עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קודם כל למה מלכתחילה לעשות דיאטה כזו?התחלתי חיטוב לפני שבוע
קראתי את כול ההסברים על דיאטה קטוגנית מחזורית ושמתי לב שביום השלישי/רביעי אני מתחיל לסבול מחולשה . האם תיסוף של מלח הימליאה בכוס מים יכול לעזור לי להחזיר להחזיר אלקטרוליטים חזרה לגוף?
התחלתי דיאטה כזאת כי אני סובל מתחושת רעב תמידית (עכשיו סיימתי שירות צבאי ארוך ומתחילת המלחמה עד הרגע שסיימתי שירות הביאו לנו המון גאנק פוד והייתי אוכל בשעות לא רגילות וגם בקושי יושן במשך חודשים )קודם כל למה מלכתחילה לעשות דיאטה כזו?
שנית, זה הגיוני.
מה שאתה מתאר נקרא קיטוזיס וההרגשה שאתה מתאר אמורה לעבור בתוך מספר ימים,
אין פה קשר למחסור באלקטרוליטים ואין שום יתרון בצריכת מלח הימלאיה, טרנד טיפשי שיחלוף במהרה.
אם זה מה שעובד לך אז מעולה.התחלתי דיאטה כזאת כי אני סובל מתחושת רעב תמידית (עכשיו סיימתי שירות צבאי ארוך ומתחילת המלחמה עד הרגע שסיימתי שירות הביאו לנו המון גאנק פוד והייתי אוכל בשעות לא רגילות וגם בקושי יושן במשך חודשים )
והתזונה הזאת כרגע היא הדבר היחיד שהצליח לי בינתיים למנוע את התקפי רכב שיש לי .
תראה יש פה כמה עניינים,אני יודע שמלח הימליאה זה טרנד פשוט התייעצתי עם קבוצה של תזונה קטוגנית והם אמרו לי לצרוך את המלח הזה כדי להשלים אלקטרוליטים
אם זה מה שעובד לך אז מעולה.
תראה יש פה כמה עניינים,
קודם כל קבוצה של תזונה קטוגנית זה לא גורם מקצועי בשום צורה, אולי שווה להתייעץ עם דיאטן.
שנית, אני לא רואה מה הקשר בין אלקטרוליטים לפחמימות, אפשר לצרוך אלקטרוליטים גם בתזונת קיטו למיטב הבנתי. (אולי קשור לאיבוד נוזלים?)
שלישית, הדבר היחיד שראיתי בהקשר זה האדם הזה-
קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=0wUWjz05MjM
שרוב מה שעושה זה לגמגם דברים לא מבוססים ולהגיב לאנשים לתסף 5 כפיות מלח ביום שההמלצה של משרד הבריאות עומדות על בערך כפית אחת ביום.
וכל זה מחזיר אותי לסעיף 1, תתייעץ עם גורם מקצועי.
אני נמצא בקבוצה גדולה של אנשים בפייסבוק שעושים בתזונה קטוגניתמי זה הם?
אוקיי, ומה הבעיה להשלים נוזלים / אלקטרוליטים מהתזונה שלא כרוכות ב"תיסוף מלח אטלנטי"?הטענה שלהם היא שפחמימות סופחות נוזלים ובתוכם יש אלקטרוליטים וברגע שאתה מוריד את הפחמימות לאפס או בקירוב אז יש נטייה לסבול מחוסרים עקב איבוד הנוזלים.
הגוף ישאר בקיטוזיס בהנחה ולא תעבור את ה50 ג' פחמימה ביום,ששאלתי אותם למה לא לקנות תוסף אלקטרוליטים הם אמרו לי שרוב התוספים מכילים פחמימות או אבקת נפח שמכילה שאריות של פחמימות ואז זה יוצא אותי קיטוזיס
אין לי מושג מה ההבדל ובכללי אם לא היה ברור מכל ההודעות אני חושב שזו שיטה גרועה לרוב הגדול של האוכלוסיה.בלי קשר הם מה זה לא אוהבים שאני עושה דיאטה קטוגנית מחזורית ואומרים לי לעשות דיאטה קטוגנית רגילה
אתה רואה את עצמך מתמיד בתזונה כזו למשך חודשים ואף שנים? אם כן, אז אתה אחד ממעט אנשים שתזונה כזו מתאימה להם. לרוב האנשים זו דיאטה קשה ליישום ולא פרקטית, יכולה לגרום לסבל מיותר, ואם לא מיישמים את הדיאטה הזו בצורה חכמה אתה תגרום לעצמך לחסרים תזונתיים.התזונה הזאת כרגע היא הדבר היחיד שהצליח לי בינתיים למנוע את התקפי רעב שיש לי .
כמו שכבר כתבו לך, בחרת קבוצה לא נכונה להתייעץ איתה כי הקבוצה הזו לא אובייקטיבית ומוטה מראש לטובת דיאטה קטוגנית.אני יודע שמלח הימליאה זה טרנד פשוט התייעצתי עם קבוצה של תזונה קטוגנית והם אמרו לי לצרוך את המלח הזה כדי להשלים אלקטרוליטים
הפחמימות לא סופחות אשלגן, לא סופחות נתרן ולא סופחות כל אלקטרוליט אחר. אין דבר כזה שאגירת פחמימה "תגנוב" אשלגן ונתרן מזרם הדם - זה לא קורה.הטענה שלהם היא שפחמימות סופחות נוזלים ובתוכם יש אלקטרוליטים וברגע שאתה מוריד את הפחמימות לאפס או בקירוב אז יש נטייה לסבול מחוסרים עקב איבוד הנוזלים.
אז מה לעשות לגבי התקפי רעב? הלכתי בשירות הצבאי שלי לתזונאית שחוץ מלזרוק אליי תפריט מוכן מראש(ליטרלי יש לה מגירה מלאה באותו התפריט) היא לא עשתה שום דבר, אפילו שאמרתי לה שאני צריך יותר כמות חלבון כי אני מתאמן אבל היא לא התייחסה אליי. ואני מפחד שגם בכללית היחס היה אותו הדבר. ותודה רבה לך על ההסבר נראה לי שאני יפסיק בהדרגה עם התזונה הזאתאתה רואה את עצמך מתמיד בתזונה כזו למשך חודשים ואף שנים? אם כן, אז אתה אחד ממעט אנשים שתזונה כזו מתאימה להם. לרוב האנשים זו דיאטה קשה ליישום ולא פרקטית, יכולה לגרום לסבל מיותר, ואם לא מיישמים את הדיאטה הזו בצורה חכמה אתה תגרום לעצמך לחסרים תזונתיים.
אם יש לך התקפי אכילה, במקומך הייתי מנסה לפתור את הגורם להתקפים האלה במקום "לשים פלסטר".
כמו שכבר כתבו לך, בחרת קבוצה לא נכונה להתייעץ איתה כי הקבוצה הזו לא אובייקטיבית ומוטה מראש לטובת דיאטה קטוגנית.
בהנחה שדיאטה קטוגנית גורמת בהכרח לאיבוד אלקטרוליטים (היא לא), אז קודם כל, מלח שמכיל נתרן יעשה את העבודה. דבר שני, אם דיאטה כזו גורמת לאיבוד כל כך משמעותי של נתרן, אשלגן ואף מגנזיום (כמו שהבחור טוען בסרטון), אז למה לעשות את הדיאטה הזו מלכתחילה? רמה נמוכה של האלקטרוליטים האלה יכולה לגרום לתסמינים שונים שחלקם יכולים להיות מסוכנים.
אין באמת איבוד של נוזלים, כי "איבוד" מרמז על תהליך/תופעה לא תקינים. כשאתה על דיאטה קטוגנית, מאגרי הפחמימה (גליקוגן) מדוללים מאוד, מה שהגיוני כי כמעט ולא אוכלים פחמימה. על כל 1 גרם פחמימה שאתה אוגר נאגרים כ-3 גרם מים, ובממוצע גוף האדם יכול לאגור 500-600 גרם פחמימה, זאת אומרת שיחד עם זה יאגרו 1.5-2 ליטר נוזלים. אגירת הנוזלים הזו זה מצב תקין ונורמלי, ככה גוף האדם אוגר פחמימה. אם אתה חותך את צריכת הפחמימה שלך אז כמות קטנה יותר של פחמימה תאגר במאגרים ולכן פחות נוזלים יאגרו. אתה לא מאבד שום דבר, אלא פשוט אוגר פחות נוזלים - זו הסיבה אגב לירידה המהירה במשקל בשבוע הראשון תחת דיאטה קטוגנית.
בנוסף, מאגרי הפחמימה האלה והנוזלים שנאגרים יחד איתם נמצאים בעיקר בשרירים וקצת בכבד, זאת אומרת אין קשר בין הנוזלים האלה לבין נפח הדם או לחץ הדם.
הפחמימות לא סופחות אשלגן, לא סופחות נתרן ולא סופחות כל אלקטרוליט אחר. אין דבר כזה שאגירת פחמימה "תגנוב" אשלגן ונתרן מזרם הדם - זה לא קורה.
אם כבר, אתה בסיכון לפתח חסרים תזונתיים כי התזונה הזו מאוד מגבילה אותך, אבל יותר קל להם להאשים את "איבוד הנוזלים" בחסרים האלה במקום להאשים את התזונה עצמה.