ייעוץ פחמימות

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
להלן הנחות:
1. תזונה בעודף קלורי (לא מוגזם. 300-500 עודף)
2. חלבון ושומן בכמויות ויחס בול 'כמו שצריך'
3. תיסוף בויטמנים, מינרלים ושאר ירקות

שאלה - עבור יתרת הקלוריות הדרושה לנו, האם, או עד כמה יהיה הבדל* באם נצרוך רק פחמימות הכי מורכבות בעולם ובין צריכה של כל כמות הפחמימות בצורה של (לצורך ההקצנה) גוש שוקולד ?

* הבדל - בצבירת מסה, עליה ביחס מסה רזה/שומן 'טוב', כוח, היפרטרופיה, בריאות כללית

תלוי בהמון פאקטורים ולא רק אינסולין.
קודם כל 500 קלוריות מעל התחזוקה (לדוגמא) אם תאכל שוקולד ואם תאכל פחמימות מורכבות יחס השומן יהיה שונה בעשרות אחוזים בין השניים.
דבר שני תלוי ב: רגישות לאינסולין, נטייה להשמנה (מספר תאי השומן), לפטין ועוד הורמונים וגנים כאלה ואחרים המשפיעים על ההוצאה והצריכה הקלורית.
מסקנה? אין תשובה חד משמעית.

• פותח/ת השרשור
כמו במאמר שפורסם זה עתה, תלוי ברגישות לאינסולין.

אל תעלב בבקשה, אבל לא נראה לי שקראנו שנינו את אותו המאמר.
במאמר שאני קראתי, יש השוואה בין דיאטות דלות/עשירות בפחמימות ושומנים כתלות ברגישות האינסולינית, ולא בהשוואה בין סוגי פחמימות!

במאמר יש התייחסות לפחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה ונמוך, אפשר לומר שזה דומה.

• פותח/ת השרשור
תלוי בהמון פאקטורים ולא רק אינסולין.
קודם כל 500 קלוריות מעל התחזוקה (לדוגמא) אם תאכל שוקולד ואם תאכל פחמימות מורכבות יחס השומן יהיה שונה בעשרות אחוזים בין השניים.
דבר שני תלוי ב: רגישות לאינסולין, נטייה להשמנה (מספר תאי השומן), לפטין ועוד הורמונים וגנים כאלה ואחרים המשפיעים על ההוצאה והצריכה הקלורית.
מסקנה? אין תשובה חד משמעית.

קודם כל, אני די שמח על השורה האחרונה בתשובתך. זה מותיר תקווה לקבל אישור לטחון שוקולד.
שנית, תניח עכשיו שכמות השומן בשוקולד נכללת בסה"כ השומן בתפריט (לא מבין מדוע חשבת אחרת), או לחילופין תרשום "סוכר" היכן שמופיע שוקולד.
גם את ענין הקשר של מס' תאי השומן לשאלתי לא הבנתי

אל תעלב בבקשה, אבל לא נראה לי שקראנו שנינו את אותו המאמר.
במאמר שאני קראתי, יש השוואה בין דיאטות דלות/עשירות בפחמימות ושומנים כתלות ברגישות האינסולינית, ולא בהשוואה בין סוגי פחמימות!

אני אף פעם לא נעלב, אבל היה שם עיסוק בנושא כפי שמשה ציין 😃

• פותח/ת השרשור
תעשו טובה משה ורועי, גשו שוב למאמר (אגב, חציו הראשון הוא מילה למילה ספר ה AD)
ותנסו לראות בעצמכם שפסקה בה מדובר על מחקר 1 שבדק אינדקס גליקמי כפונקציה של ירידה במשקל לא קשור אפילו ב 0.0001% למה שאני מנסה לברר כאן.

תעשו טובה משה ורועי, גשו שוב למאמר (אגב, חציו הראשון הוא מילה למילה ספר ה AD)
ותנסו לראות בעצמכם שפסקה בה מדובר על מחקר 1 שבדק אינדקס גליקמי כפונקציה של ירידה במשקל לא קשור אפילו ב 0.0001% למה שאני מנסה לברר כאן.

שוקולד/פחמימה מורכבת = פסקה על המדד הגליקמי לא מבין למה אתה מתעצבן ודרך אגב בשוקולד רמות השומן די גבוהות ככה שלעכשיו את זה בתור מאכל פחמימתי בלבד לא יהיה חכם.

קודם כל, אני די שמח על השורה האחרונה בתשובתך. זה מותיר תקווה לקבל אישור לטחון שוקולד.
שנית, תניח עכשיו שכמות השומן בשוקולד נכללת בסה"כ השומן בתפריט (לא מבין מדוע חשבת אחרת), או לחילופין תרשום "סוכר" היכן שמופיע שוקולד.
גם את ענין הקשר של מס' תאי השומן לשאלתי לא הבנתי
ככל שיש יותר תאי שומן ואתה במאזן קלורי חיובי יש נטייה גדולה יותר להשמנה מה שאומר שהמזון העודף ינוצל לאנרגיה או הפוטנציאל שלו להאגר בתאי השומן (בניגוד לאחד עם מיעוט בתאי השומן, אחד שהיה רזה כל חייו [במיוחד בילדות ובגיל ההתבגרות שרק שם תתכן התפצלות של תאי שומן] יאגור פחות שומן מעודף קלורי עקב מיעוט בתאים).
מה גם אצל שמנים (או כאלו שהיו) רמות הלפטין יחסית גבוהות והם יהיו רעבים יותר מאנשים שהיו רוב חייהם רזים (שוב תקופות קריטיות ילדות וגיל ההתבגרות), אפשר לראות בהרחבה במאמר על ה SET POINT.
בקיצור יש פה תרכובת של מושג שנקרא "גנטיקה" והיא זו שתקבע בסופו של דבר מה יקרה עם שוקולד או עם פחמימה מורכבת בעודף קלורי.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, מסבירים לי כאן שוב ושוב על השמנה (או דיאטה) בעוד אני ניסיתי להתמקד יותר בדברים אחרים לגמרי. כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אשמתי.... : )
מבחינתי הנושא הזה סגור, הרמתי ידיים : ))

משה - תמיד שמעתי שפיצול תאי שומן מתרחש עד גילאי 3-4, מקסימום 6. אתה בטוח שגם בגיל הנעורים?

אוקיי, מסבירים לי כאן שוב ושוב על השמנה (או דיאטה) בעוד אני ניסיתי להתמקד יותר בדברים אחרים לגמרי. כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אשמתי.... : )
מבחינתי הנושא הזה סגור, הרמתי ידיים : ))

משה - תמיד שמעתי שפיצול תאי שומן מתרחש עד גילאי 3-4, מקסימום 6. אתה בטוח שגם בגיל הנעורים?

בטוח, מניסיון אישי:P

כן. זה גם יכול להיות בגיל מבוגר כאשר ישנה השמנה קיצונית חריפה. ואתה לא ברור אם אתה רוצה תשובות תתמקד בשאלה שלך, מילא אני רק לא הייתי מבין אותך אבל זה עוד אנשים.

* הבדל - בצבירת מסה, עליה ביחס מסה רזה/שומן 'טוב', כוח, היפרטרופיה, בריאות כללית

צבירת מסה = גנטיקה (כמה טוב אתה תסנטז גליקוגן וחלבון)
עליה במסת שומן = דיברנו על זה
כוח = לא כזה משנה העיקר קלוריות (בגדול, כמובן ישנן הסתייגויות)
היפרטרופיה זה אותו סעיף כמו הראשון
בריאות = פחמימות מורכבות (גם כאן יש הסתייגות לכאן ולכאן, תלוי כמה שוקולד, תלוי באיזו דיאטה אתה נוקט ביומיום ומהן הנטיות הגנטיות שלך לכולסטרול/טרגיליצרידים, כבן אדם מתאמן שעושה בין היתר גם אירובי לא הייתי אומר שזה צריך לעניין אותך יותר מדי.

• פותח/ת השרשור
כן. זה גם יכול להיות בגיל מבוגר כאשר ישנה השמנה קיצונית חריפה. ואתה לא ברור אם אתה רוצה תשובות תתמקד בשאלה שלך, מילא אני רק לא הייתי מבין אותך אבל זה עוד אנשים.

עוד איש, לא אנשים...the Sun בטח היה מבין

או, יופי, סופסוף...תודה
צבירת מסה = גנטיקה (כמה טוב אתה תסנטז גליקוגן וחלבון) דרוש לי הסבר נוסף. סינטוס גליקוגן וחלבון (חלבון??) תלוי בסוג הפחמימה שצרכתי?
עליה במסת שומן = דיברנו על זה
כוח = לא כזה משנה העיקר קלוריות (בגדול, כמובן ישנן הסתייגויות). מענין. תודה
היפרטרופיה זה אותו סעיף כמו הראשון
בריאות = פחמימות מורכבות (גם כאן יש הסתייגות לכאן ולכאן, תלוי כמה שוקולד, תלוי באיזו דיאטה אתה נוקט ביומיום ומהן הנטיות הגנטיות שלך לכולסטרול/טרגיליצרידים, כבן אדם מתאמן שעושה בין היתר גם אירובי לא הייתי אומר שזה צריך לעניין אותך יותר מדי.

ברצינות, תודה על המאמץ להבין

כן תלוי כמה סינטוז החלבון שלך טוב גנטית (לדוגמא חומרים מגבירים את סינטוז החלבון פי כמה וכמה לכן כדאי לאכול יותר חלבון עם חומרים) וכמובן סינטוז גליקוגן כמה יומר מהפחמימה המורכבת לגליקוגן (אם צריך בכלל) וכמה מהשוקולד ולא לאנרגיה/לשומן (למרות שהתהליכים ארוכים יותר ומסובכים הרבה יותר ויש פה הרצאה של 5 שעות לפחות). הכוונה הייתה בסעיף הזה לצבירת מסה כלל כך שזה לא קשור רק פחמימות כי אפשר לעלות מסה גם בלי פחמימות בכלל ורק עם שומן וחלבון כמו שאתה יודע והעמסות אחת ל X ימים.

• פותח/ת השרשור
את ענין סינטוז הגליקוגן הבנתי, פחות או יותר.
השפעת סוג הפחמימה על סינטוז חלבון...לא הבנתי בכלל. "חומרים" אתה מתכוון להורמוני גדילה?
אז שוב, מתאמן טבעי, יאכל 'מספיק' חלבון, ויצרוך פחמימות רק מפסטה (עזוב את החלבון שבפסטה) או רק מסוכר לבן.
יהיה הבדל בצבירת מסה ו/או מסה רזה או לא? איזה הבדל?

טוב.. אם אתה רוצה להיכנס לזה לעומק....
סוכרוז (סוכר לבן) = פרוקטוז [סוכר הפירות] + גלוקוז
פסטה = עמילן = ברובו גלוקוז

לסיכום? פסטה יהיה אידיאלי יותר לסינטוז גליקוגן ומילוי מאגרים. השאלה הנשאלת היא כמה גליקוגן אתה באמת מאבד באימון משקולות (תלוי באימון, אם עושה אירובי או לא, כמה סטים וחזרות וכו') וכמובן כמה פחמימות יש בתזונה היומית סה"כ. הבעיה בכל העניין שלא תדע לעולם (אלא אם תעשה בדיקות פולשניות כאלו ואחרות) כמה סונטז לגליקוגן וכמה לא מהפחמימות שאכלת (בין אם זה שוקולד או פסטה).
התשובה בגדול תהיה מבלי לקחת "סיכונים" שפסטה תהיה אידיאלית יותר בגלל ההרכב שלה.

• פותח/ת השרשור
אתה עושה לי בכוונה אה?
חידדתי, ושוב חידדתי, וביקשתי להתיחס ספציפית לסינטוס חלבון
ושוב הסברת (הסברת יפה, שלא תתעצבן ויפגע הסינטוז אצלך) על סינטוז לגליקוגן...

אתה עושה לי בכוונה אה?
חידדתי, ושוב חידדתי, וביקשתי להתיחס ספציפית לסינטוס חלבון
ושוב הסברת (הסברת יפה, שלא תתעצבן ויפגע הסינטוז אצלך) על סינטוז לגליקוגן...

שאנשים אחרי זה לא יגידו שאני גזור, הינה ציטוט מההודעה הקודמת

אז שוב, מתאמן טבעי, יאכל 'מספיק' חלבון, ויצרוך פחמימות רק מפסטה (עזוב את החלבון שבפסטה) או רק מסוכר לבן.
יהיה הבדל בצבירת מסה ו/או מסה רזה או לא? איזה הבדל?

המילה "קוביית שוקולד" ניתנת לפירוק גם למילים "כפית סוכר" ו "כפית שומן". עכשיו שכל המטען של המילה המקורית יצא מהדיון, הייתי אומר שאין בעיה גדולה עם קצת שוקולד, אם אתה לוקח אותו בחשבון הכללי, וזה מה שעושה אותך מאושר לשאר היום. אני די חוזר לנושא האינסולין מבחינת "איזה עוד הבדל יתכן, בין סוכר ופסטה"?

אם משהו גורם לפחמימות להקלט יותר בתאי השומן מאשר בתאי השריר, אז בהכרח יש לזה השפעה על סינטוז חלבון. כמה? בשוליים, לדעתי (אנחנו מדברים על 1-2 שורות , לא חבילת שוקולד שלמה, נכון?)

פעם היה אפשר לאמר שעדיף שתרכז את אכילתו סביב שעת האימון שלך, אבל נושא חלונות ההזדמנות, וספייק האינסולין מייד אחרי האימון, נמצאים בספק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית