הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע דיאטה לפי סוג דם

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
כבר כמה שנים שיש דיאטה שמתבססת עפ"י סוג הדם של האדם.
סתם הורדתי את הספר של זה בגירסה האנגלית ( מי שירצה אני אעלה לינק ) ודווקא זה נשמע הגיוני וגם בפועל יש שם המון דברים נכונים.

למשל לגבי סוג הדם שלי, O.

סוג דם O הוא האדם הקדמוני שמכונה "הצייד" המזונות שמועילים לסוג דם זה: כבד, בשר ובפרט בשר אדום, דגים בעיקר דגי מים צפוניים, אצות ים.
מהאגוזים : גרעיני דלעת ואגוזי מלך
מהשמנים:שמן זית ופשתן

מזונות שמזיקים : מוצרי חלב, דגנים ובכלל פחמימות.

ירקות מזיקים: כרוב ובכלל כל משפחת המצליבים שגורמים להפחתה בספיגה של הורמוני התריס.

ירקות מועילים: גמבה אדומה, בטטה

פירות מועילים: שזיפים ושזיפים מיובשים
מוסיפים בספר שסוג דם O בתקופה של אדם הקמון היה רגיל לחיות במצב קבוע של KETOSIS ולהפיק אנרגיה משומן.

בעיות בריאותיות נפוצות לסוג דם זה: כיבי קיבה, בעיות פסיכולוגיות ( חרדות, דיכאון, מאניה-דיפרסיה, סכיזופרניה), תת פעילות של בלוטת התריס.

למה אני אומר שיש בזה משהו?

1. באמת שאני מעכל בשר בצורה מהירה ואפילו קיצונית.
2. לא משנה כמה בשר אני אוכל הרמות כולסטרול שלי רק משתפרות( אני אוכל כל יום כבדים )
3. שאני אוכל בשר אני יכול ללכת להתאמן לאחר 10 דקות , לעומת מוצרי חלב שגורמים לי לתחושה לא נוחה, כנ"ל לדגנים ובכלל למוצרים המכילים גלוטן.
4. אני באמת יכול לחיות בלי פחמימה ואני מרגיש הרבה יותר אנרגטי.
5. אכן יש לי תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס.

אתם מוזמנים לדעת את דעתכם בנוגע לזה!

לינק להורדת הספר בשפה העברית והרוסית - http://www.fileflyer.com/view/vnlTIAw

נערך לאחרונה:
אוהו,תמיד עניין אותי לדעת אם יש אמת בדיאטות מהסוג הזה,למשל אמא שלי נמנעת לחלוטין מבשר עוף בגלל שסוג הדם שלה הוא B.
משה?😃

• פותח/ת השרשור
אוהו,תמיד עניין אותי לדעת אם יש אמת בדיאטות מהסוג הזה,למשל אמא שלי נמנעת לחלוטין מבשר עוף בגלל שסוג הדם שלה הוא B.
משה?😃

זה נושא מעניין שעומד מאחורי זה משהו בסופו של דבר.

*בוא נקווה שהדיון הזה ימשיך בצורה טובה ולא יוביל לריבים ולסתם ויכוחים מיותרים.

האמת שייצא לי לשמוע על זה מבחור שבתוך העסק של תזונה ופיתוח גוף שנים, לא כ"כ התעמקתי בזה, אבל באמת נשמע מעניין

לא התעניינתי יותר מדי בדיאטה הזאת אף פעם, כי היא נשמעת לי מופרכת.
מקריאה חפוזה של הערך בויוקפדיה עושה רושם שאין ממש ביסוס מדעי מאחורי הטענות.
אני מצטט מישהו משם שכתב:
" the blood type diet has been likened to a "blood type astrology"

אין ביסוס מדעי, אבל יש כאן את העניין של ניסוי וטעייה.

יש בעיה בניסוי וטעייה ,תראה :

"ממחקר שנערך בקרב קהילת העבריים השחורים (אצל שחורים סוג הדם השכיח ביותר הוא O ) נמצא שלא היה אדם אחד מהקהילה שסבל מהתקף לב, סרטן או איידס. לפי גרסתו של ד''אדאמו היו צריכים רב העבריים השחורים לסבול מהשמנה ומחלות לב, כי הם מרבים באכילת מוצרים מחיטה מלאה ומקטניות ונמנעים לחלוטין מבשר – המזון שלכאורה טוב ביותר עבורם."

"אילו היו הלקטינים גורמים למחלות היה נגרם נזק של ממש לאנושות, כי הרי רב רובם של האנשים לא אוכלים לפי סוג הדם שלהם, בנוסף מצב זה היה חייב להיות ידוע לרופאים שהיו מתארים מצב בו תאי הגוף סתומים בלקטינים (כמו למשל בטרשת עורקים). אין שום מאמר בספרות הרפואית שמתאר מצב זה."

ולמה בכל זאת זה עובד? :

"ובכל זאת ישנם הרבה אנשים שדיאטה זו כן עבדה בשבילם, הכיצד? בסיכומו של דבר ד''אדאמו אכן ממליץ על אוכל בריא ומזין, ולכן אי אפשר להתעלם מהעובדה שברגע שאדם עובר לאכול בצורה בריאה ומאוזנת ומקפיד על איזושהי פעילות גופנית, חל שינוי בהרגשתו, באנרגיה הכללית וכמובן בירידה במשקל שהינה תוצר לוואי של השינוי."

עריכה : coldfire,אתה יכול לפרט בבקשה?

• פותח/ת השרשור
יש בעיה בניסוי וטעייה ,תראה :

"ממחקר שנערך בקרב קהילת העבריים השחורים (אצל שחורים סוג הדם השכיח ביותר הוא O ) נמצא שלא היה אדם אחד מהקהילה שסבל מהתקף לב, סרטן או איידס. לפי גרסתו של ד''אדאמו היו צריכים רב העבריים השחורים לסבול מהשמנה ומחלות לב, כי הם מרבים באכילת מוצרים מחיטה מלאה ומקטניות ונמנעים לחלוטין מבשר – המזון שלכאורה טוב ביותר עבורם."

"אילו היו הלקטינים גורמים למחלות היה נגרם נזק של ממש לאנושות, כי הרי רב רובם של האנשים לא אוכלים לפי סוג הדם שלהם, בנוסף מצב זה היה חייב להיות ידוע לרופאים שהיו מתארים מצב בו תאי הגוף סתומים בלקטינים (כמו למשל בטרשת עורקים). אין שום מאמר בספרות הרפואית שמתאר מצב זה."

ולמה בכל זאת זה עובד? :

"ובכל זאת ישנם הרבה אנשים שדיאטה זו כן עבדה בשבילם, הכיצד? בסיכומו של דבר ד''אדאמו אכן ממליץ על אוכל בריא ומזין, ולכן אי אפשר להתעלם מהעובדה שברגע שאדם עובר לאכול בצורה בריאה ומאוזנת ומקפיד על איזושהי פעילות גופנית, חל שינוי בהרגשתו, באנרגיה הכללית וכמובן בירידה במשקל שהינה תוצר לוואי של השינוי."

עריכה : coldfire,אתה יכול לפרט בבקשה?

לכן אני אומר שזה נושא די מעניין כי הוא לא סגור בכלל והוא פתוח לדיון רחב.

שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום. אם תקרא את הערך של המזל שלך (או כל אחד אחר) בספר אסטרולוגיה גם שם תמצא לא מעט התאמות. זה עדיין לא אומר שיש בזה משהו.
החובה של מי שמעלה תיאוריה היא להביא ראיות לטובת התיאוריה שלו. כל עוד אין כאלה אז מדובר בסיפור יפה ותו לא.

• פותח/ת השרשור
שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום. אם תקרא את הערך של המזל שלך (או כל אחד אחר) בספר אסטרולוגיה גם שם תמצא לא מעט התאמות. זה עדיין לא אומר שיש בזה משהו.
החובה של מי שמעלה תיאוריה היא להביא ראיות לטובת התיאוריה שלו. כל עוד אין כאלה אז מדובר בסיפור יפה ותו לא.

אחלה תיאוריה הסיפור של השעון 😃 .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית