הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עליה במשקל

איך עולים מהר במשקל? בלי לאכול ג'אנקפוד
למה אתה צריך לעלות מהר?

ואין שום קשר לג'אנק פוד, עליה (או ירידה) במשקל תלויה בסה"כ בפלוס (או גרעון) קלורי, אם תיהיה בפלוס של 1000 קלוריות אתה תעלה מאוד מאוד מהר..הבעיה היא:
א) מאוד קשה להגיע לערכים כאלה בלי לאכול דברים טעימים (אוריאו וכו')
ב) אתה תעלה בעיקר בשומן

• פותח/ת השרשור
צרך להשמין רזה מדיי, וניזון מתזונה צמחונית/טבעונית, אז מאוד קשה לי לעלות, די בבעיה בקטע.

צרך להשמין רזה מדיי, וניזון מתזונה צמחונית/טבעונית, אז מאוד קשה לי לעלות, די בבעיה בקטע.
אין דבר כזה צריך להשמין, כי את התוצאה אתה לא תאהב.

אתה רוצה להעלות במסה אז תבנה לך תפריט עם פלוס קלורי והכול יסתדר.

https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

מה הסיבה שבגללה אתה אוכל תזונה צמחונית\טבעונית? (אף אחד לא ישפוט אותך סתם שאדע מה אתה כן אוכל ומה לא)

• פותח/ת השרשור
בשר דגים בכלל לא, מבחינה טבעונית ביצים גבינות נגיד פעם בשבוע, עד שאמצא תחליפים נורמלים,
למה אני ככה, גם מבחינה בריאותית כולם אומרים שצמחונים בריאים יותר
וגם אחרי שראיתי את כל הסרטונים שרצים עכשיו כמעט בכל מקום שמראים את השחיתות
בואנה נגעלתי ברמות ולא מסוגל לגעת בזה

למה אני ככה, גם מבחינה בריאותית כולם אומרים שצמחונים בריאים יותר
כולם אומרים זה תירוץ רע מאוד.
אין שום קשר מדעי בין צמחונות\טבעונות לבריאות, ואפילו להפך.

בתזונה טבעונית אתה חייב לאכול המון המון פחמימות, כי אתה לא צורך כמעט חלבון ושומן נדיר אצלך (כי בדרך כלל הטבעונות מגיעה עם עוד מיתוסים ששומן זה לא בריא ומשמין)
עוד בעיה היא למצוא מזון טבעוני, ואני שומע על הרבה אנשים שהפתרון הוא מזון מוכן כמו בורקסים הגדולים האלה.
או לאכול פשוט המון המון חומוס.
בין בריאות וטבעונות אין שום קשר, הקשר היחיד הוא קשר של שקרים שהמטיפים מנסים להציג כאילו קיים על ידי צעקות של "מחקרים מראים" כשבפועל אין באמת מחקרים.

וגם אחרי שראיתי את כל הסרטונים שרצים עכשיו כמעט בכל מקום שמראים את השחיתות
בואנה נגעלתי ברמות ולא מסוגל לגעת בזה
זה כבר משהו אחר העיניין המוסרי, ועל זה אני לא אהיה זה שאתווכח איתך (אם כי גם עם זה אני לא כל כך מסכים)

ולנושא, אתה צריך להגיע לכמות החלבון היומית שלך, פי 2 ממשקל הגוף, אתה יכול להגיע לזה משילובים של דגנים וקטניות, לדוגמא אורז עם חומוס\עדשים וכו' ולהוסיף אבקת חלבון.
אם אתה יכול לאכול גם ביצים זה מצויין, וגבינות גם יעזרו לך מאוד להגיע לערכים מבלי לעבור את כמות הפחמימה

תקרא את המאמר ותבנה לך תפריט

• פותח/ת השרשור
אז לדעתך חייב אבקת חלבון? או שאפשר להסתדר בלי?
ראיתי מלא סרטונים הרצאות מרופאים שמה האינטרס שלהם להגיד לי שצמחונים בריאים יותר?
לעומתם יש אנשים מתעשיית הבשר וגבינות שאומרים שזה לא נכון, שבשר גבינות דגים זה חשוב בריא וכל הבולשיט האחרים, ולמה, כי הם חיים מהכסף שלנו, אם הם יגידו לנו אחרת ויספרו לנו את האמת על כל המחלות שיש מאכילה של זה ונפסיק לקנות, אז מאיפה יהיה להם כסף?

ראיתי מלא סרטונים הרצאות מרופאים שמה האינטרס שלהם להגיד לי שצמחונים בריאים יותר?
לעומתם יש אנשים מתעשיית הבשר וגבינות שאומרים שזה לא נכון, שבשר גבינות דגים זה חשוב בריא וכל הבולשיט האחרים, ולמה, כי הם חיים מהכסף שלנו, אם הם יגידו לנו אחרת ויספרו לנו את האמת על כל המחלות שיש מאכילה של זה ונפסיק לקנות, אז מאיפה יהיה להם כסף?

גוף האדם צריך הכל מהכל,ולהחסיר חלק נכבד בתזונה שהינו בשר גבינות ודגים כן משפיע עלייך בהמון דרכים.
אל תשכח שיש מחסור בוויטמנים כמו B12 בתזונה צמחונית/טבעונית.
לידע כללי כל העולם רוצה את הכסף שלך,בכל תעשייה יש אינטרס.

אפשר בלי, זה בסהכ תחליף מתוק לטונה
לרוב כן, וחלקם פשוט לא קשורים לנושא התזונה ומשתמשים בתארים שלהם כדי להפיץ מידע לא נכון
החשיבה כאן נכונה כי לכל גוף יש את האינטרסים שלו, הרעיון כאן בפורום הוא שהוא נטול אינטרסים, לי אין שום אינטרס שאתה תקנה ממני בשר\גבינה או כל דבר אחר, אני לא מציע לך שום דבר חוץ מידע.

אבל למרות הכול, המלצה שלי? אל תאמין גם לי, כנס לרפרנסים ותתחיל לקרוא לבד, אתה יכול לחפש מחקרים אמינים באתר הזה לדוגמא www.pubmed.com

חפש מחקרים שנעשו למשך זמן ארוך עם מספר נבדקים גבוה יחסית ועדיפות למחקרים חדשים יחסית

את התשובות אתה כבר תבין לבד

איך עולים מהר במשקל? בלי לאכול ג'אנקפוד
קודם כל תחליט מה אתה רוצה, רשמת 3 מטרות שלא בהכרח משתלבות אחת עם השניה.
1. לעלות במשקל מהר
2. תזונה בריאה
3. תזונה טבעונית
בסופו של דבר תצטרך להתפשר על משהו,
תקרא את המאמר לגבי עליה במאסה, תראה מה צריכת הקלוריות היומית שאתה צריך ותבנה לך תפריט בהתאם למאכלים שאתה מוכן לאכול.
עליה במשקל ללא תמיכת אימוני כוח תהפוך אותך מרזה ל'רזה שמן' skinny fat שזה מצב לא אידיאלי בכלל

• פותח/ת השרשור
למה רשמת שאצטרך להתפשר על משהו? ראיתי מלא ספורטאים טבעוניים.
טבעוני זה בריא לדעתי ולדעת רבים, מאמין שכן אפשר לעלות במשקל מהר, רק לא יודע מה לאכול.
אני מתעמל, אבל מרגיש שאני מרזה כי אני לא אוכל נכון, לא רוצה להכניס סתם לגוף כל מיני אבקות שישמינו אותי,
אם כי אם לא אצליח לעלות לבד, אשקול זאת.

ראיתי מלא ספורטאים טבעוניים
מי?

זה לא בלתי אפשרי פשוט מאוד קשה.
טבעוני זה בריא לדעתי ולדעת רבים, מאמין שכן אפשר לעלות במשקל מהר, רק לא יודע מה לאכול.
על סמך מה אתה אומר את זה?
מי אלו הרבים האלו שלדעתם זה בריא?
אתה יכול לפרט?

לא רוצה להכניס סתם לגוף כל מיני אבקות שישמינו אותי
אין שום דבר בעולם שישמין אותך.
פלוס קלורי הוא שיעלה אותך במשקל וגם לא בהכרח ישמין, הדרך להשמנה היא מסובכת יותר
אין שום קשר למה אתה אוכל אלא כמה

אז למה אתה שואל , אם אתה לא רוצה להקשיב לתשובות?
תתחיל לנסות דברים , לאכול את הדברים שמותר לך בכל מיני שילובים.
תחשב קלוריות ורק כך תמצא מה נכון בשבילך .

• פותח/ת השרשור
מי? לדוגמא: אבי לייני, מייק טייסון ועוד רבים אחרים
רופאים: מייקל גרגר ועוד אחרים
אני מתעמל בבית, משקולות חופשיים
אז פשוט מנה כפולה ממה שאני אוכל זאת הדרך להשמנה? עם האימונים כמובן
אם אני שוקל 70, אז 3000 קלוריות ביום?

להריץ סייקלים ולחרטט שהכול מהטבעונות זה שקר גס. ושוב אני לא אומר שזה בלתי אפשרי אלא מאוד קשה.
חוץ מזה ליהיות מקום ראשון בpowerlifting זה לא איזה טייטל מטורף, זה מאוד תלוי מתי הוא התחרה ובאיזה קטגוריה, לדוגמא אם בגיל 40 אני אתחרה במעל 100 קילו אני אהיה סביר להניח המתחרה היחיד ולא משנה מה יהיו המשקלים שלי אני אהיה מקום ראשון ואוכל להסתובב באתרים מפוקפקים ולהכריז על עצמי אלוף בpowerlifting
מייק טייסון
אני בטוח שגם הוא היה המון זמן על סייקלים אם לא עדיין, ובלי שום קשר זה כמו שאני אתן 20 שנה מסה מטורפת ואז חודשיים אהיה טבעוני ואגיד הינה..הכל בגלל הטבעונות..זה מצחיק ממש
ועוד רבים אחרים
כגון?

מייקל גרגר
אין לי מושג מי זה, נכנסתי לאיזה "הרצאה שתשנה לכם את החיים" שלו (גארי יורבסקי 2?)
וזה התשובה שלי, אחרי 2:55 דק' הבנתי מה זה...מסע חירטוטים מטורף.
upload_2014-10-25_11-24-20.png

אל תאמין לשום שטות שבן אדם מרצה ככה בלי לראות רפרנסים..

אז פשוט מנה כפולה ממה שאני אוכל זאת הדרך להשמנה? עם האימונים כמובן
למה אתה כל כך להוט להשמין?

והדבר שהכי לא מסתדר לי....

אתה טוען שטבעונות זה "בריא"....אבל רוצה להשמין. אז אם אני זורם עם הקו מחשבה שלך שטבעונות זה בריא וקרניבוריות\אומניבוריות זה לא בריא = משמין (?) אז למה אתה רוצה לאכול טבעוני + להשמין.

יש לך כאן כשל לוגי כפול (אחד זה שטבעונות זה בריא, ובהנחה שזה מה שאתה חושב הפעולות שאתה נוקט כדי להשמין לא הגיוניות)

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שקרניבוריות זה לא בריא כי זה משמין, אלא כי זה פשוט לא בריא, כל החומרים שמוסיפים לבשר, לביצים גבינות, אין סוף לזה.
מייקל גרגר? מה רע בהרצאה שלו? אחלה מידע, חבל שלא ראית עד הסוף,היית יודע דברים שלא ידעת, הוא ממש לא היחיד, ראיתי מאות סרטים, שכולם מוכיחים שזה לא בריא.
אני פשוט בחור רזה, ככה הגוף שלי, אני בסך הכול רוצה להראות טוב, עם השרירים, כי רק שרירים בלי קצת שומן, זה לא הכי יפה
אז מכיוון שאני רואה אצלי בגוף רק שרירים וגוף רזה, אני מרגיש צורך לשנות קצת את התזונה.
רציתי יעוץ מאנשים פה, על מזונות בלי בשר ביצים דגים, שיעזרו, אני רואה שאין לאף אחד רעיון על מזונות ספיציפיים.

כל החומרים שמוסיפים לבשר
איזה חומרים?
איך החלטת שהם לא בריאים?
מה זה לא בריא?
מייקל גרגר? מה רע בהרצאה שלו? אחלה מידע, חבל שלא ראית עד הסוף,היית יודע דברים שלא ידעת, הוא ממש לא היחיד, ראיתי מאות סרטים, שכולם מוכיחים שזה לא בריא.
לא ראיתי עד הסוף כי הוא מדבר שטויות ואומנם משעמם לי כרגע אבל אני מעדיף להעביר את הזמן עם דברים עם משמעות.

אני פשוט בחור רזה, ככה הגוף שלי, אני בסך הכול רוצה להראות טוב, עם השרירים, כי רק שרירים בלי קצת שומן, זה לא הכי יפה
אם תעלה במסה אתה תמיד תעלה גם בשומן.
רציתי יעוץ מאנשים פה, על מזונות בלי בשר ביצים דגים, שיעזרו, אני רואה שאין לאף אחד רעיון על מזונות ספיציפיים.
אמרתי לך, שילוב של דגנים וקטניות ייתן לך כמות חלבון סבירה ותיסוף עם אבקת חלבון יעזור לך להגיע לערכים הסופיים. עם שומן אין בעיה הכול טבעוני חוץ מחמאה ובייצים

למה אתה צריך לעלות מהר?

ואין שום קשר לג'אנק פוד, עליה (או ירידה) במשקל תלויה בסה"כ בפלוס (או גרעון) קלורי, אם תיהיה בפלוס של 1000 קלוריות אתה תעלה מאוד מאוד מהר..הבעיה היא:
א) מאוד קשה להגיע לערכים כאלה בלי לאכול דברים טעימים (אוריאו וכו')
ב) אתה תעלה בעיקר בשומן

ג) מעלייה מאוד מהירה במשקל יכול להיווצר בגוף עור עודף שלאחר שתחטב תראה אותו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית