הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימון בחיטוב:נפח/עצימות

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
האם ישנה תוכנית אימון אידיאלית בחיטוב עבור מתאמן שמעונין לשמור על עצימות(משקלי עבודה)ולשלב נפח(לתת 'דגש' לשרירים בתקופת החיטוב)?
הסיבה ששואל היא מכיוון שראיתי מאמרים המציעים אימוני ריקון או אימונים לטווחים של 10 חזרות וכו',כמו כן אולי 5/3/1 מתאימה למתכונת הזו?

FBW - כשעל תרגילי בסיס תעבוד בעצימות של עד RM5 ובתרגילי עזר תעבוד בנפח של 8-10

או AB מתחלף לצורך העניין..
אבל זה העיקרון

• פותח/ת השרשור
FBW - כשעל תרגילי בסיס תעבוד בעצימות של עד RM5 ובתרגילי עזר תעבוד בנפח של 8-10

או AB מתחלף לצורך העניין..
אבל זה העיקרון
חשבתי על זה אבל לדעתי זה יכול לפגוע בהתאוששות כשעובדים ביותר מדי נפח בחיטוב...
יש דוגמא לתוכנית כזו/אחרת?

• פותח/ת השרשור
המודל שלה פחות מציעה עבודת נפח..
לדוגמא במאמר מאתר בחו'ל בנושא דיאטת הCKD של מקדונלד הציעו לעשות אימוני FBW לטווחים של 10 חזרות כאשר ביום האחרון של השבוע לפני העמסה יש לעשות אימון דילול..מה שחסר לי בתוכנית כזו זה איך לשמור על עצימות.

בחיטוב אתה מתאושש פחות טוב, כי אתה אוכל פחות. לכן הרעיון לבצע נפח גבוה הוא לא טוב. מה שכן טוב, זה רעיון העצימות. אל תנסה את שניהם, אתה גם ככה לא תעלה במסת שריר בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
בחיטוב אתה מתאושש פחות טוב, כי אתה אוכל פחות. לכן הרעיון לבצע נפח גבוה הוא לא טוב. מה שכן טוב, זה רעיון העצימות. אל תנסה את שניהם, אתה גם ככה לא תעלה במסת שריר בחיטוב.
ברור לי הנושא וזו הסיבה שהעלתי את הפוסט,לשמוע חוות דעת ממנוסים יותר לגבי דרך שאולי נותנת מענה על שניהם.
כמו שציינתי למעלה כדוגמא אולי תוכנית ה5-3-1..מניסיוני ברגע שהעלתי את הנפח וכמובן המשכתי בחיטוב אז זה פגע במשקלים אבל היו עוד פרמטרים לענין הזה.
בכללי עובד לפי הליניארית וכשמרגיש שמשקלי עבודה יורדים מתחיל לעבוד לשלשות או אפילו פחות..
ענין אותי יותר הפן של 'דגש' על שרירים שחסר בתוכניות הכוח בתקופת החיטוב.

ברור לי הנושא וזו הסיבה שהעלתי את הפוסט,לשמוע חוות דעת ממנוסים יותר לגבי דרך שאולי נותנת מענה על שניהם.
כמו שציינתי למעלה כדוגמא אולי תוכנית ה5-3-1..מניסיוני ברגע שהעלתי את הנפח וכמובן המשכתי בחיטוב אז זה פגע במשקלים אבל היו עוד פרמטרים לענין הזה.
בכללי עובד לפי הליניארית וכשמרגיש שמשקלי עבודה יורדים מתחיל לעבוד לשלשות או אפילו פחות..
ענין אותי יותר הפן של 'דגש' על שרירים שחסר בתוכניות הכוח בתקופת החיטוב.
אילו שרירים חסרים בתוכניות כוח?

לא חסרים,כולם מופיעים בה:)
הכוונה היתה לאימון שיש בו יותר 'פאמפ' או ריקון
"אימון פאמפ" הוא נחמד ואפילו חשוב למטרת גדילה (אימון סיבים אדומים) וכמובן לסיבולת (גם נחמד להיות בפאמפ...😃) העניין הוא שבחיטוב, הוא עלול להתיש במידה ואתה מגזים.
נפח גבוה הוא לא "אימון פאמפ" (לפחות לא נפוץ לכנות אותו כזה). ניתן להגיע לנפח עצום ע"י ביצוע סטים רבים ל-3 חזרות למשל. נפח מוגזם בחיטוב, כמו שכבר צויין לא יאפשר התאוששות מתאימה בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
"אימון פאמפ" הוא נחמד ואפילו חשוב למטרת גדילה (אימון סיבים אדומים) וכמובן לסיבולת (גם נחמד להיות בפאמפ...😃) העניין הוא שבחיטוב, הוא עלול להתיש במידה ואתה מגזים.
נפח גבוה הוא לא "אימון פאמפ" (לפחות לא נפוץ לכנות אותו כזה). ניתן להגיע לנפח עצום ע"י ביצוע סטים רבים ל-3 חזרות למשל. נפח מוגזם בחיטוב, כמו שכבר צויין לא יאפשר התאוששות מתאימה בחיטוב.
במילים אחרות ואם יורשה לי להגיד,אלא אם אני על חומרים להישאר עם הליניארית הנחמדה שלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית