר שאין לו את כל זה לא יכול להשיג מסת שריר יפה?
ואני לא מדבר על רמה של תחרויות וכאלה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית