הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע רגישות לאינסולין ואיבוד שומן - מאמר חדש

שאלה: כתוב במאמר
"התוצאות היו מעניינות כאשר קבוצת הנשים הצרכו דיאטה עשירה בפחמימות והיו בעלות רגישות גבוהה לאינסולין הורידו כמעט פי 2 משקל מאלו שהיו בעלות התנגדות לאינסולין (רגישות נמוכה) וצרכו דיאטה דלה בפחמימות."

אני רוצה לראות אם אני מבין נכון - 2 הקבוצות צרכו את אותו מספר קלוריות, ההבדל היה בחילוק בין השומן לפחממה?
(בהנחה שהבדיקה נעשה בצורה נכונה והמאזן הנייטרלי שווה אצל שתי הקבוצות).

איך זה הגיוני? אפשר להסיק שיכול להיות מצב שבחלוקה מסוימת במאזן נייטרלי יכולה להיות עליה במשקל או ירידה, כלומר המאזן הקלורי הוא חלק חשוב מהמטרה אך גם חילוק התפריט (היחס בין פחממות לשומן) פרמטר שיכול להיות חשוב יותר("פי 2")?
קיצר משהו לא מסתדר לי.

• פותח/ת השרשור
הבקרה הקלורית הייתה זהה, וכנראה שאינסולין משפיע יותר על האחד מאשר על השני, בכל מקרה לרוב האנשים הרגישות לאינסולין תהיי רגילה (ז"א לא נמוכה מידי ולא גבוהה מידי) מה שאומר שתשרוד כמעט בכל דיאטה. בנוסף גם אם יש לך נטייה לאחד מהדברים הללו השינויים לא יהיו כאלו קיצוניים.
לרוב אנשים שמנים יהיו עם רגישות נמוכה לאינסולין, ואנשים שהיו בעבר בתת משקל או קרוב לכך כל חייהם ומתקשים לעלות במשקל יהיו עם רגישות גבוהה לאינסולין, זה לא מחייב שום דבר אבל בגדול בד"כ הדברים יעבדו כך אם כי הם יכולים להשתנות עקב אימונים, אירובי, תזונה, גיל התבגרות, לחץ נפשי ועוד.
מה גם שזה רק מחקר אחד, וכמו שנאמר במאמר הנושא עוד דורש מחקר נוסף.

• פותח/ת השרשור
תאחלס הרבה לפני שהסימנים הקריטים של קטוזיס מגיעים אלי אני מספיק לעשות העמסה.

למה? למה לא לעשות העמסה פעם ב7-14 ימים (אני בד"כ מכוון ל10)

זה קורה אצלי ביום ה-10 בגלל שהאירובי מאיץ את התהליך.

משה רציתי לשאול אותך, למה זה שאני בקטוזיס אני מרגיש ממש אנרגטי ואיך שאני עושה את העמסה אני מרגיש סמרטוט ואחרי שאני נוגע בפחמימה בתחילת העמסה, אני לא יכול להפסיק לאכול גם שאני מפוצץ אני חייב לאכול עוד פשוט מטורף....

• פותח/ת השרשור
130 זה לא הרבה בכלל.. אבל תלוי איזו ארוחה (כמה פחמימות ביחס לחלבון ושומן וכו').
כמו שרשמתי במאמר על הפחמימות, אין דרישה של הגוף לפחמימות ממקור חיצוני, אפשר לחיות בלעדיהם מה שבניגוד לחלבון לא ניתן כלל וכלל, שומן עוד אפשר לחיות זמן מה על 0.

130 זה לא הרבה בכלל.. אבל תלוי איזו ארוחה (כמה פחמימות ביחס לחלבון ושומן וכו').
כמו שרשמתי במאמר על הפחמימות, אין דרישה של הגוף לפחמימות ממקור חיצוני, אפשר לחיות בלעדיהם מה שבניגוד לחלבון לא ניתן כלל וכלל, שומן עוד אפשר לחיות זמן מה על 0.

פעם אחרונה שהייתי עם שומן 0 הזין שלי גם היה בצורת 0.
זה היה 130 אחרי ארוחה רגילה שכללה שומן+חלבון+פחמימה ביחס של 55:25:20

אני אשאל אותך עוד משהו, אחרי שהשגתי איזון בבלוטת התריס עם ההורמון תירוקסין זה אומר שהבלוטה שלי תקינה לכל דבר גם כדי לרדת במשקל או שבכל זאת יש בה בעיה גם כאשר היא מאוזנת?

• פותח/ת השרשור
פעם אחרונה שהייתי עם שומן 0 הזין שלי גם היה בצורת 0.
זה היה 130 אחרי ארוחה רגילה שכללה שומן+חלבון+פחמימה ביחס של 55:25:20

אני אשאל אותך עוד משהו, אחרי שהשגתי איזון בבלוטת התריס עם ההורמון תירוקסין זה אומר שהבלוטה שלי תקינה לכל דבר גם כדי לרדת במשקל או שבכל זאת יש בה בעיה גם כאשר היא מאוזנת?
מין הסתם שהזין יראה בצורת 0 כי יש ירידה חדה ברמות הטסט.
ואכלת 55% פחמימה? בכל מקרה אם היית אוכל רק פחמימה בלי חלבון ושומן הערכים היו גבוהים הרבה יותר.
חילוף החומרים לא רק (או לפעמים בכלל לא) קשור לרמות בלוטת התריס, צריך להסתכל פנימה יותר לבדוק T3 FREE ו T4 FREE ואז יש לבדוק עוד מספר דברים אם באמת רוצים לדעת אם הBMR תקין.

מין הסתם שהזין יראה בצורת 0 כי יש ירידה חדה ברמות הטסט.
ואכלת 55% פחמימה? בכל מקרה אם היית אוכל רק פחמימה בלי חלבון ושומן הערכים היו גבוהים הרבה יותר.
חילוף החומרים לא רק (או לפעמים בכלל לא) קשור לרמות בלוטת התריס, צריך להסתכל פנימה יותר לבדוק T3 FREE ו T4 FREE ואז יש לבדוק עוד מספר דברים אם באמת רוצים לדעת אם הBMR תקין.

ה-T4 תקין, ה-TSH תקין אם כל הגורמים הללו תקינים אין סיבה שה-T3 לא יהיה תקין למרות שמומלץ לבדוק אותו. בלי שום קשר יש לי בהישג יד ציטומל(T3), אבל סתם יהיה דבילי לקחת את זה סתם ככה בלי לעשות בדיקה לפני.

זה מאמר מצוין, ונראה לי שכל מי שאפילו קצת קשוב לגוף שלו והתנסה בדיאטות (לא מלשון ירידה במשקל) שונות בחייו יכול להפיק מזה הרבה תועלת.
אני אישית, קיבלתי חיזוק ותובנה נוספת מדוע ה AD עובד עלי כל כך טוב ובמינימום סבל.

• פותח/ת השרשור
אם ה TSH תקין הT3 FREE 99% תקין ככה שאין גם מה לעשות בדיקה.
בקיצור אם כל הערכים בנורמה ואתה לא לוקח כדורים כבר אז אין חשש, אם אתה עדיין לוקח כדורים (וברגע שאתה מפסיק הבלוטה עולה מעל הנורמה) אז יכול להיות שיש בעיה אבל גם אם כן היא לא קריטית למדי.

אם ה TSH תקין הT3 FREE 99% תקין ככה שאין גם מה לעשות בדיקה.
בקיצור אם כל הערכים בנורמה ואתה לא לוקח כדורים כבר אז אין חשש, אם אתה עדיין לוקח כדורים (וברגע שאתה מפסיק הבלוטה עולה מעל הנורמה) אז יכול להיות שיש בעיה אבל גם אם כן היא לא קריטית למדי.

אני עדיין על הכדורים ברגע שאני אפסיק זה יעלה מעל הנורמה למרות שה-T3 וה-T4 תקינים זה מה שנקרא תת פעילות תת קלינית.

הרופא אמר שזה נגרם כתוצאה ממתח נפשי מוגבר מה שגורם להפרשה מוגברת של קורטיזול דבר שמונע מה-T4 להיות מומר ל-T3...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית