הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תפריט עלייה במסה נקייה

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
אז אחרי שבוע באילת ובערך 3 שבועות על האנאבוליק דיאט ו-SS החלטתי לעבור לתוכנית תזונה לעלייה במסה למשך 6 שבועות ואז לחתוך לשבועיים חיטוב.
פה אני אפרט את התפריט פחות או יותר ל-6 שבועות הקרובים שיהיו מבוססים על חלוקת ZONE.
מכיוון שלדעתי קצב חילוף החומרים שלי הוא דיי נמוך (גם אני סובל מתת-פעילות בלוטת התריס), אתחיל את התפריט ממאזן נייטרלי ולאחר כשבועיים אעלה את הקלוריות ובמידה ולא אראה עלייה במשקל.

נתונים אישיים:
משקל: 51 ק"ג
גובה: 165 ס"מ

ארוחת בוקר (חצי שעה לפני אימון)
100 מ"ל (חצי כוס) חלב סויה 2% שומן

אימון

ארוחת ביניים (אחרי אימון)
שייק בבלנדר העשוי מ:
כף אבקת חלבון
תמר מג'הול (25 גרם)
100 מ"ל חלב 1% שומן (חצי כוס)
מעדן חלב 0% שומן
כפית חמאת בוטנים טבעית

ארוחת צהריים
200 גרם אורז מלא מבושל עם ירקות ורסק עגבניות
2 קופסאות טונה במים (225 גרם)
סלט ירקות

ארוחת ביניים
2 יופלה דיאט 0% שומן
גלידה לייט 0% שומן (גלידל של פלדמן)

ארוחת ערב
קופסת קוטג' 3% שומן
4 פרוסות גבינה צהובה 5% שומן
3 חלבון ביצה מבושל
כ-500 גרם ירקות מבושלים (כרוב ניצנים, כרובית, חצילים)

ארוחת לילה
כפית חמאת בוטנים טבעית
מעדן חלב 0% שומן
גלידה לייט 0% שומן (גלידל של פלדמן)

סה"כ ערכים ליום
קלוריות: 1700 קלוריות
חלבון: 170 גרם
פחמימות: 150 גרם
שומן: 35 גרם

תגובות, הצעות לשיפור וכאלה ייתקבלו בברכה 😃

כשאתה תשיג את הכמה קילוגרמים האלה שאתה רוצה אתה תבין שזה ממש לא מה שאתה רוצה, 5-7 ק"ג (שלא כולם יהיו שריר) זה שינוי יחסית קטן.

• פותח/ת השרשור
למה אתה מתעקש לא להקשיב לי, זה יפתור לך את כל הבעיות. הייתי במצבך.

מה זאת אומרת כמוני? היית שמן שירד בצורה לא מבוקרת במשקל ועכשיו מנסה לצבור מסה נקייה?
או שאתה מגיע מנקודת התחלה של בחור רזה?

• פותח/ת השרשור
אני נע בין 50-52 כבר כמעט שנה.. לפני שנתיים-שלוש הייתי במשקל של 75 קילו על גובה של 1.63.
הייתי נראה זוועה.. אני לא יודע מה אני אעשה אם אני אחזור לזה.

אם תתאמן ותתקדם אתה לא תחזור לזה(לאותו אחוז שומן)...
תעלה בקלוריות ותתחיל לעלות במשקל גוף.
ד"א כמה הTSH וה T4 אצלך ?
אם יש בעיה בבלוטת התריס למה לא לפנות לאנדוקרינולוג?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני אצל אנדוקרינולוג כבר 8 שנים כמעט אבל הוא כל הזמן טוען שאין קשר לחילוף חומרים.
הTSH נע בין 10-18
וה-T4 הוא סביב ה-10 שזה בגבול התחתון של הנורמה

ואני יודע שלא אחזור לאותו אחוז שומן שהייתי, אבל אני גם לא מחפש לגדול מעבר למימדים הנוכחיים.
סך הכל מחפש עיצוב יותר הגייני של הגוף, אפשר להגיע לפתרון כזה בלי לגדול יותר מדי?

tsh 10-18 mIu/l זה הרבה מעל הנורמה (0.35-5.5) חשבת על להתייעץ עם עוד אנדו'?
בכל מקרה תעלה עוד במשקל (ובמסת שריר) אם אתה רוצה גוף יותר "מעוצב" אם תרצה אח"כ להשאר באותו מצב תאכל לפי ניטרלי שלך.

• פותח/ת השרשור
כן אני יודע שזה מעל הנורמה.. אני גם מטופל באלטרוקסין בכמות גדולה.
בכל אופן, העניין הוא שאני לא כל כך בעד להכנס שוב לתקופת חיטוב ולכן אני מנסה לעלות כמה שיותר נקי כדי שלא אצטרך את החיטוב לאחר מכן.
רציתי לדעת אם יש אפשרות כזאת? לעלות בלי לחטב או לעשות תקופות קצרות כאלה שעל כל חודשיים מסה לרדת לשבועיים מאזן שלילי קל כדי למתן עלייה בשומן?

לפני שהתחלת לרדת במשקל גם הייתה לך את הבעיה הזו עם הבלוטה?

• פותח/ת השרשור
כן, אני חי איתה מגיל 10 בערך.. את הדיאטה הרצחנית התחלתי בגיל 15-16

• פותח/ת השרשור
לאיזו רעה? יש גם היפר שגם זה לא נחשב מצב נורמלי..
דיאטה דלה בקלוריות יכולה להוביל לתת פעילות ואובר-פידינג יכול להוביל להיפר?
זאת הכוונה?

שמע בלי קשר לבעיה של הבלוטה, גם אם אתה רוצה להשאר פחות או יותר באזור המשקל הזה רק לעצב את הגוף, זה לא כ"כ אפשרי, אם תאכל לפי הנייטרלי ותתאמן אולי תיצבור מעט מעט שריר והגוף אולי יראה מעט טוב יותר, אבל בעיקרון אין דרך לשנות את המבנה הזה מבלי לעלות במסה... תצטרך פשוט לעלות במסה בצורה מבוקרת לאט לאט ואז לחטב לאחוז שומן נמוך, ככה "תעצב" את הגוף ועדיין תהיה במשקל נמוך אם זה מה שאתה מחפש...

טוב, עזוב תתעלם ממה שאמרתי אתה לא רוצה להקשיב.

• פותח/ת השרשור
טוב, עזוב תתעלם ממה שאמרתי אתה לא רוצה להקשיב.

לא לא.. אל תבין אותי לא נכון אחי.. אם היית באמת במצב שלי אני מאד רוצה להקשיב לך
רק לא הבנתי בדיוק באיזה מצב היית? אשמח אם תסביר לי בצורה ברורה יותר כדי שאוכל להבין :]
אני כל הזמן לומד פה דברים חדשים, ככה שאם היית במצב שלי עוד יותר מעניין אותי לשמוע מה אתה מציע לי לעשות עכשיו?

ילדון יקר, אתה פאקינג שוקל 50 ק"ג על 165 ס"מ. איזו עליה במסה בדיוק אתה רוצה לעשות עם 1700 קלוריות ביום?!!!! תתחיל לאכול , עזוב אותך ממעדנים דיאט תלך על לפחות 1.5% ומזה הארוחת בוקר הזו? אתה אחרי צום של לילה בתקופת מסה!!! תאכלללל..... כפי שמשה ציין , אתה מתעסק בקקה. 6 שבועות מסה?1! תגיד לי אתה צוחק , עם התפריט שרשמת פה במשך 6 שבועות אתה תעלה משקל אולי בפופיק וגם זה בסימן שאלה....... תתחיל לאכול לא משנה מה ותעלה לפחות ל-2500 קלוריות ביום.

• פותח/ת השרשור
חבל שמסתכלים רק על חלק מהדברים שאני כותב..
רשמתי כאן שבעבר עליתי במשקל במשך כמעט חודש עם מאזן נייטרלי ואני מחפש עלייה נקייה כמה שיותר.
אני לא אקפוץ ישר ל-2500 קלוריות ביום כי זה לא ריאלי, זה יעלה אותי בהרבה מעבר לשריר נקי.
אני אתחיל בנייטרלי לשבועיים הראשונים ואם אני לא אראה עלייה או אפילו ירידה אני אעלה בעוד 200 קלוריות.. תמיד אומרים לנסות להקשיב לגוף שלך ולהכיר אותו לא? "ניסוי טעיה"?

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית